X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr też jestem alergikiem. Mnie pomaga płukanie zatok: fixsin'em. Taką butlę wpuszczasz do nosa. To roztwór soli. Ale coś już chyba pisałaś o płukaniu. Ja największą masakrę mam w okresie grzewczym bo mam ogromne uczulenie na roztocza i wtedy jak jest suche powietrze to kicham, smarkam i chodzę opuchnięta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 12:11

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako ja ide pierwszy raz i nie widzialam zeby ktos z moich znajomych robil taka impreze i az jestem ciekawa co tam bedzie. Siostra mojej znajomej jej urządza taka wlasnie niespodzianke. Ciezarna ma 31 lat jej siostra organizatorka 19 wiec moze stad wzial sie pomysl na takie cos:P:P:P

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn które biora clexane ja biore odpowiednik neoparin i zastanawiam sie czy to nie bedzie miec wpływu podczas porodu czy np nie trzeb ago a jakiś czas odstawic ??? biore ze wzgledu na dwa żylaki na nogach przeciwzakrzepicowo dopiero teraz od momentu pojawienia się ciąży

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    pako_mrrr
    też jestem alergikiem. Mnie pomaga płukanie zatok: fixsin'em. Taką butlę wpuszczasz do nosa. To roztwór soli. Ale coś już chyba pisałaś o płukaniu. Ja największą masakrę mam w okresie grzewczym bo mam ogromne uczulenie na roztocza i wtedy jak jest suche powietrze to kicham, smarkam i chodzę opuchnięta :)

agagaga, dokładnie tak robię - codziennie rano, płuczę te śmierdzące zatoki fixsinem i to naprawdę pomaga, ale tylko na chwilę ;/
    Ja mam cały rok problemy z tymi glutami (ale nigdy nie do tego stopnia jak teraz - bo brałam leki przeciwhistaminowe). Jestem uczulona i na roztocza i na sierść kotów (a posiadam w domu dwa, a właściwie dwie moje piękne kocie damy) i na różne pyłki. Także zero wytchnienia ;/
    Może jak na te mazury wyjadę za dwa tygodnie i zmienię otoczenie i powietrze to trochę odetchnę. Jeszcze dodatkowo w zeszłym roku wycięłam migdałki (miałam na nich gronkowca i ciągle mi ropa zachodziły) i wydaje mi się że przez to te gluty zamiast normalnie nosem, to łatwiej im lecieć tyłem i przez to zamiast smarkać to pluję ;P
    pieluszkowazabawa wrote:
    pako ja ide pierwszy raz i nie widzialam zeby ktos z moich znajomych robil taka impreze i az jestem ciekawa co tam bedzie. Siostra mojej znajomej jej urządza taka wlasnie niespodzianke. Ciezarna ma 31 lat jej siostra organizatorka 19 wiec moze stad wzial sie pomysl na takie cos:P:P:P

no tak, ta dzisiejsza młodzież ;P - hahaha, opowiedz jak wrócisz co tam się działo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 12:51

zi13nafan2lh9052.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Bujaczki, leżaczki i inne takie to niech dziadkowie i chrzestni kupują a nie koleżanki :)
    Twój prezent jest super i ja już bym nic więcej nie dawała.

Poszłam na spacer i się zgrzałam - tak jest gorąco!! I się zmeczyłam :p
    Ale może dlatego, że poszłam sama i nie miałam do kogo buzi otworzyć ;)

Heh, a jak teraz jest mi tak gorąco to na lato sobie chyba basenik dla dzieci kupię, położę na ogródku i będę się moczyć :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreście i u mnie ciepło. Czekam do 16.00 aż skończ robotę i biorę syna ze szkoły na spacer:0

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Enna Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) ja również z dobrymi wieściami, dziś po wizycie fasolka nadrobila tydz, czyli jestem teraz w 12 tydz,1 dz.mierzy 52 mm, wszystko jest na swoim miejscu;) wyniki krwi i moczu w normie, aczkolwiek boli mnie pęcherz wiec mam brać urosept lub żurawit i dużo pić, a sikam co chwilę, w nocy 3-4 razy wstaje eh no i mdlosci nadal męczą, ale juz mniej;)

Pozdrawiam i gratuluję udanych wizyt; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 13:18

Sunshine_111, Asia_89, Blondik lubią tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    następna wizyta 9.06

Termin porodu przesunął się na 24.11

Invis lubi tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    do dziewczyn które biora clexane ja biore odpowiednik neoparin i zastanawiam sie czy to nie bedzie miec wpływu podczas porodu czy np nie trzeb ago a jakiś czas odstawic ??? biore ze wzgledu na dwa żylaki na nogach przeciwzakrzepicowo dopiero teraz od momentu pojawienia się ciąży
    Z tego co kojarzę, to przy zakrzepicy odstawia się na dobę przed planowanym porodem, a w przypadku sn pomija się dawkę w trakcie. Później wraca się do zastrzyków i tutaj już różnie - od kilku dni, do kilku tygodni po porodzie nadal będziesz je robić. Nie ma wpływu na poród, nie ma przy nim krwotoków itp.
    Clexane w przeciwieństwie do acardu ma krótszy czas działania i rozpadu, dlatego nie ma potrzeby wcześniejszego odstawiania (przy acardzie wymagane są minimum 3 dni).

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi dziękuje w poprzednich ciążach nie brałam dlatego teraz zielona jestem :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 10:22

moremi, Pani Moł, Jooozefka, Invis lubią tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

U mnie sikanie bylo tylko na poczatku ciazy, to byl jeden z pierwszych objawow, wzmozone pragnienie i sikanie. Obecnie w nocy to wstaje raz albo wogole do toalety.

Co do baby shower to u mnie jest tak, ze glowna organizatorka zbiera pieniadze od zaproszonych dziewczyn i za wiekszosc pieniedzy kupuje karte podarunkowa. Za czesc pieniedzy kupuje dekoracje i jakies drobiazgi typu ubranka, smoczki , itp. Niektore dziewczyny tez dodatkowo do zrzutki przynosza wlasnie takie drobne prezenty. No i kazda przynosi cos do jedzenia.

Moim zdaniem wieksze rzeczy typu bujaczki itd to przyszla mama powinna wybrac sobie sama, a nie kupowac jej, bo nie wiadomo czy sie jej spodoba, czy to wogole bedzie chciala.

moremi lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Invis Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie z trochę innej beczki :P Czy są tu jakieś mamy, które nie zamierzają chrzcic dziecka?

Charlutek lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 12 maja 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Mam takie pytanie z trochę innej beczki :P Czy są tu jakieś mamy, które nie zamierzają chrzcic dziecka?

Invis,

ja kiedys myslalam, ze nie ochrzcze dziecka, ale mi sie odmienilo, moj maz jest religijny i rok temu wzielismy w koncu slub koscielny po 5 latach od cywilnego, bo ja sie w koncu zdecydowalam. Dziecko bedziemy chrzcic, bo my jestesmy ochrzczeni i nie che zeby czulo sie inne. Zreszta moj maz sobie inaczej tego nie wyobraza. Ale jak wy oboje nie jestescie religijni to nie widze przeszkod w nieochrzczeniu.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 12 maja 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was mierzy sobie puls i ma np powyzej 100-110? U mnie czesto jest taki puls normalnie w ciagu dnia, w pracy przy biurku. Troche mnie to martwi...

[*] 5/6 tc listopad 2016

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

Invis - My nie zamierzamy. Już widzę co się będzie działo u mojego M. w rodzinie.
    Nie mamy ślubu, ja jestem niewierząca, mój partner też, nie będziemy robić sobie jaj z wiary innych ludzi i chrzcić dzieciaka pod publiczkę, bo to moim zdaniem niepoważne.
    Ja osobiście jestem ochrzczona - doszłam nawet do komunii. Za dzieciaka bardzo dużo się modliłam, czytałam biblię, a potem im więcej zaczynałam z tego rozumieć (z kazań i z ewangelii) tym bardziej przestawałam wierzyć. A wiara to jednak coś w rodzaju łaski, albo się ją ma albo nie, ja kompletnie nie wierzę, ani w piekło ani w niebo więc nie mogę być katolikiem...

zi13nafan2lh9052.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sikania, to ja się dzisiaj obudziłam Ok 9 i stwierdziłam, ze nawet nie muszę isc do łazienki, a wcześniej zawsze koło 7 się budziłam i trzeba było iść. I zaczęłam się zastanawiać czy to normalne;) ale widzę, temat w idealna porę poruszony

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - wpisz mi płeć bobasa - dziewczynkę :) raczej nie powinno się to zmienić.

A co do chrzcin, to my z tych wierzących i u nas chrzciny będą :)

Invis lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Co do sikania, to ja się dzisiaj obudziłam Ok 9 i stwierdziłam, ze nawet nie muszę isc do łazienki, a wcześniej zawsze koło 7 się budziłam i trzeba było iść. I zaczęłam się zastanawiać czy to normalne;) ale widzę, temat w idealna porę poruszony
    U mnie to samo wcześniej w nocy wstawałam z 3 -4 razy tera jak wysiusism się o 23-24 to czasem dopiero ide o 7 rano ale to zależy. Wydawało mi się że im ciąża starsza tym bardziej powinno cisnąć ale widzę że wy macie podobnie :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Zazdroszczę spania do 9 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 17:31

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ