Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pako_mrrr też jestem alergikiem. Mnie pomaga płukanie zatok: fixsin'em. Taką butlę wpuszczasz do nosa. To roztwór soli. Ale coś już chyba pisałaś o płukaniu. Ja największą masakrę mam w okresie grzewczym bo mam ogromne uczulenie na roztocza i wtedy jak jest suche powietrze to kicham, smarkam i chodzę opuchnięta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 12:11
-
pako ja ide pierwszy raz i nie widzialam zeby ktos z moich znajomych robil taka impreze i az jestem ciekawa co tam bedzie. Siostra mojej znajomej jej urządza taka wlasnie niespodzianke. Ciezarna ma 31 lat jej siostra organizatorka 19 wiec moze stad wzial sie pomysl na takie cos:P:P:P
-
do dziewczyn które biora clexane ja biore odpowiednik neoparin i zastanawiam sie czy to nie bedzie miec wpływu podczas porodu czy np nie trzeb ago a jakiś czas odstawic ??? biore ze wzgledu na dwa żylaki na nogach przeciwzakrzepicowo dopiero teraz od momentu pojawienia się ciąży
-
agagaga wrote:pako_mrrr
też jestem alergikiem. Mnie pomaga płukanie zatok: fixsin'em. Taką butlę wpuszczasz do nosa. To roztwór soli. Ale coś już chyba pisałaś o płukaniu. Ja największą masakrę mam w okresie grzewczym bo mam ogromne uczulenie na roztocza i wtedy jak jest suche powietrze to kicham, smarkam i chodzę opuchnięta
agagaga, dokładnie tak robię - codziennie rano, płuczę te śmierdzące zatoki fixsinem i to naprawdę pomaga, ale tylko na chwilę ;/
Ja mam cały rok problemy z tymi glutami (ale nigdy nie do tego stopnia jak teraz - bo brałam leki przeciwhistaminowe). Jestem uczulona i na roztocza i na sierść kotów (a posiadam w domu dwa, a właściwie dwie moje piękne kocie damy) i na różne pyłki. Także zero wytchnienia ;/
Może jak na te mazury wyjadę za dwa tygodnie i zmienię otoczenie i powietrze to trochę odetchnę. Jeszcze dodatkowo w zeszłym roku wycięłam migdałki (miałam na nich gronkowca i ciągle mi ropa zachodziły) i wydaje mi się że przez to te gluty zamiast normalnie nosem, to łatwiej im lecieć tyłem i przez to zamiast smarkać to pluję ;P
pieluszkowazabawa wrote:pako ja ide pierwszy raz i nie widzialam zeby ktos z moich znajomych robil taka impreze i az jestem ciekawa co tam bedzie. Siostra mojej znajomej jej urządza taka wlasnie niespodzianke. Ciezarna ma 31 lat jej siostra organizatorka 19 wiec moze stad wzial sie pomysl na takie cos:P:P:P
no tak, ta dzisiejsza młodzież ;P - hahaha, opowiedz jak wrócisz co tam się działo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 12:51
-
pieluszkowazabawa wrote:pako ja ide pierwszy raz i nie widzialam zeby ktos z moich znajomych robil taka impreze i az jestem ciekawa co tam bedzie. Siostra mojej znajomej jej urządza taka wlasnie niespodzianke. Ciezarna ma 31 lat jej siostra organizatorka 19 wiec moze stad wzial sie pomysl na takie cos:P:P:P
Bujaczki, leżaczki i inne takie to niech dziadkowie i chrzestni kupują a nie koleżanki
Twój prezent jest super i ja już bym nic więcej nie dawała.
Poszłam na spacer i się zgrzałam - tak jest gorąco!! I się zmeczyłam :p
Ale może dlatego, że poszłam sama i nie miałam do kogo buzi otworzyć
Heh, a jak teraz jest mi tak gorąco to na lato sobie chyba basenik dla dzieci kupię, położę na ogródku i będę się moczyć :p -
No wreście i u mnie ciepło. Czekam do 16.00 aż skończ robotę i biorę syna ze szkoły na spacer:034 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Witajcie:) ja również z dobrymi wieściami, dziś po wizycie fasolka nadrobila tydz, czyli jestem teraz w 12 tydz,1 dz.mierzy 52 mm, wszystko jest na swoim miejscu;) wyniki krwi i moczu w normie, aczkolwiek boli mnie pęcherz wiec mam brać urosept lub żurawit i dużo pić, a sikam co chwilę, w nocy 3-4 razy wstaje eh no i mdlosci nadal męczą, ale juz mniej;)
Pozdrawiam i gratuluję udanych wizyt; )Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 13:18
Sunshine_111, Asia_89, Blondik lubią tę wiadomość
-
Biedroneczka83 wrote:do dziewczyn które biora clexane ja biore odpowiednik neoparin i zastanawiam sie czy to nie bedzie miec wpływu podczas porodu czy np nie trzeb ago a jakiś czas odstawic ??? biore ze wzgledu na dwa żylaki na nogach przeciwzakrzepicowo dopiero teraz od momentu pojawienia się ciąży
Clexane w przeciwieństwie do acardu ma krótszy czas działania i rozpadu, dlatego nie ma potrzeby wcześniejszego odstawiania (przy acardzie wymagane są minimum 3 dni).Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 10:22
moremi, Pani Moł, Jooozefka, Invis lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
U mnie sikanie bylo tylko na poczatku ciazy, to byl jeden z pierwszych objawow, wzmozone pragnienie i sikanie. Obecnie w nocy to wstaje raz albo wogole do toalety.
Co do baby shower to u mnie jest tak, ze glowna organizatorka zbiera pieniadze od zaproszonych dziewczyn i za wiekszosc pieniedzy kupuje karte podarunkowa. Za czesc pieniedzy kupuje dekoracje i jakies drobiazgi typu ubranka, smoczki , itp. Niektore dziewczyny tez dodatkowo do zrzutki przynosza wlasnie takie drobne prezenty. No i kazda przynosi cos do jedzenia.
Moim zdaniem wieksze rzeczy typu bujaczki itd to przyszla mama powinna wybrac sobie sama, a nie kupowac jej, bo nie wiadomo czy sie jej spodoba, czy to wogole bedzie chciala.moremi lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Invis wrote:Mam takie pytanie z trochę innej beczki
Czy są tu jakieś mamy, które nie zamierzają chrzcic dziecka?
Invis,
ja kiedys myslalam, ze nie ochrzcze dziecka, ale mi sie odmienilo, moj maz jest religijny i rok temu wzielismy w koncu slub koscielny po 5 latach od cywilnego, bo ja sie w koncu zdecydowalam. Dziecko bedziemy chrzcic, bo my jestesmy ochrzczeni i nie che zeby czulo sie inne. Zreszta moj maz sobie inaczej tego nie wyobraza. Ale jak wy oboje nie jestescie religijni to nie widze przeszkod w nieochrzczeniu.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Invis wrote:Mam takie pytanie z trochę innej beczki
Czy są tu jakieś mamy, które nie zamierzają chrzcic dziecka?
Invis - My nie zamierzamy. Już widzę co się będzie działo u mojego M. w rodzinie.
Nie mamy ślubu, ja jestem niewierząca, mój partner też, nie będziemy robić sobie jaj z wiary innych ludzi i chrzcić dzieciaka pod publiczkę, bo to moim zdaniem niepoważne.
Ja osobiście jestem ochrzczona - doszłam nawet do komunii. Za dzieciaka bardzo dużo się modliłam, czytałam biblię, a potem im więcej zaczynałam z tego rozumieć (z kazań i z ewangelii) tym bardziej przestawałam wierzyć. A wiara to jednak coś w rodzaju łaski, albo się ją ma albo nie, ja kompletnie nie wierzę, ani w piekło ani w niebo więc nie mogę być katolikiem... -
Paulina099 wrote:Co do sikania, to ja się dzisiaj obudziłam Ok 9 i stwierdziłam, ze nawet nie muszę isc do łazienki, a wcześniej zawsze koło 7 się budziłam i trzeba było iść. I zaczęłam się zastanawiać czy to normalne;) ale widzę, temat w idealna porę poruszony27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Paulina099 wrote:Co do sikania, to ja się dzisiaj obudziłam Ok 9 i stwierdziłam, ze nawet nie muszę isc do łazienki, a wcześniej zawsze koło 7 się budziłam i trzeba było iść. I zaczęłam się zastanawiać czy to normalne;) ale widzę, temat w idealna porę poruszony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 17:31