X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka24- ja tak mialam i lekarz kazal sie nie przejmowac i po paru dniach przeszlo. W sumie odkad jestem w ciazy mialam tak 3 razy. Pierwszy raz trwalo to pare dni a pozniej tylko tak jednodniowo.
    Moje swiateczne sniadanko zakonczylo sie przytulaniem kibelka niestety tak zareagowalam jak na stole pojawil sie zurek.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    mietata
    Dziwne sny są zupełnie naturalne w ciąży. Mało tego, są bardzo realne. Ale nie należy się nimi przejmować :)

Ja jestem zadowolona, bo mam w domu własny detektor serca płodu i wczoraj wreszcie udało mi się odnaleźć bijące serduszko i chwilkę go posłuchać <3
    Odnośnie przekazania dobrej nowiny, to u nas cała rodzina obu stron już wie i bardzo się cieszą :D

Myślałam o takim detektorze. napisz mi Kochana jeśli mozesz jaki masz model. Będę wdzięczna <3

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ten detektor to nie powinno się dopiero od 12 tyg stosować?
    Myślałam żeby taki sobie sprawić, ale już nie chcę popadać w paranoję i sprawdzać codziennie czy dziecko żyję.
    Wczoraj oglądałam fajny dokument min. o medytacji i eliminowaniu martwienia się wtedy kiedy nie ma teoretycznie powodów do zmartwień. Chyba zacznę sobie medytować, tzn. raczej siedzieć i oddychać przy miłej muzyce :) Doszłam do wniosku że niepotrzebnie sama się nakręcam i mam dość życia w wiecznym strachu. Od razu lepiej i nie ma koszmarów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 08:15

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata no powiem Ci że mnie te moje objawy jednak uspokajają :p wiem, że nie są one jednoznaczne z tym że będzie dobrze, ale skoro sie nasilają, to chyba dzidziuś żyje i ma się dobrze. Na mnie to działa jednak uspokajająco, byle do czwartku i tam juz sobie popodglądamy :)

Jeśli chodzi o detektor, to kiedyś zanim byłam w ciąży to myślałam że to super sprawa i sobie sprawię, ale teraz założę się że kupilabym go i leżałby w kącie.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poswiatecznie.

U nas chorobowo :-/ mąż wlasnie pojechal umowic sie do lekarza i syna niestety takze dopadlo... kaszel, chrypka i katar ech.... ciezki czas mnie czeka!!! Nienawidzę jak mąż jest chory. Chory facet do podwójnie marudzace dziecko ech!

My uzywaliamy detektor w poprzedniej ciąży ale gdzies dopiero ok 18 tyg. Teraz pewnie także pozycze i bede sprawdzać. Muszę tylko poczytać od kiedy można stosowac.

😇😁😇😇😁
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej nie jestem zapisana na 13.11..

• mietata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, obawy, jakieś tam nawet powinno się mieć, bo wtedy psychika się podobno przyzwyczaja do myśli o dziecku, więc to naturalny proces. Tylko, że ja już sobię robię mały stop na czytanie internetu, bo za mocno się wkręcałam, a w czasie oczekiwania na wyniki to mi spokój najbardziej potrzebny.
    Ja jednak nie zrezygnowałam z tego czwartkowego usg, najwyżej lekarz stwierdzi, że dzieć za mały i przyjdę w innym terminie.

• Invis Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    A ja dalej nie jestem zapisana na 13.11..

Proszę o pisanie pogrubioną czcionką takich informacji, pisałam niejednokrotnie, poza tym napisane jest to również na pierwszej stronie w pierwszym poście. Wówczas istnieje mniejsze ryzyko pominięcia.

mietata ja już dawno nie czytam nic w "internetach" :P jedyne co czytam ciążowego to nasz wątek, czasem inne wątki na forum i mameginekolog jak jakiś artykuł mnie zainteresuje. :p Szkoda się nakręcac.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że chciałoby się dopisać amen ;)
    miłego dnia dziewczyny i dużo zabawy przy lepieniu bałwana (dziś rano za oknem przywitała mnie śnieżyca ;) i takim cudem przeprosiłam się z kozakami i kurtką zimową ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 09:59

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta minęły błyskawicznie :D Niestety pogoda nie dopisała, zimno, wiatr, deszcz :(
    Dziś wizyta, póki co jestem spokojna, ale do 16:45 kupa czasu, więc pewnie stresować to dopiero się zacznę :D
    Mietata, pewnie, nie zaszkodzi pójść, nie wiesz jak dzieć rośnie, więc może akurat będzie już odpowiednio duży ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA powodzenia, kurcze, twój dziec już taki duży! czekamy na relację jak było!

• Invis Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Iza powodzenia, czekamy czekamy :) masz chyba najbardziej zaawansowaną ciążę z całego wątku (coś mi się jarzy, że chyba ASSA jeszcze). Także trzymam kciuki i czekam na relację :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis Ty tylko jeden dzień za mną :D Według USG w 7 tygodniu i 2 dniu dzieć wyglądał na 6tygodni i 6 dni, ale ginekolog powiedziała, że mogła zmierzyć niżej.

Zdam relację co i jak ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pomiarami to wiadomo jak jest. Moga wyjść raz tak, a raz inaczej, w zależności jak lekarz dziecia "złapie" :p a różnica paru dni to żadna różnica :) u mnie na początku była różnica 3 dni a później się wyrównało, ciekawe jak będzie teraz :p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zdjęciu z USG to ciałko żółte a pod nim dzieć, dlatego wygląda na takiego olbrzyma :) A teściowa uważa, że już widać na USG zarys dziecka, głowke i reszte ciała :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam wszystkie poświątecznie.
    Dotarłam dziś do pracy, ale łatwo nie było, bo od rana wymiotowałam ;/ Od Niedzieli nie biorę już antybiotyku i myślałam że dzięki temu się lepiej poczuję, ale niestety - wygląda na to że te wieczne mdłości, to jednak ciąża (a się łudziłam że jednak nie, bo przed szpitalem i tą całą historią z ropniem, czułam się całkiem dobrze).
    Ja na razie nadal nikomu nic nie mówię, za to przez ten szpital i przez to że leżałam na oddziale z ciężarnymi i że to tyle trwało, to moja mama się domyśliła i skubana zaczęła wypytywać mojego TŻ, a ten jak ten wielkanocny baran jej potwierdził że jestem w ciąży, więc mama wie.
    No i jeszcze u teściowej zrobiłam popisówę, bo zjadłam co nieco na śniadanie wielkanocne i zaraz z głupią miną pobiegłam do łazienki zwrócić co zjadłam, a to oznacza że pewnie już i tam wszyscy się domyślają i pewnie jak pojechaliśmy, to był to ich główny temat rozmów (a specjalnie im o szpitalu nawet nie wspominaliśmy).
    Ja zdecyduję czy i co powiem dopiero w Maju po pappie (zresztą nawet na tym kalendarzu w belly, wyświetla mi się takie serduszko z info żeby powiedzieć znajomym 10.05 - a ja pappę mam akurat na 11.05 zaplanowaną - czyli czekam sobie spokojnie jeszcze miesiąc).
    Aaaaaaa, w w sobotę wieczorem znalazłam kosa (ptaszka takiego) zobaczyłam z okna jak koty się nim zabawiają, bo to podlot był jeszcze i nie umiał odlecieć. Wybiegłam w piżamie i go zabrałam do mieszkania, nakarmiłam gotowanym jajkiem (według rad z netu i czuwałam nad nim w nocy), a rano przed śniadaniem wielkanocnym odwiozłam go do azylu w zoo. Mam nadzieję że przeżył. Zaraz tam zadzwonię i się podpytam.

zi13nafan2lh9052.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej pogoda kiepska jak moje samopoczucie :( te mdłości całymi dniami i najgorsze wieczorem mnie dobijają nie mam siły na nic jestem nerwowa wrrr
    Pic moge tylko wode z cytryna wszystko inne powoduje zgage :(

Dziewczyny czy któraś nie potrzebuje luteiny podjęzykowej 50 mam całe nowe pudełko a nie musze już brac bo krwiak sie wchłonał

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:49

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poświątecznie :)
    Udało nam się jakimś cudem dotrzeć do rodziców. Cieszą się z dobrych wieści :)

Dziewczyny czy są jakieś tabletki, które można w ciąży łyknąć na zatwardzenie? Zmiana diety nie pomaga. Już nie wiem co mam robić.

I jeszcze jedno, trochę głupie, pytanie. Jak zrobić pogrubiony tekst na forum? :)
    Invis- też mam wizytę we czwartek. Doczekać się nie mogę:)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas święta super rodzinne :) Teściowie się ucieszyli na wieść o przyszłym wnuku. Rodzeństwo męża już się od niej dowiedziało, bo się chwaliła, że rodzinka się powiększy :)
    Oby tylko teraz było wszytko dobrze!

W święta aż tak bardzo się nie objadłam, ale miałam chęć na wszystko :p i mieszałam ciasto z sałatką, słodkie z mięsem, rybą.
    Bałam się dziś na wagę stanąć, bo zaparcia męczą. Ale tu pozytywnie, bo waga taka jak przed świętami ;)

Za to zgaga mnie męczy co jakiś czas. I jest mi niedobrze czasami. Najbardziej wieczorem.

W czwartek mam wizytę i z jednej strony chcę bobasa zobaczyć a z drugiej się troszkę boję czy wszystko jest ok. Ale staram się myśleć pozytywnie :)

Oby u wszystkich nas były same pozytywne wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 10:54

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ