X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    A mnie strasznie korci, żeby gdzieś polecieć na kilka dni.
    Wczoraj przeglądałam loty i np. do Norwegii są za grosze dosłownie, a zawsze chciałam chociaż troszkę Norwegii zobaczyć

Holibka,

Jesli nie masz zadnej rodzinki czy znajomych w Norwegii, zeby sie zatrzymac, to rozwaz ten kierunek, bo moze bilety sa tanie, ale wszystko (typu noclegi, jedzenie) sa baaardzo drogie.

Holibka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• moremi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna wrote:
    Kurcze jak to dobrze że mamy to forum - to moja pierwsza ciąża i sporo fajnych tematów jest poruszanych, bardzo przydatnych! to że chusty są nieodpowiednie dla niemowlaków, istnieją detektory tętna dla płodów czy że wózki typu 3w1 są ciężkie i lepiej zainwestować w lekką spacerówkę.. :)

w kupie o wiele raźniej ;)
    Ej, ej! Chusty są idealne dla noworodków i niesiedzacych niemowlaków. Nosidla są nieodpowiednie. Rozumiem, że przekręciło się ;-)

dianna lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Ja mialam prenatalne usg wczoraj, ale sie nie odzywalam, bo mnie sciela migrena.Praktycznie od poniedzialku bol (w pon jeszcze wzielam apap, ale pozniej to juz nie bo i tak nie pomaga) i tak sie meczylam, w dniu usg to jeszcze wymioty w nocy a potem w dzien. Nawet nie poszlam do pracy, a dzis pracuje z domu, na szczescie juz lepiej, bol glowy odszedl.

U mnie (przypominam,ze jestem w USA) wygladalo tak:
    Badanie wykonywane w przychodni, gdzie zajmuja sie tylko USG i badaniami zwiazanymi z problemami w ciazy.

Badanie wykonuje technik, robi zdjecia, mowi gdzie co dziecko ma, ale nie moze powiedziec czy jest dobrze czy zle. Tak, ze my z mezem widzielismy na ekranie przed nami co sie dzialo. Dziecko ma 6 cm, raczki, glowke, nozki, brzuch,pecherz, kosc nosowa i intensywnie sie ruszalo, fikalo :) Mierzy przeziernosc karkowa.

Nastepnie przychodzi lekarz i mowi co widzial na zdjeciach, ze wszystko wyglada dobrze, przeziernosc 1,2.

A i badanie mialam najpierw na pelnym pecherzu, potem na pustym i jeszcze mialam dopochwowo (mam tylozgiecie i cos tam chcieli dokladniej zobaczyc m.in szyjke).

Lekarz zaproponowal dwa rodzaje badan z krwi:
    -PAPPA i hcg - czyli tak jak w Polsce
    -powtorzenie wolnoplodowego DNA (mialam 2 tyg temu, ale nie wyszlo, bylo za malo DNA)

Zdecydowalam sie na to drugie i pobrali krew na miejscu, czas oczekiwania na wyniki okolo 8 dni.

Za usg i konsultacje lekarska zaplacilam 560$ bo u nas ubezpieczenie tego nie pokrywa jesli sie nie ma 35 lat lub innego ryzyka.

A i co do plci, to powiedzili, ze oni nie probuja nawet sprawdzic przed 16 tc.

Juz jestem zapisana na polowkowe 21 czerwca .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 16:36

Invis lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Holibka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Holibka,

Jesli nie masz zadnej rodzinki czy znajomych w Norwegii, zeby sie zatrzymac, to rozwaz ten kierunek, bo moze bilety sa tanie, ale wszystko (typu noclegi, jedzenie) sa baaardzo drogie.

Zdaję sobie z tego sprawę, że to jeden z najdroższych krajów :) Norwegię raczej odpuszczę, ale dziś wyhaczyłam loty do Szwecji, za 2 osoby w tę i z powrotem za 156zł za 2 osoby do pobocznego lotniska Sztokholmu. Wypad na 1 dzień, wylot o 13 i powrót przed północą, 7 godzin zwiedzania miasteczka Nykoping. Już raz byliśmy w grudniu i było fajnie :) Cały wyjazd zamknęliśmy w kwocie 300zł razem z drobiazgami na pamiątkę i plecakiem pełnym Szwedzkich przysmaków :) Tylko wtedy było ciemno od 14:30, a teraz jest tam głównie jasno :)

Pani Moł, moremi lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:10

• dianna Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    U mnie też nie ma - tzn nic lekarz nie mówił o takich parametrach pappa - ten przedwczesny poród czy zatrzymanie wzrostu płodu.

mimo to dzięki za informację, martwię się bo z tego co czytam ryzyku jest duże, być może a sprawą krótkiej szyjki..

jeśli któraś wie coś więcej w temacie będę wdzięczna

h84fhdgewip6e90o.png
  • agapin Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie często piszę, ale czytam Was na bieżąco!
    Jestem właśnie po prenatalnych i muszę powiedzieć, że dawno się tak bardzo nie bałam - głównie o to, że będę pierwszą z kiepskimi wiadomościami po badaniach.. Czekałam tylko na informację, czy nadal jest akcja serca (nerwy po ostatnich 2 poronieniach), ale akcja jest, bobo się wiercił niesamowicie i wszystkie inne parametry w normie, więc jestem przeszczęśliwa <3
    Trochę tylko chyba musi nadgonić, bo teoretycznie powinien być 13 tydzień, a z pomiarów jest 12t, ale się nie martwię, bo wszystko jest dobrze :)

Jestem w końcu szczęśliwą mamą! Choćby nie wiem co się działo, to jestem mamą <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 19:04

dianna, Asia_89, Sunshine_111, Kaczorka, moremi, Pani Moł, KasiaHaBe, Invis, Blondik lubią tę wiadomość

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianna, mi lekarz po usg wyliczył wszystkie ryzyka, między innymi o przedwczesnym porodzie przed 34tc i u mnie wynosi to 1:129

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 19:56

dianna lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • kasiula88 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! Jestem po wtorkowym usg. Dzidziuś w 11 tyg. i 2 dniu miał 4,81 cm. Serduszko ładnie bije (173 BPM). Rusza rączkami i nóżkami. Niesamowite przeżycie. Za tydzień prenatalne. Widzę, ze Wy już wózki oglądacie. Ja kompketnie jeszcze o tym nie myślę.

Sunshine_111, Asia_89, Invis, Jooozefka lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem po prenatalnych, przezierność 1,33. Wszystko w normie, a wyniki pappa mam za jakieś dwa tygodnie. Lekarz będzie dzwonił. Przedyskutowaliśmy clexane i odstawiam już. Łożysko znowu na przedniej ścianie, więc szans na wcześniejsze ruchy nie ma.
    Ponoć nogi długie jak u dziewczyny, ale nie określał płci. Poczekam jeszcze cztery tygodnie.

Sunshine_111, wichrowe_wzgórza, Asia_89, Invis, Charlutek lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi - u mnie też dziś doktorek powiedział, że mój dzieć ma długie nogi :p wyszły mu na 15t6d ;)

moremi lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:53

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, że prenatalne wychodzą extra.oby już do końca same dobre wieści były na naszym wątku :)
    dziewczyny a ja chyba czuję swojego synka. od dwóch -trzech dni czuję takie delikatne muśnięcia, pamiętam w ciąży z córką było podobnie :) tylko w pierwszej ciąży troszkę później to czułam, ale jestem w 90% pewna że to mój synek daje mi znać:)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna wrote:
    mimo to dzięki za informację, martwię się bo z tego co czytam ryzyku jest duże, być może a sprawą krótkiej szyjki..

jeśli któraś wie coś więcej w temacie będę wdzięczna

mi na usg wyszło 1:54 i lekarz nic nie mówił...może to kwestia statystyki i wieku, sama nie wiem. Szyjkę mam długą, czuję się super, nic się dziwnego nie dzieje, wyniki usg idealne, to nie wiem skąd takie prawdopodobieństwo

dianna lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_89 wrote:
    Dziewczyny z Warszawy - czy możecie polecić jakiegoś specjalistę od badania połowkowego? Byłoby super gdyby dodatkowo wykonał USG 3D i nagrał badanie na płytkę :) znacie jakieś miejsce?

Mogę polecić w Unicare WIlanów, Michał Ciebiera, byłam u niego na genetycznym, bardzo dokładnie przeprowadzał, wszystko omawiał, ma certyfikat i świetny sprzęt. Na połówkowe też idę do niego. Za genetyczne płaciłam 250 zł

Asia_89, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

• mietata Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Też jestem po prenatalnych, przezierność 1,33. Wszystko w normie, a wyniki pappa mam za jakieś dwa tygodnie. Lekarz będzie dzwonił. Przedyskutowaliśmy clexane i odstawiam już. Łożysko znowu na przedniej ścianie, więc szans na wcześniejsze ruchy nie ma.
    Ponoć nogi długie jak u dziewczyny, ale nie określał płci. Poczekam jeszcze cztery tygodnie.

moj mały facet też ma super długie nogi a serce mu waliło szybko jak na dziewczynkę, także to wszystko można między bajki włożyć, nie da się płci po tym poznać :)

Blondik lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    moj mały facet też ma super długie nogi a serce mu waliło szybko jak na dziewczynkę, także to wszystko można między bajki włożyć, nie da się płci po tym poznać :)

Pewnie, że tak, bo u mnie nogi długie a puls niezbyt wysoki. Czyli co - pół chłopak, pół dziewczynka? :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Tak z innej beczki:)
    Dzisiaj rano wysłałam Męża do lidla, bo mieli rzucić letnie ciuchy i stroje kąpielowe. Byl przed pracą o 7.45 i już prawie nic nie bylo;) Pomyślałam sobie, że jakbyśmy się wybrali na wakacje, to w bikini będę się czula jakoś obnażona, pamietam, że tak czulam sie w pierwszej ciąży. No więc poprosilam go, żeby choć na próbę drapnął mi jednoczęściowy, którego od dziecka nie nosiłam. Sama jestem ciekawa jak sie będę w nim czuła.. A Wy myślałyście juz może o tym i w ogóle o wakacjach? My jeszcze nic nie zaklepaliśmy, jakoś się boję, że ze wzgledu na zdrowie termin by nie wypalił..

Ja zamierzam w tym roku po raz pierwszy od dziecka zakupić sobie strój jednoczęściowy właśnie :P Jedziemy nad morze z końcem lipca, będę wtedy jakoś w 27 tc i będzie ze mnie niezły wielorybek :D My zazwyczaj zawsze w to samo miejsce, polskie morze, hotel przy plaży, z krytymi basenami i atrakcjami typu sale zabaw dla dzieci, na wypadek gdyby pogoda totalnie nie wypaliła :P Mamy już zaklepane, z dzieckiem wolę nie ryzykować żeby szukać na ostatnią chwilę czy na miejscu. Za granicę mnie nie nosi na razie, po latach mieszkania w gorącym kraju, mam wręcz uraz o ile to możliwe :D
    dianna wrote:
    Dziewczyny, sorki że tak w klimat wakacyjny .. Dostałam komplet wyników PAPPA i trochę zaskoczyły mnie 2 punkty:
    zahamowanie wzrastania płodu przed 37 tygodniem - 1:304
    samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem - 1:83

zwłaszcza ten ostatni.. czy mogłybyście powiedzieć jak te wyniki u Was? Nie wiem czy jest to powód do zmartwień..

Ja odebrałam dzisiaj moje wyniki PAPPA i nie mam tych punktów... nie mam w ogóle takich informacji. Hmm.. może inne dziewczyny coś więcej będą wiedzieć.

A ja dzisiaj wpadłam do mojej ginki w Niemczech bo kończą mi się zastrzyki Clexane i chciałam receptę (Wcześniej brałam recepty na leki od polskich ginekologów) no i przepisała mi 50 zastrzyków Clexane i w aptece wpadłam w szok, na to że... te leki w Niemczech należą mi się całkowicie za darmo! A takie opakowanie Clexane 50 zastrzyków kosztuje tam 263 euro. Masakra. Ale największą masakrą jest to, że ja nie miałam pojęcia, że lekarstwa należą mi się za darmochę, i wykupywałam je w Polsce do tej pory.

Pani dr kazała mi też odstawić Duphaston całkowicie bez stopniowania (widzę w niej przeciwniczkę Dupka) i Luteinę też już odstawiać, ale stopniowo właśnie. Nie do końca wiem, co o tym myśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 22:02

dianna lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka co slychac u Ciebie? Odezwij sie

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ja dziś miałam prenatalne,tak się bałam ale na szczęście z dzidzia wszystko w porządku rośnie zdrowo,nie ma żadnych nieprawidłowości. Test PAPPA również zrobiony jednak będą dzwonić jak będzie coś nie tak a jeśli nie będzie telefonu to znaczy ze wszystko w porządku ;) dodatkowo dowiedzieliśmy się zebędzie "raczej dziewczynka" wiec teraz będziemy czekać czy przepowiednia (bo wiadomo ze na tym etapie to jeszcze nie konkret ) się spełni ;)

Kaczorka, annggela, Asia_89, moremi, Pani Moł, Sunshine_111, Jooozefka lubią tę wiadomość

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ