Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika999 wrote:Mi najbardziej dokucza rozciąganie w podbrzuszu. Uczucie pełności w brzuchu i zawroty głowy.
Do tego wieczorami nachodzi mnie coś w rodzaju niepewności, strachu.
A jak tak się zastanowiłam teraz to jeszcze skoki temperatury (uderzenia gorąca temperatura wtedy ok 38 i po chwili się normuje). Tak jak większości dokucza mi piersi.
Polecam Chela-Cynk -
Czesc dziewczynki;) ja nie mam wogole objawow, w sumie teraz ciagnie mnie po lewej stronie brzucha, takie drazniace uczucie, jutro ide na druga bete, mam nadzieje, ze rosnie powiedzialyscie juz rodzinie i blizszym znajomym? My chyba poczekamy do swiat, oby tylko wszystko dobrze bylo.
-
Kuchcinka wrote:Kochana z tym uczuciem niepewności strachu to ja tak miałam jak miałam niedobór cynku. Mimo ze się z niego "wyleczyłam" jeszcze przed zajściem ciąże i te odczucia jak ręka odjął zniknęły , to po tym jak zaszłam w ciąże znowu nawrócił niedobór i znowu z nim walczę. Ogólnie w ciąży jest większe zapotrzebowanie na cynk wiec może spróbuj sobie kupić w aptece tabletki , nic nie gwarantuje ale może pomoże. Serio u mnie takie uczucie leku i niepokoju odeszło jak ręka odjął
Polecam Chela-Cynk
Dziękuję. Zorientuje się jak to jest z tym u mnie robiłam ostatnio pełną morfologie zanim jeszcze testy wyszły pozytywne. Witaminy nie powinny zaszkodzić.
Co do informowania to wiedzą dwie koleżanki z pracy. Powiedziałam bo musiały wiedzieć żebym się nie obciążała i uważała. Póki nie mam potwierdzenia od lekarza to nie mogę na zwolnienie iść. Rodzice i najbliżsi nie wiedzą jeszcze. Nie wiem kiedy powiemy. Może jak mój wróci w kwietniu. Chyba że do tej pory pójdę na zwolnienie to zorientują się że coś jest nie tak. N -
Możecie wpisać - 30 lat. 4 cs (3 cs po poronieniu).
Bajkaaa - właśnie mi uświadomiłaś, że jak dostanę skierowanie na badania to bede musiała iść tam głodna.. ciekawe jak dam radę! Przecież chyba mnie zemdli do tego czasu 3 razy! :p
Brzuch też mnie czasami boli. Jak za dużo chodzę albo siedzę.
Madziula - spokojnie, czas minie i niedługo będziesz tam gdzie my teraz a ktoś musi mieć młodszą ciążę nic się nie bój - zaklep sobie lepiej wizytę u ginekologa -
Witam sie z rana, leżę jeszcze w łożku krzyż mnie boli bo spałam cała noc na brzuchu. Ja nie wiem jak to w końcu jest , dlaczego trzeb być na czczo. W No nie trzeba być na głodzie przy pobieraniu krwi z palca
Mam 25 lat rocznikowo udało sie za 1 razem -
Dzień dobry Ja nie pytałam w sumie czy trzeba być na czczo ale wydaje mi się że tak, wolę iść na czczo nóż zostać odesłana z kwitkiem w sumie to zapytam babeczki e laboratorium dziś, nawet idę do dwóch bo w tym moim gdzie cześć robię za darmo reszta jest bardzo droga więc idę na resztę do innego więc będę dłużej głodna ale trudno.
Co do mojego cyklu starań to ciężko określić więc przy mnie lepiej nic nie pisać a lat mam prawie 30 więc niech tak już zostanie -
Mika999 takie rzeczy jak niedobór cynku nie wyjdą Ci na morfologii. Ja mam zawsze morfologię wzorowa, wszystkie inne badania krwi wychodziły mi również idealnie a ostatecznie okazało się ze i tak mam straszny niedobór cynku przez który w
Ogóle w ciąże zajść nie mogłam. Pierwszy cykl z cynkiem i od razu ciąża -
No i co do informowania innych u mnie wie rodzina i nabjlizsi znajomi dokładnie Ci którym powiedziałabym o każdym sukcesie jak i niepowodzeniu
Wiecie jak w nocy myślałam że kurcze gdybym tej cholernej bety nie robiła to byłabym teraz taka szczęśliwa że jest już serduszko myslalabym jak urządzić pokój dla dziecka itp a tak to czekam od wizyty do wizyty bojąc się cieszyć -
Kuchcinka wrote:Mika999 takie rzeczy jak niedobór cynku nie wyjdą Ci na morfologii. Ja mam zawsze morfologię wzorowa, wszystkie inne badania krwi wychodziły mi również idealnie a ostatecznie okazało się ze i tak mam straszny niedobór cynku przez który w
Ogóle w ciąże zajść nie mogłam. Pierwszy cykl z cynkiem i od razu ciąża
Wiem. W podstawowej morfologii nie. Ale ja miałam rozszerzone badania, nie pamiętałam tylko czy to tez się ta przewinęło, a nie chciało mi się wstawać żeby sprawdzić. Tego pierwiastka nie sprawdzałam.
Moja morfilogia nigdy nie była idealna. Teraz mam dobrą i zaczęłam się zastanawiać co jest nie tak
Dziewczyny spokojnie możecie napić się wody przed badaniem.
-
Cześć dziewczyny! Ja wlaśnie czekam w kolejce do laboratorium, zamierzam dziś zrobić na własną rękę Toxo, TSH i kontrolne oznaczenie kwasu foliowego i homocysteiny. Stwierdziłam że te badania nie mogą czekać do kolejnej wizyty i będę spokojniejsza robiąc je
Cześka i maargarytka czekamy na relacje z dzisiejszych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 08:24
-
Ja też czekam w kolejce do laboratorium w sumie to już po jednych badaniach teraz czekam na drugie a tak mnie ręką boli że to masakra wogole krew nie chciała lecieć ale to tylko teraz tak dwa różne laboratoria to ostatni raz...
Ciekawa jestem czy w tym wszystkim zamieszaniu nie pominę jakiegoś badania -
Trzymajcie dziś kciuki za moją 3cią betę
Będę meldować późno wieczorem/jutro rano czy wszystko okMalamii26, antonna, Blondik, ojejku lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
mietata wrote:ja jednak nie wytrzymałam stresu i poczłapałam rano do kliniki, czekam na wizytę, mam nadzieję, że wyjaśni się kwestia endometrium.
Daj znać! A tak nawiasem mówiąc, to mój gin nic mi nie mówił o moim endometrium Oglądał ogólnie pęcherzyk, zarodek, akcję serca ale nic nie mówił o endo. Hmmm może i moje niedopatrzenie że nie dopytałam, ale miałam ogromny stres wtedy na tym fotelu!
-
Moja wizyta już albo dopiero w piątek
Trochę fiksuje bo na początku czułam brzuch i w ogóle, takie objawy. A teraz oprócz piersi nic..Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Poleciałam rano na USG. Bo ta moja ginekolog nastraszyła mnie, że w macicy nic nie widać bo wcześnie jeszcze. Ok.
Powiedziała, że jakieś zmiany na jajniku są i szyjce macicy. Dlatego też uznałam, że warto zasięgnąć konsultacji. Tak więc wszystko jest dobrze. Pojawił się pęcherzyk ma 5 mm. jajniki czyste, szyjka macicy też czyste.
Czekam na wyniki bety, zżera mnie ciekawość od środka.
Lekarz od razu zaznaczył, że termin z miesiączki nie pokryje się z USG. Powiedział, że penie coś ok 10 dni później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 10:54