Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w sumie też się zastanawiam jak będzie po powrocie...moje stanowisko zostało oddane komuś innemu i nie wiem na co mnie wrzucą. Niby wiedziałam że tak będzie jak decydowałam się na dziecko, ale się tym teraz stresuję...
    Dodatkowo zmieniła mi się szefowa i o powrocie będę już rozmawiać z nową. W firmie same zmiany, więc w zasadzie jak bym wracala do nowej roboty :P

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzie nadal średnio bo to zęby przednie więc ugryźć potrafi ale z rzuciem gorzej. Dziś właśnie próbuje robić samodzielnie kroki. Jeden jej wychodzi :)
    Ja nie mam dokąd wracać bo przedlyzyli mi umowę tylko do dnia porodu. Ale planuje rozkręcić własny biznes i na tym się skupiam. Mi brakuje takich beztroskich wyjść gdziekolwiek, gdzie nikt nie siedzi Ci z tyłu głowy ;)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo tęsknie za praca ! Uwielbiam moja prace, przez to co robię jestem w moim miasteczku osoba publiczna i wszyscy mnie znają ;)
    W sumie to tez wracam do innej szefowej bo zmarła na raka teraz ( tydzień temu) ale ja w sumie jestem przez burmistrza zatrudniona wiec zalezy mi żeby wybrano tego samego burmistrza :)
    Do pracy chciałabym wrócić za rok np w styczniu 2020. Bartus by już mógł pójść do przedszkola. Kocham moja prace ale ważniejszy jest Bartus nasze karmienie piersią.
    U nas z jedzeniem jest aż za dobrze. Bartek wszystko je. Na śniadanie kasze z owocem, później chleb z szynka ( szynkę uwielbia) później zje jakaś tubkę owocowa, zupę uwielbia rosół i pomidorowa, spaghetti i wszystko z dodatkiem pomidorów. Je i gotowane przeze mnie i słoiczki tez, jak np gdzieś jedziemy albo jak nie mam czasu ugotować. Nie lubi tylko kapustnych jak groszek, brokuł czy kalafior aaa i ryżu nie lubi. Wieczorem wcina jajko albo szynkę albo jogurt później chleb albo chrupki. Oczywiście między posiłkami jest jeszcze cyc;)
    Co raz szybciej czworakuje ale jeszcze nie próbuje wstawać.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu chodzika- może komuś się przyda. ostatnio zauważyłam że nasz plastikowy z Vtechu ma cienki pasek gumy na tylnych kółkach także dlatego jest ok z pchaniem (u nas wciąż bananek na ustach)

Poza tym dramat z nocami. Ja już nie wiem o co chodzi. Cycek uspokaja. Pobudek nawet 2 na godzinę.. Jeśli byłyby to zęby to chyba w dzień też byłoby źle a jest ok.. Zwłaszcza teraz w weekend kiedy jest mąż.. Mi wchodzi na głowę stwierdziłam.

Z jedzeniem to szczerze już ręce mi opadają. Przyjmuje tylko to co może wziąć w rączki i sama sobie wpakować do buziaka.
    Niezłe ziółko delikatnie mówiąc mi wyrasta..

h84fhdgewip6e90o.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ubieraniem po domu u nas tak jak Kasia. Na spacerze 2 kocyki, zakładam taki bawełniany kombinezonik.

h84fhdgewip6e90o.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna mogą być zęby - u nas też wtedy noce tragiczne, ale w dzień zupełnie ok

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszedl szosty zabek!

Ja sie ciesze, ze pracuje. Mam o tyle dobrze, ze jestem w biurze 6 godzin, a 2 godziny pracuje z domu, wieczorem jak dziecko spi. Takze to jest idealny uklad-w pracy mozna troche 'odpoczac'od dziecka ;)

Alma84, Yerenia, K@sia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz zupelnie odstawiona od piersi :( i to juz od jakiegos miesiaca, ale to tylko dlatego, ze zaczela mnie mocno gryzc. Karmilam ja 3 razy dziennie na wieczor , po przyjsciu z pracy i nad ranem, ale w pewnym momencie zamiast ssac zaczela mnie gryzc i tak za kazdym razym przy probie przystawienia. Wogole juz nie chce piersi ssac.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda nam teraz jedynki górne - przebija się lada dzień i jest TRAGICZNIE! :(

Biegunka, wysypka, ślina, sen praktycznie nie istnieje a dziś Filipek aż krzyczał z bólu. W życiu nie słyszałam, żeby tak reagował :( a na dodatek chyba jeszcze wychodzi dolna czwórka, bo tak się coś bieli pod dziąsłem ...

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia współczuję. Mam nadzieję że wkoncu wyjdą i Mały odpocznie i Wy razem z nim.

Yerenia lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Katalonia! Czasem już mam dość, ale to nic w porównaniu z tym co musi to dziecko znieść...

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a jesteś pewna Yerenia czy to nie jakiś wirus? A ma gorączkę?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idzie 7 ząb!

Yerenia, Alma84 lubią tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Hmm a jesteś pewna Yerenia czy to nie jakiś wirus? A ma gorączkę?

U nas niestety każde ząbkowanie tak wygląda :( no i jeszcze nic nie chce jeść, chyba że jabłko (bo twarde). Gorączki nie ma, na szczęście.

Właśnie dziś pękło dziąsło prawej jedynki i dolnej lewej dwójki(!) której nam brakowało. Teraz widzę, że czworka idzie na bank. Czyli 4 zęby na raz, ech...

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    U nas idzie 7 ząb!

Jak nam się te przebija to będzie miał 9 ząbków ;) a gdzie do końca! Może będzie lepiej później ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale są też pozytywy - mamy zdjęcia z sesji :D
    Parę kadrów poniżej, ja jestem oczarowana :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f2c3bca6395.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4459279fd69.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92804fd8c486.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26fa364b6290.jpg

Alma84, Katalonia, dianna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    No ale są też pozytywy - mamy zdjęcia z sesji :D
    Parę kadrów poniżej, ja jestem oczarowana :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f2c3bca6395.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4459279fd69.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92804fd8c486.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26fa364b6290.jpg
    Piekne :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia, super. Będzie pamiątka na całe życie ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Pięknie się usmiechacie :)

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak podejście Wit D3? Ja miałam z dozownikiem teraz twist off-y ale i tak pół do buzi pół obok. Z łyżeczki też nie wszystko ściąga. Martwię się że pełnej dawki nie bierze.

Pierworodna 2017

‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ