X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czytam co piszecie i terminacjach i tylko powiem żebyście nie podejmowali decyzji bo nifty czy hormony wyszło źle. Na forum dla staraczej była dziewczyna której te testy za 3000 zł wyszły bardzo źle nie dawały szans na przezycie dziecka itp ale usg bylo dziwnie dobrze. Po aminopunkcji też wyszło ok. Całe szczęście po czasie okazało się że z dziewczynka wszystko dobrze urodziła się zdrowa tydzień czy dwa temu.

Blondik, PsotkaKotka, Nati74 lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to ile nerwów płaczu i stresu miała to tylko jej. Ja robię pappa bo mnie lekarz namówił i to też bardziej mnie interesuje usg niż krew

mhsv9vvj9veszbog.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ to są badania przesiewowe. One nie dają 100% pewności, że dziecko faktycznie urodzi się chore. Ja chyba bym nie usunęła

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. U mnie ok, metaliczny smak mi doskwiera i tak jakby niedobrze...?

Nie udzielam sie, bo ciagle temat tych testow sie pojawia. Co jeden to mądrzejszy wpis... ja wiem, ze sa obawy itd ale ile mozna... ech. Milego dnia życzę...

😇😁😇😇😁
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nifty czy inny test by zle wyszedl to zdecydowalabym sie na amnio.

ja na razie cierpie z powodu pogody, jest zimno, szaro, deszczowo i wietrznie. Brakuje mi ciepla i slonca.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

1usat5od00spirqc.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u położnej. Karta ciąży założona. Teraz czekam na list ze szpitala z wyznaczoną wizytą na USG prenetalne.

A co u Was?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:

Nie udzielam sie, bo ciagle temat tych testow sie pojawia. Co jeden to mądrzejszy wpis... ja wiem, ze sa obawy itd ale ile mozna... ech. Milego dnia życzę...

Po to jest forum, żeby rozmawiać i dyskutować na różne tematy, a to są dla nas tematy na topie w tym okresie, więc w czym właściwie problem? :)

Blondik lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Invis :) Sama się w tych dyskusjach nie udzielałam, ale nie przeszkadza mi, że dziewczyny o tym pisały, nawet jeśli się nie zgadzałam z tym co piszą. Jak posty były przydługawe, to po prostu ich nie czytałam - bez urazy dla autorek ;)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:

Ja niestety też tu nie zaglądam. Co zajrzę to temat badań. Niestety nie samymi badaniami człowiek żyje. Więcej luzu dziewczyny naprawdę :)
    Spokojnej ciąży wam zycze. Niestety to nie miejsce dla mnie :(

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Ja niestety też tu nie zaglądam. Co zajrzę to temat badań. Niestety nie samymi badaniami człowiek żyje. Więcej luzu dziewczyny naprawdę :)
    Spokojnej ciąży wam zycze. Niestety to nie miejsce dla mnie :(

Nieśmiało przypominam, że to forum ciążowe. Jeśli chcecie rozmów o śpioszkach to myślę, że jeszcze jest na to czas. Oczywiście nie ma sensu nikogo trzymać na siłę. Prawdę mówiąc, nie wiem jakich tematów tu oczekujecie, i dlaczego ich np. Nie zapoczatkujecie? Możemy pisać tu o czym nam się zachce, to nasz wątek, natomiast to co nas połączyło to ciąża.

Sloneczkowa_mama powodzenia i spokojnej ciąży życzę :) Rozumiem, że chcesz aby wymazać Cię z listy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 12:03

Blondik lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Skałka88 Nowa

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    z tej strony Magdalena 28 lat, termin według lekarza na 11 listopad 2017 :)
    starania zaczęliśmy od stycznia 2017 a 8 marca po braku regularnej miesiączki test okazał się pozytywny :) 13 marca wizyta potwierdzająca ciążę a 4 kwietnia już widoczna dzidzia i serce bijące jak dzwon :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 12:47

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis zgadzam się w 100 % przecież można poruszyć każdy temat jaki tylko macie ochotę. Większość z nas jest w okolicach badań prenatalnych i to jest temat nr 1 na ten czas ciąży :) wcześniej było o mdlosciach i serduszkach teraz o prenatalnych zaraz będzie o rosnącym brzuchu, prawdopodobnie o płci zaraz o połowkowym potem o wyprawce.
    Jeśli któraś z Was chce poruszyć inne tematy to przecież także można :)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skałka gratuluję :) mamy ten sam termin :)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Hej dziewczyny. Czytam co piszecie i terminacjach i tylko powiem żebyście nie podejmowali decyzji bo nifty czy hormony wyszło źle. Na forum dla staraczej była dziewczyna której te testy za 3000 zł wyszły bardzo źle nie dawały szans na przezycie dziecka itp ale usg bylo dziwnie dobrze. Po aminopunkcji też wyszło ok. Całe szczęście po czasie okazało się że z dziewczynka wszystko dobrze urodziła się zdrowa tydzień czy dwa temu.

tiaaaa

No nie moge sie do tego nie odniesc.

Mowilam tutaj, ze wzasadzie moje nastawienie jest takie po historii mojej kolezanki, troche podobnej do twojej KACZUSZKO. Kolezance wyszla zle PAPPA i lekarz powiedzial ze prawdopodobnie dziecko bedzi emiec wade genetyczna i zalecil amnio. Placz i rozpacz cala ciaze, na amnio sie nie zdecydowali. Dziecko zdrowe.
    Teraz jest w drugiej ciazy, niedlugo rodzi. Zadnych prenatalnych tym razem nie robila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 14:24

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis oczywiście ze po to jest forum. I temat tych testow jak najbardziej do nich nalezy ale srednio 2,3 razy dziennie ktos do nich nawiązuje.... no ile mozna? Za chwile forum ograniczy się tylko do tego a później przerzucimy sie na badania polowkowe:-)
    Invis temat spioszkow to chyba daleko wysunięty temat ;-) szkoda, ze sloneczkowa juz zrezygnowala. Oczywiście to jej decyzja itd ale to przykre, ze juz ktos nas opuszcza z takiego powodu... moze kogos to nue obchodzi, ale mi przykro, tyle! Zawsze znajdą sie osoby " przodujace"....

😇😁😇😇😁
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ucieklam kiedys z forum moich kwietniowek bo bylo mi za bardzo slodko pierdzaco ;D za duzo o wozkach, ciuszkach, pokoikach;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AFRYKANKO chyba ucieklo ci moje pytanie. Co to za bal byl w tej Wenecji?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, nie rozumiem o co chodzi? Ktoś z forum ucieka bo jest rozmowa o testach genetycznych? Kurde każda z Was będzie miała usg genetyczne (nawet jeśli tak się nie będzie nazywało), może niektóre Pappa, a jeszcze mniej z Was NIfty. Przecież to jest moment do rozmawiania na ten temat bo wszystkie mamy termin na listopad i to jest właśnie fajne w forum. teraz po kolei mamy wieści, że usg ok, że pappa ok, to bardzo podnosi na duchu.

Zgredek, nie obraź się, ale tak wygląda dyskusja, ktoś o czymś pisze, inna osoba odpowiada, tu wątki non stop się zmieniają, nikt ci nie broni przecież pisać o czymś innym interesującym co dotyczy ciąży :) Nie wiem jak może kogoś irytować powtarzający się motyw badań w ciąży, pmzeciez my tu w kółko o usg piszemy.

Dla mnie te dyskusje są wartościowe, przecież nie będziemy tu pisać jaka pogoda, albo co na obiad jadłyśmy bo to nie ma sensu. Jak mnie jakieś posty średnio interesują na forum to też przelecę okiem i nie tracę czasu, przecież wszystkiego nie da się czytać, a czytają zainteresowani.

Więcej luzu dziewczyny, udanych świąt i trzymam kciuki za anonsowanie dobrej nowiny, chyba kilka z nas ma takie plany na święta :)

Blondik, Kaczuszka86 lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    się działo jak mnie nie było ;) To ja z tych "nieciążowych" tematów. Od wczoraj miałam być u rodziców- 400km od mojego miasta. I poszła nam uszczelka pod głowicą w samochodzie a babcia zwichnęła kolano . Mój mąż góry przenosi i robi wszystko żebyśmy mogli obwieścić teściom dobrą nowinę :)
    Wszystkiego dobrego dziewczyny:)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z tematów ciążowych, ale nie związanych z USG czy prenatalnymi i testami.
    Nie wiem czy dzieć dziś mnie tak męczy czy po prostu nie lubi ryby. :( Jako że dziś post to na śniadanie jadłam śledzie w śmietanie, po czym przytulałam kibelek, po obiedzie, czyli po rybie to samo :/ Wieczorem to chyba sobie zapodam bułkę z dżemem, może będzie lepiej...
    A już tyle czasu miałam spokój z mdłościami i wymiotami :/

Jak przygotowania do świąt? Ja dopiero się za nie zabieram :)

Gdybym zniknęła na ten weekend to życzę Wam już teraz wesołych Świąt, smacznego jajka, brak wymiotów, dużo siły i pełno radości podczas informowania najbliższych :)

mietata lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ