Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też lepiej z jedzeniem, czasami zje sporo. Dzisiaj jajecznica wchodziła aż myślałam że będę musiała dorobić.
Moja chodzi przy meblach, stoi bez trzymanki. Czasami wyjmuje ja z wozka i chodzi za 2 ręce na placu zabaw.
A tak przy okazji to attipasow nie polecam. Bo to jednak zimna guma i ten sciagacz,jak przy skarpecie, jest dość mocny i odbija się na nodze. Nie zalozylabym tego jako kapcie do przedszkola ani po domu. U nas 15 min góra.
Zamówiłam z elefanten takie na jesień.
Tak mi szkoda tych dzieci z domów dziecka, ośrodków. Dla mnie mama byla punktem odniesienia. Trudne to.
Czy u Was też dzieci się budzą w nocy z płaczem? Łzy jak grochy, wycie na cały blok. Pewnie to zęby. U nas idą górne dwójki. A gdzie tam reszta...
Tak ogólnie to już duże te nasze dzieci, dużo rozumieją, pokazują charakter.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
A dajcie spokój z tymi chorymi dziećmi, co inne zarażają - znaczy wiadomo, rodzice powinni się wstydzić normalnie wrrr ..
U nas od wczoraj Fifi próbuje chodzić za jedną rękę , cieszy się strasznie!
O tak charakter już widać i mam wrażenie, że dużo już takie dziecko rozumie
Filip to takie " sprzedajne" dziecko jest do każdego na ręce, z każdym zostanie, uwielbia dawać buziaki i kocha psy Ogólnie to śmieszek nam się trafił, megaaaaa ruchliwy i mega uparty
-
Katalonia wrote:Czy u Was też dzieci się budzą w nocy z płaczem? Łzy jak grochy, wycie na cały blok. Pewnie to zęby. U nas idą górne dwójki. A gdzie tam reszta...
O matko tak! Aż głowa boli u nas wtedy tylko bujanie na rękach działa, ostatniej nocy dwa razy. Bida mała!
-
Katalonia, moja się budziła z powodu czwórki i dwójki, ale raczej wystarczało ją cyckiem zatkać ew. jęczała przez sen i budziła mnie ;> Sama spała... Teraz jest lepiej, 1 pobudka na jedzenie i ok.
na urlopie postępy- zaczęła klękać i tak "stoi" na klęczkach, ew. podciąga się i wstaje. Do tego zaczyna w końcu podsiadywać, czasem przypadkiem, ale już coraz stabilniej.
Poza tymi matkami to jeszcze zbiłabym personel przedszkoli i żłobków. Wg mnie są zbyt mało restrykcyjni. Acz ostatnio koleżanka mówiła mi o przegięciu w drugą stronę - dziecko kichnie i SIO do domu! Co jest abstrakcyjne totalnie, bo kichanie to oczyszczanie nosa chociażby z kurzu. Coś podrażni, kłaczek wpadnie... Np.moja kicha codziennie, a zdrowa jak rydz.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Katalonia wrote:Dziewczyny a jak czesto teraz myjecie główkę dziecka? Ja co 2-3 dni, chyba że się wyjątkowo spoci, ale jej nie przegrzewam.
Co kilka dni szamponem, czasem samą wodą - nie ma dużo włosów. Ale lubi sobie żarcie wetrzeć ;P9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Moja kilka dni miała jedna krótka w południe. Przy tym chodziła spać o 19 i do 7. Oczywiście pobudki na cyca i pieluche.
Czytałam że w tym wieku dziecko śpi około 13h na dobę i to by się zgadzało.
Dzisiaj dwie drzemki, właśnie trwa druga więc pójdzie później spać.Pierworodna 2017
U nas jakiś czas temu były 3 regularne drzemki. teraz jest chyba etap zmiany, ale jeszcze do końca nie wyklarowany... czasami jedna, czasami dwie drzemki. Ale chyba stanie na tym że będzie około 11.00 tak z 1,5h. Potem jak widzimy że koło 17-18 trze oczka, to robimy wszystko żeby ją przetrzymać do kąpieli o 19.00 i potem pada. Ale jak jedziemy autem to czasami się tego nie powstrzyma... można śpiewać jej nad uchem, wygłupiać się, nawet odrzutowiec mógł by obok przelecieć, a i tak zaśnie... i wtedy późno idzie spać....
-
Bartus chodzi spać ostatnio koło 20.30-21.00. Wstaje koło 7.30 a pierwsza drzemkę ma koło 11. Śpi max do godzinki. Druga drzemkę ma koło 16.00 i śpi różnie... dla mnie lepiej żeby spał krótko bo wtedy idzie spać bliżej 19.30-20.00 a jak pociągnie ze dwie godzinki to i czasem o 22 zasypia...
Piekne zdjęcie Alma. Widać pięknie ząbki. My nadal bez żadnego zęba...Alma84 lubi tę wiadomość
-
AHHAHAHA dobre
Właśnie mam się zamiar wybrać na farmę dyń
Z drzemkami różnie - jak pójdzie na spacer ok 13 to ma jedną dłuższą, jak w domu - to bywa, że 2 krótsze.Alma84 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualny
-
U nas wciąż 2 drzemki, chociaż coraz trudniej jest zasnąć Fifiemu na poranną - widać, że zmęczony ale broni się na całego
Teraz wstaje koło 7:30 a chodzi spać koło 20.
A czy myslałyście już o wysadzaniu na nocnik albo o nauce samodzielnego jedzenia łyżeczką?
Moja mama mi żyć nie daje z tym nocnikiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 16:55
-
Moj mąż się śmieje że na 2 śmiało można ja wysadzić bo idzie pod drzwi balkonowe i się nie rusza hahaha
Ale moim zdaniem to jeszcze za wcześnie. Tak koło 2 lat ?? Doświadczone mamy w temacie piszcie
Yerenia, Aniluap lubią tę wiadomość
Pierworodna 2017
Yerenia,
Nie wiem co to pokolenie wstecz ma z tymi nocnikami, bo moja mama tez o tym mowi;)
Tez bylismy na farmie dyń i jeszcze pewnie pojedziemy bo u nas przed Halloween pelno tego. Mielismy maly 'wypadek. Mala juz od dawna pewnie stoi, wiec postawilismy ja przy dyni zeby zrobic zdjecia, ale jakos niefortunnie dala kroka i upadla na buzie na platforme, bardzo groznie to wygladalo, ale tylko zadrapala nosek i nie plakala.Jest nauczka na przyszlosc, ze jeszcze trzeba mocno asekurowac.
My spimy od okolo 22 do 8 rano plus 2 drzemki po okolo 1-2 godziny.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016