Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
z innej beczki, dziewczyny kiedy robicie połówkowe usg? Mi lekarz nie wyznaczył terminu, wstępnie zapisałam się w 20 tc+3, bo niby między 18 a 22 można robić. Sama nie wiem, czy przekładać jeszcze później czy ten termin jest ok. Co wasi lekarze mówili?
Jeszcze pytanko, czy któraś z was miała problemy z insuliną przed ciążą? Cykam się trochę cukrzycy ciążowej, niby większe ryzyko u mnie. Staram się jakoś pocieszyć, że leczyłam się rok i może się wszystko unormowało, ale trochę się obawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 22:57
-
Mietata
Szczerze mówiąc to podzielam Twoje zdanie odnosnie ciuszków. Ja mam dużo po córce i jeśli będzie syn to pierwsze miesiące będę go ubierać w to co mam. Kupię dosłownie kilka kompletów chlopiecych- wyjściowychWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 23:01
moremi lubi tę wiadomość
-
Tyle piszecie, że nie nadrabiam
Powiedzcie mi proszę, które brały luteinę i odstawiły, miałyście jakieś sensacje przy odstawianiu? Jestem w trakcie odstawiania encortonu i lutki i dziś podbarwiony na brązowo śluz... i myślę czy to nie od tego...
A i powiedzcie mi proszę co sądzicie o malowaniu mieszkania? Tzn nie przeze mnie a przez męża ale czy farby są bezpieczne żebym mogła przebywać w mieszkaniu w trakcie malowania?
Ja na ciuszki jeszcze nie patrzę, bardziej rozglądam się za ubraniami dla siebie bo wieczorem jak mi brzuch wywala to ledwo kurtkę dopinam
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa, nie miałam ani problemów z odstawieniem encortonu (odstawiłam zaraz po implantacji) ani luteiny. To zabarwienie to może raczej od luteiny, encorton tu chyba nie ma nic do rzeczy. Warto może skonsultować z lekarzem, ale na tym etapie ciąży, odstawienie sztucznego progesteronu nie powinno już chyba powodować plamień etc. ale lekarzem nie jestem.
Ja w moich rurkach ciążowych z H&M jestem zakochana i z tyłka mi nie schodzą. No i inwestycję w swoje ciuchy to rozumiem, założę więcej niż raz hehe. Mi koleżanki odkładają ciuszki,a le wszystkie są mamami dziewczynek, ale mi tam różowy nie przeszkadza, serio, wyjściowo też może się w różowym zaprezentować -
Mnie zapisali na polowkowe 18+1
Co do malowania, my nie malujemy. Na farbach w USA jest notka, ze moga powodowac 'birth defects'.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 23:41
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Dzięki Mietata, też mi się tak wydaje... poleciałam na usg i niby jest wszystko ok i nie wiadomo skąd plamienia... wizytę u mojego lekarza mam za tydzień, może do tego momentu pobiorę 2x2...
z HM ja mam leginsy i bluzkępoluję na jeansy
dużo fajnych rzeczy widziałam też w bonprixie
Madzialenka, poważnie?no to daje jednak do myślenia, że może to nie być do końca bezpieczne...
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:Tyle piszecie, że nie nadrabiam
Powiedzcie mi proszę, które brały luteinę i odstawiły, miałyście jakieś sensacje przy odstawianiu? Jestem w trakcie odstawiania encortonu i lutki i dziś podbarwiony na brązowo śluz... i myślę czy to nie od tego...
A i powiedzcie mi proszę co sądzicie o malowaniu mieszkania? Tzn nie przeze mnie a przez męża ale czy farby są bezpieczne żebym mogła przebywać w mieszkaniu w trakcie malowania?
Ja na ciuszki jeszcze nie patrzę, bardziej rozglądam się za ubraniami dla siebie bo wieczorem jak mi brzuch wywala to ledwo kurtkę dopinam7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Zuza91 wrote:Kaczuszka, fajnie że znasz już płeć! W którym jesteś tygodniu, że już wiadomo na bank?
Mam 14+0 ale lekarz nie miał wątpliwości. Wszyscy liczyli na dziewczynkę i jakoś tak dziwnie mi z tym że będzie chłopak. Aż głupio mi
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
mietata wrote:z innej beczki, dziewczyny kiedy robicie połówkowe usg? Mi lekarz nie wyznaczył terminu, wstępnie zapisałam się w 20 tc+3, bo niby między 18 a 22 można robić. Sama nie wiem, czy przekładać jeszcze później czy ten termin jest ok. Co wasi lekarze mówili?
Mi w poprzedniej ciąży certyfikowany gin od usg mówił nawet ze miedzy 20-24 tc się powinno robić więc myślę że czas masz idealny
XAXA -no niestety wdychanie farby (i to dlugo po tym jak juz smierdziec przestanie) nie jest zdrowe ani dla doroslych ani dla dziecka w brzuch. Nie maluj tez od razu po porodzir bo to chyba jeszcze gorzej dla maluszka. Podobnie jest z nowymi meblami i dywanami - bardzo dlugo wydzielaja szkodliwe substancje.
To nie znaczy ze urodzisz dzieck z trzemy rekami zarazale wiesz wszystkie astmy, raki, alzheimery itd....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 07:19
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do połówkowych to ja mam na wynikach z badań prenatalnych napisane, żeby się zgłosić po 16.06. A wtedy u mnie zaczyna się 20+0. A zamierzam się zapisać w okolicach 20.06. Czyli będzie jakoś 20+4/5.
My malować mieszkanie będziemy na przełomie lipca/sierpnia. Ale ja na ten czas uciekam do teściówwięc wrócę po remoncie jak już wszystko będzie wywietrzone.
No i komodę i łóżeczko też kupimy w tym czasie, żeby zdążyły pooddychać.
Ubranek nie kupuję póki co, bo mamy dostać coś. I najpierw chcę zobaczyć czego nam będzie brakowało -
Jactez chce pomalowac salon w sierpniu. Znakiem tego musze sie wynieść z domu na kilka dni.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Ja dużo ubranek podostawalam w poprzedniej ciąży od koleżanek ale wtedy była dziewczyna więc na chłopaka będę zbierać nowa kolekcje
za wyprawkę i urządzanie raczej będę się brać w 30 tc choć trochę oglądam z nudow bo jestem więcej czasu w pozycji poziomej na łóżku niż pionowej.
U nas będzie narazie wspólny pokój z naszą sypialnia więc urządzania nie jest dużo
Kaczuszka86 wrote:Mam 14+0 ale lekarz nie miał wątpliwości. Wszyscy liczyli na dziewczynkę i jakoś tak dziwnie mi z tym że będzie chłopak. Aż głupio mi
[/url]
[/url]
-
Pani Moł wrote:Co do polówkowego też jeszcze nie mam terminu. Ostatnio byłam na prenatalnych w poniedziałek a następne badanie mam 5.06 - te odstępy między wizytami są dobijające! To będzie początek 18.tygodnia. Myślę, że wtedy wyznaczy mi doktor połówkowe. Chodzę prywatnie i on ma hiper sprzęt i certyfikaty wszelakie, więc to i tak się u jednego lekarza wszystko odbywa.
Z malowaniem też bym się wstrzymała, albo wybyła gdzieś na kilka dni - nawet do znajomych. Lepiej nie kusić losu i niepotrzebnego ryzyka nie wprowadzać.
A co do ciuszków to jeszcze nie mam odwagi. może za miesiąc - albo dwa.. ale jaram się nimi!Pani Moł lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]