Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mietata wrote:moj mały facet też ma super długie nogi a serce mu waliło szybko jak na dziewczynkę, także to wszystko można między bajki włożyć, nie da się płci po tym poznać
więc traktuję to bardzo z przymrużeniem oka. Dopóki lekarz mi nie powie, że widzi konkretne narządy, to nie przyzwyczajam się, ani nie nastawiam
Daleka jestem od przyjmowania zabobonów.
Na marginesie - mój chłopak z poprzedniej ciąży miał wysoki puls, a kalendarz chiński to już w ogóle czary Mary-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Pani Moł wrote:Autem na Sardynię to ostra wyprawa - osobiście bym się nie zdecydowała, ale samolotem to już jak najbardziej!
Marzę też już o wakacjach. Śni mi się Grecja po nocach - uwielbiam!! Byliśmy 2 i 3 lata temu. A w zeszłym roku Bułgaria - fajna alternatywa, i tanio bardzo!! Nie tylko sam pobyt/przelot, ale też na miejscu, a poza tym pierwszy raz byliśmy nad morzem Czarnym
Choć faktycznie na wypadek konieczności odwiedzenia lekarza może trzeba się przeprosić z Pobierowem lub jakąś inną bałtycką krainą dla bezpieczeństwa i psycho-komfortu...
My bylismy juz tam autem, z namiotem dachowymi z dzieckiem
Autem bylismy tez w Gruzji i Armenii. Kamperem bylismy z dzieckiem miesiac w Maroku.. Tak wiec Sardynie to rzut beretem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 07:35
Charlutek, Pani Moł, dianna lubią tę wiadomość
-
Co do stroju kąpielowego polecam bardzo tzw. tankini. Wygląda jak jednoczęściowy, a składa się z koszulki i majtek. Przy upałach można koszulkę trochę podwinąć, a nie da się tego zrobić w jednoczęściowym. W bonprixie są za 110 zł.
wichrowe_wzgórza, Pani Moł lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
PsotkaKotka, szacun za twoje wypady. lubie takie przygody, ale zawsze przeraza mnie organizacja. ale marze o kamperze
zglosze sie do ciebie po porade jak bede chciala hdzies wyruszyc
dziewczyny, wydaje mo sie, ze moj brzucj stal sie mniejszy... mozliwe? czy sobie cos wymyślam?moze juz sie przyzwyczailam po prostu i dlatego wydaje mi sie mniejszy.. mierzycie obwod brzuszka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 08:03
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Dziewczyny mam pytanie. Od kilku dni nie budzę się w nocy do toalety a wcześniej regularnie codziennie chodziłam w nocy tez wam przeszło nocne wstawanie? Czy u mnie coś się złego dzieje.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:53
ania1985, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Charlutek - też czasami mam takie wrażenie
zazwyczaj z rana. Ale pewnie to jest kwestia zapełnienia jelit
albo ilości wypitych płynów.
ania1985 - no ja niestety dalej wstaję w nocy 2-3 razy na siusiu. Ale pewnie u każdej z nas jest inaczej i nie ma się czym przejmować :)Kiedy masz jakąś wizytę u ginekologa?? pewnie z maluszkiem jest wszystko jak najbardziej ok -
ania1985 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Od kilku dni nie budzę się w nocy do toalety a wcześniej regularnie codziennie chodziłam w nocy tez wam przeszło nocne wstawanie? Czy u mnie coś się złego dzieje.7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Kaczorka wrote:Charlutek - też czasami mam takie wrażenie
zazwyczaj z rana. Ale pewnie to jest kwestia zapełnienia jelit
albo ilości wypitych płynów.
ania1985 - no ja niestety dalej wstaję w nocy 2-3 razy na siusiu. Ale pewnie u każdej z nas jest inaczej i nie ma się czym przejmować :)Kiedy masz jakąś wizytę u ginekologa?? pewnie z maluszkiem jest wszystko jak najbardziej ok34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Charlutek wrote:PsotkaKotka, szacun za twoje wypady. lubie takie przygody, ale zawsze przeraza mnie organizacja. ale marze o kamperze
dziewczyny, wydaje mo sie, ze moj brzucj stal sie mniejszy... mozliwe? czy sobie cos wymyślam?moze juz sie przyzwyczailam po prostu i dlatego wydaje mi sie mniejszy.. mierzycie obwod brzuszka?
Mój też w niektóre dni jest mniejszy - zależy od tego, jak duże aktualnie mam wzdęcia i czy się najadłam na wieczór -
Asia_89 wrote:Ja też już nie wstaje w nocy - po prostu macica uniosła się do góry i nie naciska już na pęcherz
wszystko jest ok
A ja jak wstawałam 3-4 razy w nocy, tak teraz wstaję tylko razAle za to całymi dniami mnie suszy i ciągle mi się chce pić, a jak piję, to sikam dosłownie co 15 minut
-
Hej, ja po pierwszym nfz-towskim usg a'la prenatalnym (gin pomierzyła wszystkie parametry tak jak mierzy się na prenatalnym) i troszeczkę się uspokoiłam, przezierność 1,62, kość nosowa jest, wszystkie narządy są jak trzeba, dzieć waży 59g, fika, bryka, ogólny dzik. Na konkretne prenatalne u specjalisty jadę w poniedziałek z pozytywnym nastawieniem
i wiecie co? Ewidentnie było widać między nóżkami "coś". Doktor się śmiała, że możemy powróżyć chłopca, ale równie dobrze mogłaby być to pępowina, zresztą narządy żeńskie wyglądają bardzo podobnie na tym etapie, ale ona skłaniałaby się bardziej ku siusiakowi. Mi tez wyglądało to na chłopczyka (porównując zdjęcia z usg mojego pierworodnego). Chociaż pierwszy synek na prenatalnym miał być dziewczynką, więc kto wie
czekamy do połówkowego w lipcu, ale bardzo się cieszę, że wszystko z fasolą ok
Kaczorka, Invis, Sunshine_111, Pani Moł, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Charlutek wrote:PsotkaKotka, szacun za twoje wypady. lubie takie przygody, ale zawsze przeraza mnie organizacja. ale marze o kamperze
Mozesz sie zglosci. Ale na kamperach sie nie znam raczej bo tamtego kupilismy "na Maroko" czyli kupilismy przed i sprzedalismy od razu po
.
Ale kamper super sprawa, zawsze swoje spanko, kibelek na miejscu w razie czego. Ale za drogo.
Ja sie smieje ze my to tak ewoulujemy.
Bylismy kiedys w Jordanii i tak wyporzyczylismy auto. Spalismy 3 tygodnie w tym aucie na siedzeniach.
Potem bylismy swoim w Gruzji ale to bylo kombi i w bagazniku polozylismy materace i spalismy tam 5tyg i bylo super.
Nastepny byl namiot dachowy na tymze kombi. Tez kupilismy "na Sardynie" i przedalismy pozniej.
no i potem Maroko kamperem.
A teraz bylismy w Grecji z dzieckiem i spalismy w pensjonaciePani Moł, Charlutek lubią tę wiadomość
-
jacky88 wrote:Hej, ja po pierwszym nfz-towskim usg a'la prenatalnym (gin pomierzyła wszystkie parametry tak jak mierzy się na prenatalnym) i troszeczkę się uspokoiłam, przezierność 1,62, kość nosowa jest, wszystkie narządy są jak trzeba, dzieć waży 59g, fika, bryka, ogólny dzik. Na konkretne prenatalne u specjalisty jadę w poniedziałek z pozytywnym nastawieniem
i wiecie co? Ewidentnie było widać między nóżkami "coś". Doktor się śmiała, że możemy powróżyć chłopca, ale równie dobrze mogłaby być to pępowina, zresztą narządy żeńskie wyglądają bardzo podobnie na tym etapie, ale ona skłaniałaby się bardziej ku siusiakowi. Mi tez wyglądało to na chłopczyka (porównując zdjęcia z usg mojego pierworodnego). Chociaż pierwszy synek na prenatalnym miał być dziewczynką, więc kto wie
czekamy do połówkowego w lipcu, ale bardzo się cieszę, że wszystko z fasolą ok
jacky88, moremi lubią tę wiadomość
-
M_ia wrote:Mi 2 lekarzy powiedziało ze raczej dziewczynka przy czym nie mówiłam tej lekarze z prenatalnego ze mój prowadzący tak powiedział bo chciałam żeby sama z siebie bez sugestii coś powiedziała. Tłumaczyli ze to co widzimy to wyrostek płciowy i jak jest skierowany do dołu to raczej dziewczynka a jak w górę to chłopiec zobaczymy za jakiś czas czy te opinie się potwierdza
No to u mnie tak samo byłoNajpierw lekarz na prenatalnych stwierdził, że skłania się ku dziewczynce. A wczoraj mój doktorek dodał od siebie, że na 90% dziewczynka.
Niby nawet na tych zdjęciach 3D wygląda bardziej dziewczyńsko niż chłopięco
25.05. mam jeszcze wizytę u swojej drugiej ginekolog to się i jej podpytamJak już trzeci lekarz powie to samo to chyba będą musieli mieć rację
M_ia lubi tę wiadomość