X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo. Ale w ogóle nie daje nosa dotknąć, ew. czasami jak udaję że najpierw ja ;) Wtedy da zbliżyć końcówkę, ale o odessaniu mowy nie ma. Nawet nie da się zakroplić solą, żeby się jej lżej oddychało. Trudno, nie to nie. Ona łapie takie "zębowe" katarki, ale nawet jej się z nosa nie leje, ale czasem słychac że mogłaby wydmuchać nos jak by umiała ;P

Yerenia lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe jakbym o nas czytała! Identycznie ..teraz właśnie kolejny ząb idzie i znowu się zaczęło kichanie ;) ale gdzie żeby dotknąć nosa! Ba! Nawet twarzy się nie da ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 13:36

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia a jak Wasza rehabilitacja?

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze dzieci też są niezadowolone, jeśli chcą coś robić s nie mogą?
    U nas np. wisi huśtawka na ogrodzenie i jeśli minę ją z Filipem, to zaczyna rzewnie płakać, że nie ma husiu husiu :O

Nie wiem czy jestem gotowa na okres post-niemowlęcy :P

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia dzięki ze pytasz ;) u nas już lepiej Bartus zaczął sprawnie czworakowac ;) a co do wieku dzieci to powiem Ci ze niestety sprawdza się powiedzenie „małe dziecko mały problem duże dziecko duży problem” moja córka przedwczoraj wywaliła się niefortunnie bo przegryzła sobie dolna wargę na wylot, w momencie upadku musiała mieć górne ząbki na dolnej wardze i zrobił się kasownik... do chirurga... tyle płaczu i krwi wylanych... na szczęście udało się bez szycia tylko ma specjalny plasterek ale i tak marudzi bo nie może normalnie jeść i pic

mhsv3e5eau6hps3u.png

Wysłany: 26 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łomatko :O U nas też poszła pierwsza krew z zestawu warga-zęby. Jakoś tak uderzyła buzią w stolik kawowy. Ryknęła, ale przytulona zaraz się uspokoiła, teraz ma tylko strupek na wardze.
    Za to wczoraj tak przygrzmociła w płytki w kuchni głową, że zawału prawie dostałam. Znalazła sobie uubioną miejscówkę na parapecie - dość wysokim- od drzwi balkonowych w salonie i w kuchni. Czworakuje przy nim i siada (bez to nie...).Ale czasem się zawiesi, nie wie co zrobić, albo się zachwieje w tym niestabilnym siadzie... Na moment się odrwóciłam i huknęła zdrowo :O

Też potrafi marudzić, szczególnie jak nie może otworzyć drzwi, bo są na klamkę :D Oooo jakie wtedy jest wycie :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia współczuję.
    U nas jeszcze krwi nie było.
    Kataru też nie było. Suche kozy nawilzam woda morska i sama je wydmuchuje.
    Butów nie kupuje do wózka. Mam pajaca-misia, mogę też spiworek jesienny w wózku zainstalowac. Na spacerze nie wyjmuje z wozka.
    W ogóle ta pogoda do bani, nie wiem jak ja ubierać żeby nie przegrzac.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024

Wysłany: 26 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem w co ubrać... W przyszłym tygodniu jedziemy w góry i nie mam koncepcji na ubieranie ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pisałam o Bartusiu tylko o mojej 5 letniej córce bo Bartus jeszcze zębów nawet nie ma... ;) Katalonia ja tez na porę zimowa myśle o pajacu-kombinezonie ale jak założę Małemu spodnie dresowe to w samych skarpetkach za chłodno a jak kocem przykryje to albo go wywala na ziemie albo zmietoli rączkami i na pewno na stopkach nie będzie ładnie leżał. Ja myślałam tez o takich kapciach polarowych co sięgają za kostkę...
    Dzisiaj jakbylosmy na spacerze to w słońcu ciepło a jak zawiało to jak w zimie... ciężko ubrać dobrze. Muszę kupić już Bartkowi rękawiczki ( ale pewnie będzie sciągał albo zaraz będą mokre od śliny) I komin na szyje bo kurtki nie dopnie pod szyjkę bo go gniecie a jak rozpięte to mu zawiewa na szyjkę. No i chyba rajtuzy ;D No coś trzeba będzie tym chłopom zakładać pod spodnie jak już będzie bardzo zimno

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia super że z rehabilitacją do przodu :)

My na spacery potrzebujeny butów "do wózka", bo jakos dziwnie mi wygląda to moje dziecko ubrane w czapkę i w samych skarpetkach ;) kupiłam więc wysokie tenisówki nuechodki na allegro. Na zimowe trzewiki przyjdzie czas jak zacznie na poważnie chodzić.

Ja na razie ubieram tak i to się nam super sprawdza:
    Bodziak
    Sweterek
    Kamizelka watowa
    Czapeczka
    Chustka trójkątna pod szyją
    Długie spodnie
    Rękawiczki jak wieje ;)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia a nie ściąga Twoj rękawiczek? Mój nawet bardzo wysokie skarpetki ściąga na spacerze ;/

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem ściąga - zależy od humoru ;)
    Czasem wystarczy odwrócic uwagę i już po temacie. Dziś był mega marudny na spacerze, aż bliższe mi było rodzicielstwo dalekosci :P

wichrowe_wzgórza, dianna lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak wróciliśmy z nad morza to w domu miesiliśmy 16C..... masakra jakaś... więc już włączyliśmy ogrzewanie.
    Ulka też ściąga skarpetki, więc jak wytrzymają na stopach 5min to i tak szok!
    Jak teraz jest chłodniej to po domu chodzi w rajtuzach, body z długim rękawem, i zamówiłam znów na kolejny rozmiar takie sweterkowe pulowery na allegro. U nas się mega sprawdzają. Nie ma kolejnego długiego rękawa, a ma cieplutko w klatkę piersiowa i brzuszek. Jak wychodzimy na spacer to na to zakładamy spodnie, dodatkowo skarpetki i kurtkę. Na razie przykrywam ja kocykiem, ale jak tak dalej pójdzie z pogodą, to wyciągnę śpiworek od wózka... O butach na spacery nie myślałam, bo i tak nie chodzi :)

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a do mnie dziś dotarły te tenisówki za 20 zeta i jestem mega zadowolona :)

U nas w domu też zimno, na razie się dogrzewamy ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png

Wysłany: 27 września 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakieś 20 stopni, ale ja włączam grzanie przy -10 ;) No, w zeszłym roku pierwszy zużyliśmy cokolwiek ciepła, bo młoda była noworodem. Grzaliśmy troszkę np przed kąpielą, żeby było 21 zamiast 19 ;)
    Teraz mam zimnoluba, w tę wichurę siedziała mi w oknie jak myłam balkon, i NIC :O W końcu postanowiłam przełożyc robotę na czas jej drzemki, bo by ją zawiało chyba jednak ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My grzejemy dom gazem i mamy ustawione żeby było ponad 21 ( żeby nie spadało poniżej 21) ja nie lubię marznąć i chodzić po domu w swetrze. Bartus w domu ma body krótki rękaw, na to bawełniana cienka bluzeczka z długim rękawem, długie spodnie i skarpety. Jak miałam chłodniej w domu 19-20 stopni to miał zimne raczki i stopki

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) dawno mnie nie było. Moja ma 6 zębów już. Potrafi się nieźle zezłościć, ciagle cyc, na spacerach w wózku siedzieć nie chce, też mam problem z butami bo niechodki za małe a zwykle za duże :/

wichrowe_wzgórza, Yerenia lubią tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madziula! No odzywaj się częściej.
    Dużo zębów, czy to znaczy że już ładnie gryzie i je?

Moja o dziwo zaczęła jeść więcej, raz zjadła pół szklanki zupy jak było tak zimno na zewnatrz, dla mnie szok. Czasami zje te owoce z tubki 90g z biedronki na raz. Jabłko gryzie i wypluwa. Jogurt naturalny wcina. Woli jak zupy czy owsianke miksuję na gładko. Z kawałkami jak jest to wypluwa ale daje jest coś do zgryzienia żeby cwiczyla.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie dostajecie czasem świra od tego siedzenia w domu już tak długo? Pytam, bo ja już wymiękam ;) chciałabym już wrócic do pracy, do ludzi ..chyba mam kryzys!

f2wl3e5e6qkxv1kk.png

Wysłany: 30 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki temu, że w pracy mam beznadziejnie, traktują nas skandalicznie, płacą grosze, to jakoś nieźle mi w domu. Jeszcze z 6 lat temu to bym po pól roku gnała do roboty ;) Samą w sobie pracę lubię, część osób w niej bardzo, i tego owszem brakuje mi, chętnie usiadłabym w moim uporządkowanym świecie. Acz boję się, co zastanę po zastępstwie :/ Nie ukrywam, że mało kto ma takiego hopla na punkcie porządku, łatwego systemu znajdowania się w dokumentacji itp.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ