X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka24- ja tak mialam i lekarz kazal sie nie przejmowac i po paru dniach przeszlo. W sumie odkad jestem w ciazy mialam tak 3 razy. Pierwszy raz trwalo to pare dni a pozniej tylko tak jednodniowo.
    Moje swiateczne sniadanko zakonczylo sie przytulaniem kibelka niestety tak zareagowalam jak na stole pojawil sie zurek.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    mietata
    Dziwne sny są zupełnie naturalne w ciąży. Mało tego, są bardzo realne. Ale nie należy się nimi przejmować :)

Ja jestem zadowolona, bo mam w domu własny detektor serca płodu i wczoraj wreszcie udało mi się odnaleźć bijące serduszko i chwilkę go posłuchać <3
    Odnośnie przekazania dobrej nowiny, to u nas cała rodzina obu stron już wie i bardzo się cieszą :D

Myślałam o takim detektorze. napisz mi Kochana jeśli mozesz jaki masz model. Będę wdzięczna <3

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ten detektor to nie powinno się dopiero od 12 tyg stosować?
    Myślałam żeby taki sobie sprawić, ale już nie chcę popadać w paranoję i sprawdzać codziennie czy dziecko żyję.
    Wczoraj oglądałam fajny dokument min. o medytacji i eliminowaniu martwienia się wtedy kiedy nie ma teoretycznie powodów do zmartwień. Chyba zacznę sobie medytować, tzn. raczej siedzieć i oddychać przy miłej muzyce :) Doszłam do wniosku że niepotrzebnie sama się nakręcam i mam dość życia w wiecznym strachu. Od razu lepiej i nie ma koszmarów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 08:15

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata no powiem Ci że mnie te moje objawy jednak uspokajają :p wiem, że nie są one jednoznaczne z tym że będzie dobrze, ale skoro sie nasilają, to chyba dzidziuś żyje i ma się dobrze. Na mnie to działa jednak uspokajająco, byle do czwartku i tam juz sobie popodglądamy :)

Jeśli chodzi o detektor, to kiedyś zanim byłam w ciąży to myślałam że to super sprawa i sobie sprawię, ale teraz założę się że kupilabym go i leżałby w kącie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poswiatecznie.

U nas chorobowo :-/ mąż wlasnie pojechal umowic sie do lekarza i syna niestety takze dopadlo... kaszel, chrypka i katar ech.... ciezki czas mnie czeka!!! Nienawidzę jak mąż jest chory. Chory facet do podwójnie marudzace dziecko ech!

My uzywaliamy detektor w poprzedniej ciąży ale gdzies dopiero ok 18 tyg. Teraz pewnie także pozycze i bede sprawdzać. Muszę tylko poczytać od kiedy można stosowac.

😇😁😇😇😁
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej nie jestem zapisana na 13.11..

• mietata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, obawy, jakieś tam nawet powinno się mieć, bo wtedy psychika się podobno przyzwyczaja do myśli o dziecku, więc to naturalny proces. Tylko, że ja już sobię robię mały stop na czytanie internetu, bo za mocno się wkręcałam, a w czasie oczekiwania na wyniki to mi spokój najbardziej potrzebny.
    Ja jednak nie zrezygnowałam z tego czwartkowego usg, najwyżej lekarz stwierdzi, że dzieć za mały i przyjdę w innym terminie.

• Invis Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    A ja dalej nie jestem zapisana na 13.11..

Proszę o pisanie pogrubioną czcionką takich informacji, pisałam niejednokrotnie, poza tym napisane jest to również na pierwszej stronie w pierwszym poście. Wówczas istnieje mniejsze ryzyko pominięcia.

mietata ja już dawno nie czytam nic w "internetach" :P jedyne co czytam ciążowego to nasz wątek, czasem inne wątki na forum i mameginekolog jak jakiś artykuł mnie zainteresuje. :p Szkoda się nakręcac.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że chciałoby się dopisać amen ;)
    miłego dnia dziewczyny i dużo zabawy przy lepieniu bałwana (dziś rano za oknem przywitała mnie śnieżyca ;) i takim cudem przeprosiłam się z kozakami i kurtką zimową ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 09:59

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta minęły błyskawicznie :D Niestety pogoda nie dopisała, zimno, wiatr, deszcz :(
    Dziś wizyta, póki co jestem spokojna, ale do 16:45 kupa czasu, więc pewnie stresować to dopiero się zacznę :D
    Mietata, pewnie, nie zaszkodzi pójść, nie wiesz jak dzieć rośnie, więc może akurat będzie już odpowiednio duży ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA powodzenia, kurcze, twój dziec już taki duży! czekamy na relację jak było!

• Invis Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Iza powodzenia, czekamy czekamy :) masz chyba najbardziej zaawansowaną ciążę z całego wątku (coś mi się jarzy, że chyba ASSA jeszcze). Także trzymam kciuki i czekam na relację :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis Ty tylko jeden dzień za mną :D Według USG w 7 tygodniu i 2 dniu dzieć wyglądał na 6tygodni i 6 dni, ale ginekolog powiedziała, że mogła zmierzyć niżej.

Zdam relację co i jak ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pomiarami to wiadomo jak jest. Moga wyjść raz tak, a raz inaczej, w zależności jak lekarz dziecia "złapie" :p a różnica paru dni to żadna różnica :) u mnie na początku była różnica 3 dni a później się wyrównało, ciekawe jak będzie teraz :p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zdjęciu z USG to ciałko żółte a pod nim dzieć, dlatego wygląda na takiego olbrzyma :) A teściowa uważa, że już widać na USG zarys dziecka, głowke i reszte ciała :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam wszystkie poświątecznie.
    Dotarłam dziś do pracy, ale łatwo nie było, bo od rana wymiotowałam ;/ Od Niedzieli nie biorę już antybiotyku i myślałam że dzięki temu się lepiej poczuję, ale niestety - wygląda na to że te wieczne mdłości, to jednak ciąża (a się łudziłam że jednak nie, bo przed szpitalem i tą całą historią z ropniem, czułam się całkiem dobrze).
    Ja na razie nadal nikomu nic nie mówię, za to przez ten szpital i przez to że leżałam na oddziale z ciężarnymi i że to tyle trwało, to moja mama się domyśliła i skubana zaczęła wypytywać mojego TŻ, a ten jak ten wielkanocny baran jej potwierdził że jestem w ciąży, więc mama wie.
    No i jeszcze u teściowej zrobiłam popisówę, bo zjadłam co nieco na śniadanie wielkanocne i zaraz z głupią miną pobiegłam do łazienki zwrócić co zjadłam, a to oznacza że pewnie już i tam wszyscy się domyślają i pewnie jak pojechaliśmy, to był to ich główny temat rozmów (a specjalnie im o szpitalu nawet nie wspominaliśmy).
    Ja zdecyduję czy i co powiem dopiero w Maju po pappie (zresztą nawet na tym kalendarzu w belly, wyświetla mi się takie serduszko z info żeby powiedzieć znajomym 10.05 - a ja pappę mam akurat na 11.05 zaplanowaną - czyli czekam sobie spokojnie jeszcze miesiąc).
    Aaaaaaa, w w sobotę wieczorem znalazłam kosa (ptaszka takiego) zobaczyłam z okna jak koty się nim zabawiają, bo to podlot był jeszcze i nie umiał odlecieć. Wybiegłam w piżamie i go zabrałam do mieszkania, nakarmiłam gotowanym jajkiem (według rad z netu i czuwałam nad nim w nocy), a rano przed śniadaniem wielkanocnym odwiozłam go do azylu w zoo. Mam nadzieję że przeżył. Zaraz tam zadzwonię i się podpytam.

zi13nafan2lh9052.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej pogoda kiepska jak moje samopoczucie :( te mdłości całymi dniami i najgorsze wieczorem mnie dobijają nie mam siły na nic jestem nerwowa wrrr
    Pic moge tylko wode z cytryna wszystko inne powoduje zgage :(

Dziewczyny czy któraś nie potrzebuje luteiny podjęzykowej 50 mam całe nowe pudełko a nie musze już brac bo krwiak sie wchłonał

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:49

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poświątecznie :)
    Udało nam się jakimś cudem dotrzeć do rodziców. Cieszą się z dobrych wieści :)

Dziewczyny czy są jakieś tabletki, które można w ciąży łyknąć na zatwardzenie? Zmiana diety nie pomaga. Już nie wiem co mam robić.

I jeszcze jedno, trochę głupie, pytanie. Jak zrobić pogrubiony tekst na forum? :)
    Invis- też mam wizytę we czwartek. Doczekać się nie mogę:)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas święta super rodzinne :) Teściowie się ucieszyli na wieść o przyszłym wnuku. Rodzeństwo męża już się od niej dowiedziało, bo się chwaliła, że rodzinka się powiększy :)
    Oby tylko teraz było wszytko dobrze!

W święta aż tak bardzo się nie objadłam, ale miałam chęć na wszystko :p i mieszałam ciasto z sałatką, słodkie z mięsem, rybą.
    Bałam się dziś na wagę stanąć, bo zaparcia męczą. Ale tu pozytywnie, bo waga taka jak przed świętami ;)

Za to zgaga mnie męczy co jakiś czas. I jest mi niedobrze czasami. Najbardziej wieczorem.

W czwartek mam wizytę i z jednej strony chcę bobasa zobaczyć a z drugiej się troszkę boję czy wszystko jest ok. Ale staram się myśleć pozytywnie :)

Oby u wszystkich nas były same pozytywne wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 10:54

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ