Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny !
chciałabym się dopisać na listę listopadowych mamusiek termin mam na 7 listopada 2017. Następną wizytę mam 27.04 - już się nie mogę doczekać, będziemy wtedy robić USG prenatalne i krew na nifty lub harmony, zobaczymy co lekarz doradzi.
Nie umiem ustawić takiej stopki jak wy macie, że jestem w ciąży :p. szukam i szukam i nie wiem gdzie to się robi -
No niby wg USG 12t3d. Ale może jakoś tak zmierzył. Niech rośnie, co mu będę bronić :p
A w sobotę będziemy na prenatalnych to się okaże jaki faktycznie jest duży
Karola - wejść w ustawienia i tam w trzeciej zakładce masz okienko w które musisz wkleić linka. A link stworzysz jak klikniesz w któryś z naszych suwaczków przeniesie Cię wtedy na odpowiednią stronę.
Co do poduszki ciążowej to ja będę zamawiać ze strony supermami.pl
Invis tam zamawiała i chyba nie narzeka można wejść na stronę i poczytać opisy. -
Karola___ wrote:Hej dziewczyny !
chciałabym się dopisać na listę listopadowych mamusiek termin mam na 7 listopada 2017. Następną wizytę mam 27.04 - już się nie mogę doczekać, będziemy wtedy robić USG prenatalne i krew na nifty lub harmony, zobaczymy co lekarz doradzi.
Nie umiem ustawić takiej stopki jak wy macie, że jestem w ciąży :p. szukam i szukam i nie wiem gdzie to się robi
Witamy!
Wystarczy, że klikniesz na stopkę którejkolwiek z nas, a trafisz na stronę, gdzie się takie robi -
Hej dziewczyny,
pytanie do tych, które już miały usg prenatalne - jak ono wygląda, przebiega? Jaki to u was koszt jeśli robione jest prywatnie?
Czy jest na jakimś innym sprzęcie niż zwykłe usg, czy trwa jakoś wyjątkowo długo? No i jest przez powłoki brzuszne czy od środka? Zastanawiam się też czy męża nie zabrać jeśli przez brzuch będzie.
Pytam m.in. dlatego bo zadzwoniłam w końcu do prywatnej kliniki, w której wizytę z tym usg mam w sobotę z zapytaniem o koszty no i dowiedziałam się, że standardowo wizyta 150zł ciążowa (w cenie zawsze mam usg i badanie) plus dodatkowe 150zł za to usg prenatalne. Czyli najbliższa wizyta wyjdzie 300zł
Jutro natomiast mam wizytę z usg prenatalnym na nfz i zastanawiam się czy po prostu nie odpuścić wizyty prywatnej, jeśli na nfz wszystko będzie wyglądało ok, ewentualnie skorzystać ze zwykłej wizyty prywatnie.
-
Dzięki dziewczyny, udało mi się stworzyć suwaczek !
jak wrócę z pracy to spróbuję się przekopać przez forum od początku, bo dużo przydatnych informacji piszecie
temat poduszki ciążowej na razie odpuściłam, w jej miejsce kupiłam spodnie z gumką z h&m, bo w żadne się nie mieściłam, a od kiedy zrobiło się tak zimno nie chciałam non stop chodzić w sukienkach. -
No i jestem.
Z naszym dzieckiem wszystko w najlepszym porządku, mierzy 62mm i termin zgadza się idealnie z terminem wg OM. Wszystkie parametry prawidłowe. Widzieliśmy jak maluch fika, jest prześliczny taki idealny nawet paluszki były liczone. Wszystko wydaje się być w normie.
Badanie trwało około 15 minut i było przez brzuch. Co najśmieszniejsze, lekarz sie nas pyta czy szacujemy płeć... mówię do niego że no proszę, a on "na 95% chłopak". Biorę to z przymrużeniem oka, choć wiem że ten lekarz jest świetnym specjalistą.
Jeśli chodzi o poduszkę do spania to ja mam od dobrych kilku tygodni i sobie chwalę póki co Kupiłam taką z supermami.
Asia_89, Mama2kituszek, Holibka, Rysiowa, Jooozefka, annggela, Blondik, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Ja już tez po wizycie. I również przynoszę dobre wieści. Moje dziecko mierzy już 2,63 cm. Widziałam jak się rusza. Wg ostatniego usg jest starszy o 1 dzień. Uff, w końcu dzisiaj ustawie sobie suwaczek.
Najpierw miałam usg"tradycyjnie" a później przez brzuch i było już ładnie widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:15
Mama2kituszek, Holibka, czarnulka24, Rysiowa, Jooozefka, Blondik lubią tę wiadomość
-
Invis super, gratuluję!!! Ale fajnie, że masz już to za sobą i możesz teraz odetchnąć
No i gratuluję wszystkim, które miały wcześniej udane wizyty:)
Czarnulka ale wczoraj miałaś dla nas super wiadomość Dwa dzieciątka, dwa serduszka, to musi byc cudowny widok:))
Paulina suuuper:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:15
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Super Invis!
Ciekawe czy sprawdzi się to co lekarz powiedział Wam o płci. Zauważyłam prawidłowość, że chłopaków wcześniej "wykrywają", w sumie chyba wiadomo dlaczego
Wczoraj sięgnęłam do mojej ciążowej książki i tam w ciekawostkach było napisane, że przy chłopakach matki więcej jedzą, mają większy apetyt i co ciekawe - na męskie żarcie. Hmmm... jeśli miałoby się to sprawdzić to u mnie też chłopak Oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka.
-
Holibka wrote:Super Invis!
Ciekawe czy sprawdzi się to co lekarz powiedział Wam o płci. Zauważyłam prawidłowość, że chłopaków wcześniej "wykrywają", w sumie chyba wiadomo dlaczego
Wczoraj sięgnęłam do mojej ciążowej książki i tam w ciekawostkach było napisane, że przy chłopakach matki więcej jedzą, mają większy apetyt i co ciekawe - na męskie żarcie. Hmmm... jeśli miałoby się to sprawdzić to u mnie też chłopak Oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka.
Oj to u mnie by wyszło, że zdecydowanie chłopak :p -
W ogóle mam wrażenie podczytując różne wątki na forum, że teraz dziewczyny szybko dowiadują się o płci. Wcześniej to przed 17-18 tc raczej nikt nie odważył się prorokować.
U mnie moja mała tez miała być raczej chłopcem (12 tc), a tu na połówkowym, że 100% dziewczę)) No ale chodzilam wtedy na nfz ze słabym usg
Teraz się zastanawiałam, że w sumie to bardzo chciałabym mieć niespodziankę i nie wiedzieć do samego końca. Naprawdę jest mi wszystko jedno, byle by było.. No ale z moim męzem nie przejdzie, sam by sie zapytałWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:40
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
A u mnie wszystko się unormowało z jedzeniem, mam smaki już na wszystko, więc nie mam typów co do płci Jedynie cera mi się polepszyła.
Rossmannowa promocja zaliczona? Ja kupiłam prawie wszystko co chciałam Zakupiłam to mleczko z Babydream fur mama więc zwykły balsam może iść w odstawkę -
Witam
Chciłabym dopisać się do listopadowych mam .
Termin wg om na 28 listopad
Co do badań prenatalnych i płci to przy poprzedniej ciąży na pierwszym badaniu lekarz na 90% stwierdził że będzie chłopak i rzeczywiście mamy już Michałka , my prenatalne dopiero na 12 maja ale już się doczekać nie mogę.
Koszt w katowicach to 200 zł USG które przy poprzedniej ciąży trwało dobrze ponad pół godzinki plus 160 zł badanie krwi. Troszke drogo ale za nic nie odpuściłabym tego badania
07.01.2015 [*] 12TC
21.07.2015 [*] 6 TC
29.06.2016 - Michaś
-
Paulina099 wrote:Ja już tez po wizycie. I również przynoszę dobre wieści. Moje dziecko mierzy już 2,63 cm. Widziałam jak się rusza. Wg ostatniego usg jest starszy o 1 dzień. Uff, w końcu dzisiaj ustawie sobie suwaczek.
Najpierw miałam usg"tradycyjnie" a później przez brzuch i było już ładnie widać.
Super, że wszystko jest ok To już dużego bobasa masz! Który to tydzień? -
agagaga wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma, albo planuje kupić taką dużą poduszkę do spania w kształcie litery C?
Do końca ciąży daleko, brzuch minimalny a ja żeby zasnąć potrzebuje całą kołdrę zwinąć i gniazdko sobie uformować Zastanawiam się nad kupnem, potem może by do karmienia posłużyła.
Ja kupiłam sobie w poprzedniej ciąży i byłam zadowolona. Plus później malucha w niej układałam, coby się nie turlał po łóżku . I ogólnie fajnie jest się przytulić do takiej poduchy.