Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do samochodów - to mój mąż kiedyś stwierdzi, że pewnie gdyby miał samochód to by się całkiem przestał ruszać. A tak to chociaż na przystanek musi podejść :p
A ja sobie na rynek po świeże owoce i warzywa skoczyłamdrożyzna jak cholera, ale aż oczy się cieszą na ich widok. I waga też na tym mniej ucierpi :p
-
wichrowe_wzgórza wrote:No ja np. chętnie będę miała jak najmniej widoczny ile się da
Wcale nie czekam na moment, żeby było widać, nie widzę powodu do "chwalenia się", czy coś. Już wygodę pominę ;]
nie no jakie chwalenie się, nie świece nikomu brzuchem po oczach, bez przesady
Przecież brzuch i tak będzie widoczny, co za różnica czy miesiąc wcześniej czy później, ciąży nie da się ukryć. W mojej bezobjawowej ciąży brzuch to jedyna rzecz która pozwala mi przyjąć do wiadomości że będę miałą dziecko (bot o nadal trochę dla mnie nierealnei ją trochę oswoić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 13:49
-
NIEPOKORNA wrote:Jeśli masz na myśli opryszczkę wargową to polecam maść Hascovir. Ja używam w ciąży i działa, a jest bezpieczna.
Też mam brać Hascovir, a gdyby nie pomogło to łykać Heviran. Mi ta opryszczka robi się na brodzie ;/ lekarka mi tłumaczyła, że organizm zapamiętuje jakimiś zwojami i dlatego zawsze robi się w tym samym miejscu. Powiedziała, że kiedyś zawsze przepisywano leki doustne, teraz często zapobiegawczo tylko maści miejscowo, które mają jedynie na celu wysuszenie i zagojenie zmian, ale często to wystarcza by opryszczka zginęła na długo. Ryzyko, że składniki maści przenikną do krwi w tym przypadku jest praktycznie zerowe.
Z łykaniem Heviranu poradziła, żeby się wstrzymać, bo będę spokojniejsza. Podobno obydwa leki należą do grupy B, co oznacza, że były testowane na kobietach i zwierzętach w ciąży i nie wykazano by miały wpływ na dziecko.
No i też mnie uspokajała, że dla organizmu groźne jest pierwsze zarażenie wirusem.
Ale powiem wam, że dziwnie się zachowuje w ciążyRano jak mnie dermatolog nie chciał przyjąć a do gina nie mogłam się dodzwonić, to się popłakałam
i to tak, że chyba ze 20 minut szlochałam pod nosem, a jestem w pracy
-
Dziewczyny udało mi się znalez znaleźć tetno maluszków nawet je nagrałam hihi
Poza tym ja ciągle plamie /pod krwawiam .
Do tego ostatnioboli mnie czesto brzuszek. . Czy was też bolał w 13 tyg27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka, mnie jakoś pobolewa właśnie, tak jakby jajniki, czy coś tam w tych okolicach, podobnie, jak na początku okresu. Bardzo delikatnie, ale jednak czuję jak mnie tak jakoś ciągnie.
Jeszcze się tym polipem zdenerwowałam ;/
A co do brzucha - u mnie pewnie też jeszcze długo nic nie będzie widać, przy mojej figurze i ciuchach, które noszę, to może i do Sierpnia się ukryję ;P -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny udało mi się znalez znaleźć tetno maluszków nawet je nagrałam hihi
Poza tym ja ciągle plamie /pod krwawiam .
Do tego ostatnioboli mnie czesto brzuszek. . Czy was też bolał w 13 tyg
Mnie tam co chwilę coś boli w okolicach brzucha. A to kłuje, a to ciągnie, uciska.
Ostatnio mi gin powiedział, że jak nie ma ciągłego bólu jak na @ to nie mam się martwić -
No właśnie wcześniej mialam przeważnie po bokach a teraz ból jak na @ na środku brzuszka ciut wyżej spojenia łonowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 14:14
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Kaczuszka86 wrote:Czarnulka i ile uderzeń naliczylas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 14:20
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Mnie najbardziej @ bolał brzuch w ciąży w okolicach dni potencjalnej @. Zauważyłam taką regularność. Czy to zwykły zbieg okoliczności czy coś w tym jest, nie wiem teraz mam spokój. Czarnulka a bierzesz cos, np. no-spe?
czarnulka24 lubi tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Aasienkaa wrote:Mnie najbardziej @ bolał brzuch w ciąży w okolicach dni potencjalnej @. Zauważyłam taką regularność. Czy to zwykły zbieg okoliczności czy coś w tym jest, nie wiem teraz mam spokój. Czarnulka a bierzesz cos, np. no-spe?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Kaczorka wrote:Co do samochodów - to mój mąż kiedyś stwierdzi, że pewnie gdyby miał samochód to by się całkiem przestał ruszać. A tak to chociaż na przystanek musi podejść :p
U nas odwrotnie, jak jest auto to ma czas podskoczyć na trening np. między jedną pracą a drugą, a tak to ciężko było.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja chyba właśnie prawie umarłam... Złapało mnie w pracy takie zaparcie, że 30 minut w toalecie spędziłam, bałam się że to dziecko prędzej urodzę niż to co trzeba ze mnie wyjdzie. Koszmar, po prostu koszmar, jakiego nie znałam wcześniej ;] Prawie zemdlałam, teraz mi cały czas słabo i nogi mi się trzęsą aż po tym wysiłku...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis myślę, że można wrzucić tak adresy różnych ciekawych blogów np. http://www.srokao.pl/ czy blog.zapytajpolozna.pl
a tu podsyłam link do sklepu internetowego, moim zdaniem są bardzo fajne ceny produktów: https://www.blizejciebie.pl/
Invis lubi tę wiadomość
czarnulka24 wrote:A na prenatalnych mierzyli wam szyjke macicy
czarnulka24 lubi tę wiadomość
wichrowe_wzgórza wrote:Ja chyba właśnie prawie umarłam... Złapało mnie w pracy takie zaparcie, że 30 minut w toalecie spędziłam, bałam się że to dziecko prędzej urodzę niż to co trzeba ze mnie wyjdzie. Koszmar, po prostu koszmar, jakiego nie znałam wcześniej ;] Prawie zemdlałam, teraz mi cały czas słabo i nogi mi się trzęsą aż po tym wysiłku...27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Aasienkaa wrote:moja ma 5 cm, ale to mierzył mi lekarz prowadzący moją ciążę.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
wichrowe_wzgórza wrote:Ja chyba właśnie prawie umarłam... Złapało mnie w pracy takie zaparcie, że 30 minut w toalecie spędziłam, bałam się że to dziecko prędzej urodzę niż to co trzeba ze mnie wyjdzie. Koszmar, po prostu koszmar, jakiego nie znałam wcześniej ;] Prawie zemdlałam, teraz mi cały czas słabo i nogi mi się trzęsą aż po tym wysiłku...córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud