X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr też jestem alergikiem. Mnie pomaga płukanie zatok: fixsin'em. Taką butlę wpuszczasz do nosa. To roztwór soli. Ale coś już chyba pisałaś o płukaniu. Ja największą masakrę mam w okresie grzewczym bo mam ogromne uczulenie na roztocza i wtedy jak jest suche powietrze to kicham, smarkam i chodzę opuchnięta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 12:11

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako ja ide pierwszy raz i nie widzialam zeby ktos z moich znajomych robil taka impreze i az jestem ciekawa co tam bedzie. Siostra mojej znajomej jej urządza taka wlasnie niespodzianke. Ciezarna ma 31 lat jej siostra organizatorka 19 wiec moze stad wzial sie pomysl na takie cos:P:P:P

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn które biora clexane ja biore odpowiednik neoparin i zastanawiam sie czy to nie bedzie miec wpływu podczas porodu czy np nie trzeb ago a jakiś czas odstawic ??? biore ze wzgledu na dwa żylaki na nogach przeciwzakrzepicowo dopiero teraz od momentu pojawienia się ciąży

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    pako_mrrr
    też jestem alergikiem. Mnie pomaga płukanie zatok: fixsin'em. Taką butlę wpuszczasz do nosa. To roztwór soli. Ale coś już chyba pisałaś o płukaniu. Ja największą masakrę mam w okresie grzewczym bo mam ogromne uczulenie na roztocza i wtedy jak jest suche powietrze to kicham, smarkam i chodzę opuchnięta :)

agagaga, dokładnie tak robię - codziennie rano, płuczę te śmierdzące zatoki fixsinem i to naprawdę pomaga, ale tylko na chwilę ;/
    Ja mam cały rok problemy z tymi glutami (ale nigdy nie do tego stopnia jak teraz - bo brałam leki przeciwhistaminowe). Jestem uczulona i na roztocza i na sierść kotów (a posiadam w domu dwa, a właściwie dwie moje piękne kocie damy) i na różne pyłki. Także zero wytchnienia ;/
    Może jak na te mazury wyjadę za dwa tygodnie i zmienię otoczenie i powietrze to trochę odetchnę. Jeszcze dodatkowo w zeszłym roku wycięłam migdałki (miałam na nich gronkowca i ciągle mi ropa zachodziły) i wydaje mi się że przez to te gluty zamiast normalnie nosem, to łatwiej im lecieć tyłem i przez to zamiast smarkać to pluję ;P
    pieluszkowazabawa wrote:
    pako ja ide pierwszy raz i nie widzialam zeby ktos z moich znajomych robil taka impreze i az jestem ciekawa co tam bedzie. Siostra mojej znajomej jej urządza taka wlasnie niespodzianke. Ciezarna ma 31 lat jej siostra organizatorka 19 wiec moze stad wzial sie pomysl na takie cos:P:P:P

no tak, ta dzisiejsza młodzież ;P - hahaha, opowiedz jak wrócisz co tam się działo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 12:51

zi13nafan2lh9052.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Bujaczki, leżaczki i inne takie to niech dziadkowie i chrzestni kupują a nie koleżanki :)
    Twój prezent jest super i ja już bym nic więcej nie dawała.

Poszłam na spacer i się zgrzałam - tak jest gorąco!! I się zmeczyłam :p
    Ale może dlatego, że poszłam sama i nie miałam do kogo buzi otworzyć ;)

Heh, a jak teraz jest mi tak gorąco to na lato sobie chyba basenik dla dzieci kupię, położę na ogródku i będę się moczyć :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreście i u mnie ciepło. Czekam do 16.00 aż skończ robotę i biorę syna ze szkoły na spacer:0

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Enna Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) ja również z dobrymi wieściami, dziś po wizycie fasolka nadrobila tydz, czyli jestem teraz w 12 tydz,1 dz.mierzy 52 mm, wszystko jest na swoim miejscu;) wyniki krwi i moczu w normie, aczkolwiek boli mnie pęcherz wiec mam brać urosept lub żurawit i dużo pić, a sikam co chwilę, w nocy 3-4 razy wstaje eh no i mdlosci nadal męczą, ale juz mniej;)

Pozdrawiam i gratuluję udanych wizyt; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 13:18

Sunshine_111, Asia_89, Blondik lubią tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    następna wizyta 9.06

Termin porodu przesunął się na 24.11

Invis lubi tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    do dziewczyn które biora clexane ja biore odpowiednik neoparin i zastanawiam sie czy to nie bedzie miec wpływu podczas porodu czy np nie trzeb ago a jakiś czas odstawic ??? biore ze wzgledu na dwa żylaki na nogach przeciwzakrzepicowo dopiero teraz od momentu pojawienia się ciąży
    Z tego co kojarzę, to przy zakrzepicy odstawia się na dobę przed planowanym porodem, a w przypadku sn pomija się dawkę w trakcie. Później wraca się do zastrzyków i tutaj już różnie - od kilku dni, do kilku tygodni po porodzie nadal będziesz je robić. Nie ma wpływu na poród, nie ma przy nim krwotoków itp.
    Clexane w przeciwieństwie do acardu ma krótszy czas działania i rozpadu, dlatego nie ma potrzeby wcześniejszego odstawiania (przy acardzie wymagane są minimum 3 dni).

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi dziękuje w poprzednich ciążach nie brałam dlatego teraz zielona jestem :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 10:22

moremi, Pani Moł, Jooozefka, Invis lubią tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

U mnie sikanie bylo tylko na poczatku ciazy, to byl jeden z pierwszych objawow, wzmozone pragnienie i sikanie. Obecnie w nocy to wstaje raz albo wogole do toalety.

Co do baby shower to u mnie jest tak, ze glowna organizatorka zbiera pieniadze od zaproszonych dziewczyn i za wiekszosc pieniedzy kupuje karte podarunkowa. Za czesc pieniedzy kupuje dekoracje i jakies drobiazgi typu ubranka, smoczki , itp. Niektore dziewczyny tez dodatkowo do zrzutki przynosza wlasnie takie drobne prezenty. No i kazda przynosi cos do jedzenia.

Moim zdaniem wieksze rzeczy typu bujaczki itd to przyszla mama powinna wybrac sobie sama, a nie kupowac jej, bo nie wiadomo czy sie jej spodoba, czy to wogole bedzie chciala.

moremi lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Invis Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie z trochę innej beczki :P Czy są tu jakieś mamy, które nie zamierzają chrzcic dziecka?

Charlutek lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 12 maja 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Mam takie pytanie z trochę innej beczki :P Czy są tu jakieś mamy, które nie zamierzają chrzcic dziecka?

Invis,

ja kiedys myslalam, ze nie ochrzcze dziecka, ale mi sie odmienilo, moj maz jest religijny i rok temu wzielismy w koncu slub koscielny po 5 latach od cywilnego, bo ja sie w koncu zdecydowalam. Dziecko bedziemy chrzcic, bo my jestesmy ochrzczeni i nie che zeby czulo sie inne. Zreszta moj maz sobie inaczej tego nie wyobraza. Ale jak wy oboje nie jestescie religijni to nie widze przeszkod w nieochrzczeniu.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 12 maja 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was mierzy sobie puls i ma np powyzej 100-110? U mnie czesto jest taki puls normalnie w ciagu dnia, w pracy przy biurku. Troche mnie to martwi...

[*] 5/6 tc listopad 2016

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

Invis - My nie zamierzamy. Już widzę co się będzie działo u mojego M. w rodzinie.
    Nie mamy ślubu, ja jestem niewierząca, mój partner też, nie będziemy robić sobie jaj z wiary innych ludzi i chrzcić dzieciaka pod publiczkę, bo to moim zdaniem niepoważne.
    Ja osobiście jestem ochrzczona - doszłam nawet do komunii. Za dzieciaka bardzo dużo się modliłam, czytałam biblię, a potem im więcej zaczynałam z tego rozumieć (z kazań i z ewangelii) tym bardziej przestawałam wierzyć. A wiara to jednak coś w rodzaju łaski, albo się ją ma albo nie, ja kompletnie nie wierzę, ani w piekło ani w niebo więc nie mogę być katolikiem...

zi13nafan2lh9052.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sikania, to ja się dzisiaj obudziłam Ok 9 i stwierdziłam, ze nawet nie muszę isc do łazienki, a wcześniej zawsze koło 7 się budziłam i trzeba było iść. I zaczęłam się zastanawiać czy to normalne;) ale widzę, temat w idealna porę poruszony

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - wpisz mi płeć bobasa - dziewczynkę :) raczej nie powinno się to zmienić.

A co do chrzcin, to my z tych wierzących i u nas chrzciny będą :)

Invis lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Co do sikania, to ja się dzisiaj obudziłam Ok 9 i stwierdziłam, ze nawet nie muszę isc do łazienki, a wcześniej zawsze koło 7 się budziłam i trzeba było iść. I zaczęłam się zastanawiać czy to normalne;) ale widzę, temat w idealna porę poruszony
    U mnie to samo wcześniej w nocy wstawałam z 3 -4 razy tera jak wysiusism się o 23-24 to czasem dopiero ide o 7 rano ale to zależy. Wydawało mi się że im ciąża starsza tym bardziej powinno cisnąć ale widzę że wy macie podobnie :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Zazdroszczę spania do 9 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 17:31

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ