X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się boję za granicę.. Wiem, że lot do ukochanej Grecji trwa tyle co nasz dojazd nad Bałtyk, ale jakoś boję się potzreby ewentualnej hospitalizacji. W pierwszej ciąży byliśmy na Maderze (był to jakiś 18 tc), ale wtedy jeszcze nie sądziłam, że coś złego może mi się przydarzyć w ciąży. Teraz zrobiłam sie bardziej strachliwa. Ale nie wyobrażam sobie nie pojechać na wakacje, Mała na to tez czeka...
    A może możecie coś fajnego polecić nad Bałtykiem?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,nie było mnie kilka dni a tu tyle postów mam do narobienia. Jeśli chodzi o witaminy to biorę femibion 2 plus i jeszcze dodatkowo wit. d3 bo mam niedobór.

Wózki tez oglądam w necie ale jeszcze nie mogę się zdecydować który:)
    Co do spodni to mam dwie pary z poprzedniej ciąży, więc specjalnie nie muszę kupować. Większość rzeczy mam po synku i teraz też ma byc syn wiec szaleństwa straszno zakupowego nie będzie.

A co do wakacji to jedziemy nad morze tylko jeszcze nic nie zaklepywaliśmy. My zawsze przed wyjazdem samym szukamy.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

Wysłany: 11 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, czyli z wakacjami podobnie:)

Kaczorka, własnie spojrzałam na mój suwaczek i nasze dzieci miałyby mieć wg nich 14 g? Coś się nie zgadza

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Kaczorka, własnie spojrzałam na mój suwaczek i nasze dzieci miałyby mieć wg nich 14 g? Coś się nie zgadza
    No właśnie widzę, że podobnie. My jedziemy do Karwi. Byliśmy już tam dwa razy i było super. Plaża duża piaszczysta. Miasteczko małe i spokojne. W sam raz dla rodziny z dzieckiem:) A Wy gdzie się wybieracie?

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:

Może zapomnieli dodać "0" na końcu :p
    Ale skoro dziewczynom z października w 18 tyg. dzieci ważą po 300 gram to nasze nie mogą być aż tak lekkie. Więc wydaje mi się, że te 140 gram na koniec naszego tygodnia jest względnie dobre ;)

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciala na Sardynie bo tam sa cudne plaze, bylismy raz miesiac. Tylko nie wiem czy autem plus prom czy samolotem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie korci, żeby gdzieś polecieć na kilka dni.
    Wczoraj przeglądałam loty i np. do Norwegii są za grosze dosłownie, a zawsze chciałam chociaż troszkę Norwegii zobaczyć

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:10

Wysłany: 11 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, tylko nie Pobierowo! Łoo matko, kram na kramie:) No chyba, że ktoś lubi;) Grecję też kocham:)
    Aniu, my jeszcze nie wiemy. Sentymentalnie chcialabym do Łeby, bo tam spędziliśmy nasze pierwsze wakacje 13 lat temu. No własnie, tak jak Wy, wybrałabym jakieś mniejsze miasteczko w tym roku.. Cel dowolny, wszędzie podobnie:) Ale jak macie konkretne namiary na miłą kwaterę to bardzo chetnie poczytam.
    Sardynia? Bosko by było...

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po prenatalnych :)
    Maluch ma 57,7mm o dwa dni starszy wychodzi, płci nie dał dojrzec zreszta pani dr mówiła ze za wczęsnie, wstydniś jak dziewczyny hehehe. Serducho 174 uderzenia sporo ale w normie bo spadło do 171 potem juz nie czekałysmy i zakonczyłysmy badanie
    term pokazało na 19 listopada :)
    NT 1,5 wiec ok jest, kość nosowa jest ufff kolejna wizyta 2 czerwca u mojej lekarki a potem oczekiwanie na 20tydz :)

Mama2kituszek, moremi, Pani Moł, Kaczorka, Charlutek, czarnulka24, Asia_89, Sunshine_111, wichrowe_wzgórza, Invis, Jooozefka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Rysiowa Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ochotę gdzieś polecieć, ale najchętniej gdzieś, gdzie jest ciepło. Strasznie wymarzłam tej wiosny...

0d1y9jcgfiocpria.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Pani Moł, tylko nie Pobierowo! Łoo matko, kram na kramie:) No chyba, że ktoś lubi;) Grecję też kocham:)
    Aniu, my jeszcze nie wiemy. Sentymentalnie chcialabym do Łeby, bo tam spędziliśmy nasze pierwsze wakacje 13 lat temu. No własnie, tak jak Wy, wybrałabym jakieś mniejsze miasteczko w tym roku.. Cel dowolny, wszędzie podobnie:) Ale jak macie konkretne namiary na miłą kwaterę to bardzo chetnie poczytam.
    Sardynia? Bosko by było...
    My byliśmy raz w Rafa - pokoje jesienna 9 a drugi raz w ARA jesienna 2. oba miejsca ok.

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

Wysłany: 11 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, w Karwii tak?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Aniu, w Karwii tak?
    Tak

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:10

• dianna Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorki że tak w klimat wakacyjny .. Dostałam komplet wyników PAPPA i trochę zaskoczyły mnie 2 punkty:
    zahamowanie wzrastania płodu przed 37 tygodniem - 1:304
    samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem - 1:83

zwłaszcza ten ostatni.. czy mogłybyście powiedzieć jak te wyniki u Was? Nie wiem czy jest to powód do zmartwień..

Muszę powiedzieć ze kupiłam detektor tętna Angel Sounds - i o ile jakość samego dźwięku trochę mnie zawiodła (tętno słychać przez gąszcz szumów) to jednak kilka sekund i wiadomo że dzidzia ma się dobrze i różne głupie myśli ucinane są w zalążku, także bardzo polecam.

Kurcze jak to dobrze że mamy to forum - to moja pierwsza ciąża i sporo fajnych tematów jest poruszanych, bardzo przydatnych! to że chusty są nieodpowiednie dla niemowlaków, istnieją detektory tętna dla płodów czy że wózki typu 3w1 są ciężkie i lepiej zainwestować w lekką spacerówkę.. :)

w kupie o wiele raźniej ;)

h84fhdgewip6e90o.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz po prenatalnych. Z dzieciątkiem wszystko ok, rosnie prawidłowo, przeziernosc w normie, przepływy ok. Ale najadłam sie strachu co nie miara mimo wszystko. Usg miałam przez brzuch i wg niego długość szyjki to 26 mm, wiec lekarz zaalarmował ze krótka i ze koniecznie trzeba zwrócić na to uwagę. Wiec ja w popłochu sru do mojej przychodni, wbiłam sie w kolejkę i pytam pani dr, co to bedzie, czy nakaz leżenia plackiem, czy szpital, co robic, czego nie robic. Ona powiedziała ze to dziwne, bo 2 tyg temu mierzyła mi szyjkę i była bardzo długa i zamknięta. Wiec zrobiła mi usg dopochwowe i dzisiaj. Okazało sie, ze szyjka jest w niestandardowy sposób wygięta i przezbrzusznie tamten lekarz zmierzył ja... niecała. Po zmierzeniu usg dopochwowym okazało sie, ze jest to...4,5 cm. Co nie zmienia faktu, ze ten stres dał mi duzo do myślenia i postanowiłam ostatecznie za 2 tyg iść na zwolnienie, zwolnić, odpoczywać i dbać wiecej o to cudo, ktore we mnie rosnie :)

Biedroneczka83, Charlutek, moremi, Pani Moł, Asia_89, Sunshine_111, Invis, Blondik, czarnulka24 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... jeszcze dwie godziny ...
    co do wakacji, już gdzieś to pisałam wam, że my na ten rok mamy już zarezerwowaną i co gorsza wykupioną wycieczkę na Maderę. Niestety w terminie, w którym mnie (jeśli ciągle będę w ciąży) nie wpuszczą już do samolotu (bo to koniec Września, początek Października). A niestety nie możemy zmienić terminu, bo u mojego M. w robocie, jak już termin urlopu zaklepany, to jest to termin nie do ruszenia ;/ Czyli mam taki plan, że po tych dzisiejszych badaniach, w zależności od wyniku, zacznę się zajmować rezygnacją z tej rezerwacji i spróbuję stracić przy tym jak najmniej kasy.
    Za to z lepszych wiadomości - na przełomie Maja i Czerwca mamy już zarezerwowany tydzień w hotelu na Mazurach. Czyli już za 3 tygodnie :) tam jest spa, bania, rowerki i inne takie, a do tego to gdzieś w lesie na końcu świata, gdzie nie będzie żadnych ludzi i jeszcze całkiem tanio, bo to Mazury (a ja kocham Mazury) i tylko żeby pogoda była w miarę. Nie żeby mi się śniły upały, ale żeby przynajmniej nie padało...

zi13nafan2lh9052.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna - u mnie nie ma czegoś takiego jak u Ciebie.

dianna lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Tak z innej beczki:)
    Dzisiaj rano wysłałam Męża do lidla, bo mieli rzucić letnie ciuchy i stroje kąpielowe. Byl przed pracą o 7.45 i już prawie nic nie bylo;) Pomyślałam sobie, że jakbyśmy się wybrali na wakacje, to w bikini będę się czula jakoś obnażona, pamietam, że tak czulam sie w pierwszej ciąży. No więc poprosilam go, żeby choć na próbę drapnął mi jednoczęściowy, którego od dziecka nie nosiłam. Sama jestem ciekawa jak sie będę w nim czuła.. A Wy myślałyście juz może o tym i w ogóle o wakacjach? My jeszcze nic nie zaklepaliśmy, jakoś się boję, że ze wzgledu na zdrowie termin by nie wypalił..
    my ze wzgledu na psiaka, wybieramy sie od 2 lat wylacznie na wakacje samochodem, najlepiej mad jezioro. w tym roku przeprowadzilismy sie i mam jezier pod nlsem i zamoerzam korzystac z jego uroków pelna para :) tez rozglądałam soe za kostiumem, bo nie bardzo chciałabym paradowac w bikini. te specjalnoe dla kobiet w ciazy do mega drogie, min. 200 stówki, wiec mysle, ze zdeczdyje sise na jednoczesciowy, ale tez nie qiem jak sie bede w nim czula...

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ