X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ten szacunek płci na tak wczesnym etapie jest trochę śmieszne. No ale lekarz który wykonywał mi Usg jest dobrym specjalistą więc nie wiem... chociaz w sumie znana nam mamaginekolog już w 13tc wiedziała ze Bedzie miała chłopca... chociaż ona wiedziała, bo robiła Nifty, więc w sumie sie nie liczy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 14:52

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, wg dzisiejszego usg 9t3d.
    Koleżanka na prenatalnych dowiedziała się na 80%, ze dziewczynka i później to się potwierdziło.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na usg. Jest maluszek i bije mu serduszko. Wygladal jak fasolka. Badanie bylo od srodka i przez brzuch. Powiedziala, ze bardziej sie przyjzy jak wroce z urlopu czyli to bedzie juz 13tc.

Powiedziala jaki duzy jest ale nie zapamietalam ;), w kazdym razie powiedziala ze odpowiada to wiekowi z om wiec jest ok.

aha, chcialam powiedziec, ze naklamalam was z tym sikaniem ;D. skleroze mam straszna jak widac. Teraz dali mi do domu dwie rurki w ktore mam zebrac siki i przyniesc na nastepny raz. W poprzedniej ciazy tez mi takie dawali ale wylecialo mi to z glowy hehe.

annggela, moremi, Blondik lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka, super, kolejna dobra wiadomosć dzisiejszego dnia:)

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam taka poduche rogala i bardzo sobie chwale z tym ze ja tego zaczelam uzywac jak mi brzuch spory juz sie zrobil ;) a potem do karmienia i do blokowania maluszka :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek ja jestem z okolic Poznania:-)

😇😁😇😇😁
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie na co sie juz najbardziej ciesze? Na karmienie piersia :D. uwielbiam to :)

Holibka, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A wiecie na co sie juz najbardziej ciesze? Na karmienie piersia :D. uwielbiam to :)

Mnie to ciekawi, ale trochę się obawiam początków, ale na razie nie zaprzątam sobie tym głowy, jeszcze mam czas na rozmyślanie na ten temat ;)

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja uwielbialam karmić piersią :)Córka była na piersi niecałe półtora roku, mam nadzieję że tym razem moja droga laktacyjna bbędzie równie przyjemna i bezproblemowa, bo różnie to bywa :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, Psotka, powiedzcie co w tym takiego fajnego :D bo dla mnie na razie to jakaś totalna abstrakcja - ileś godzin dziennie spędzać z czymś przyczepionym do piersi :D ale pewnie zrozumiem jak mi się coś przyssie do cyca :P

____
    Dziewczyny JESTEM GŁODNA :( zjadłam obiad, 2 dokładki sałatki, kilka czekoladek... i dalej mnie ssie, a brzuch niemal płaski, jedzenie które mu dostarczyłam w ogóle nie zrobiło na nim wrażenia, do tego ze 2 litry herbat owocowych, które dziś dosładzam żeby się trochę oszukać. Masakra jakaś :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 16:41

NIEPOKORNA, annggela lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie karmienie bylo super tylko 3dni jak bylusmy w szpitalu. W domu dostalam ostre zapalenie piersi i po 2tyg przeszlismy juz na butelkę bo nie dalo się karmic cycem. Pokarmu mialam duzo i.dlugo mi pokarm zanikal no ale mialam tak "obzarte" sutki, ze nie dalismy rady. Teraz chcialabym karmic z 4muesiace do rozszerzenia diety i przejsc na mm. Ale zycie jyznie raz mi pokazalo, ze plany planami a zycie sano decyduje;-)

😇😁😇😇😁
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    NIEPOKORNa ja tez slyszalam, ze dopler moze byc szkodliwy w 1szym trymestrze.

W jakim sensie szkodliwy?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku nie karmiłam piersią z przyczyn niezależnych ode mnie. Ale uważam, że dobrze się stało. KP nie jest dla mnie. Zupełnie mi się to nie podobało. Drugiego dziecka nie zamierzam karmić w ogóle piersią, od razu będzie na mm. Ale wiem, że są kobiety, które to lubią i szacun dla nich :)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc lubię kp, będę ubolewac jesli tym razem nie będzie mi dane. Aczkolwiek szanuje wybór każdej kobiety :)

Właśnie byliśmy na przeswietleniu i nasz pies ma jednak dysplazje :( jestem wściekła. Tak wnikliwie wybieralismy hodowle, żeby rodzice byli przebadani i nie tylko...a tu i tak nie uniknelismy tego. To trzebs mieć pecha :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 17:43

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Właśnie byliśmy na przeswietleniu i nasz pies ma jednak dysplazje :( jestem wściekła. Tak wnikliwie wybieralismy hodowle, żeby rodzice byli przebadani i nie tylko...a tu i tak nie uniknelismy tego. To trzebs mieć pecha :(

Invis dysplazja nie wybiera :/ w najgorszym wypadku zoperujecie psa i będzie do końca życia ok. To operacja niskiego ryzyka, nie martw się na zapas.

Z psem jak z człowiekiem - rodzice mogą mieć najlepsze geny świata, a w którymś momencie rozwoju coś pójdzie nie tak, nikt nie jest winny.

Ja czasem tłumaczę sobie życiowe trudności tak: wydarzenie A uchroniło mnie przed gorszym wydarzeniem B.

Ja mam wątrobowca, któremu od prawie 2 lat gotuję dietetyczne jedzonko ;) Głowa do góry, będzie dobrze!

age.png

age.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Hej dziewczyny,
    pytanie do tych, które już miały usg prenatalne - jak ono wygląda, przebiega? Jaki to u was koszt jeśli robione jest prywatnie?
    Czy jest na jakimś innym sprzęcie niż zwykłe usg, czy trwa jakoś wyjątkowo długo? No i jest przez powłoki brzuszne czy od środka? Zastanawiam się też czy męża nie zabrać jeśli przez brzuch będzie.

Pytam m.in. dlatego bo zadzwoniłam w końcu do prywatnej kliniki, w której wizytę z tym usg mam w sobotę z zapytaniem o koszty no i dowiedziałam się, że standardowo wizyta 150zł ciążowa (w cenie zawsze mam usg i badanie) plus dodatkowe 150zł za to usg prenatalne. Czyli najbliższa wizyta wyjdzie 300zł :/

Jutro natomiast mam wizytę z usg prenatalnym na nfz i zastanawiam się czy po prostu nie odpuścić wizyty prywatnej, jeśli na nfz wszystko będzie wyglądało ok, ewentualnie skorzystać ze zwykłej wizyty prywatnie.

Holibka różnie dziewczyny pisały od 250 do 300 zł samo usg prenatalne. Czas trwania od 20 minut do godziny zależy od lekarza i malucha.
    Usg prenatalne powinien wykonywać lekarz, który ma do tego certyfikat.
    Jeżeli masz wcześniej unówione na nfz to może wszystkie parametry zostaną przebadane i nie będzie potrzeby już iść prywatnie. Możesz zawsze zdecydować po.

Invis gratulacje, z tego co pamiętam czekasz jeszcze na pappa ale wyniki usg sa i tak najważjesze. Super!

Pozostałe dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Cieszę się, że w końcu u nas same pozytywy i świetne wiadomości. Miłego wieczorku :)

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dla mnie ten szacunek płci na tak wczesnym etapie jest trochę śmieszne. No ale lekarz który wykonywał mi Usg jest dobrym specjalistą więc nie wiem... chociaz w sumie znana nam mamaginekolog już w 13tc wiedziała ze Bedzie miała chłopca... chociaż ona wiedziała, bo robiła Nifty, więc w sumie sie nie liczy :p

No, no podczytuję dziewczyny, które są parę tygodni wyżej od nas i tylko kilku te wróżby z prenatalnych badań się nie sprawdziły, więc może jednak :)

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka dzięki za słowa otuchy. Przeżywamy tego psiaka bardzo, bo pokochalismy bo go niesamowicie i dzisiaj przeżywaliśmy dzisiaj nawet jego usypianie do zabiegu.

Dziewczyny, czekamy na wieści :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASSA wrote:
    agagaga ja kupiłam Motherhood - pewnie jutro przyjdzie to dam znać czy jest coś warta. Teraz śpię "na żabę", może będzie z poduszką wygodniej :)
    Jest super :-) miałam w poprzedniej ciąży i pożyczyłam koleżance. Na razie czekam cierpliwie aż odda, ale gdybym miała ją w domu, to już bym na niej spała.

Invis dobre wieści :-)

Co do karmienia, to na razie jest za wcześnie, ale jeżeli któraś z Was się zastanawia, to polecam blog Hafija.
    Ja nadal karmię. Co prawda tylko w nocy, bo w dzień syn je "normalne" posiłki, ale to "dzięki" karmieniu pierwszy po porodzie okres dostałam dopiero 14 lutego tego roku. No i oby to był ten ostatni na długi czas ;-)
    Dietę synkowi rozszerzalam po 6 miesiącu, ale wiem, że jeszcze wielu lekarzy i położnych kładzie nacisk na 4 miesiąc, kiedy dziecko ma jeszcze kolki.

Byłam dzisiaj na usg. Maluch ma 2,36 co odpowiada 9w1d. Prenatalne z pappa mam 11 maja.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro o 11:00 mam wizytę, w sumie będę na podobnym etapie co Moremi (u mnie to będzie 9t0d). Dzidziuś ostatnio wyszedł mi 2 dni młodszy niż wg OM, ciekawe czy wyrówna i czy też będzie już taki duży :)

Oczywiście stres mnie już teraz zżera, ale na szczęście wizyta wcześnie, więc nie będę musiała cały dzień czekać :)

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ