Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wichrowe indyk z dynią mówisz- też nie mogłam tego przełknąć. Filip też nie nie zmuszałam. Dla mnie to jest po prostu ohydne...
Ale ale, mam na to sposób - dodaję do toldgo marchewkę i smak się poprawia na tyle, że Filip chętnie je i ja też się nie krzywię -
Mnie nadal bardziej podchodzi gondola, tym bardziej że Kurczak jeszcze nie siedzi, a lubi patrzeć - więc jeździ na brzuchu, w spacerówce nawet na płasko to już lipa. Myślę, że ostatnie podrygi będą w czerwcu nad morzem,bo już zaczyna być na styk.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Cześć dziewczyny
Mam pytania:
1) Czy któraś z Was stosuje/stosowała pieluszki wielorazowe ? Np. Bambusowe i może się wypowiedzieć?
2) Czy podczas rozszerzania diety pojawiają się u Was jakieś niepokojące plamki? Córce wyszły na plecach - duża i dwie małe, zastanawiam się, czy to od pokarmu, czy już się udać do dermatologa... Utrzymują się już dobre 5 dni.
Katalogia - Jak spędzasz czas z dzieckiem na basenie ? Jak jej wrażenia? Też planuje zacząć -
U nas z jedzeniem to czesc potraw ze sloiczka, czesc gotowanych. Z kaszek to je ryzowa i z komosy ryzowej. Owoce:jablko, banan, mango, awokado. Z warzyw: marchewka, dynia, slodki ziemniak, bialy ziemniak,cukinia. Miesko bylo raz ze sloika (kurczak ze slodkim ziemniakiem- zjadla, ale bylo mdle), 2 razy jadla zoltko w zupce. Na razie nie ma na nic reakcji uczuleniowych.
U nas w zeszlym tygodniu byla lekka goraczka, a jak temperatura spadla to pojawil sie katarek i lekko poksluje. Na razie jeszcze nie idziemy do lekarza,odciagam katarek Frida, ale nie ma go jakos duzo, przy okazji mnie bierze choroba - czy wy uzywacie Fridy?Ja slyszalam, ze od tego odciagania rodzic moze sie latwiej zarazic bo wdych zaraski od dziecka.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
A i jeszcze taka sprawa. Oli poci sie glowka z tylu. Moja mam mowi, ze moze byc za malo vit D3 (mimo, ze suplementujemy).Czytalam tez o tym na interncecie (polskim), bo tu lekarze w USA nie uwazaja zaleznosci pocacej sie z tylu glowki z niedoborem vit D3.
U nas w domu nie jest goraco, bo mamy klimatyzacje.
A wy spotkalyscie sie z taka teoria?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Mój najbardziej polubił wode z kubeczka. Cały jest później do przebrania ale bardzo mu woda smakuje reszta to tak jak Madziula. Zje dwie łyżeczki później buzi nie otwiera. Jutro robię kasze jaglana. Ciekawe czy zje
Madzialenka ja używam fridy i masz racje można się zarazić ja się zaraziłam gardło mnie bardzo bolało. Teraz się zastanawiam nad tym do odkurzacza ale nie wiem czy to dla takiego małego noska nie będzie za mocny ciąg... ma któraś może?
Mój się taki teraz wiercipietek zrobił ze zmiana pieluchy graniczy z cudem. Przekręca mi się na przewijaku albo pupę podnosi albo wsadza stopy do buzi albo tak usztywni nogi jak patyki ze nie mogę zapiać. Wszystko interesuje. Jak go kładę na macie to metr od każdej strony bić nie może leżeć bo wszystko chwyta i bierze do buzi. Ostatnio moja Ola rozsypała buciki od Barbie blisko Bartka ja się przeraziłam bo już oczami wyobraźni widziałam tego bucika w buzi Bartka
-
madzialenka84 wrote:A i jeszcze taka sprawa. Oli poci sie glowka z tylu. Moja mam mowi, ze moze byc za malo vit D3 (mimo, ze suplementujemy).Czytalam tez o tym na interncecie (polskim), bo tu lekarze w USA nie uwazaja zaleznosci pocacej sie z tylu glowki z niedoborem vit D3.
U nas w domu nie jest goraco, bo mamy klimatyzacje.
A wy spotkalyscie sie z taka teoria?
Tak jest taka teoria, ale przyczyny mogą być różne. My z kolei podejrzewalismy że wit D mamy za dużo, więc zrobiliśmy badanie z krwi na poziom. Wyszło ok. Też możesz oznaczyć jak coś i będzie wszystko jasne.