Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 10:22
-
Xaxa wrote:Powiedzcie mi proszę, które brały luteinę i odstawiły, miałyście jakieś sensacje przy odstawianiu? Jestem w trakcie odstawiania encortonu i lutki i dziś podbarwiony na brązowo śluz... i myślę czy to nie od tego...
Te podbarwienia mogą wystąpić przy odstawieniu Luteiny. Właśnie wczoraj powiedziało mi to dwóch różnych ginekologów. Co ciekawe, jeden kazał odstawiać, a drugi uważa, że on by nie odstawiał Luteiny jeszcze, bo na pewno ona nie szkodzi a jedynie może jeszcze pomóc (podobno ma dobry wpływ na macicę, działa przeciwskurczowo itd) choć nie wiadomo na ile- no ale że generalnie jeśli dobrze się czuję to on by jeszcze brał. Ale że decyzję pozostawia mi.
Jeśli chodzi o ubranka, to jeśli będzie to chłopiec to będę musiała wszystko kupić. Wszyscy wokół mają same dziewuszkiAle jakoś nie cierpię z tego powodu, chyba jednak wolę kupić takie jakie chcę. Mi takie rzeczy sprawiają ogromną przyjemność. No i przy drugim dziecku bardziej wiem co mi się przyda, a co nie... przy córce miałam mnóstwo zbędnych rzeczy i ubranek, które były po prostu ładne
Teraz bardziej już wiem, co będzie praktyczne a co nie, także nie mogę się tych zakupów doczekać, ale to dopiero około 30 tygodnia. Póki co oglądam sobie te większe wyprawkowe gadżety, najwyżej powybieram a kupię po 30 tyg dopiero.
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
My się dziś wybieramy na piknik nad Odrą
i jak zawsze omijam z daleka takie imprezy to dziś mam ochotę na oglądanie straganów z pierdołami :p zwłaszcza, że coraz więcej jest takich z gadżetami dla bobasów. I mam ochotę kupić jakiś drobiazg :p
Dziewczyny a możecie coś polecić na wzdęcia? -
Kaczorka, było kilka razy, zwykły espumisan lub inny simetikon. Pij też miętę profilaktycznie dobrze działa na układ pokarmowy, do tego smaczna
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Kaczorka też polecam espumisan i jest dozwolony
a jeśli będą cie męczyć zaparcia to mi pomaga jedzenie płatków górskich z jabłkiem, żurawina itp
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kaczuszka86 wrote:Kaczorka też polecam espumisan i jest dozwolony
a jeśli będą cie męczyć zaparcia to mi pomaga jedzenie płatków górskich z jabłkiem, żurawina itp
Ja mam problemy z wypróżnianiem odkąd żyjęprzed ciążą pomagała mi kawa z rana. A teraz nawet już to nie daje rady..
Płatki owsiane nawet lubięale żurawiny nie cierpię
No nic, coś trzeba będzie podziałać -
Ooo to mamy wspólnego wroga
niby jabłka też działają ale zaraz po zjedzeniu puszczam bąki jak z Wrocławia do Gdańska
Pani Moł lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
może informacje co na zaparcia, zgagę, wzdęcia wrzucić na 1 stronę? Temat jak widać powtarzamy ale wszystkiego nie da się spamiętać
Ciuchów na razie nie kupuje, poczekam na płeći nie ukrywam, ze liczę na to, ze uda mi się coś uzbierać lub odkupić po znajomych.
A u nas w końcu ładnie i ciepło. Dużo osób chodziło już w bluzkach na krótki rękaw. Na dzisiaj nie mam planow a jutro grill i chillout na działcemiłego weekendu dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 12:15
-
Dziewczyny, gratuluję dobrych wieści na wizytach
Ja się dziś odważyłam na pierwsze ćwiczenia w ciążyPlanuję w maju pomęczyć ćwiczenia z płyty Lewandowskiej, a potem zdobyć na wizycie 25.05 zaświadczenie, że nie ma przeciwskazań (oby tak było) i zapisuję się na ćwiczenia do najbliższej szkoły rodzenia
Ze 2 razy w tygodniu na pewno będę chciała chodzić
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
hej hej byłam wczoraj poszwedac sie po sklepach kupiłam spioszki dla kolezanki na dzisiejszy baby shower. Kurcze podobalo mi sie tyle ubranek i nawet chcialam kupic ze 3 sztuki ale no wlasnie byly albo typowo dla dziewczynki albo typowo dla chlopca i kicha nie wzielam nic bo nei wiem kto u mnie mieszka. No coz Wy juz o połówkowych a ja jeszcze prenatalnych nie mialam ide na nie w poniedziałek:)
Jesli chodzi o plec u nas to my nie mamy wątpliwosci ze bedzie dziewczynka bo u nas w rodzinie same dziewczynki. Moj brat ma córke, moja siostra ma corke mojego meza brat ma corke i siostra tez ma corke. no i moi kuzyni tez maja corke wiec co my mozemy miec no przeciez ze corke. U nas w rodzinie chlopak to jak wygrana w totka hihihihi no ale pozyjemy zobaczymy moze trafimy:P:P:P:P
Jesli chodzi o Chrzciny to bedziemy robic bo by nas chyba zjedli!!!!! Sami tez ślub kościelny mamy zaplanowany na czerwiec przyszlego roku. Ja tez mam 4 chrześniaków 3 dziewczynki i jednego chłopca wiec jakos tam wierząca niby jestem chociaz nie bardzo praktykująca. -
Jestem po prenatalnych
Dzidzia ok:) 12+1 (zmienię suwaczek, i chyba zmienimy termin porodu na 24 listopad, bo dzidzia tak cały czas już wychodzi o kilka dni starsza), 55,8mm i podobno aż 65 g! (wg netu kilkanaście do dwudziestu, ale dla Pani Dr to było normalne
Wad genetycznych nie widaćNos długi, po rodzicach
ale podobno im dłuższy tym lepszy
NT 1,7
Ryzyko zd z wieku 1:290, z usg 1:1261.
No i wyrostek płciowy w pozycji poziomej... czyli mamy szansę na wymarzoną dziewczynkę
wichrowe_wzgórza, Asia_89, Pani Moł, Jooozefka, Blondik lubią tę wiadomość
-
Tylko łożysko mam nisko na przedniej ścianie. Pani Dr mówi, że to dość częste we wczesnej ciąży, i może się jeszcze podnieść. Miałyście tak? Podniosło się?
No i krwiaczek jeszcze jest malutki i niezagrażający - obok łożyska. Mam się nadal oszczędzać.
To było badanie prywatne, u pani Dr do której chciałam iść, ale zrobili mi je na NFZ, mimo, że skierowanie dostałam na papierze innej kliniki. Więc na to drugie już chyba nie pójdę, bo musiałabym prywatnie, a dzień później i tak mam wizytę u mojego gina -
Sunshine_111 wrote:Tylko łożysko mam nisko na przedniej ścianie. Pani Dr mówi, że to dość częste we wczesnej ciąży, i może się jeszcze podnieść. Miałyście tak? Podniosło się?
No i krwiaczek jeszcze jest malutki i niezagrażający - obok łożyska. Mam się nadal oszczędzać.
To było badanie prywatne, u pani Dr do której chciałam iść, ale zrobili mi je na NFZ, mimo, że skierowanie dostałam na papierze innej kliniki. Więc na to drugie już chyba nie pójdę, bo musiałabym prywatnie, a dzień później i tak mam wizytę u mojego ginaSunshine_111 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!