X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    U mnie następna wizyta 25.04 jakby któraś mogła mnie wpisać. ta wczorajsza wizyta nie była planowana, tylko była przez moje schizy hehe :)

Przecież od razu Cię wpisałam jak tylko napisałaś :) Zerkaj proszę na listę :)

A tak w ogóle to cześć dziewczyny. My właśnie będziemy jeść śniadanie i wyjeżdżać. Mamy wizytę na 11, ale wyjeżdżamy po 9 bo trochę kilometrów do pokonania, poza tym jeszcze tam nie byliśmy i możliwe że będziemy szukac... no i trzeba wziąć ppd uwagę przystanek na rzyganko, dzisiaj niekoniecznie dobrze się czuję :D

Trochę się boję, ale nie jestm wcale zestresowana. Powodzenia dziewczynki na wizycie! Ja pewnie dam znać około 12-13.

czarnulka24, Blondik lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, kciuki, zazdroszczę, ja mam dopiero wizytę późny wieczorem. Na szczęście załadowałam sobie dzień robotą i spotkaniami i zleci jakoś.
    Kciuki dla wszystkich dzisiaj podglądających :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty i czekam na dobre wieści :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata zleci szybciutko zobaczysz. No to czekam z niecierpliwością na Twoje wieści, myślę że maluszek nadrobil do 45 :) kiedy wyniki Nifty?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie za tydzień, czyli w następny czwartek albo piątek, najpóźniej. Chciałabym żeby zadzwonili w poniedziałek że już są wyniki, podobno czasami są szybciej :) Jeśli dziś na usg NT będzie ok to już będę ciut spokojniejsza.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - co poradzę jak ja co 2h robię się głodna..
    Ale dzięki Bogu kawiarnia jest czynna od 8 i serwują w niej śniadania i pyszną kawkę ;)

Oby dziś wszystkie wizyty były pozytywne! :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Invis, kciuki, zazdroszczę, ja mam dopiero wizytę późny wieczorem. Na szczęście załadowałam sobie dzień robotą i spotkaniami i zleci jakoś.
    Kciuki dla wszystkich dzisiaj podglądających :)

Ech. U mnie podobnie. Wizyta dopiero o 18 :) Trzymam za Was kciuki, za siebie też :P

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, witam was dziś i ja też dziś trzymam kciuki za wasze wizyty.
    Mam dobre przeczucie, bo dziś pierwszy raz od dwóch tygodni dobrze się czuję i zjadłam coś w końcu i nie zwymiotowałam :)
    Czyli w taki dzień wszystko musi być dobrze.

Niby wszystkie mamy termin na Listopad, a moje USG i pappa dopiero równo za 3 tygodnie ;/

zi13nafan2lh9052.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, dziś na Opolszczyźnie zimno, ale bez śniegu i deszczu :) Byłam powtórzyć glukoze z krwi, a jak będzie znów wysoka to krzywa cukrowa mnie czeka :/
    Właśnie popijam kawkę i piekę steka dla męża :D
    Są tu jakieś niskociśnieniowe? Bo ja zawsze miałam niskie, na ostatniej wizycie jak mi zmierzyła to miałam 80/50 :D
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 6 cm ;)

Iza - ja mam niskie ciśnienie. Dzisiaj bezpośrednio po kawie było 106/66 ;)
    Ale w ciąży lepiej mieć niskie :)

Jooozefka, Mama2kituszek, czarnulka24, kasiula_00, Blondik, afrykanka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa stres mi sie włączył ale wmawiam sobie musi byc ok skoro mnie tak muli i muli :) wizyta 11:30 zaraz jade średnią do dziadka zawieść i potem do lekarza

kciuki za reszte dziś wizytujacyh

Blondik, czarnulka24 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• agagaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma, albo planuje kupić taką dużą poduszkę do spania w kształcie litery C?
    Do końca ciąży daleko, brzuch minimalny a ja żeby zasnąć potrzebuje całą kołdrę zwinąć i gniazdko sobie uformować :) Zastanawiam się nad kupnem, potem może by do karmienia posłużyła.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma, albo planuje kupić taką dużą poduszkę do spania w kształcie litery C?
    Do końca ciąży daleko, brzuch minimalny a ja żeby zasnąć potrzebuje całą kołdrę zwinąć i gniazdko sobie uformować :) Zastanawiam się nad kupnem, potem może by do karmienia posłużyła.

Ja mam w planach zakup takiej poduszki. W przyszłym tygodniu to zrobię.
    I Invis ma taką :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakąś konkretną? Jest ich całkiem sporo :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty i czekam na dobre wiesci!!

Jade dzis sprzdac synja do babci i cioci i jade na zakupy i do fryzjera:-) pozniej mam sporo rzeczy do zrobienia zwiazanych ze studiami, na szczęście to jyz koncowka.

Ja piduszki do spania nie mialam i teraz tez nie planuje ale za to ta do karmienia super nam sie spisala.

😇😁😇😇😁
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ale masz wielkoludka :D ja właśnie czekam, za chwilę wchodzimy.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. trzymam kciuki dziewczyny za dzisiaj.

agagaga ja kupiłam Motherhood - pewnie jutro przyjdzie to dam znać czy jest coś warta. Teraz śpię "na żabę", może będzie z poduszką wygodniej :)

Kaczorka , a termin porodu Ci się zgadza? Bardzo duży Twój dzieć jak na to, co masz w suwaczku :)

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Gratuluję powodzenia na wczorajszych wizytach i trzymam kciuki za dzisiejsze, będzie dobrze :)

Ja też planuję kupić taką poduchę rogala, jeszcze nie mam konkretnej na oku, ale na pewno musi być w neutralnym wzorze i ze zdejmowanym pokrowcem i możliwością dosypania wypełnienia jak się ugniecie.

Wczoraj zrobiłam carbonarę i wyszła mi pyszna jak przenigdy. Bobas ewidentnie był zadowolony bo nic mnie nie muliło potem, a ok. 3 w nocy obudził mnie po dokładkę ;) mąż mówi, że smaka na carbo bobas ma po nim ;)

Rano machnęłam sałatkę z paluszkami krabowymi, czeka na mnie na drugie śniadanko :D Też mam nieco więcej energii. Weszłam dziś w 13tc, mam nadzieję że to już koniec mdłości i wzrost energii :))

W moim otoczeniu wysyp dzieci. Wczoraj okazało się, że znajoma ma termin praktycznie taki jak mój :) eh, trzeba imiona zaklepywać, żeby nie było jak z wcześniejszym imieniem, które zostało przejęte :P

age.png

age.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ