X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to wogole są te NIPT?

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Co to wogole są te NIPT?

NIPT (non-invasive prenatal testing)
    Badanie wolnoplodowego DNA z krwi matki.
    Jeszcze malo popularne i dosyc drogie okolo 2500tys, ale pewnosc wyniku to 99,9%.

Mozna tu poczytac:

https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-badania-wolnego-plodowego-dna-z-krwi-matki/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 18:54

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 16 maja 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te za 4,5 tys???

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    To tak jak ja nie potrafię niektórych takich znajomych usunąć z fb, bo lubię być podglądaczem :p

Dla mnie to w ogóle nie powód do usuwania, nic mi tym ekshibiconizmem nie robią, ale...no nie ogarniam :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wsparcia - to ja decyduję od kogo chcę je dostać, więc decyduję kto wie. O pierwszej ciąży nikt prawie nie wiedzial, mówiłam po. Jeśli chciałam, ale długo to trwało. Musiałam to przegryźć w sobie. W pracy szefowa dowiedziała się po 8 m-cach i to trochę z przypadku "musiałam" się przyznać.
    teraz też wie parę osób na krzyż, jest mi z tym cudownie.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    To te za 4,5 tys???

Chyba az tak duzo to nie. Okolo 2,5 tys.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 16 maja 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Lenka u nas 4,5 tys widzialam cenę jak lecialam po cenniku. Więc to możliwe że co klinika to inaczej.

U mnie wiem tylko mojego męża brat i jego baba i moja siostra która stwierdziła że bez sensu bo wolność stracę. I zawsze mogę przyjechać do niej się pobawić z jej córka. I teraz na baby shower kilka osób się zorientowałem po brzuchu

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 16 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mężulek zrobił sajgonki na kolacje Mmmmmm .... ale rozpieszcza.

Dzisiaj finał agenta i nie będę miała już co oglądać:( chyba trzeba się zaprzyjaźnić z jakimś serialem jak inne mamusie hihihihi

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Mój mężulek zrobił sajgonki na kolacje Mmmmmm .... ale rozpieszcza.

Dzisiaj finał agenta i nie będę miała już co oglądać:( chyba trzeba się zaprzyjaźnić z jakimś serialem jak inne mamusie hihihihi

Mniam, zjadłabym sajgonki!! A co do seriali to ja się przyjaźnie z "Na Wspolnej" jedynie, ale chyba częściej mnie ten serial denerwuje niż odpręża :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanie, czy korzystacie z tego programu Rossne w Rossmanie? Ja założyłam sobie kartę jakiś miesiąc temu. Kupiłam wtedy 2 kosmetyki ciążowe i Pregnę. Dziś poszłam po oliwkę Babydream i okazało się że po zeskanowaniu karty na terminalu pojawił się komunikat, że to prezent ciążowy. I dostałam tę oliwkę w prezencie :-)

moremi, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png

Wysłany: 16 maja 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to może muszę założyć taka kartę bo kupuje często coś a teraz wybieram się po coś na rozstępy bo jak dostanę to się poplacze chyba.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za kazdym razem powyzej 130 ,zuza 163, lili 168, a teraz 171

moremi lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• agagaga Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie bo w czwartek nie mogę. Wszystko z dzidką dobrze :) I stała się rzecz niesłychana czuję rybkę w brzuchu :)
    Daje sobie jeszcze miesiąc i idę na zwolnienie. Mam ochotę wszystkich w pracy rozszarpać, w głowie mi się kręci, siedzieć nie mogę bo mi cały brzuch ściska. Postanowiłam, że czas wrzucić na luz :)
    Któraś z Was pisała o podłożeniu stołka pod nogi w przypadku zaparć. Nigdy bym na to nie wpadła :) Przetestowałam i sprawdziło się rewelacja. Dzięki ;)

czarnulka24, Invis, justysia8512, Kaczorka, Sunshine_111, Karola___, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    To jeszcze ciekawe co z Papp-a :D
    Podobno im bliżej 0.5 Mom TO chłopak, bliżej 1,5 MoM dziewczyna :D

u mnie 0,65 MoM, chłopak :)

pako_mrrr jesli masz dobre wyniki pappa to robienie testu NIFTY jest trochę bez sensu. Ja przyznaję robiłam NIFTY, ale dlatego że IVF, wiek i moja psychoza przesądziły. Do tego można je było zrobić od 10tc. Miałam wynik pozytywny przed pappa, a pappa też potwierdziło, że wszystko ok i w wynikach nie mam skierowania na amnio. A przypominam, ze względu na sam wiek już miałam spore ryzyko.
    To oczywiście twoja decyzja, ale ja po pozytywnym usg i pappa nie robiłabym teraz już tego testu, przed genetycznym to miało dla mnie sens bo już szłam uspokojona :)

a propos brzucha, to mój też rośnie jak szalony, i niestety też jakieś włoski się pojawiły, w ogóle na całym ciele rosną jak szalone, na udach mi nawet wyszły....masakra.

ja do szkoły rodzenia wybieram się na Żelazną, tam chcę też chcę rodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 22:13

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też niestety jakies włoski pojawiły się na brzuchu. Nie powiem, aby mnie ten fakt zachwycał :D Nie dość, że podziurawiony, z krzywą linią to jeszcze robi się owłosiony :D Ale najważniejsze, aby Dzidziutek wewnątrz miał się dobrze <3

Też chciałabym z mężem zapisać się do szkoły rodzenia, niestety nie wiem czy u nas są jakieś sensowne. Zbyt dużego wyboru chyba nie ma w tym temacie. Rodziłam już sn, ale chciałabym jeszcze raz tak świadomie przygotować się do tego wydarzenia, nauczyć się poprawnie oddychać bo wiem że to pomaga, no i zrobić wszystko aby i tym razem udało się urodzić siłami natury :) I przede wszystkim jakoś poskromić ten strach przed porodem. Za pierwszym razem szłam rześka, nie bardzo i nie do końca świadoma tego, co mnie czeka i jak to będzie. Teraz kiedy już wiem jak to u mnie wyglądało, trochę się "cykam".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 23:23

moremi lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się kiedyś bałam jak pierwszy raz szłam do szpitala na operację, bo właśnie nie wiedziałam co mnie czeka. Na drugą już poszłam normalnie - bez strachu :)
    I do porodu podchodzę chyba jak do kolejnej operacji - trzeba to zrobić i juz ;)
    Aczkolwiek jak ktoś ma za sobą ciężki pierwszy poród to może mieć opory.

Invis - teraz może być dużo lepiej :) moja mama mnie rodziła 23h i juz jej CC chcieli robić. A mojego brata, który był jeszcze większy niż ja (61 cm, 4120g) urodziła dosłownie w 3-4h - licząc od momentu odejścia wód ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A ja się kiedyś bałam jak pierwszy raz szłam do szpitala na operację, bo właśnie nie wiedziałam co mnie czeka. Na drugą już poszłam normalnie - bez strachu :)
    I do porodu podchodzę chyba jak do kolejnej operacji - trzeba to zrobić i juz ;)
    Aczkolwiek jak ktoś ma za sobą ciężki pierwszy poród to może mieć opory.

Invis - teraz może być dużo lepiej :) moja mama mnie rodziła 23h i juz jej CC chcieli robić. A mojego brata, który był jeszcze większy niż ja (61 cm, 4120g) urodziła dosłownie w 3-4h - licząc od momentu odejścia wód ;)

Jakbym miała planowaną cesarke, to uwierz że bym się nie bała i nie stresowała :P a poród sn to trochę loteria i może dlatego. Ale wiadomo, trzeba podejść zadaniowo i jakoś przez to przejść, nie ma wyjścia. Wiem, że może nie być tak źle jak za pierwszym razem... ja do pierwszego porodu uważałam że mam wysoki próg bólu, a skurcze tak mi dały popalić że samego rodzenia nawet nie czułam i średnio pamiętam. :P

Tak poza tym zauważyłam wśród znajomych, ale i w internecie, że strasznie dużo mam rodzi ostatnio przez cc. Powiem Wam, że na palcach jednej ręki policze koleżanki które urodziły sn.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła rodzenia jest fajna. Ja się wybieram, w szczególności na ćwiczenia. Jestem na zwolnieniu i czekam na nie jak na zbawienie. Przy okazji zawsze można się dowiedzieć sporo nowych rzeczy i zweryfikować z dotychczasowym stanem wiedzy.
    Ta nauka oddychania w szkole rodzenia jest przereklamowana, bo to tylko jedne zajęcia i to dla chętnych.
    Byliśmy na Śląsku, powiedzieliśmy teściom i szwagrom. Właściwie nie powiedzieliśmy. Założyliśmy synowi koszulkę "będę starszym bratem" ;-)
    Reakcje bardzo fajne :-)
    Co do zabobonów. W poprzedniej ciąży nie chciało mi się jeść, a codziennie musiał być sok pomarańczowy i to co najmniej litr. Jest chłopak.
    Nie wierzę w to i tyle :-)
    Teraz mam inaczej, a też mam przeczucie na chłopaka. Zobaczymy za trzy tygodnie.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o poród to ja to się chyba najbardziej boje znieczulenia zewnątrzoponowego... Nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś grzebał w kręgosłupie a ja mam siedzieć nieruchomo....
    Miałyście to znieczulenie, czy da się urodzić bez niego?
    A jak cc to już się nie da chyba uniknąć...
    Moja siostra się długo męczyła naturalnie (mimo obiecanej cesarki, ale wody odeszły wcześniej, więc ją zmusili), akcja nie postępowała, decyzja o cc, znieczulenie - poprawiane, bo się kobitka nie umiała dobrze wbić, podczas cc siostra na stole wrzeszczała z bólu, w końcu ją uśpili...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 07:33

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam wyrzuty sumienia i boje sie ze pilam kawe w pierwszm trym :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ