X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia,

No wlasnie nie bardzo moge, bo u mnie ( w USA), lekarz nie widzi problemu i nie uwaza, zeby to bylo polaczone z vit D3.Po prostu tu chyba nie ma badan czy dowodow na pocaca sie glowke i wit D3. . A nie moge sobie ot tak isc do laboratorium bez skierowania od lekarza (zreszta tu pobieraja krew takim dzieciom bezposrednio u lekarzy w przychodni. A my suplementujemy vit d3 od 2 miesiaca.
    No jeszcze troche poobserwuje i moze sie wybiore do polskiej pediatry, moze ona cos wymysli.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka możliwość, acz trzeba też pamiętać, że takie maluchy nie mają jeszcze zbyt dobrej termoregulacji po prostu :) Zawsze możesz zbadać poziom witaminy :)

Z Fridą nie należy przesadzać, bo efekt może być odwrotny.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka serio jako rodzic nie możesz zrobić dziecku badania bez skierowania?

W PL to badanie też nie jest refundowane, my robiliśmy sami prywatnie - oczywiście bez skierowania.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja dopiero zauważyłam, że nie możesz sprawdzić... Ale realnie jeśli suplementujesz, plus teraz jest lato i słońce, to na niedobór nie ma za bardzo szans ;] No i jeszcze inne objawy są. Stawiam raczej na termoregulację.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 21 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie moge zbadac :( Bo u nas i tak wszyscy lekarze sa prywatni,ale jesli nie widza potrzeby to nie zrobia danego badania(tu sa niestety takie zasady). Krew pobiera sie dzieciom nie w laboratoriach, tylko bezposrednio w gabinecie lekarskim.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde naprawdę jestem zdziwiona!
    Ale wiadomo, każdy kraj ma jakieś zasady
    Zgadzam się z Wichrowe - to musialby być jakiś szczególny przypadek szczególnego przypadku, żeby przy suplementacji było coś nie tak (np. zaburzone wchłanianie).

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej się główka strasznie pociła 2 dni aż zrozumiałam, że ona nie jest tak ciepłolubna jak ja i ubieram ją chłodniej. Na spacerach powyżej +15 czapki nie ma. W nocy śpi pod cienkim kocem w piżamce krótki rękawek i krótkie nogawki a i tak sobie skarpety ściąga

Wysłany: 21 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu nie jest goraco, bo mamy klimatyzacje. Tez spi w jednej warstwie przykryta pieluszka. Najczesciej spi na boczku i nawet wtedy jak jej glowka nie dotyka poscieli jest z tylu mokra.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co lekarz wam na to powiedział?

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Fride i to do odkurzacza. Jak był u nas pediatra w domu, to powiedział, że mam takie wynalazki wyrzucić, bo tylko szkodzą. Zwykła gruszka wystarczy. Najlepiej nabyć taka z cienka końcówka, żeby jak najgłębiej włożyć. Franek jak to widział to uciekał. Sama raz ściągnęła sobie odkurzaczem, bo po Fridzie tez byłam chora to naprawdę się nie dziwię dziecia, że płaczą, bo to boli:( kazał ewentualnie kupić specjalny odciagacz do kataru, ale polecany przez Instytut Matki i dziecka. Jeszcze tego nie zrobiłam i jak miał ostatnio katar to raz użyłam odkurzacza, bo leciało mu strumieniem a gruszki sama nie mogła włożyc:(

Yerenia lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 14:17

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich rzeczy lepiej nie czytać bo można wiele chorób sobie wmówić..

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 14:17

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024

Wysłany: 22 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tej Fridy, to u mojego dziecka juz po katarku, za to mnie porzadnie wzielo przeziebienie.

Co do objawow 'krzywicy', splaszczona glowke miala z tylu moze kolo 2-3 miesiaca, ale wtedy kupilismy wyprofilowana poduszke i glowka juz ma ladny ksztalt. Wit. D3 podawalam w kroplach do butelki z mlekiem i niedawno przeczytalam, ze moze osadzac sie na butelce, takze teraz zmienilam sposob podawania, podaje prosto do ust.

Lekarz nie widzi problemu, w/g niego nawet nie musialam dawac suplementu d3 bo Ola pila mm - ale nie caly czas, bo tylko byla dokarmiana mm, a tak to odciagalam swoje i jadla tez z piersi, lekarz o tym wiedzial i powiedzal, ze to moja decyzja czy bede podawac.

Ogolnie tu w USA lekarze nie wierza za bardzo w suplementacje, bo ona nie jest potwierdzona na 100% naukowo. I tak tu jest podzial na lekarzy, ze tak powiem zwyklych i na naturapotaow leczacych suplementami, w Polsce to jednak jest plynne.

Jeszcze przyklad z ciazy - w Polsce na skurcze lyka sie no-spe i magnez, tu no-spy wogole nie ma bo w badaniach wyszlo, ze jej efekt jest rowny placebo, a jak sie spytalam gina w ciazy, czy moge brac magnez na skurcze, to powiedzial, ze moge sobie brac, ale to i tak nic nie pomoze.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiedział lekarz na to pocenie się główki? Co wg niego jest przyczyną?

f2wl3e5e6qkxv1kk.png

Wysłany: 22 maja 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    A co powiedział lekarz na to pocenie się główki? Co wg niego jest przyczyną?

Powiedzial, ze to normalne, ze dzieciom poca sie glowki,albo ze moze ma nadaktywne gruczoly potowe.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka jeśli to Ci nie daje spokoju to skonsultuj może z innym lekarzem - wiesz żeby być pewną.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png

Wysłany: 22 maja 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia, jeszcze pare dni poobserwuje i wybiore sie do takiej starszej polskiej pediatry.

Yerenia, wichrowe_wzgórza, Alma84 lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się! Filip wstał dziś o własnych siłach na równe nogi :)
    Nasz Pudzian :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 10:06

Alma84, Aniluap, K@sia, Katalonia, zuzik88, wichrowe_wzgórza, Madziula, madzialenka84 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia ale masz zdolne dziecko. Moja nawet nie siada :D mam lenia w domu hehe

Yerenia lubi tę wiadomość

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ