X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

chciałabym się dopisać na listę listopadowych mamusiek :) termin mam na 7 listopada 2017. Następną wizytę mam 27.04 - już się nie mogę doczekać, będziemy wtedy robić USG prenatalne i krew na nifty lub harmony, zobaczymy co lekarz doradzi.

Nie umiem ustawić takiej stopki jak wy macie, że jestem w ciąży :p. szukam i szukam i nie wiem gdzie to się robi ;)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby wg USG 12t3d. Ale może jakoś tak zmierzył. Niech rośnie, co mu będę bronić :p
    A w sobotę będziemy na prenatalnych to się okaże jaki faktycznie jest duży :)

Karola - wejść w ustawienia i tam w trzeciej zakładce masz okienko w które musisz wkleić linka. A link stworzysz jak klikniesz w któryś z naszych suwaczków :) przeniesie Cię wtedy na odpowiednią stronę.

Co do poduszki ciążowej to ja będę zamawiać ze strony supermami.pl
    Invis tam zamawiała i chyba nie narzeka :) można wejść na stronę i poczytać opisy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Hej dziewczyny !

chciałabym się dopisać na listę listopadowych mamusiek :) termin mam na 7 listopada 2017. Następną wizytę mam 27.04 - już się nie mogę doczekać, będziemy wtedy robić USG prenatalne i krew na nifty lub harmony, zobaczymy co lekarz doradzi.

Nie umiem ustawić takiej stopki jak wy macie, że jestem w ciąży :p. szukam i szukam i nie wiem gdzie to się robi ;)

Witamy! :)

Wystarczy, że klikniesz na stopkę którejkolwiek z nas, a trafisz na stronę, gdzie się takie robi :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę, juz z nią śpię :) moim zdaniem warto kupić

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    pytanie do tych, które już miały usg prenatalne - jak ono wygląda, przebiega? Jaki to u was koszt jeśli robione jest prywatnie?
    Czy jest na jakimś innym sprzęcie niż zwykłe usg, czy trwa jakoś wyjątkowo długo? No i jest przez powłoki brzuszne czy od środka? Zastanawiam się też czy męża nie zabrać jeśli przez brzuch będzie.

Pytam m.in. dlatego bo zadzwoniłam w końcu do prywatnej kliniki, w której wizytę z tym usg mam w sobotę z zapytaniem o koszty no i dowiedziałam się, że standardowo wizyta 150zł ciążowa (w cenie zawsze mam usg i badanie) plus dodatkowe 150zł za to usg prenatalne. Czyli najbliższa wizyta wyjdzie 300zł :/

Jutro natomiast mam wizytę z usg prenatalnym na nfz i zastanawiam się czy po prostu nie odpuścić wizyty prywatnej, jeśli na nfz wszystko będzie wyglądało ok, ewentualnie skorzystać ze zwykłej wizyty prywatnie.

age.png

age.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, udało mi się stworzyć suwaczek !

jak wrócę z pracy to spróbuję się przekopać przez forum od początku, bo dużo przydatnych informacji piszecie :)

temat poduszki ciążowej na razie odpuściłam, w jej miejsce kupiłam spodnie z gumką z h&m, bo w żadne się nie mieściłam, a od kiedy zrobiło się tak zimno nie chciałam non stop chodzić w sukienkach.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem.

Z naszym dzieckiem wszystko w najlepszym porządku, mierzy 62mm i termin zgadza się idealnie z terminem wg OM. Wszystkie parametry prawidłowe. Widzieliśmy jak maluch fika, jest prześliczny taki idealny :D nawet paluszki były liczone. Wszystko wydaje się być w normie.

Badanie trwało około 15 minut i było przez brzuch. Co najśmieszniejsze, lekarz sie nas pyta czy szacujemy płeć... mówię do niego że no proszę, a on "na 95% chłopak". Biorę to z przymrużeniem oka, choć wiem że ten lekarz jest świetnym specjalistą.

Jeśli chodzi o poduszkę do spania to ja mam od dobrych kilku tygodni i sobie chwalę póki co :) Kupiłam taką z supermami.

Asia_89, Mama2kituszek, Holibka, Rysiowa, Jooozefka, annggela, Blondik, afrykanka lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola____
    Dobrze wiedzieć. Sama takich spodni szukam :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis super,że wszystko w porządku. Ciekawe czy ten "szacunek" :) się potwierdzi.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez po wizycie. I również przynoszę dobre wieści. Moje dziecko mierzy już 2,63 cm. Widziałam jak się rusza. Wg ostatniego usg jest starszy o 1 dzień. Uff, w końcu dzisiaj ustawie sobie suwaczek.
    Najpierw miałam usg"tradycyjnie" a później przez brzuch i było już ładnie widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:15

Mama2kituszek, Holibka, czarnulka24, Rysiowa, Jooozefka, Blondik lubią tę wiadomość

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis super, gratuluję!!! Ale fajnie, że masz już to za sobą i możesz teraz odetchnąć:)
    No i gratuluję wszystkim, które miały wcześniej udane wizyty:)
    Czarnulka ale wczoraj miałaś dla nas super wiadomość:) Dwa dzieciątka, dwa serduszka, to musi byc cudowny widok:))
    Paulina suuuper:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:15

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was jest z Poznania?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Invis! :)
    Ciekawe czy sprawdzi się to co lekarz powiedział Wam o płci. Zauważyłam prawidłowość, że chłopaków wcześniej "wykrywają", w sumie chyba wiadomo dlaczego :P

Wczoraj sięgnęłam do mojej ciążowej książki i tam w ciekawostkach było napisane, że przy chłopakach matki więcej jedzą, mają większy apetyt i co ciekawe - na męskie żarcie. Hmmm... jeśli miałoby się to sprawdzić to u mnie też chłopak :P Oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka.

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Super Invis! :)
    Ciekawe czy sprawdzi się to co lekarz powiedział Wam o płci. Zauważyłam prawidłowość, że chłopaków wcześniej "wykrywają", w sumie chyba wiadomo dlaczego :P

Wczoraj sięgnęłam do mojej ciążowej książki i tam w ciekawostkach było napisane, że przy chłopakach matki więcej jedzą, mają większy apetyt i co ciekawe - na męskie żarcie. Hmmm... jeśli miałoby się to sprawdzić to u mnie też chłopak :P Oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka.

Oj to u mnie by wyszło, że zdecydowanie chłopak :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam wrażenie podczytując różne wątki na forum, że teraz dziewczyny szybko dowiadują się o płci. Wcześniej to przed 17-18 tc raczej nikt nie odważył się prorokować.
    U mnie moja mała tez miała być raczej chłopcem (12 tc), a tu na połówkowym, że 100% dziewczę:))) No ale chodzilam wtedy na nfz ze słabym usg
    Teraz się zastanawiałam, że w sumie to bardzo chciałabym mieć niespodziankę i nie wiedzieć do samego końca. Naprawdę jest mi wszystko jedno, byle by było.. No ale z moim męzem nie przejdzie, sam by sie zapytał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:40

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wszystko się unormowało z jedzeniem, mam smaki już na wszystko, więc nie mam typów co do płci :D Jedynie cera mi się polepszyła.

Rossmannowa promocja zaliczona? :D Ja kupiłam prawie wszystko co chciałam :) Zakupiłam to mleczko z Babydream fur mama więc zwykły balsam może iść w odstawkę :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Iza...ale zazdroszczę i tych smaków na wszystko i cery...

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • Madoks Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Chciłabym dopisać się do listopadowych mam :).
    Termin wg om na 28 listopad :)

Co do badań prenatalnych i płci to przy poprzedniej ciąży na pierwszym badaniu lekarz na 90% stwierdził że będzie chłopak i rzeczywiście mamy już Michałka :), my prenatalne dopiero na 12 maja ale już się doczekać nie mogę.
    Koszt w katowicach to 200 zł USG które przy poprzedniej ciąży trwało dobrze ponad pół godzinki plus 160 zł badanie krwi. Troszke drogo ale za nic nie odpuściłabym tego badania :)

8p3orjjg3p2zojz4.png
    07.01.2015 [*] 12TC
    21.07.2015 [*] 6 TC
    29.06.2016 - Michaś
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Ja już tez po wizycie. I również przynoszę dobre wieści. Moje dziecko mierzy już 2,63 cm. Widziałam jak się rusza. Wg ostatniego usg jest starszy o 1 dzień. Uff, w końcu dzisiaj ustawie sobie suwaczek.
    Najpierw miałam usg"tradycyjnie" a później przez brzuch i było już ładnie widać.

Super, że wszystko jest ok :) To już dużego bobasa masz! :) Który to tydzień?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma, albo planuje kupić taką dużą poduszkę do spania w kształcie litery C?
    Do końca ciąży daleko, brzuch minimalny a ja żeby zasnąć potrzebuje całą kołdrę zwinąć i gniazdko sobie uformować :) Zastanawiam się nad kupnem, potem może by do karmienia posłużyła.

Ja kupiłam sobie w poprzedniej ciąży i byłam zadowolona. Plus później malucha w niej układałam, coby się nie turlał po łóżku :). I ogólnie fajnie jest się przytulić do takiej poduchy.

0d1y9jcgfiocpria.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ