Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie też się boję za granicę.. Wiem, że lot do ukochanej Grecji trwa tyle co nasz dojazd nad Bałtyk, ale jakoś boję się potzreby ewentualnej hospitalizacji. W pierwszej ciąży byliśmy na Maderze (był to jakiś 18 tc), ale wtedy jeszcze nie sądziłam, że coś złego może mi się przydarzyć w ciąży. Teraz zrobiłam sie bardziej strachliwa. Ale nie wyobrażam sobie nie pojechać na wakacje, Mała na to tez czeka...
A może możecie coś fajnego polecić nad Bałtykiem?
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Cześć Dziewczyny,nie było mnie kilka dni a tu tyle postów mam do narobienia. Jeśli chodzi o witaminy to biorę femibion 2 plus i jeszcze dodatkowo wit. d3 bo mam niedobór.
Wózki tez oglądam w necie ale jeszcze nie mogę się zdecydować który:)
Co do spodni to mam dwie pary z poprzedniej ciąży, więc specjalnie nie muszę kupować. Większość rzeczy mam po synku i teraz też ma byc syn wiec szaleństwa straszno zakupowego nie będzie.
A co do wakacji to jedziemy nad morze tylko jeszcze nic nie zaklepywaliśmy. My zawsze przed wyjazdem samym szukamy.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Mama2kituszek wrote:Aniu, czyli z wakacjami podobnie:)
Kaczorka, własnie spojrzałam na mój suwaczek i nasze dzieci miałyby mieć wg nich 14 g? Coś się nie zgadza34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Mama2kituszek wrote:Aniu, czyli z wakacjami podobnie:)
Kaczorka, własnie spojrzałam na mój suwaczek i nasze dzieci miałyby mieć wg nich 14 g? Coś się nie zgadza
Może zapomnieli dodać "0" na końcu :p
Ale skoro dziewczynom z października w 18 tyg. dzieci ważą po 300 gram to nasze nie mogą być aż tak lekkie. Więc wydaje mi się, że te 140 gram na koniec naszego tygodnia jest względnie dobreMama2kituszek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pani Moł, tylko nie Pobierowo! Łoo matko, kram na kramie:) No chyba, że ktoś lubi;) Grecję też kocham:)
Aniu, my jeszcze nie wiemy. Sentymentalnie chcialabym do Łeby, bo tam spędziliśmy nasze pierwsze wakacje 13 lat temu. No własnie, tak jak Wy, wybrałabym jakieś mniejsze miasteczko w tym roku.. Cel dowolny, wszędzie podobnie:) Ale jak macie konkretne namiary na miłą kwaterę to bardzo chetnie poczytam.
Sardynia? Bosko by było...
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
hej ja po prenatalnych
Maluch ma 57,7mm o dwa dni starszy wychodzi, płci nie dał dojrzec zreszta pani dr mówiła ze za wczęsnie, wstydniś jak dziewczyny hehehe. Serducho 174 uderzenia sporo ale w normie bo spadło do 171 potem juz nie czekałysmy i zakonczyłysmy badanie
term pokazało na 19 listopada
NT 1,5 wiec ok jest, kość nosowa jest ufff kolejna wizyta 2 czerwca u mojej lekarki a potem oczekiwanie na 20tydzMama2kituszek, moremi, Pani Moł, Kaczorka, Charlutek, czarnulka24, Asia_89, Sunshine_111, wichrowe_wzgórza, Invis, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
Mama2kituszek wrote:Pani Moł, tylko nie Pobierowo! Łoo matko, kram na kramie:) No chyba, że ktoś lubi;) Grecję też kocham:)
Aniu, my jeszcze nie wiemy. Sentymentalnie chcialabym do Łeby, bo tam spędziliśmy nasze pierwsze wakacje 13 lat temu. No własnie, tak jak Wy, wybrałabym jakieś mniejsze miasteczko w tym roku.. Cel dowolny, wszędzie podobnie:) Ale jak macie konkretne namiary na miłą kwaterę to bardzo chetnie poczytam.
Sardynia? Bosko by było...34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, sorki że tak w klimat wakacyjny .. Dostałam komplet wyników PAPPA i trochę zaskoczyły mnie 2 punkty:
zahamowanie wzrastania płodu przed 37 tygodniem - 1:304
samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem - 1:83
zwłaszcza ten ostatni.. czy mogłybyście powiedzieć jak te wyniki u Was? Nie wiem czy jest to powód do zmartwień..
Muszę powiedzieć ze kupiłam detektor tętna Angel Sounds - i o ile jakość samego dźwięku trochę mnie zawiodła (tętno słychać przez gąszcz szumów) to jednak kilka sekund i wiadomo że dzidzia ma się dobrze i różne głupie myśli ucinane są w zalążku, także bardzo polecam.
Kurcze jak to dobrze że mamy to forum - to moja pierwsza ciąża i sporo fajnych tematów jest poruszanych, bardzo przydatnych! to że chusty są nieodpowiednie dla niemowlaków, istnieją detektory tętna dla płodów czy że wózki typu 3w1 są ciężkie i lepiej zainwestować w lekką spacerówkę..
w kupie o wiele raźniej
-
Hej, ja juz po prenatalnych. Z dzieciątkiem wszystko ok, rosnie prawidłowo, przeziernosc w normie, przepływy ok. Ale najadłam sie strachu co nie miara mimo wszystko. Usg miałam przez brzuch i wg niego długość szyjki to 26 mm, wiec lekarz zaalarmował ze krótka i ze koniecznie trzeba zwrócić na to uwagę. Wiec ja w popłochu sru do mojej przychodni, wbiłam sie w kolejkę i pytam pani dr, co to bedzie, czy nakaz leżenia plackiem, czy szpital, co robic, czego nie robic. Ona powiedziała ze to dziwne, bo 2 tyg temu mierzyła mi szyjkę i była bardzo długa i zamknięta. Wiec zrobiła mi usg dopochwowe i dzisiaj. Okazało sie, ze szyjka jest w niestandardowy sposób wygięta i przezbrzusznie tamten lekarz zmierzył ja... niecała. Po zmierzeniu usg dopochwowym okazało sie, ze jest to...4,5 cm. Co nie zmienia faktu, ze ten stres dał mi duzo do myślenia i postanowiłam ostatecznie za 2 tyg iść na zwolnienie, zwolnić, odpoczywać i dbać wiecej o to cudo, ktore we mnie rosnie
Biedroneczka83, Charlutek, moremi, Pani Moł, Asia_89, Sunshine_111, Invis, Blondik, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
... jeszcze dwie godziny ...
co do wakacji, już gdzieś to pisałam wam, że my na ten rok mamy już zarezerwowaną i co gorsza wykupioną wycieczkę na Maderę. Niestety w terminie, w którym mnie (jeśli ciągle będę w ciąży) nie wpuszczą już do samolotu (bo to koniec Września, początek Października). A niestety nie możemy zmienić terminu, bo u mojego M. w robocie, jak już termin urlopu zaklepany, to jest to termin nie do ruszenia ;/ Czyli mam taki plan, że po tych dzisiejszych badaniach, w zależności od wyniku, zacznę się zajmować rezygnacją z tej rezerwacji i spróbuję stracić przy tym jak najmniej kasy.
Za to z lepszych wiadomości - na przełomie Maja i Czerwca mamy już zarezerwowany tydzień w hotelu na Mazurach. Czyli już za 3 tygodnietam jest spa, bania, rowerki i inne takie, a do tego to gdzieś w lesie na końcu świata, gdzie nie będzie żadnych ludzi i jeszcze całkiem tanio, bo to Mazury (a ja kocham Mazury) i tylko żeby pogoda była w miarę. Nie żeby mi się śniły upały, ale żeby przynajmniej nie padało...
-
Mama2kituszek wrote:Tak z innej beczki:)
Dzisiaj rano wysłałam Męża do lidla, bo mieli rzucić letnie ciuchy i stroje kąpielowe. Byl przed pracą o 7.45 i już prawie nic nie bylo;) Pomyślałam sobie, że jakbyśmy się wybrali na wakacje, to w bikini będę się czula jakoś obnażona, pamietam, że tak czulam sie w pierwszej ciąży. No więc poprosilam go, żeby choć na próbę drapnął mi jednoczęściowy, którego od dziecka nie nosiłam. Sama jestem ciekawa jak sie będę w nim czuła.. A Wy myślałyście juz może o tym i w ogóle o wakacjach? My jeszcze nic nie zaklepaliśmy, jakoś się boję, że ze wzgledu na zdrowie termin by nie wypalił..tez rozglądałam soe za kostiumem, bo nie bardzo chciałabym paradowac w bikini. te specjalnoe dla kobiet w ciazy do mega drogie, min. 200 stówki, wiec mysle, ze zdeczdyje sise na jednoczesciowy, ale tez nie qiem jak sie bede w nim czula...
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl