X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż czasem potrzebne są osoby które skierują np. Rozmowę na inne tory, wysuną inny temat i szczerze... w tej chwili temat tego że "była tamta dyskusja między tym i tym dlatego się nie udzielałam" stała się już dwa razy bardziej uporczywa i długa niż sama wspomniana dyskusja o badaniach :D i teraz pewnie dużo dziewczyn sie nie udziela bo znowu TA DYSKUSJA zbyt długo już trwa i ja sama mam dość i działa mi trochę na nerwy :D :D :D Dlatego jeśli nikt nie ma nic przeciwko to ją skończmy, dlatego że poprzednia już dawno ucichła.

Dopisałam wizyty, wesołych świąt :)

PS.Mój brzuszek też jest już widoczny gołym okiem nawet dla obcych :) i sprawdziłam, że to nie jest sadełko ani jedzonko :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ja sie właśnie zastanawiam czy nie sadełko ale chyba nie bo nie jem za dużo :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już brzucholek się powoli pojawia :) też myślałam że sadelko ale jest nisko, twardy i nie da się go wciągnąć :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie jeszcze nic nie widać. Ale spodnie trochę cisną jak zjem więcej. Dlatego jutro ubiorę sukienkę ;)

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam powiem ze u mnie juz tez sie pojawia taki okraglutki brzuszek ;) ale wcale mnie to nie dziwi bo ja jestem bardzo niska ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza,
    Wzrost tu raczej nie ma znaczenia :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a98ee079321.jpg
    Wesołych Świąt

kasiula_00 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rano wyglądam w miarę normalnie, ale za to wieczorem - masakra. Brzuszek też zaczyna być widoczny, chociaz pod ubraniem się go spokojnie ukryje.

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Co do usg to pomiędzy niektórymi dziewczynami jest nawet 4 tygodnie różnicy. Wiec wiadomo jedne zaczynaja rozmowy a później kolejne i temat się ciągnie.
    invis dopisz mi prenatalne na 08.05
    zmieniłaś avatar a myślałam ze zniknęłas z forum.
    My śniadanie u teściów a później jedziemy razem do moich rodziców :)

Widzę że mamy w tym samym dniu prenatalne zatem trzymam również kciuki <3

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na wadze przytyłam tylko 0.5kg ale brzuszek zaczyna wywalać ale w sumie to musi się w nim zmieścić dwójka

Blondik, annggela lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka również trzymam kciuki :) chociaż rozmawiałam ostatnio z koleżanka (2 miesiące po jej porodzie ) na temat tych badań i pappa i już sama wątpię w ich sens.. ale nie chce poruszać tego tematu bo dość kontrowersyjne ostatnio ;)

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Iwonka również trzymam kciuki :) chociaż rozmawiałam ostatnio z koleżanka (2 miesiące po jej porodzie ) na temat tych badań i pappa i już sama wątpię w ich sens.. ale nie chce poruszać tego tematu bo dość kontrowersyjne ostatnio ;)

Najpierw mam USG, jeśli wyjdzie super to będę się tym podpierać, jesli wyjdzie źle to na pewno zdcyduję się na inne badania niz Pappa. Na razie nie nastawiam się, że ma być coś nie tak i czekam na to USG z niecierpliwością <3

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Najpierw mam USG, jeśli wyjdzie super to będę się tym podpierać, jesli wyjdzie źle to na pewno zdcyduję się na inne badania niz Pappa. Na razie nie nastawiam się, że ma być coś nie tak i czekam na to USG z niecierpliwością <3

Ja też tylko USG, a jak coś zaniepokoi to wtedy inne badania ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak tam spędzacie święta ? :)
    Mi wczoraj zaszkodziła biała kiełbasa i było zwracanko wieczorem. Czyli trochę kiepsko. Ale dzisiaj super na obiad zjadłam 3 kotlety gore sałaty i mi dobrze... dawno tyle nie zjadłam ma raz :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje święta na głodniaka, nie to że nic nie podali, zwyczajnie nic mi nie wchodzi, czuję się non stop najedzona a nic nie jem. Chyba w końcu mój wysoki progesteron daje się we znaki.

Brzuch jest i go nie ma, zależy jaki dzień.Jakoś mięśnie to jeszcze w ryzach trzymają :)
    Btw Niepokorna, od wzrostu zależy dużo, jak ktoś jest niski to i trochę mniejszy i wiadomo, że mniej miejsca żeby schować rosnącą macicę:)

powiedzieliśmy o ciąży, było miło i emocjonalnie, chociaż na tym etapie nie jestem jeszcze w stanie planować piaskownicy, wózków i płci więc poprosiłam rodziców żeby przystopowali trochę i jak się ustabilizuje sytuacja to może i to będzie temat dla mnie. I żeby było dziwniej, powiedzenie rodzicom o ciąży sprawiło, że stała się jeszcze większą abstrakcją, a myślałam, że się urealni. No nic chyba poczekamy na rezultaty badań, jak się uspokoję to może inaczej do tego podejdę.

A propos, mam od kilku dni mega dziwne sny, koszmary pomieszane z pięknymi snami. Śni mi się, że albo poroniłam, albo z dzieckiem coś nie tak i za chwilę przeskakuję nad morze, plażę, słońce te klimaty. Kurcze jakby moja podświadomość sama broniła się przed nerwami, że na każdy zły sen funduje mi super wakacje pod palmami :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Obecnie mam 8t5d.
    Ale od jakiś 5dni obserwuje u siebie dziwny śluz wygląda jakby płodny białko jaja kurzego tylko bardziej gesty i mętny.

I bardzo mnie to martwi czasem jest lekko brazowy / żółty

Miała któraś tak ..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 18:18

07.06.2019 synek

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nei pamietam ale mysle, ze kazda wydzielina jesli nei jest krwista, brazowa lub smierdzaca jest ok.

Zaatakowal mnie woreczek zolciowy :(. Po wczorajszym sniadaniu skrecalam sie kilka godzin z bolu :/. Musze chyba na jaks diete watrobowa przejsc ale ona jes tokropna. Jak zyc!?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wracam po świątecznym urlopie :) gratuluję nowych serduszek :)

U mnie święta w rozjazdach. Dziś już w domu, leżakujemy sobie z mężem i psiakiem i wypoczywamy :)

Okazało się, że osoba z dość bliskiego otoczenia jest też w ciąży, mamy bardzo zbliżony termin, cieszymy się tym obie.

Czuję się mniej więcej też jak wcześniej, czyli pobudka rano maks o 7, przedpołudnie z dobrym apetytem i samopoczuciem, a popołudnie senne i z mdłościami niestety. Wczoraj zwymiotowałam ale to chyba przez długą jazdę, mój błędnik stał się nadwrażliwy w ciąży.

Zachcianki mi trochę odeszły, ale odrzuciło mnie np. od ryb.

Często mi się niestety odbija i wkurza mnie to już strasznie.

Brzuch delikatnie się pojawił, nisko ;)

Pozdrawiam Was wszystkie :)

PsotkaKotka znam dziewczynę, która miała problem z woreczkiem przez całą ciążę, ale zdiagnozowany dopiero pod koniec. Dobrze że u Ciebie od początku wiadomo o co chodzi, dasz radę, a dieta wątrobowa nie jest taka zła, tylko trzeba mądrze wybierać produkty. Trzymam kciuki żeby ci aię polepszyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 18:57

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Święta Święta i po Świętach... my właśnie wróciliśmy od rodziny po dwóch mwga długich dniach spędzonych na siedzeniu i obżarstwie... Właśnie leżę i odpoczywam :D

Mi znowu powróciły mocne mdłości, najbardziej rano i na sam wieczór/noc. W nocy nadal fatalnie śpię, do tego dziś nad ranem obudziło mnie zimno, dreszcze i telepawki... przemieniajace się w uczucie gorąca. Nie mam pojęcia co to może być, miałam tak ze dwa razy już odkąd jestem w ciąży... strasznie nieprzyjemne uczucie. Do tego dopiero dzisiaj zaczęły mnie bardzo boleć piersi. Wcześniej były tylko lekko powiększone. Także raczej objawy się nie zmniejszają...

Fajnie, że powiedzieliscie już rodzinie :) dla mnie planowanie imienia, i innych rzeczy również jest jeszcze abstrakcją, jakoś za wcześnie na to.

Chciałabym żeby był już jakiś 25 tc :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata
    Dziwne sny są zupełnie naturalne w ciąży. Mało tego, są bardzo realne. Ale nie należy się nimi przejmować :)

Ja jestem zadowolona, bo mam w domu własny detektor serca płodu i wczoraj wreszcie udało mi się odnaleźć bijące serduszko i chwilkę go posłuchać <3
    Odnośnie przekazania dobrej nowiny, to u nas cała rodzina obu stron już wie i bardzo się cieszą :D

annggela, afrykanka lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ