X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

chciałabym się dopisać na listę listopadowych mamusiek :) termin mam na 7 listopada 2017. Następną wizytę mam 27.04 - już się nie mogę doczekać, będziemy wtedy robić USG prenatalne i krew na nifty lub harmony, zobaczymy co lekarz doradzi.

Nie umiem ustawić takiej stopki jak wy macie, że jestem w ciąży :p. szukam i szukam i nie wiem gdzie to się robi ;)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby wg USG 12t3d. Ale może jakoś tak zmierzył. Niech rośnie, co mu będę bronić :p
    A w sobotę będziemy na prenatalnych to się okaże jaki faktycznie jest duży :)

Karola - wejść w ustawienia i tam w trzeciej zakładce masz okienko w które musisz wkleić linka. A link stworzysz jak klikniesz w któryś z naszych suwaczków :) przeniesie Cię wtedy na odpowiednią stronę.

Co do poduszki ciążowej to ja będę zamawiać ze strony supermami.pl
    Invis tam zamawiała i chyba nie narzeka :) można wejść na stronę i poczytać opisy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola___ wrote:
    Hej dziewczyny !

chciałabym się dopisać na listę listopadowych mamusiek :) termin mam na 7 listopada 2017. Następną wizytę mam 27.04 - już się nie mogę doczekać, będziemy wtedy robić USG prenatalne i krew na nifty lub harmony, zobaczymy co lekarz doradzi.

Nie umiem ustawić takiej stopki jak wy macie, że jestem w ciąży :p. szukam i szukam i nie wiem gdzie to się robi ;)

Witamy! :)

Wystarczy, że klikniesz na stopkę którejkolwiek z nas, a trafisz na stronę, gdzie się takie robi :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę, juz z nią śpię :) moim zdaniem warto kupić

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    pytanie do tych, które już miały usg prenatalne - jak ono wygląda, przebiega? Jaki to u was koszt jeśli robione jest prywatnie?
    Czy jest na jakimś innym sprzęcie niż zwykłe usg, czy trwa jakoś wyjątkowo długo? No i jest przez powłoki brzuszne czy od środka? Zastanawiam się też czy męża nie zabrać jeśli przez brzuch będzie.

Pytam m.in. dlatego bo zadzwoniłam w końcu do prywatnej kliniki, w której wizytę z tym usg mam w sobotę z zapytaniem o koszty no i dowiedziałam się, że standardowo wizyta 150zł ciążowa (w cenie zawsze mam usg i badanie) plus dodatkowe 150zł za to usg prenatalne. Czyli najbliższa wizyta wyjdzie 300zł :/

Jutro natomiast mam wizytę z usg prenatalnym na nfz i zastanawiam się czy po prostu nie odpuścić wizyty prywatnej, jeśli na nfz wszystko będzie wyglądało ok, ewentualnie skorzystać ze zwykłej wizyty prywatnie.

age.png

age.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, udało mi się stworzyć suwaczek !

jak wrócę z pracy to spróbuję się przekopać przez forum od początku, bo dużo przydatnych informacji piszecie :)

temat poduszki ciążowej na razie odpuściłam, w jej miejsce kupiłam spodnie z gumką z h&m, bo w żadne się nie mieściłam, a od kiedy zrobiło się tak zimno nie chciałam non stop chodzić w sukienkach.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem.

Z naszym dzieckiem wszystko w najlepszym porządku, mierzy 62mm i termin zgadza się idealnie z terminem wg OM. Wszystkie parametry prawidłowe. Widzieliśmy jak maluch fika, jest prześliczny taki idealny :D nawet paluszki były liczone. Wszystko wydaje się być w normie.

Badanie trwało około 15 minut i było przez brzuch. Co najśmieszniejsze, lekarz sie nas pyta czy szacujemy płeć... mówię do niego że no proszę, a on "na 95% chłopak". Biorę to z przymrużeniem oka, choć wiem że ten lekarz jest świetnym specjalistą.

Jeśli chodzi o poduszkę do spania to ja mam od dobrych kilku tygodni i sobie chwalę póki co :) Kupiłam taką z supermami.

Asia_89, Mama2kituszek, Holibka, Rysiowa, Jooozefka, annggela, Blondik, afrykanka lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola____
    Dobrze wiedzieć. Sama takich spodni szukam :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis super,że wszystko w porządku. Ciekawe czy ten "szacunek" :) się potwierdzi.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez po wizycie. I również przynoszę dobre wieści. Moje dziecko mierzy już 2,63 cm. Widziałam jak się rusza. Wg ostatniego usg jest starszy o 1 dzień. Uff, w końcu dzisiaj ustawie sobie suwaczek.
    Najpierw miałam usg"tradycyjnie" a później przez brzuch i było już ładnie widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:15

Mama2kituszek, Holibka, czarnulka24, Rysiowa, Jooozefka, Blondik lubią tę wiadomość

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis super, gratuluję!!! Ale fajnie, że masz już to za sobą i możesz teraz odetchnąć:)
    No i gratuluję wszystkim, które miały wcześniej udane wizyty:)
    Czarnulka ale wczoraj miałaś dla nas super wiadomość:) Dwa dzieciątka, dwa serduszka, to musi byc cudowny widok:))
    Paulina suuuper:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:15

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was jest z Poznania?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Invis! :)
    Ciekawe czy sprawdzi się to co lekarz powiedział Wam o płci. Zauważyłam prawidłowość, że chłopaków wcześniej "wykrywają", w sumie chyba wiadomo dlaczego :P

Wczoraj sięgnęłam do mojej ciążowej książki i tam w ciekawostkach było napisane, że przy chłopakach matki więcej jedzą, mają większy apetyt i co ciekawe - na męskie żarcie. Hmmm... jeśli miałoby się to sprawdzić to u mnie też chłopak :P Oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka.

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Super Invis! :)
    Ciekawe czy sprawdzi się to co lekarz powiedział Wam o płci. Zauważyłam prawidłowość, że chłopaków wcześniej "wykrywają", w sumie chyba wiadomo dlaczego :P

Wczoraj sięgnęłam do mojej ciążowej książki i tam w ciekawostkach było napisane, że przy chłopakach matki więcej jedzą, mają większy apetyt i co ciekawe - na męskie żarcie. Hmmm... jeśli miałoby się to sprawdzić to u mnie też chłopak :P Oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka.

Oj to u mnie by wyszło, że zdecydowanie chłopak :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam wrażenie podczytując różne wątki na forum, że teraz dziewczyny szybko dowiadują się o płci. Wcześniej to przed 17-18 tc raczej nikt nie odważył się prorokować.
    U mnie moja mała tez miała być raczej chłopcem (12 tc), a tu na połówkowym, że 100% dziewczę:))) No ale chodzilam wtedy na nfz ze słabym usg
    Teraz się zastanawiałam, że w sumie to bardzo chciałabym mieć niespodziankę i nie wiedzieć do samego końca. Naprawdę jest mi wszystko jedno, byle by było.. No ale z moim męzem nie przejdzie, sam by sie zapytał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:40

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wszystko się unormowało z jedzeniem, mam smaki już na wszystko, więc nie mam typów co do płci :D Jedynie cera mi się polepszyła.

Rossmannowa promocja zaliczona? :D Ja kupiłam prawie wszystko co chciałam :) Zakupiłam to mleczko z Babydream fur mama więc zwykły balsam może iść w odstawkę :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Iza...ale zazdroszczę i tych smaków na wszystko i cery...

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • Madoks Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Chciłabym dopisać się do listopadowych mam :).
    Termin wg om na 28 listopad :)

Co do badań prenatalnych i płci to przy poprzedniej ciąży na pierwszym badaniu lekarz na 90% stwierdził że będzie chłopak i rzeczywiście mamy już Michałka :), my prenatalne dopiero na 12 maja ale już się doczekać nie mogę.
    Koszt w katowicach to 200 zł USG które przy poprzedniej ciąży trwało dobrze ponad pół godzinki plus 160 zł badanie krwi. Troszke drogo ale za nic nie odpuściłabym tego badania :)

8p3orjjg3p2zojz4.png
    07.01.2015 [*] 12TC
    21.07.2015 [*] 6 TC
    29.06.2016 - Michaś
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Ja już tez po wizycie. I również przynoszę dobre wieści. Moje dziecko mierzy już 2,63 cm. Widziałam jak się rusza. Wg ostatniego usg jest starszy o 1 dzień. Uff, w końcu dzisiaj ustawie sobie suwaczek.
    Najpierw miałam usg"tradycyjnie" a później przez brzuch i było już ładnie widać.

Super, że wszystko jest ok :) To już dużego bobasa masz! :) Który to tydzień?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma, albo planuje kupić taką dużą poduszkę do spania w kształcie litery C?
    Do końca ciąży daleko, brzuch minimalny a ja żeby zasnąć potrzebuje całą kołdrę zwinąć i gniazdko sobie uformować :) Zastanawiam się nad kupnem, potem może by do karmienia posłużyła.

Ja kupiłam sobie w poprzedniej ciąży i byłam zadowolona. Plus później malucha w niej układałam, coby się nie turlał po łóżku :). I ogólnie fajnie jest się przytulić do takiej poduchy.

0d1y9jcgfiocpria.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ