Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
agagaga wrote:Witam poświątecznie
Udało nam się jakimś cudem dotrzeć do rodziców. Cieszą się z dobrych wieści
Dziewczyny czy są jakieś tabletki, które można w ciąży łyknąć na zatwardzenie? Zmiana diety nie pomaga. Już nie wiem co mam robić.
I jeszcze jedno, trochę głupie, pytanie. Jak zrobić pogrubiony tekst na forum?
Invis- też mam wizytę we czwartek. Doczekać się nie mogę
Pogrubiony tekst zrobisz wpisując
[ b]TUTAJ SWÓJ TEKST[/b ]
Bez spacji! Spacje zrobiłam tylko po to aby było widać jaki symbol wpisać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 10:56
-
Powiem Wam, że byłam przekonana, że czas dziś będzie mi się dłużył, a on biegnie jak szalony!
Właśnie przygotowałam zdjęcie informujące o ciąży dla moich przyjaciółek, zostaną poinformowane przez WhatsAppa równocześnie na naszej wspólnej grupie, bo jedna mieszka w wiosce obok, a druga w Niemczech Oczywiście będą poinformowane, jeżeli dzisiaj usłyszymy dobre wieści
Ja do Was odezwę się dopiero koło 18-19, więc się nie martwić brakiem wiadomości, po wizycie musimy skoczyć do chrześniaczki M. bo urodziny miała
Invis, informacje o tym jak pisać pogrubiony tekst radzę wpisać w pierwszym pościeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 11:59
-
Kurczę, nie wiedziałam że to takie skomplikowane Sorki, bo ja też nie pamiętałam jak się pisze innymi czcionkami na forum, ale wygooglowałam to sobie po prostu No ale ok, napiszę napiszę
IZA92 dwie moje najlepsze przyjaciółki o ciąży wiedzą od początku i chyba nie potrafiłabym tego przed nimi ukryć, rozmawiając z nimi praktycznie codziennie Także podziwiam Cię! Ja to jednak jestem pleciuga, ale i one znają mnie na tyle, że nie dałoby się ukryć
-
Invis, z tą mieszkającą bliżej widziałam się w tym czasie gdy już wiedziałam o ciąży trzy razy, w tym raz babski wieczór, ale było bez picia, bo stwierdziła, że się odchudza
Na jednym spotkaniu była rozmowa o ciąży ogólnie i tak wyszło, że rozumie te, które czekają z informacją do końca pierwszego trymestru. Ciężko było trzymać gębę na kłódkę, ale dałam radę
-
Witam, ja dzis byłam na pierwszej wizycie u lekarki, założyła mi kartę ciąży. Pobrali 4 probówki krwi. Ogólnie to była bardzo miła wizyta. Rozmawiałyśmy jak stare kumpelki. Przemiła babka z Pakistanu
Dała mi maść na moja wysypkę abym sie nue drapała nigdzie a zwłaszcza na brzuchu. Wysłała i do szpitala by wybrali mi termin na badanie połówkowe i tyle, następna wizyta 12.05 przez wyjazdem. A juz za tydzień wyczekane usg
Zabieram sie za obiad , moze zdaze sie położyć zanim mój królewicz wstanie
Ja użyłam detektora narazie 3 razy, fajna sprawa ale dzidziol ucieka wiec cieżko złapać go/ją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 12:26
-
Hej Dziewczyny:) I ja witam się po świętach. W tym roku wyjątkowo zostaliśmy w domu ze względu na moje samopoczucie, wyjazd gdziekolwiek to byłaby dla mnie mordęga. Nadal mdłości, zgaga, totalnie odrzuca mnie mnie na zapach mięsa i wędlin- wtedy wymiot gwarantowany. No i to osłabienie, bóle i zawroty głowy.. Ech, łudzę się, że niedługo będzie lepiej.. Pewnie macie podobnie:)
Powiem Wam, że też zastanawiam się nad kupnem detektora tętna płodu, im dalej od ostatniej wizyty i jeszcze daleko do kolejnej, tym bardziej się denerwuje. A Tak bym usłyszała, że serdusio bije i bym odżyła. Jakoś w ciąży z Córcią w ogóle o tym nie pomyślałam, teraz to zupełnie inna bajka.. Bardzo chętnie dowiem się od Was co macie i co polecacie.
I też potwierdzam, że brzusio mam i bardzo mnie to cieszy. Jestem bardzo szczupla i niewiele jem, więc na pewno to nie tłuszczyk;)
Invis, bardzo ładnie proszę o wpisanie usg genetycznego na 27.04, będzie to 12+5tc
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
annggela wrote:Witam, ja dzis byłam na pierwszej wizycie u lekarki, założyła mi kartę ciąży. Pobrali 4 probówki krwi. Ogólnie to była bardzo miła wizyta. Rozmawiałyśmy jak stare kumpelki. Przemiła babka z Pakistanu
Dała mi maść na moja wysypkę abym sie nue drapała nigdzie a zwłaszcza na brzuchu. Wysłała i do szpitala by wybrali mi termin na badanie połówkowe i tyle, następna wizyta 12.05 przez wyjazdem. A juz za tydzień wyczekane usg
Zabieram sie za obiad , moze zdaze sie położyć zanim mój królewicz wstanie
Ja użyłam detektora narazie 3 razy, fajna sprawa ale dzidziol ucieka wiec cieżko złapać go/ją.
Annggela to cudownie Kurczę dziwnie w tej Norwegii, niby kraj do przodu a też widzę robią taki problem z tym USG. Poza tym to zakładanie karty po 12 tc... też dziwnie. No ale najważniejsze, że wszystko wydaje się być ok Czekamy na wieści z USG!annggela lubi tę wiadomość
-
Używacie już kremów nawilżająco-przeciwrozstępowych dla ciężarnych? Ja chciałabym zacząć coś stosować, bo widzę że brzuszek zaczął się uwypuklać. Zastanawiam się czy kupić jakiś specjalistyczny produkt czy np dobry naturalny olej kokosowy? Jakie są Wasze zdania?Syn
-
Katarzynaa wrote:Używacie już kremów nawilżająco-przeciwrozstępowych dla ciężarnych? Ja chciałabym zacząć coś stosować, bo widzę że brzuszek zaczął się uwypuklać. Zastanawiam się czy kupić jakiś specjalistyczny produkt czy np dobry naturalny olej kokosowy? Jakie są Wasze zdania?
Radzę poczytać blog Sroki o poduktach na rozstępy i analizie składów Tylko lepiej sprawdzić czy od tego czasu składy się nie zmieniły
Ja przez nią raczej decyduję się na najzwyklejszy BABYDREAM, DLA MAM, MLECZKO DO CIAŁA DLA KOBIET W CIĄŻYWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:00
Mama2kituszek lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży używałam od 4 mca balsamu rossmanowskiego, babydream, bo wiele wtedy kobiet go polecalo. I faktycznie nie miałam ani jednego rozstępu. Tani i skuteczny:) Tak więc na skromny budżet z czystym sumieniem polecam. Ale jeszcze nie stosuję.
W ogóle kosmetyki babydream dla dzieci są naprawdę godne polecenia, wiele innych uczulało, a te nie. Nie przyciągają uwagi, bo szata graficzna słaba, zapachy takie sobie, ale są bardzo dobre!
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Z tego co pamiętam, annggela miała już jedno USG około 6 tygodnia i było uwidocznione tętno Ale pamięć może mi płatać figle, także z góry przepraszam jakby co
Jeśli chodzi o kremy na rozstępy to właśnie się nad tym zastanawiałam. Na większości z nich jest napisane żeby stosować dopiero do 4 miesiąca ciąży. Czyli od kiedy? od 16 tygodnia, czy od 13?
Jeśli któraś z Was ma jakiś godny polecenia, podzielcie się opiniami Ja w ciąży z córką smarowałam się olejkiem Babydream ale bardzo mało systematycznie. W ogóle to nie lubię się kremować i balsamować
-
Katarzynaa wrote:Używacie już kremów nawilżająco-przeciwrozstępowych dla ciężarnych? Ja chciałabym zacząć coś stosować, bo widzę że brzuszek zaczął się uwypuklać. Zastanawiam się czy kupić jakiś specjalistyczny produkt czy np dobry naturalny olej kokosowy? Jakie są Wasze zdania?
Ja używam olejku ze słodkich migdałów, na całe ciało. Buteleczka 100ml wystarczyła mi na ponad miesiąc smarowania, koszt ok. 30zł. Wiele ciężarówek go poleca no i jest bezpieczny w ciąży.
Pasuje mi ten naturalny specyfik bo szybko się wchłania, nie lepię się po nim i co na ten moment dla mnie najważniejsze - nie ma zapachu. Bardzo fajnie nawilża, skóra jest miękka, gładka i elastyczna, ewidentnie moja skóra go lubi.
Czy działa - powiem jak urodzę na razie stosuję zapobiegawczo. Do tego masaże szorstką rękawicą, brzuch delikatnie, albo samym olejkiem.
Olej kokosowy też jest ponoć spoko, używałam sporo przed ciążą, ale w ciąży odrzuciło mnie od jego zapachu.
Próbowałam oliwki z rossmana babycośtam specjalnie dla kobiet w ciąży, ale prawie się nie wchłaniał i za mocno dla mnie pachniał.
Za to na początku zużyłam całe opakowanie ogórkowego balsamu eos, on mi pasował bardzo, ale to nie był specyfik typowo ciążowy, tylko ogólnie nawilżający.
Sporo osób poleca masło kakaowe i masło shea. Nie wiem jak to pierwsze, ale to drugie świetnie nawilża, natomiast nie testowałam zapachu w ciąży.
Dziewczyny jak u was poświąteczny powrót do rzeczywistości?
U mnie od rana jakieś załatwienia, w pracy młyn, rano mnie muliło, teraz trochę lepiej. Za mną 3 godziny snu, kotłowałam się do 3:30 na łóżku, muliło mnie, dobrze że było co w TV oglądać Pozostała część nocy to spanie z przerwami co godzinę, bo pies zsolidaryzował się ze mną i zwymiotował 2 razy, z czego raz w pościeli i o 5 rano mieliśmy wymianę prześcieradła i poszewek ;] ot, uroki posiadania buldożka.
Brzuszek dziś mi się schował i waga ciut w dół, także jestem -0,5kg w stosunku do początku ciąży. Czy nie powinnam już zacząć coś przybierać?
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:49
-
ja smaruję, ale bez przekonania. Geny to geny, jak rozstępy mają wyjść to wyjdą i żebym złoto w brzuch wcierała to i tak cudu nie doświadczę Ale wiadomo, nawilżona skóra zawsze ma się lepiej, więc why not
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:57
NIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
Invis pamięć masz bardzo dobra w 6 tyg i 4 dniu miałam prywatne usg najgorsze w życiu bo nigdy nie trafiłam na tak bezczelnego lekarza. Z pierwsza ciaza prawie co miesiąc miałam usg prywatnie teraz przy synku tyle jest roboty ze ten czas leci jak oszalały mam nadzieje ze dzidziuś zrobi mamie prezent urodzinowy i pokaże co ma miedzy nóżkami
Ja zacznę używać od około 14 tyg balsamów, póki co mam w domu bio oil zreszta który bardzo polecam. W pierwszej ciąży stosowałam różnych kremów, z ziaji,oliwek,oleju kokosowego, palmersa najbardziej przypadł mi do gustu bio oil -
Oj, to musiało mi umknąć, myślałam, że aż tak długo musialaś czekać Chyba bym osiwiała;)
Z tymi rozstępami, to chyba jest tak jak piszecie, geny mają tu najwięcej do powiedzenia:)Ale mysle, że warto mieć takie poczucie, że zrobiłyśmy co możliwe, żeby sie nie pojawiły:)))
Z takich urodowych dylematów, to ja czekam na moment, kiedy stwierdze, że mogę pofarbować włosy, bo wyglądam okropnie!!! Miałam pofarbować, ale mialam lenia i ciągle wizytę u fryzjera odkładalam, a potem na teście II kreski i stwierdziłam, że sobię daruję na razie, tym bardziej, że leków cała masa... Macie jakieś zdanie w tym temacie?
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]