X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba nie mam co w H&M szukać spodni, bo ja uda mam raczej masywne. Chyba się po prostu wybiorę do sklepu dla kobiet w ciąży :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Te nasze dzieci w 15 tc już takie duże są? :o Szok :D

Ponoć to moje dziecko wzrostowo to i tak nie za długie :p są dłuższe ;)
    Aczkolwiek doktorek stwierdził, że teraz już ciężko się mierzy CRL i bardziej się skupił na poszczególnych częściach ciała.
    Ponoć długie nogi ma mój dzieć :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    To ja chyba nie mam co w H&M szukać spodni, bo ja uda mam raczej masywne. Chyba się po prostu wybiorę do sklepu dla kobiet w ciąży :)
    nie wiem może w większych miastach jest większy asortyment ale ja niestety nie znalazłam nic, wszystko upięte jak leginsy:( kupiłam normalnie w sklepie ciążowym w podobnej cenie.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Te nasze dzieci w 15 tc już takie duże są? :o Szok :D

Też mnie to zadziwia :D
    Tu w linku jest tabelka z wymiarami :) http://polki.pl/rodzina/ciaza,masa-plodu-i-jego-wielkosc-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy-tabela,10321468,artykul.html

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, moje jegginsy też opięte, ale wygodne i dobrze się trzymają. Mi to akurat nie przeszkadza o ile nie cisną mnie w brzuch :)
    Uda mam dość masywne, ale akceptuję siebie, myślę że nikogo mój widok nie obrzydza, więc nie czuję że nie powinnam nosić obcisłych spodni ;)

We wszelkich boyfriendach wyglądam strasznie nieforemnie, chociaż wiem że są wygodne.

Na zalando widziałam trochę luźniejszych spodni, trochę też na bonprix.

A co sądzicie o dżinsowych ciążowych ogrodniczkach? Mi się takie marzą :D Ale boję się że będę wyglądać pokracznie, nie spotkałam nigdzie stacjonarnie aby zobaczyć czy to krój dla mnie :(

EDIT:
    Rozmawiałam dziś z mamą. I zaczęła mi wciskać jakieś zabobony, że to jak się zachowuję wpływa na dziecko, ale w sensie: jak się będziesz spóźniać to dziecko będzie się spóźniać, siadaj wszędzie z przodu to dziecko będzie takie "do przodu"... no śmiech mnie ogarnął i powiedziałam jej że to zabobony i że nie zamierzam sobie czymś takim zaprzątać głowy. A Wy co o takich przekonaniach sądzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 12:51

age.png

age.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka
    niezłe jest z tym siadaniem z przodu :D Ja totalnie w takie rzeczy nie wierzę :)
    A co do spodni to kupiłam w h&m takie zupełnie nieciążowe, luźne, cienkie spodnie na gumce, wzięłam tylko o rozmiar większe niż noszę. Myślę, że długo mi posłużą bo gumka jest luźna, można je spokojnie zakładać pod brzuchem. Fajne całkiem, oczywiście jeśli ktoś lubi takie fasony. Rurki ciążowe zamierzam kupić jak już więcej urosnę :D Jakoś na razie nie widzę siebie w spodniach z pasem na cały brzuch. Tym bardziej, że zaczyna robić się ciepło.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Kochana abyś się nie zdziwiła :D czasem nasze wyobrażanie nie pokrywają się z rzeczywistością :( ja też jak miała być córa wyobrażałam sobie, że będzie ciasta piec itp. moja lalkami się nie bawiła, woli na deskorolkę iść niż w kuchni pomagać :D heheh... ale kocham ją taka jaka jest i za nic nie zmieniłabym jej charakterku :D

co do spodni byłam w HM ale wyszłam prawie z płaczem bo te co były to dla dziewczyn o mega szczupłych nogach...miałam podły dzień i sobie durna namyśliłam o głupotach, ale w końcu zakupiłam 2 szt. jedne z firmy Branco drugie TopOne w sklepie, jestem zadowolona.

Najpierw muszę się dowiedzieć co tam siedzi :D A no wiadomo, że później życie weryfikuje Nasze wyobrażenia ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

EDIT:
    Rozmawiałam dziś z mamą. I zaczęła mi wciskać jakieś zabobony, że to jak się zachowuję wpływa na dziecko, ale w sensie: jak się będziesz spóźniać to dziecko będzie się spóźniać, siadaj wszędzie z przodu to dziecko będzie takie "do przodu"... no śmiech mnie ogarnął i powiedziałam jej że to zabobony i że nie zamierzam sobie czymś takim zaprzątać głowy. A Wy co o takich przekonaniach sądzicie?[/QUOTE
    Ja w zababony nie wierze. Usmiecham sie tylko jak slysze roznego rodzaju wróżby:)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, ja zwykłam mawiać, że przesądy dotykają tych, którzy w nie wierzą :D

Mnie się ogrodniczki podobają, ale na pewno nie na każdej będą dobrze wyglądać. I myślę, że nie jest istotne czy kobieta jest szczupła czy ma nadwagę, tylko o ogólne proporcje. Ja sądzę, że wyglądałabym jak buka :D
    Przymierzyć trzeba ;)

Na razie kupiłam na zalando i vubu sukienki, bo w tym jakoś najwygodniej.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, normalnie mam stracha i to takiego że nie mogę nic przełknąć.
    (to przed tym dzisiejszym USG i pappa). jeszcze do wczoraj mówiłam że będzie co będzie, a tu teraz mnie wzięło na stresa ;/
    Ale na zewnątrz to ja taka harda jestem i mało wrażliwa, więc to chyba te hormony ciążowe tak zaczynają na mnie działać. Wiecie dziewczyny ile ja mam koleżanek co od lat się starają o dziecko... ? całe mnóstwo..., a mnie to przecież nigdy nie interesowało, więc takie mam gdzieś myśli pod skórą, że dlaczego ja mam mieć dziecko skoro się w ogóle nie starałam, a one mimo że tak bardzo chcą to nie mogą i czemu mnie się akurat ma udać - i tak siedzę i myślę i w ogóle za robotę się nie mogę wziąć ;(((((
    Ja to jestem w porównaniu z wami całkiem zapóźniona, żadne wózki mi nie w głowie ani inne takie, a moje ciuchy to z tego co widzę spokojnie się dostosują do zmian i myślę że do września nic specjalnie ciążowego sobie nie kupię (ja dużo w sukienkach chodzę i leginsach, a te sukienki często takie oversizowe, także sporo się tam zmieści - mam taki trochę styl ubierania a'la gesslerowa, tylko kurcze jednak az taka tłusta to nie jestem ;P), a jeansów to nigdy nie lubiłam, jakoś mi niewygodnie zawsze w nich było, i długo w toalecie się schodzi żeby zdjąć i założyć ;P - nie ma to jak sukienka do góry i po problemie ;P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 13:13

zi13nafan2lh9052.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to moje dziecko będzie hej do przodu, bo ja zawsze siadam z przodu :p
    Hehe, a tak na poważnie to pierwsze słyszę o czymś takim ;) i raczej nie ulegam zabobonom.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Rozmawiałam dziś z mamą. I zaczęła mi wciskać jakieś zabobony, że to jak się zachowuję wpływa na dziecko, ale w sensie: jak się będziesz spóźniać to dziecko będzie się spóźniać, siadaj wszędzie z przodu to dziecko będzie takie "do przodu"... no śmiech mnie ogarnął i powiedziałam jej że to zabobony i że nie zamierzam sobie czymś takim zaprzątać głowy. A Wy co o takich przekonaniach sądzicie?

Hahah, to się uśmiałam, dzięki :)
    Jak to znów moja mama mówi - wierzył chłop w gusła, aż mu d...a uschła ;P

Asia_89, moremi lubią tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako - nic się nie stresuj. Bobas jest pewnie cały i zdrowy :) a to, że Twoje koleżanki od lat nie mogą zajść w ciążę nie jest Twoją winą. Widocznie takie jest życie. Doceń fakt, że Tobie przyszło to tak łatwo :) widocznie gdzieś tam ktoś ma taki plan na Ciebie :)

pako_mrrr lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kaczorka, najchętniej bym się piwa napiła, albo drinka jakiegoś, takiego z palemką, W sumie to nie piłam chyba od świąt (i to tych zimowych z choinką - bo ja to taka mało alkoholowa jestem i na dodatek zazwyczaj to ja prowadzę ;/), a teraz mi się zachciało, jak akurat nie mogę ;P
    jeszcze 5 godzin... ufff
    a wiecie może jakie tam pytania mi zadadzą przed ta pappą? Co tam ich interesuje?
    Jakaś historia chorób w rodzinie? Moje choroby przebyte, czy przewlekłe?....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 13:53

zi13nafan2lh9052.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako rozumiem co czujesz... Ale każdemu z nas życie układa się zupełnie inaczej. Postaraj się żyć bez poczucia winy, że Tobie się ułożyło. Może im też się lada chwila ułoży:)
    Na tej wizycie lekarz zapyta Cię o to czy na coś chorujesz, o historie położniczą, wiek, wzrost, mase ciała.. Trzymam kciuki!

Kaczorka super wieści:) Też jestem zaskoczona, że Maluch jest już taki duży i ciężki na tym etapie:) Tym bardziej juz nie mogę się doczekać tej kolejnej wizyty, ech jeszcze 2 tyg.. Wy macie chyba jakoś częsciej:)

Zabobony??? Jestem wrogiem i tępie gdzie sie da!:))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 13:34

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:10

• Holibka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w HM w którym byłam dział ciążowy był zakamuflowany na samym końcu działu dziecięcego, musiałam pytać gdzie on jest bo nijak nie opisany :/ .

Pani Moł lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie i męża na prenatalnych pytał czy nasi rodzice żyją. Czy mamy rodzeństwo. Ile, jakie. Czy rodzeństwo ma dzieci i ile. No i ilość przebytych ciąż, porodów. Nic skomplikowanego :)
    Oczywiście trzeba mieć ze sobą dowód i kartę ciąży.
    Całkiem przyjemne badanie :) mimo, że trochę bolesne, bo jednak dość mocno dociskają głowicę do brzucha.

Ciężkość dziecia wyliczył komputer :p chyba się nie pomylił ;)
    W każdym razie wielkość z USG odpowiadała wiekowi z OM :)

pako_mrrr lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki:)
    Dzisiaj rano wysłałam Męża do lidla, bo mieli rzucić letnie ciuchy i stroje kąpielowe. Byl przed pracą o 7.45 i już prawie nic nie bylo;) Pomyślałam sobie, że jakbyśmy się wybrali na wakacje, to w bikini będę się czula jakoś obnażona, pamietam, że tak czulam sie w pierwszej ciąży. No więc poprosilam go, żeby choć na próbę drapnął mi jednoczęściowy, którego od dziecka nie nosiłam. Sama jestem ciekawa jak sie będę w nim czuła.. A Wy myślałyście juz może o tym i w ogóle o wakacjach? My jeszcze nic nie zaklepaliśmy, jakoś się boję, że ze wzgledu na zdrowie termin by nie wypalił..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 13:58

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co roku jeździliśmy za granice. W tym roku powiedzialam, ze nie chce. Wiec pewnie gdzieś w Polskę wyskoczymy. Myśle, ze góry. Ale pewnie bliżej wyjazdu będziemy coś rezerwować.

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ