Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja tez czytalam o tej metodzie posmarowania piersi 'gorzkim paluszkiem' tak stosowala dziewczyna co prowadzi bloga oczekujac.pl, ale mnie sie to wydaje bardzo chemiczne,i chyba bym nie ryzykowala -ja zastanawialam sie nad tym preparatem bo moja sscie kciuka (okolo 4 msc odrzuciala smoczek i zaczela sscac kciuka i tak jest do tej pory-do usypiania, uspokajania itp.)
A na odstawienie od piersi to ja nic nie poradze-u nas bylo karmienie mieszane, mozna powiedziec ze moja sie odstawila sama, bo po prostu zaczela mnie gryzc i to tak, ze juz nic nie ssala, tylko chciala gryzc. A do zasypiania to sobie ssie tego kciuka.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Katalonia wrote:No dobra. Tata może ja ululac do snu. Pewnie będzie płakać ale trudno.
Alma co zrobisz w nocy jak się obudzi? Nie bedziesz przy niej? Co jej dasz jak będzie głodna? Mleko modyfikowane z kubka? Musi sie całkiem wybudzic wtedy.
Koleżanka też mi mówiła o smarowaniu tym czymś do paznokci ale jej córka miała 2 latka. Sama mowila ze cycy bee. Chodzi o obrzydzenie cycków a nie calej siebie. Babcia jak odstawiala wujka to czerwona pomadka miala cyce wymalowane.
Ja wierzę że okres wróci jak zacznie więcej jeść i odstawienie nie jest konieczne. Chociaz z jedzeniem mamy regres.
Katalonia ja bym powiedziała, że bujać trzeba będzie za każdym wybudzeniem i nic oprócz wody nie dawać do picia.
Ja nie wiem jak to jest z tym jedzeniem w nocy, ale Filip je 5 posiłków dziennie i to normalne porcje i dalej je w nocy 3 razy - po 150 ml każda butla... -
No to jak... Ty dajesz Filipkowi w nocy mleko a Ulka tylko woda?
Czy to nie za wcześnie na niejedzenie w nocy? Jak to jest?
Wiem że dwulatki po odstawieniu nie budziły się w nocy ale roczniaki?Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
nick nieaktualnyStarsza sama z siebie przestała jeść w nocy jak miała niecałe 2 lata. Także ja mojej daje w nocy. Przez chorobę ostatnio jadła nawet 4 razy przez sen. Nie odmówię głodnemu dziecku.. Wyrośnie z tego.
A obrzydzanie cycka to dla mnie obrzydzanie mamy i pójście na łatwiznę. To tak samo jak matka dla kaprysu i "śmiesznej" miny daje dziecku cytrynę albo macza smoczka w winie żeby lepiej spało. To już nie te czasywichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
U mnie okres wrocil w 9 miesiacu, jak przestalam odciagac laktatorem-karmilam wtedy butelka mm i piers 3 razy dziennie.
Widac, ze dzieci sa rozne, moja od urodzenia, nigdy mocno sie w nocy nie wybudzala i karmilam ja na polspiocha w nocy tylko piersia.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Katalonia wrote:No to jak... Ty dajesz Filipkowi w nocy mleko a Ulka tylko woda?
Czy to nie za wcześnie na niejedzenie w nocy? Jak to jest?
Wiem że dwulatki po odstawieniu nie budziły się w nocy ale roczniaki?
Ja pisałam w sensie, że przy odstawieniu jedzenia w nocy bo tak zrozumiałam Almę. Jeśli nadal chcemy dawać jeść i dziecko potrzebuje, to oczywiście mm z kubka/butli i juz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 17:55
-
Ja też Dziewczyny jestem przerażona tą metodą, i nie mówię że z niej skorzytam. Ale do lekarza mam pełne zaufanie. Na razie będę próbować metodą zastępowania innymi posiłkami. Zobaczymy. Ale po Ulce widzę że ona nie jest zainteresowana żeby się najeść z cycka, tylko po prostu traktuje mnie jak chodzący, ciepły smoczek... W nocy to samo. Nie ciągnie, tylko musi potrzymać w ustach...
-
A z tym niejedzeniem w nocy to różnie jest. Są dzieci co śpią i się nie budzą od wczesnych miesięcy. Są takie co jedzą nawet w wieku 4 lat. W teorii po roku już nie trzeba karmić w nocy, chyba że kp to wtedy żeby utrzymać laktację zaleca się jedno karmienie. Tak słyszałam, nie wiem ile w tym prawdy.
Ja nic na siłę robić nie będę - sam zdecyduje kiedy przestanie jeść. Mnie to nie przeszkadza że muszę wstawać i robocza c butlę. -
Mam kolezanke, ktora bardzo walczyla o kp, bo miala pokarm a Marysia nie umiala ssac to postanowila karmic tak dlugo jak bedzie chciala. Jak Marysia skonczyla 1.5 roku postanowili miec drugie dziecko i sie udalo za pierwszym razem mimo braku okresu. O Marysie starali sie 2 lata. Takze dziewczyny probujcie:) ja czekam az Franek skonczy 2 latka:)
Alma84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAchhh torty... już mi smutno, że my już po uro ale zamowiłam taki duży tort, że potem dojadałam dwa dni (a był pyszny, straciatella z truskawkami) a że po dwóch dniach musiałam zbadać glukozę na czczo to mi wylazła 95 i musiałam za karę za te torty robić test obciążenia glukozą, bo się mój gin zląkł, że sobie cukrzycę ciążową wyhodowałam
Oliwka noce już ładnie przesypiała, ale od jakiegoś czasu budzi się w środku nocy i bez butli nie podchodź. Ona też bezsmoczkowa ale nie zrobiła sobie żadnego zastępnika typu kciuk, najbardziej uspokaja ją zabawa kosmykiem moich włosów z butlą w buziWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 21:14
-
Co do odstawiania nocnych posiłków to dziecko musi samo do tego dorosnąć... moja córka starsza miała tez koło 2 lat jak przestała się budzić a była na butli. Bartek ma takie noce ze budzi się raz, a czasami nawet 4 razy cycek w nocy. Czasami tylko pociumka a czasem budzi się bardzo głodny. Ja nie mam zamiaru odstawiać dyrastycznie, będzie jadł w nocy tyle ile będzie chciał przy córce miałam różne ciśnienia na różne rzeczy... ze już nie powinna w nocy jeść, ze w dzień je za mało itp a wszyetko samo natruralnie później się wynormowalo
Aniluap, Yerenia, Katalonia lubią tę wiadomość
-
3. KLUSECZKI Z SEREM
Składniki:
100g ugotowanych ziemniaków
35g chudego białego sera
1 żółtko jaja kurzego
1 łyżka mąki tortowej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
szczypta soli
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie rozgniatamy i łączymy z białym serem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy. Na stolnicy lub na czystej desce formujemy z ciasta cienki wałek i wycinamy 2cm kluseczki. W miarę potrzeby, przy wyrabianiu ciasta deskę lub stolnicę posypujemy odrobiną mąki pszennej. Przygotowane kluski wkładamy na nieosolony wrzątek. Gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia na . powierzchnię.Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Przesłała Wam prosty i szybki przepis. Ulce bardzo smakuje, więc może Waszym też się przyda. I jeszcze polecam placuszki bananowe. 1 banan, 1 jajko, 2 łyżki mąki. Zmiksować. (Ja rozgniatam widelcem) i usmażyć. Mi wychodzi 7 placuszków. Ula zje max 2, a ja resztę, bo naprawdę dobre
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość