X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do auta nasze pierwsze kupilismy 4 lata temu seicento i zakochałam sie w jeżdzie pomimo ze prawo jazdy mam już 13 lat, w zeszłym roku w lutym zmieniliśmy na renult scenic 2 i pomimo ze sie bałam ze duzy to kocham jeżdzic :) ba jezdze lepiej od męża heheheh

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Invis Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja właśnie siedzę i czytam sobie ten wątek KLIK o Dobrych, i tylko dobrych porodach :) Na prawdę świetnie się czyta, idzie się wzruszyć i fajnie nastawić do tego co nas czeka za pół roku... :) Jeśli kogoś najdzie ochota, to polecam od pierwszej strony.

Ja mam smaka na owoce w końcu, ale nadal głównie w formie wyciskanej - głównie pomarańcze no i ostatnio te koktajle z truskawek.. napędzanych niestety :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 14:36

wichrowe_wzgórza, czarnulka24, Pani Moł, mietata lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A na prenatalnych mierzyli wam szyjke macicy
    tak moja w 11tc + 3 miała 4 cm

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    tak moja w 11tc + 3 miała 4 cm

Mnie nie mierzył, tylko na wizycie dzień później lekarz w badaniu sprawdzał.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    O kurczę moja 2.5 tyg temu miała 3.5 cm
    z tego co ja zrozumiałam u gin. prawidłowa długość szyjki to 3-5cm. Tak zrozumiałam, wiem że moja długość jest ok.
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Czarnulka, chyba muszę też przejrzeć swoją dietę :/ ograniczyć słodycze itp.
    Aż mi się więzadła znów chyba ponaciągały w brzuchu, boże mam nadzieję że sobie żadnej krzywdy nie zrobiłam :O
    Niestety to przypadłość typowo ciążowa, ja też nigdy nie miałam z tym problemy a od kiedy jestem w ciąży to zaparcia i wzdęcia mnie męczą. Dużo wody trzeba pić i produkty lekkostrawne, ale i to nie zawsze pomaga:/

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja mam smaka na owoce w końcu, ale nadal głównie w formie wyciskanej - głównie pomarańcze no i ostatnio te koktajle z truskawek.. napędzanych niestety :P
    kurcze a ja dalej nie mam smaka, a może bardziej się boję tych wszystkich ze sklepów:/ warzywa i owoce ze sklepów i targów omijam szerokim łukiem, mam jakiegoś schiza i czekam na te swoje z działki, a póki co opróżniam moją zamrażarkę z warzyw i nawet znalazłam tam śliweczki i truskawki- o te zjadłam ze smakiem:)
    ale jeszcze troszkę na mojej działce pojawią się truskaweczki, sałata, rzodkiewka itp... ojejj na take to już moje ślinianki nawet zareagowały :D

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Pokazuje mi średnio 144 -150 . Mam nagrany dźwięk ale nie umiem tu wstawić

No to pięknie :) może wkoncu będziesz trochę spokojniejsza. Mi na prenatalnych mierzył ale na moją wyraźną prośbę bo musiał zmienić głowice. U mnie jest 3,5 cm podobno twarda.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3

Wysłany: 15 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja widzę, że po czekoladzie od razu jest niedobrze, ale to "niedobrze" co miałam może 2-3 razy to pikuś z tym dzisiaj :O

Swoją drogą, czy takie parcie może być groźne? Różnie w necie piszą...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba takie sensacje mam jak mnie najdzie na cole to potem jak zatkana hahaha

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    No ja widzę, że po czekoladzie od razu jest niedobrze, ale to "niedobrze" co miałam może 2-3 razy to pikuś z tym dzisiaj :O

Jak miałam krwawienie i się okazało, że to 2 krwiaki, to mi lekarz zalecił nie dopuszczać do zatwardzeń. Myślę, że przy tym parciu mogły by te krwiaki pękać...
    Jak ciąża przebiega prawidłowo, to chyba nie ma się co obawiać, bo przecież to bardzo częsta przypadłość :)

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj, mnie przez weekend takie zaparcia męczyły, że myślałam, że zacznę zabijać. A jak na złość mój mąż w tym czasie wyrabiał normę za siebie i za mnie. Szlag mnie trafiał!!
    Ale bałam się napinać. Najadłam się korniszonów, popiłam kefirem, zagryzłam jabłkiem ze skórką i stwierdziłam, że poczekam do rana :p

Co do szyjki to moja ostatnio miała 3,5 cm. Ale zaczynałam z długością 4,5 cm.. Więc muszę na nią uważać.
    Lekarz ostatnio mi mówił, że jak mi się skróci jeszcze to dostanę luteinę, bezwzględny nakaz oszczędzania się i nie wykluczone, że na trochę położy mnie do szpitala.
    Ale na dobrą sprawę moja mama w ciąży z bratem miała nawet lekkie rozwarcie już w pierwszej połowie i robiła wszystko poza dźwiganiem a brat urodził się w 39 tyg.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:

Na początku chyba nie bardzo, wiem że w wysokiej ciąży należy wystrzegać się parcia przy wypróżnianiu. Nie martw się jestem pewna, że żadnej krzywdy maluszkowi nie zrobiłaś :*

82dox1hppr9ztp9m.png

Wysłany: 15 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, oby, bo teraz tak mnie brzuch dziwnie ciśnie, no ale nawysilałam się, tyo może dlatego :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat z tym spokój, kilka razy miałam raczej odwrotnie - czyli rozwolnienie i to takie też że na żółto widziałam jak biegłam do toalety (ale mamy teraz tematy ;P).
    u mnie to chyba właśnie kwestia zmiany diety - ja zawsze jadłam całe mnóstwo słodyczy, a teraz przez te mdłości patrzeć się nie mogę na słodkie ;/ nawet herbatę gorzką piję, a przed ciążą raz że, pijałam herbatę raz na ruski rok, tylko wtedy jak mnie przeziębienie brało, a dwa że zawsze z cukrem.
    Zadzwoniłam do położnej prowadzącej, powiedziała że to dziwne, z tym polipem, bo to musiała zauważyć ta położna co pobierała wymaz na cytologię (a to było 28.04) i nic mi nie powiedziała - nawet słowem nie wspomniała o jakimś polipie. Gin mi tam przecież potem zaglądał i też nic nie wspomniał. No i kazała mi przyjść w Środę do niej i do gina i sprawdzić o co chodzi. Czyli mam przyspieszoną wizytę na rano w Czwartek (rzygam już tymi lekarzami i wizytami ;/).

...i chyba wezmę nospę bo mnie kłuje i kłuje coś dziś ;/ może rzeczywiście coś w tym jest że coś boli jak na okres wtedy co powinien być, bo tak policzyłam i właśnie teraz powinnam mieć 3 okres, którego nie mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 15:10

zi13nafan2lh9052.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa szyjki tak jak ze wszystkim u każdej jest inna. Ważne jest żeby się nie skracała. Czy wasi gin mierzą wam na każdej wizycie? Czy tez trzeba się upominać? Mierzona mialam w 10 tygodniu to było 4 cm a ostatnio byłam na fotelu badana, to dowiedziałam się, ze jest zamknięta. Wiec chyba to dosyć istotna kwestia.
    Tylko nie wiem czy w razie czego jak gin nie pomierzy to czy się dopytywać?

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ostatnio miałam problem z zaparciem. Ale jakoś się udało. Teraz bardziej zwracam na to uwagę. Kupiłam śliwki, płatki i staram się je częściej jeść. I pije dużo wody.
    Witam się w 2 trymestrze! :) ale to zleciało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 15:06

Aasienkaa, czarnulka24, antonna, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza spokojnie, teraz to strach i lęk Twój działa. Myślę, że wbrew wszystkiemu nie aż tak łatwo zrobić maleństwu krzywdę :*
    pako_mrrr lepiej brać no-spe niż dopuszczać do skurczy itp. no ja przez 3 miesiące w tych "teoretycznych " dniach kiedy miałam mieć @ źle się czułam, wyjątkowo źle, brzuch bolał typowo jak na @. w tym miesiącu była słaba niedyspozycja, więc może mój organizm już załapał odmienny stan :D

82dox1hppr9ztp9m.png

Wysłany: 15 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Sprawa szyjki tak jak ze wszystkim u każdej jest inna. Ważne jest żeby się nie skracała. Czy wasi gin mierzą wam na każdej wizycie? Czy tez trzeba się upominać? Mierzona mialam w 10 tygodniu to było 4 cm a ostatnio byłam na fotelu badana, to dowiedziałam się, ze jest zamknięta. Wiec chyba to dosyć istotna kwestia.
    Tylko nie wiem czy w razie czego jak gin nie pomierzy to czy się dopytywać?

Może jak jest ok, to po prostu nie mówi. Wtedy warto dopytać ;)
    Mój mówi, że jest dobrze albo nie :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 15 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    wichrowe_wzgórza spokojnie, teraz to strach i lęk Twój działa. Myślę, że wbrew wszystkiemu nie aż tak łatwo zrobić maleństwu krzywdę :*
    pako_mrrr lepiej brać no-spe niż dopuszczać do skurczy itp. no ja przez 3 miesiące w tych "teoretycznych " dniach kiedy miałam mieć @ źle się czułam, wyjątkowo źle, brzuch bolał typowo jak na @. w tym miesiącu była słaba niedyspozycja, więc może mój organizm już załapał odmienny stan :D

Mhm, no skoro nie miałam teraz zagrożeń, mogę sport uprawiać, seksić się i takie tam, to też na zdrowy rozum taką jednorazówką nie powinnam nic zepsuć. Ale diecie się przyjrzę, bo nie chcę tego horroru drugi raz ;D

Nospę wzięłam ze 2 razy do tej pory, jak mnie za bardzo coś cisnęło, tak bardziej profilaktycznie i "na głowę" ;)

Aasienkaa lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka - czyli za tobą już jakby 4 okresy....wow, mój okres od zawsze był dłuższy i zamiast 28, trwał 33-34 dni, ale bardzo mnie to cieszyło, bo miałam dłuższe przerwy :P - dlatego u mnie teraz byłby dopiero 3 okres.
    I dlatego też termin z om absolutnie nie zgadza się z tym z USG, a przede wszystkim z tym kiedy doszło do zapłodnienia (bo ja dokładnie wiem kiedy to było - taki jak to mówią, złoty strzał ;P). Według om to powinien być już 14 tydzień, a według USG i terminu porodu jest początek 13 - i przede wszystkim to się absolutnie zgadza z tym kiedy żeśmy tego stworka zmajstrowali ;P

zi13nafan2lh9052.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ