X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to prawda, zadna roznica wieku nie zagwarantuje dobrej wiezi, to zalezy od wychowania, ale tez duzo od charakterow dzieci.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z tą więzią to różnie bywa. U nas było 6 lat (siostra starsza) i na pewnym etapie się bardzo mijałyśmy ;) jak miałam 10 lat, Ona miała 16 i przeżywała pierwsze miłości i związane z tym dramaty - gdzie tam Jej były w głowie zabawy z młodszą siostrą ;)
    Ale to był etap po prostu. Teraz tej różnicy w ogóle nie czuję :)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) piszę po dłuższym czasie :) moja Olili w sobotę skończyła rok, a ja wstąpiłam na forum, żeby dołączyć do nowego wątku (Majóweczki 2019) i tak wlazłam zobaczyć co u Was i Was serdecznie uściskać! No to ściskam! Pozdrawiaski gorace dla Listopadowych Mam i ich Listopadowych Dzieci - choć niektóre do listopada nie zaczekały ;) sciski!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 18:25

wichrowe_wzgórza, Alma84, Yerenia, Katalonia lubią tę wiadomość

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majóweczka? łał, ale super! Zazdroszczę, nie powiem :)))))

Pani Moł lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Wichrowe :D ajjj, początki pewnie będą hardkorem, ale zawsze chcieliśmy mieć dzieci z małą różnicą wieku :) coś czuję w kosciach biodrowych, że to będzie siostra! :D

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, gratulację!!! Super ;) ja też zazdroszczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 18:57

201711152165.png

202006124562.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł grtulacje! Wlasnie kiedys sie zastanawialysmy, ktora pierwsza bedzie oglszac nowine!
    Ja tez troche zazdraszczam!

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol gratulacje. Ja tez kiedyś byłam majoweczka 2013 a córka ma już 5 lat. Kiedy to zleciało...

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł gratulacje :) super, że poszło po Waszej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:14

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehehe, Yerenia, widzę że Tobie też słownik "dziwnie" podpowiada ;) mi wyszło "Pani Młodość" i musiałam edytować ;)

K@sia, Yerenia lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłość i Młodość to całkiem niezłe zamienniki dla Moł ;)
    Mnie też by się marzyło max 2 lata, ale niestety - nie jest to takie proste ;]

Pani Moł, Yerenia, Alma84 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny:)
    No my o Oliwkę musieliśmy się nagimnastykować mocno, przeciwności po drodze sporo i poronienie i niedoczynność i hashimoto, był moment, że już zaczęłam myśleć, czy sobie jednak szaloną psiarą nie zostać, ale się udało, a teraz pojechałam do mojego gin, żeby ocenił czy blizna po cc jest git na kolejnego dzidzia, a on mi, że blizna ok i jest ładna owulacja, to just do it! No i tak żeśmy zrobili, za pierwszym zamachem ;) miesiąc później już byłam potwierdzać ciążę. Co prawda luteinę biorę 4x100 mg, mam jak poprzednio jakieś krwiaczki, no i poprzednio w początkach mialam jak zastosować się do nakazu oszczędzania się, a teraz Oliwka czasem takie mi rodeo funduje, że padam o 20 razem z nią:D ale oby było git z bąbelkiem :)

Yerenia, madzialenka84, Katalonia lubią tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Hehehehehe, Yerenia, widzę że Tobie też słownik "dziwnie" podpowiada ;) mi wyszło "Pani Młodość" i musiałam edytować ;)

Buahaha nawet nie zauważyłam! To chyba ze zmęczenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:16

Alma84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł ja też gratuluję :)

Napisz proszę jak tam Oliwka, czy karmiłas piersią, ile ma zębów czy juz chodzi, co lubi jeść...

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję :)
    U Oliwki wszystko ekstra! :) zdrowa jak konik :D uwielbia chlebek z awokado, twarożek z jagodami i pomidorową :D hihi :) zębów sztuk 4 - wszystkie jedynki, teraz się właśnie przebijają górne dwójki. Raczkuje jak mała motorynka, wstaje i chodzi sobie przy meblach, schodzi sama z kanapy i łóżka, chodzi za ręce i przepychając przedmioty - krzesła i stolik kawowy :D nie usiedzi na małym zadku nawet 5 minut, chyba że na spacerze :)
    Z karmieniem u nas były schody, zaszły chyba wszystkie czynniki utrudniające sytuację: cc, brak kontaktu skin to skin, pozna inicjacja kp (po 3 dobach), separacja po porodzie (Oliwka byla w inkubatorze), wczesniactwo, ospalośc dziecka - tzn.brak jakichlolwiek wybudzen z glodu, pierwsze karmienia butelką przez pielęgniarkę neonatologiczną.. Dziś w życiu bym nie zgodzila się jak mi odmawiały możliwości przystawiania do piersi, o laktator doprosiłam się 2 doby po cc i to taki obiegowy, że mąż pobiegł mi kupić po prostu medelę. No i potem szereg złych rad - my po porodzie siedziałyśmy 9 dni w szpitalu, przez ten czas każda położna gadała co innego, a Oliwka cały czas traciła na wadze, nic nie jadła, praktycznie wlewane do buzi mleko w większości ulewała.. Wtedy myślałam, że wyłysieję z nerwów, nawet nie słyszałam jej płaczu bo ona ciągle spała, do karmienia żeby się lekko przebudziła przecierałam jej buzię mokrą tetrą, rozbierałam do pieluszki, a ona nic, no dramat powiem Wam. Potem trochę nauczyła się ssać, ale dośx szybko się męczyła więc neonatolog kazała dokarmiać butlą (odciąganym i mm, w zależnosci na ile laktator wypompował). Koło 5 miesiąca Mała zaczęła się krztusić przy piersi, po zakrztuszeniu zwykle wymioty i yak oro dziecko przedwcześnie się odstawiło. Ja jeszze pompowałam, najpierw w dzień i w nocy, pogem już tylko w nocy bo za dnia się nie wyrabiałam, a jak przysnęłam raz i drugi i zaczęłam odciągać po 20 ml to się poddałam już. Strasznie mi to doskwierało, bo strasznie byłam nastawiona na wyłączne kp, nie dopuszczałam w ogóle myśli, że coś może nie pyknąć, bo przecież kp jest w głowie ;) nikt tylko nie dodaje, że jest w Twojej głowie, i jeszcze w glowie dziecka ;) a naprawdę było niełatwo bo niezły terror laktacyjny mi się na głowę rzucił :)

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł o kurczę, nie zazdroszczę przejść :(
    Niestety tak jest, że przy pierwszym dziecku człowiek jakoś mimowolnie słucha personelu medycznego, trudno się też walczy o swoje racje i należną pomoc...dobrze, że już wszystko ok i Mała się pięknie rozwija :)
    Ja też szybko przeszłam na mm (z innych powodów) i dłuuugo mi to siedziało w głowie :(

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, uff! Dziecko zdrowe i szczęśliwe i to najważniejsze :) nie uważam też, że przez karmienie butelką (nawet jeśli nie wyłącznie, to jednak też) umknęła nam ta magiczna bliskość dziecko-matka. Oliwka, choć już wyłącznie na butli, nadal zasypia w moich ramionach i nie zawsze po dobroci daje się odłożyć do łóżeczka, jestesmy do siebie przyklejone cały wieczór, pół dnia i jeszcze nad ranem ;) jak czytam po internetach, że po cc i przy tak krótkim kp to chyba nie.powinnam mieć więzi z dzieckiem - buahahah! Gdybym miała jeszcze więcej więzi to chyba bym ją sobie z powrotem przywiązała pępowiną :D
    To co piszesz to prawda, przejscie na mm ryje psychikę. Nie dość, że samej trzeba się z tym psychiczkie uporać to jeszcze otoczenie dobitnie wyraża swoje zdanie, jeszcze bardziej niszcząc ego mlodej mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 15:34

Yerenia lubi tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba przez to mm, tak bardzo bałam się że tej więzi nie będzie...szybko było chustoniszenie, bujanie do snu w ramionach, w ogóle spanie na moich rękach na każdej drzemce przez bite 7 miesięcy.
    Teraz dalej sobie śpimy we trójkę , wszykim nam tam dobrze :) więź z obojgiem rodziców Filip ma mega! Także tym też nie ma się co sugerować - to nie kp gwarantuje super więź, aczkolwiek może to ułatwić ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda :) ja też chustowałam, pewnie dalej bym nosiła Młodą na plecach gdyby nie ciąża, bo obydwie to bardzo to lubiłysmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 17:34

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh pierwsze dziecko wszystko nowe a drugie może być całkiem inne niż pierwsze i też będziemy się uczyć.
    Magiczna więź.... taaa jeszcze do niedawna nazywalam to uwiązaniem. Do taty nie, do mojej mamy i mojego taty tylko na chwilę, do teściowej z płaczem, teść dopiero od niedawna może wejść! do pokoju. TYLKO mama. Może to jakaś skrajność u nas ale czasami chce być sama i mieć spokojna głowę że nie płacze beze mnie.
    Dzisiaj była ze mną w wc i jeszcze cycy chciała.... no bez jaj

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ