Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
annggela wrote:Nie wiem czy sa rozjechane brzuch nie jest taki sam jak był niestety, ale została mi dziura nad pępkiem dosc dziwnie to wyglada no trudno
Poloz sie na podlodze ze zgietymi nogami jak do brzuszkow. Poloz palce pod pepkiem i unies glowe jak do brzuszkow, tak zeby napiely sie miesnie i zobacz ile palcow mozesz wlozyc. Ja mam szoare na 3 palce. -
Właśnie zauważyłam w danych, że ginka się machnęła. CRL zaznaczone na usg mam 5,96cm, a w danych wpisała mi 5,69cm i z tego wychodzi 12 tydzień i 2 dni Czyli wygląda na to, że maluszek według crl z usg będzie jeszcze "starszy" Gigancik i akrobata
annggela, Blondik lubią tę wiadomość
-
Katarzynaa wrote:Używacie już kremów nawilżająco-przeciwrozstępowych dla ciężarnych? Ja chciałabym zacząć coś stosować, bo widzę że brzuszek zaczął się uwypuklać. Zastanawiam się czy kupić jakiś specjalistyczny produkt czy np dobry naturalny olej kokosowy? Jakie są Wasze zdania?
Ja używam od 6 tygodnia balsam/krem przeciw rozstępom Mustela. Sprawdził się u wielu moich znajomych, tylko trzeba regularnie używać - codziennie rano i wieczorem. Rano nakładam Mustelę, a wieczorem naturalne masło shea nierafinowane, które kiedyś pomogło mi zwalczyć rozstępy po okresie dojrzewania (są niemal niewidoczne). Dodatkowo super nawilża i uelastycznia skórę, tylko jest lekko tłustawe, dlatego używam go tylko na noc. -
mietata
Może i lepiej po 12 tygodniu. Tak naprawdę zalecane jest używanie po 25 tygodniu. Ale ja odkupiłam używany i tak sobie z ciekawości słuchałam. Ale jak niczego nie znajdowałam to się nie stresowałam. Bez przesady
Invis
W UK też robią USG koło 12 tygodnia. Bo oni stawiają na naturalną selekcję. Uważają, że nie ma sensu zakładać karty ciąży wcześniej, bo jeszcze wiele może się wydarzyć. -
Piszecie o detektorach, ja kupiłam ale nie jestem pewna czy to co słyszę to jest to mam angelsounds
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
IZA, super wiadomości, mam nadzieję,że teraz posypią się tylko takie.
Rysiowa, pytałam o crl, bo mam genetyczne w 11+3 i trochę obawiałam się czy dzieć dosięgnie 4,5 cm, w ubiegły czwartek miał 3,5 więc liczę że machnie 1 cm w tydzień -
Xaxa wrote:Piszecie o detektorach, ja kupiłam ale nie jestem pewna czy to co słyszę to jest to mam angelsounds
-
PsotkaKotka wrote:Poloz sie na podlodze ze zgietymi nogami jak do brzuszkow. Poloz palce pod pepkiem i unies glowe jak do brzuszkow, tak zeby napiely sie miesnie i zobacz ile palcow mozesz wlozyc. Ja mam szoare na 3 palce.
-
hej dziewczynki! witam po swietach i gratuluje dobrych wiesci, no i trzymam kciuki za kolejne! unke jeszcze 13 dni do kolejnej wizyty. odliczam z niecierpliwością wspolczuje wam tych mdłości, wymiotow, zgag. ja czuje sie w gruncie rzeczy bardzo dobrze, pomijając zmęczenie, sporadyczne zatwardzenia i wrażliwe piersi. co do kremu ma rozstępy stosuje olej kokosowy. nie tylko super nawilza, ale jest dodatkowo dobrym, naturalnym preparatem przeciw kleszczom. mieszkam przy lesie, wiec wole sie zabezpieczac.
detektor płodu - fajna sprawa. tez sie zastanawiam.7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Cześć. Mi dzisiaj od rana nie dobrze:-/ kubelek mnie wolał ale nic z tego nie wyszlo... niech juz będzie poniedziałek bo chciałabym wiedzieć co u maluszka...
Pogoda okropna, caly czas uwięzieni w domu do tego stnek przeziębiony. Wczoraj bylismy u lekarza. Mąż na antybiotyku a ja mam jakies pojedyńcze bole, klucia, ciagniecia brzucha... ech.
Milegoo dnia😇😁😇😇😁 -
Nio ja miałam detektor w poprzedniej ciązy ale szybko sprzedałam jakos mnie nie było to az tak potrzebne a czesto nie mogłam znaleść tetna.
Za to szukam adaptera do pasów do auta i kurcze kiespsko z uzywanymi a cena mega żałuje ze sprzedałam mój no ale w koncu juz nie planowałam malucha hehehe -
Biedroneczka83 wrote:Nio ja miałam detektor w poprzedniej ciązy ale szybko sprzedałam jakos mnie nie było to az tak potrzebne a czesto nie mogłam znaleść tetna.
Za to szukam adaptera do pasów do auta i kurcze kiespsko z uzywanymi a cena mega żałuje ze sprzedałam mój no ale w koncu juz nie planowałam malucha hehehe
A co to za adapter?
-
Boszz, dziewczyny, jestem dziś lekko przerażona.
Od rana norma czyli nudności, ale dodatkowo jeszcze przed wyjściem domu miałam taki jakby ucisk, skurcz, ciężko to określić, coś co przypomina taki ból przy rozwolnieniu - ucisk w jelitach - takie ukłucie - trwający jakieś pół minuty i potem koniec.
Dojechałam do pracy i chyba nie wyglądałam najlepiej bo aż się kolega zapytał czy wszystko ze mną ok...
Ten ból, jakby ukłucie - zaczął pojawiać się co ok 10 minut i za każdym razem trwał jakieś pół minuty i tak przez 30 minut. Zrobiłam sobie ciepłej herbaty i wzięłam nospę.
Potem jeszcze dwa razy mnie zakuło i dwa razu pobiegłam do toalety z biegunką (co mi się w pracy nigdy nie zdarzało).
Teraz już jest ok, ale się przeraziłam. Przecież nie mogę w pracy takich przedstawień robić,;/
Wydaje mi się że to za wcześnie na takie skurczowe bóle?
Czy uważacie że to normalne? Żadnych plamień na razie nie zauważyłam.
Myślicie że powinnam się zgłosić do lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 11:29
-
Witam się i ja po Świętach - mam nadzieję, że były dla wszytskich wesołe i smakowite.
Niestety nie doczytam Was wstecz - biorę za pewnik, że żadnych złych wiadomości nie było.
My mieliśmy super czas - powiedzieliśmy rodzinie i znajomym o ciąży i nawet nie zdawaliśmy sobie sprawy jak bardzo nam kibicowali.
Mam przez to tyle energii i pozytywnego myślenia, że powinno starczyć na resztę ciąży
pako_mrrr a może to od jelit (jak biegunka) może poświąteczne rewolucje żołądkowe?
Życze Wam udanego dnia - u nas cały czas sypie śniegiem i już kilka centymetrów leży na trawniku - piękna zima tej wiosny