X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 wrote:
    Mi najbardziej dokucza rozciąganie w podbrzuszu. Uczucie pełności w brzuchu i zawroty głowy.
    Do tego wieczorami nachodzi mnie coś w rodzaju niepewności, strachu.

A jak tak się zastanowiłam teraz to jeszcze skoki temperatury (uderzenia gorąca temperatura wtedy ok 38 i po chwili się normuje). Tak jak większości dokucza mi piersi.
    Kochana z tym uczuciem niepewności strachu to ja tak miałam jak miałam niedobór cynku. Mimo ze się z niego "wyleczyłam" jeszcze przed zajściem ciąże i te odczucia jak ręka odjął zniknęły , to po tym jak zaszłam w ciąże znowu nawrócił niedobór i znowu z nim walczę. Ogólnie w ciąży jest większe zapotrzebowanie na cynk wiec może spróbuj sobie kupić w aptece tabletki , nic nie gwarantuje ale może pomoże. Serio u mnie takie uczucie leku i niepokoju odeszło jak ręka odjął :)
    Polecam Chela-Cynk

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Leana Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki;) ja nie mam wogole objawow, w sumie teraz ciagnie mnie po lewej stronie brzucha, takie drazniace uczucie, jutro ide na druga bete, mam nadzieje, ze rosnie :) powiedzialyscie juz rodzinie i blizszym znajomym? My chyba poczekamy do swiat, oby tylko wszystko dobrze bylo.

• Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kochana z tym uczuciem niepewności strachu to ja tak miałam jak miałam niedobór cynku. Mimo ze się z niego "wyleczyłam" jeszcze przed zajściem ciąże i te odczucia jak ręka odjął zniknęły , to po tym jak zaszłam w ciąże znowu nawrócił niedobór i znowu z nim walczę. Ogólnie w ciąży jest większe zapotrzebowanie na cynk wiec może spróbuj sobie kupić w aptece tabletki , nic nie gwarantuje ale może pomoże. Serio u mnie takie uczucie leku i niepokoju odeszło jak ręka odjął :)
    Polecam Chela-Cynk

Dziękuję. Zorientuje się jak to jest z tym u mnie robiłam ostatnio pełną morfologie zanim jeszcze testy wyszły pozytywne. Witaminy nie powinny zaszkodzić.

Co do informowania to wiedzą dwie koleżanki z pracy. Powiedziałam bo musiały wiedzieć żebym się nie obciążała i uważała. Póki nie mam potwierdzenia od lekarza to nie mogę na zwolnienie iść. Rodzice i najbliżsi nie wiedzą jeszcze. Nie wiem kiedy powiemy. Może jak mój wróci w kwietniu. Chyba że do tej pory pójdę na zwolnienie to zorientują się że coś jest nie tak. N

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG nie było mnie tu przez weekend i tyle stron napisalyscie

f2w33e3kcrry2bu4.png

• gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 30ego marca
    W lipcu 30 lat 20 cs

f2w33e3kcrry2bu4.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze od 2,5 godz nie mogę znowu usnac :( rano badania ciekawe czy będę miała co siknac do kubeczka hehe już nie wspomnę o tym że umrę z głodu bo już głodna jestem :( kurcze znacie jakieś sposoby na szybkie zaśnięcie?
    Masakra jakaś ;(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie wpisać - 30 lat. 4 cs (3 cs po poronieniu).

Bajkaaa - właśnie mi uświadomiłaś, że jak dostanę skierowanie na badania to bede musiała iść tam głodna.. ciekawe jak dam radę! Przecież chyba mnie zemdli do tego czasu 3 razy! :p

Brzuch też mnie czasami boli. Jak za dużo chodzę albo siedzę.

Madziula - spokojnie, czas minie i niedługo będziesz tam gdzie my teraz :) a ktoś musi mieć młodszą ciążę ;) nic się nie bój - zaklep sobie lepiej wizytę u ginekologa :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana, leżę jeszcze w łożku krzyż mnie boli bo spałam cała noc na brzuchu. Ja nie wiem jak to w końcu jest , dlaczego trzeb być na czczo. W No nie trzeba być na głodzie przy pobieraniu krwi z palca :/
    Mam 25 lat rocznikowo udało sie za 1 razem

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja nie pytałam w sumie czy trzeba być na czczo ale wydaje mi się że tak, wolę iść na czczo nóż zostać odesłana z kwitkiem w sumie to zapytam babeczki e laboratorium dziś, nawet idę do dwóch bo w tym moim gdzie cześć robię za darmo reszta jest bardzo droga więc idę na resztę do innego więc będę dłużej głodna ale trudno.

Co do mojego cyklu starań to ciężko określić więc przy mnie lepiej nic nie pisać a lat mam prawie 30 więc niech tak już zostanie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 takie rzeczy jak niedobór cynku nie wyjdą Ci na morfologii. Ja mam zawsze morfologię wzorowa, wszystkie inne badania krwi wychodziły mi również idealnie a ostatecznie okazało się ze i tak mam straszny niedobór cynku przez który w
    Ogóle w ciąże zajść nie mogłam. Pierwszy cykl z cynkiem i od razu ciąża :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co do informowania innych u mnie wie rodzina i nabjlizsi znajomi dokładnie Ci którym powiedziałabym o każdym sukcesie jak i niepowodzeniu
    Wiecie jak w nocy myślałam że kurcze gdybym tej cholernej bety nie robiła to byłabym teraz taka szczęśliwa że jest już serduszko myslalabym jak urządzić pokój dla dziecka itp a tak to czekam od wizyty do wizyty bojąc się cieszyć

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Mika999 takie rzeczy jak niedobór cynku nie wyjdą Ci na morfologii. Ja mam zawsze morfologię wzorowa, wszystkie inne badania krwi wychodziły mi również idealnie a ostatecznie okazało się ze i tak mam straszny niedobór cynku przez który w
    Ogóle w ciąże zajść nie mogłam. Pierwszy cykl z cynkiem i od razu ciąża :)

Wiem. W podstawowej morfologii nie. Ale ja miałam rozszerzone badania, nie pamiętałam tylko czy to tez się ta przewinęło, a nie chciało mi się wstawać żeby sprawdzić. Tego pierwiastka nie sprawdzałam.
    Moja morfilogia nigdy nie była idealna. Teraz mam dobrą i zaczęłam się zastanawiać co jest nie tak ;)

Dziewczyny spokojnie możecie napić się wody przed badaniem.

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja wlaśnie czekam w kolejce do laboratorium, zamierzam dziś zrobić na własną rękę Toxo, TSH i kontrolne oznaczenie kwasu foliowego i homocysteiny. Stwierdziłam że te badania nie mogą czekać do kolejnej wizyty i będę spokojniejsza robiąc je :)

Cześka i maargarytka czekamy na relacje z dzisiejszych wizyt <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 08:24

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam w kolejce do laboratorium w sumie to już po jednych badaniach teraz czekam na drugie a tak mnie ręką boli że to masakra :( wogole krew nie chciała lecieć ale to tylko teraz tak dwa różne laboratoria to ostatni raz...
    Ciekawa jestem czy w tym wszystkim zamieszaniu nie pominę jakiegoś badania

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dziś kciuki za moją 3cią betę <3
    Będę meldować późno wieczorem/jutro rano czy wszystko ok ;)

Malamii26, antonna, Blondik, ojejku lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • mietata Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:06

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach i z betami :) Moja wizyta dopiero za tydzień :(

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ja jednak nie wytrzymałam stresu i poczłapałam rano do kliniki, czekam na wizytę, mam nadzieję, że wyjaśni się kwestia endometrium.

Daj znać! A tak nawiasem mówiąc, to mój gin nic mi nie mówił o moim endometrium :/ Oglądał ogólnie pęcherzyk, zarodek, akcję serca ale nic nie mówił o endo. Hmmm może i moje niedopatrzenie że nie dopytałam, ale miałam ogromny stres wtedy na tym fotelu!

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta już albo dopiero w piątek :)

Trochę fiksuje bo na początku czułam brzuch i w ogóle, takie objawy. A teraz oprócz piersi nic..

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleciałam rano na USG. Bo ta moja ginekolog nastraszyła mnie, że w macicy nic nie widać bo wcześnie jeszcze. Ok.
    Powiedziała, że jakieś zmiany na jajniku są i szyjce macicy. Dlatego też uznałam, że warto zasięgnąć konsultacji. Tak więc wszystko jest dobrze. Pojawił się pęcherzyk ma 5 mm. :):) jajniki czyste, szyjka macicy też czyste.
    Czekam na wyniki bety, zżera mnie ciekawość od środka.

Lekarz od razu zaznaczył, że termin z miesiączki nie pokryje się z USG. Powiedział, że penie coś ok 10 dni później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 10:54

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ