X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to prawda, zadna roznica wieku nie zagwarantuje dobrej wiezi, to zalezy od wychowania, ale tez duzo od charakterow dzieci.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z tą więzią to różnie bywa. U nas było 6 lat (siostra starsza) i na pewnym etapie się bardzo mijałyśmy ;) jak miałam 10 lat, Ona miała 16 i przeżywała pierwsze miłości i związane z tym dramaty - gdzie tam Jej były w głowie zabawy z młodszą siostrą ;)
    Ale to był etap po prostu. Teraz tej różnicy w ogóle nie czuję :)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) piszę po dłuższym czasie :) moja Olili w sobotę skończyła rok, a ja wstąpiłam na forum, żeby dołączyć do nowego wątku (Majóweczki 2019) i tak wlazłam zobaczyć co u Was i Was serdecznie uściskać! No to ściskam! Pozdrawiaski gorace dla Listopadowych Mam i ich Listopadowych Dzieci - choć niektóre do listopada nie zaczekały ;) sciski!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 18:25

wichrowe_wzgórza, Alma84, Yerenia, Katalonia lubią tę wiadomość

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka? łał, ale super! Zazdroszczę, nie powiem :)))))

Pani Moł lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Wichrowe :D ajjj, początki pewnie będą hardkorem, ale zawsze chcieliśmy mieć dzieci z małą różnicą wieku :) coś czuję w kosciach biodrowych, że to będzie siostra! :D

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, gratulację!!! Super ;) ja też zazdroszczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 18:57

201711152165.png

202006124562.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł grtulacje! Wlasnie kiedys sie zastanawialysmy, ktora pierwsza bedzie oglszac nowine!
    Ja tez troche zazdraszczam!

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol gratulacje. Ja tez kiedyś byłam majoweczka 2013 a córka ma już 5 lat. Kiedy to zleciało...

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł gratulacje :) super, że poszło po Waszej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:14

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehehe, Yerenia, widzę że Tobie też słownik "dziwnie" podpowiada ;) mi wyszło "Pani Młodość" i musiałam edytować ;)

K@sia, Yerenia lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłość i Młodość to całkiem niezłe zamienniki dla Moł ;)
    Mnie też by się marzyło max 2 lata, ale niestety - nie jest to takie proste ;]

Pani Moł, Yerenia, Alma84 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny:)
    No my o Oliwkę musieliśmy się nagimnastykować mocno, przeciwności po drodze sporo i poronienie i niedoczynność i hashimoto, był moment, że już zaczęłam myśleć, czy sobie jednak szaloną psiarą nie zostać, ale się udało, a teraz pojechałam do mojego gin, żeby ocenił czy blizna po cc jest git na kolejnego dzidzia, a on mi, że blizna ok i jest ładna owulacja, to just do it! No i tak żeśmy zrobili, za pierwszym zamachem ;) miesiąc później już byłam potwierdzać ciążę. Co prawda luteinę biorę 4x100 mg, mam jak poprzednio jakieś krwiaczki, no i poprzednio w początkach mialam jak zastosować się do nakazu oszczędzania się, a teraz Oliwka czasem takie mi rodeo funduje, że padam o 20 razem z nią:D ale oby było git z bąbelkiem :)

Yerenia, madzialenka84, Katalonia lubią tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Hehehehehe, Yerenia, widzę że Tobie też słownik "dziwnie" podpowiada ;) mi wyszło "Pani Młodość" i musiałam edytować ;)

Buahaha nawet nie zauważyłam! To chyba ze zmęczenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:16

Alma84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł ja też gratuluję :)

Napisz proszę jak tam Oliwka, czy karmiłas piersią, ile ma zębów czy juz chodzi, co lubi jeść...

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję :)
    U Oliwki wszystko ekstra! :) zdrowa jak konik :D uwielbia chlebek z awokado, twarożek z jagodami i pomidorową :D hihi :) zębów sztuk 4 - wszystkie jedynki, teraz się właśnie przebijają górne dwójki. Raczkuje jak mała motorynka, wstaje i chodzi sobie przy meblach, schodzi sama z kanapy i łóżka, chodzi za ręce i przepychając przedmioty - krzesła i stolik kawowy :D nie usiedzi na małym zadku nawet 5 minut, chyba że na spacerze :)
    Z karmieniem u nas były schody, zaszły chyba wszystkie czynniki utrudniające sytuację: cc, brak kontaktu skin to skin, pozna inicjacja kp (po 3 dobach), separacja po porodzie (Oliwka byla w inkubatorze), wczesniactwo, ospalośc dziecka - tzn.brak jakichlolwiek wybudzen z glodu, pierwsze karmienia butelką przez pielęgniarkę neonatologiczną.. Dziś w życiu bym nie zgodzila się jak mi odmawiały możliwości przystawiania do piersi, o laktator doprosiłam się 2 doby po cc i to taki obiegowy, że mąż pobiegł mi kupić po prostu medelę. No i potem szereg złych rad - my po porodzie siedziałyśmy 9 dni w szpitalu, przez ten czas każda położna gadała co innego, a Oliwka cały czas traciła na wadze, nic nie jadła, praktycznie wlewane do buzi mleko w większości ulewała.. Wtedy myślałam, że wyłysieję z nerwów, nawet nie słyszałam jej płaczu bo ona ciągle spała, do karmienia żeby się lekko przebudziła przecierałam jej buzię mokrą tetrą, rozbierałam do pieluszki, a ona nic, no dramat powiem Wam. Potem trochę nauczyła się ssać, ale dośx szybko się męczyła więc neonatolog kazała dokarmiać butlą (odciąganym i mm, w zależnosci na ile laktator wypompował). Koło 5 miesiąca Mała zaczęła się krztusić przy piersi, po zakrztuszeniu zwykle wymioty i yak oro dziecko przedwcześnie się odstawiło. Ja jeszze pompowałam, najpierw w dzień i w nocy, pogem już tylko w nocy bo za dnia się nie wyrabiałam, a jak przysnęłam raz i drugi i zaczęłam odciągać po 20 ml to się poddałam już. Strasznie mi to doskwierało, bo strasznie byłam nastawiona na wyłączne kp, nie dopuszczałam w ogóle myśli, że coś może nie pyknąć, bo przecież kp jest w głowie ;) nikt tylko nie dodaje, że jest w Twojej głowie, i jeszcze w glowie dziecka ;) a naprawdę było niełatwo bo niezły terror laktacyjny mi się na głowę rzucił :)

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł o kurczę, nie zazdroszczę przejść :(
    Niestety tak jest, że przy pierwszym dziecku człowiek jakoś mimowolnie słucha personelu medycznego, trudno się też walczy o swoje racje i należną pomoc...dobrze, że już wszystko ok i Mała się pięknie rozwija :)
    Ja też szybko przeszłam na mm (z innych powodów) i dłuuugo mi to siedziało w głowie :(

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, uff! Dziecko zdrowe i szczęśliwe i to najważniejsze :) nie uważam też, że przez karmienie butelką (nawet jeśli nie wyłącznie, to jednak też) umknęła nam ta magiczna bliskość dziecko-matka. Oliwka, choć już wyłącznie na butli, nadal zasypia w moich ramionach i nie zawsze po dobroci daje się odłożyć do łóżeczka, jestesmy do siebie przyklejone cały wieczór, pół dnia i jeszcze nad ranem ;) jak czytam po internetach, że po cc i przy tak krótkim kp to chyba nie.powinnam mieć więzi z dzieckiem - buahahah! Gdybym miała jeszcze więcej więzi to chyba bym ją sobie z powrotem przywiązała pępowiną :D
    To co piszesz to prawda, przejscie na mm ryje psychikę. Nie dość, że samej trzeba się z tym psychiczkie uporać to jeszcze otoczenie dobitnie wyraża swoje zdanie, jeszcze bardziej niszcząc ego mlodej mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 15:34

Yerenia lubi tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba przez to mm, tak bardzo bałam się że tej więzi nie będzie...szybko było chustoniszenie, bujanie do snu w ramionach, w ogóle spanie na moich rękach na każdej drzemce przez bite 7 miesięcy.
    Teraz dalej sobie śpimy we trójkę , wszykim nam tam dobrze :) więź z obojgiem rodziców Filip ma mega! Także tym też nie ma się co sugerować - to nie kp gwarantuje super więź, aczkolwiek może to ułatwić ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda :) ja też chustowałam, pewnie dalej bym nosiła Młodą na plecach gdyby nie ciąża, bo obydwie to bardzo to lubiłysmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 17:34

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh pierwsze dziecko wszystko nowe a drugie może być całkiem inne niż pierwsze i też będziemy się uczyć.
    Magiczna więź.... taaa jeszcze do niedawna nazywalam to uwiązaniem. Do taty nie, do mojej mamy i mojego taty tylko na chwilę, do teściowej z płaczem, teść dopiero od niedawna może wejść! do pokoju. TYLKO mama. Może to jakaś skrajność u nas ale czasami chce być sama i mieć spokojna głowę że nie płacze beze mnie.
    Dzisiaj była ze mną w wc i jeszcze cycy chciała.... no bez jaj

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ