X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę a nie mam ochoty.. Oczywiście mowa o seksie ;) aż mi mojego męża szkoda czasami. No ale przecież się zmuszać nie będę, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Ja mieszkam w mieście, ale na przedmieściach i tutaj jak na wsi - informacje rozchodzą się z prędkością światła ;)
    Aczkolwiek teraz i tak jest bardziej anonimowo odkąd ludzie zamykają się w swoich czterech ścianach. Ale jeszcze kilkanaście lat temu to człowiek był non stop na monitorowanym ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Jak ja słucham moich koleżanek, które idą w kimę po pracy, nie mogą się zmobilizować do niczego w ostatnich dniach, to uważam, że wszyscy po równo dostajemy po tyłku od przesilenia wiosennego :) Niektóre to nawet bardziej zmęczone ode mnie.

Invis, oj znam ten ból....dziś idę do lekarza wybłagać jakąś dyspensę :)

Mietata a jakie u Ciebie powody zakazu? Bo u mnie to ona chyba tak profilaktycznie zabroniła, po dwóch poronieniach :/ wiem tylko tyle, że przy pierwszej ciąży właśnie po seksie zaczęłam plamic i poronienie. Ale nie wiązaliśmy wtedy jeszcze tego. Przy drugim raz się zdarzyło, pozniej okazało się że duży krwiak, i koniec. Teraz niby wszystko ok, a zakaz jest.

Z córką to ja w dniu porodu jeszcze korzystałam :) Czyli od samego początku do samego końca, a teraz taki klops...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leslie wrote:
    Wpadłam się pożegnać. Serduszko stanęło w 8t3d.

Powodzenia dziewczyny i mam nadzieje ze to juz koniec zlych wiesci.
    O kutfa. . Nie .. tak mi bardzo przykro :(

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leslie przykro mi bardzo. mam nadzieję, że już niedługo wrócisz na niebeiską stronę.

JA już jestem po badaniu prenatalnym i wszytsko jest super. Maluch był bardzo ruchliwy, więc badanie było i przez brzuch i dopochwowo ale wszystko pomierzone policzone i z moim wiekiem (skończone 36 lat) wyniki mam piękne.

I powiem Wam, że to jednak super że miałałam pappa tydzień wcześniej, bo dzisiaj dostałam pełną ocenę z obydwu badań i już jestem mega spokojna.

Invis proszę o dopisanie mi połówkowe badanie na 01.06.

Pozostałym dziewcynom dzisiaj wizytującym życze powodzenia. Miłego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 15:47

mietata, Invis, Charlutek, antonna, Kaczorka, afrykanka lubią tę wiadomość

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dobry wieści, to mój progesteron teraz to 137nmol czyli 43 ng (a ostatnio był o połowę mniejszy!) więc jestem na poziomie 15 tyg, może w końcu odstawie jakieś leki :)
    czekam nadal na wizytę, lekki stresior jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 15:52

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nie wytrzymam 3 tygodnie od ostatniego USG do kolejnej wizyty, więc dzisiaj zabookowałam sobie jeszcze jedną, wcześniejszą :P (2 tyg. od ostatniego USG, czyli 21 kwietnia - Invis, wpisz mi proszę na listę wizytę u ginekologa w tym terminie :)).

Akurat w przyszłym tygodniu będę miała wyniki wymazu z pochwy, cewki moczowej, z badań moczu i krwi, więc i tak miałam iść je skonsultować z moją ginekolog ;)

Mietata daj znać, jak będziesz już po! :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASSA super się cieszę, zwłaszcza, że ja w podobnym wieku, dajesz nadzieję, że pappy niepappy też mogą ładnej wyjść i to wcale nie jest badanie które zawsze wychodzi źle. Gratuluję ci spokoju ducha :)

• ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ASSA super się cieszę, zwłaszcza, że ja w podobnym wieku, dajesz nadzieję, że pappy niepappy też mogą ładnej wyjść i to wcale nie jest badanie które zawsze wychodzi źle. Gratuluję ci spokoju ducha :)

Dzięki serdecznie. Naczytałam się trochę żeby być przygotowanym na wszystko ale teraz myślę, że nie ma co czytać i tak zawsze będzie, co ma być.

Bardzo ciekawi mnie Twoje NIFTY, też zakładałam, że robię jakby coś było nie tak.
    Mamm nadzieję, że opiszesz jak to wygląda.

Powodzenia na wizycie.

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Nifty to nie jest przypadkiem zwyczajne pobranie krwi, poprzedzone rutynowym USG żeby sprawdzić że serduszko bije i wielkość płodu prawidłowa?

ASSA fajnie Ci że masz to już za sobą :) Ja muszę czekać jeszcze równo tydzień, a i wynik Pappa i tak dostanę kilka dni później. Ile trwało u Ciebie USG?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    A Nifty to nie jest przypadkiem zwyczajne pobranie krwi, poprzedzone rutynowym USG żeby sprawdzić że serduszko bije i wielkość płodu prawidłowa?

ASSA fajnie Ci że masz to już za sobą :) Ja muszę czekać jeszcze równo tydzień, a i wynik Pappa i tak dostanę kilka dni później. Ile trwało u Ciebie USG?

Tak wiem pobranie krwi ale te parametry na wynikach są mało dostępne na necie, bo mało dziewczyn robi i to mnie ciekawi.

USg trwało koło 20-25 minut nie za długo ale myslę, że to zależy czy się uda te pomiary zrobić sprawnie. U mnie szybko doktorka zmieniła na usg dopochwowe i wtedy raz dwa się wszystko udało uchwycić.

Myślę, że w większości wyniki wychodzą ok, więc nie ma się czym martwić. Cierpliwości - wydaje mi się, ze dla nas wszystkich najgorsze jest to czekanie. Samo badanie czysta radość - mąż był ze mną i mu uśmiech nie schodzi z ust do teraz :).

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ze mną też mąż będzie na badaniu :) Nie mogę się doczekać.

A ile Twoj maluszek juz mierzy, na 12t? Ciekawa jestem ile można się spodziewać, podobno w tym czasie wszystkie zarodki rosną identycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 16:37

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    No ze mną też mąż będzie na badaniu :) Nie mogę się doczekać.

A ile Twoj maluszek juz mierzy, na 12t? Ciekawa jestem ile można się spodziewać, podobno w tym czasie wszystkie zarodki rosną identycznie.

5,5 cm tylko wyliczyła na 11t5d (czyli ciąża dwa dni młodsza od ostatniego usg).

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po, trochę się wizyta opóźniła i dopiero wyszłam.
    Dziś cały i pikający, tyle wiemy z USG bo więcej nie da się wypatrzyć. wiek ciąży z usg idealnie zgrany już z wiekiem wyliczonym według punkcji czyli 10t3d (ostatnio w 8t miałam dzień różnicy).
    Niestety mam nadal małego krwiaka, więc zero życia przyjemnego we dwoje...na razie.
    Odstawiam też powoli wszystkie moje progesterony bo jak pisałam wcześniej, wynik dziś ładny.

NIFTY
    samo przygotowanie do badania to wypełnienie krótkiej ankiety, wybrałam tylko płeć i trisomie, można też robić rozszerzony, ale mój lekarz nie zalecił, dlatego, że nie ma w tym przypadku jeszcze określonego procentu sprawdzalności i są to badania w fazie testowej.
    potem w laboratorium mają taki specjalny zestaw od producenta, pobierają krew i czekamy 9-10 dni roboczych niestety.

Dam znać jak będą wyniki i jak to wygląda w praktyce.

Mam teraz dylemat co do usg genetycznego, zarezerwowałam wizytę na 11+3, ale teraz lekarz mówi, żeby umówić na 11+6. Czy któraś z was robi tak wcześnie genetyczne?teraz nie wiem czy przesunąć czy zostawić jak jest...

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - maluch powinien mieć minimum 45 mm. Kwestia tego czy tyle osiągnie za tydzień :)
    A ile miał dzisiaj?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata jeśli jest taka możliwość, to ja bym przestawila na ten 11t6d. Może warto zaufać swojemu lekarzowi. Nie mam dużego doświadczenia, ale wydaje mi się że takiego ciut większego dzieciaczka ciut lepiej się zbada. Ja mam 12+1.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wam fajnie już rozmyślacie o prenatalnych. . Moim marzeniem jest przebrnąć poza 10tc wtedy jest większa szansa że może już będzie dobrze. . Strasznie się boję kolejnych usg ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ja już po, trochę się wizyta opóźniła i dopiero wyszłam.
    Dziś cały i pikający, tyle wiemy z USG bo więcej nie da się wypatrzyć. wiek ciąży z usg idealnie zgrany już z wiekiem wyliczonym według punkcji czyli 10t3d (ostatnio w 8t miałam dzień różnicy).
    Niestety mam nadal małego krwiaka, więc zero życia przyjemnego we dwoje...na razie.
    Odstawiam też powoli wszystkie moje progesterony bo jak pisałam wcześniej, wynik dziś ładny.

NIFTY
    samo przygotowanie do badania to wypełnienie krótkiej ankiety, wybrałam tylko płeć i trisomie, można też robić rozszerzony, ale mój lekarz nie zalecił, dlatego, że nie ma w tym przypadku jeszcze określonego procentu sprawdzalności i są to badania w fazie testowej.
    potem w laboratorium mają taki specjalny zestaw od producenta, pobierają krew i czekamy 9-10 dni roboczych niestety.

Dam znać jak będą wyniki i jak to wygląda w praktyce.

Mam teraz dylemat co do usg genetycznego, zarezerwowałam wizytę na 11+3, ale teraz lekarz mówi, żeby umówić na 11+6. Czy któraś z was robi tak wcześnie genetyczne?teraz nie wiem czy przesunąć czy zostawić jak jest...

Ja miałam wg usg 12tc0d, a wg dzisiejszejgo badania 11tc5d.
    Też czytałam, że między 45 mm, a 84 mm.
    Może te parę dni później to lepiej - musisz sama zdecydować.

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie skubaniec duży jest, 35 mm to jak na 10+3 to dużo za dużo chyba hehe, może mi lekarz źle wpisał, bo aż mi się wierzyć nie chce.
    Kurde no, nie ma terminu u tego lekarza co chce na 11+3 jest tylko 12+3....jeszcze musze to przemyslec...

• mietata Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASSA wrote:
    Ja miałam wg usg 12tc0d, a wg dzisiejszejgo badania 11tc5d.
    Też czytałam, że między 45 mm, a 84 mm.
    Może te parę dni później to lepiej - musisz sama zdecydować.

hmm sorki nie zrozumiałam, czyli ile mierzyć twój dzieć w trakcie badań genetycznych?
    Moj gin dziś potwierdził, że wiek ciąży idealnie odpowiada z usg temu wyliczonemu czyli 10+3, więc zastanawiam się, czy 11+3 to za wcześnie, może radzi się później bo różnie wiek ciąży wypada? nie wiem kurde juz sama, zadzwonie jutro do tej przychodni i zapytam

• ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    hmm sorki nie zrozumiałam, czyli ile mierzyć twój dzieć w trakcie badań genetycznych?
    Moj gin dziś potwierdził, że wiek ciąży idealnie odpowiada z usg temu wyliczonemu czyli 10+3, więc zastanawiam się, czy 11+3 to za wcześnie, może radzi się później bo różnie wiek ciąży wypada? nie wiem kurde juz sama, zadzwonie jutro do tej przychodni i zapytam

A myślałam, że widziałaś wyżej 55 mm dzisiaj :) Może poszukaj tabelki jaki przyrost tygodniowy jest to porównasz do swojego dziecia.

Nati74 lubi tę wiadomość

8p3oyx8do0sejm7n.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ