X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Myślicie, że jak się pojawiają niepokojące skurze, to CZUĆ że to zły skurcz a nie zwykły ucisk? Jak chodzę taka napięto-wydęta, to boję się, że przegapię coś niepokojącego :(

i ja pól nocy nie mogłam spać bo miałam wrażenie że mi się tak napina i jak skała ale bez bólu. Widzialam się na chwile z lekarzem i mówił żeby magnes i położyć się a jak czuje się bardzo z tym źle to dla spokoju łyknąć no spa

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Już teraz nie pamiętam. Być może. Ale samo noszenie i wyjmowanie to mega makabra dla mnie :)

No ale jak noszenie, przeciez po znieczuleniu nic sie nie czuje od pasa w dol,wiec raczej nie mozna chodzic ;) wyjmowanie to pewnie juz 'na zywca' po ustaniu znieczulenia.

NIEPOKORNA, u mnie (w USA) podobnie, znieczulenie przysluguje kazdej i raczej nie ma mozliwosci, ze nie dostaniesz, chyba, ze nie chcesz, albo za pozno przyjedziesz do szpitala.

Przy CC tez moze byc obecny maz lub jakas osoba.

Ja od zawsze bylam nastawiona na CC, mialam ogromny strach przed ciaza i porodem i dopiero zaszlam wciaze jak lekarz powiedzial, ze moge miec CC. Al jak teraz jest juz w ciazy to rozwazam porod SN, ale ze znieczeluniem. Kolezanki polecaja, mowia, ze sie nic nie czuje. U nas polozne sa doswiadczone, i wiedza kiedy trzeba przec przy takim znieczuleniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 17:02

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Niepokorna, wybacz, ale chyba trochę się zagalopowałaś, położna to nie jest kobieta, która przez kilka godzin potrzyma nas za rączkę. Równie dobrze można powiedzieć, że chodzenie prv do ginekologa to fanaberia bo to facet co za 100-200 zł przejedzie nam kamerką po brzuchu żebyśmy sobie pogły dziecko podejrzeć.
    Rozumiem, że komuś może się taki wydatek wydawać bez sensu, ale jakos nikt nie kwestionuje chodzenia do gina prv i płacenie za wizyty? a przecież większość z was chodzi....

Zagalopowałam się? Błagam. Ja nie napisałam nic o tym, że ta płatna położna ma mnie trzymać za rączkę. Mówię tylko, że przy porodzie zawsze jest już jakaś wykwalifikowana położna lub dwie i nie uważam by płacenie dodatkowej osobie było sensowne. Ale jak wspomniałam każdy robi, co uważa. A Ty chyba nie do końca zrozumiałaś moje intencje :) A chodzenie prywatnie do gina w Polsce jest naturalne głównie z racji tego, że na NFZ są długie terminy i niestety lekarze nie są rzetelni. Jak się im zapłąci to już zupełnie inna bajka. Smutna prawda :/

Invis, Blondik lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    No ale jak noszenie, przeciez po znieczuleniu nic sie nie czuje od pasa w dol,wiec raczej nie mozna chodzic ;) wyjmowanie to pewnie juz 'na zywca' po ustaniu znieczulenia.

Tak. Ale mi cewnik wyjęli dopiero jak już dałam radę sama wstać. Poza tym pisałam wcześniej, że miałam raz operacje wycinania mięśniaków i wtedy nosiłam cewnik aż 4 dni. Pewnie dlatego, że ta operacja miała miejsce w Polsce i niestety pielęgniarka kretynka zapomniała mi go zdjąć, a potem miała do mnie pretensje, że jej nie przypomniałam. A skąd ja miałam wiedzieć, że to już jest moment zdjęcia? No istny bałagan :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale tak samo można uznać, że jak się zapłaci położnej to będzie się miało lepiej :)
    nie widzę tu akurat różnicy, no ale dobra każda wydaje na co chce, ważne żeby było co ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Jak ktoś ma kasę niech ją wydaje :)

Blondik lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Ja uciekam,bo moja córka bawi się sama. Czas poświęcić jej trochę czasu. Pozdrawiam wszystkie i miłego dnia :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam napisze jak w USA wyglada (prywatna) wizyta. U nas 'sluzba zdrowia' jest tylko prywatna i placi sie i to nie malo za wszystko.

Dzis moja wizyta wygladala tak:posluchalismy serca (to robila pielegniarka czy polozna, nawet nie wiem), nastepnie przychodzi lekarz i tylko pyta jak sie czuje i czy mam jakies pytania.
    Nastepna wizyta za miesiac:)

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Ale to mogą być skurcze Braxtoa-Hicksa. Są całkiem normalne :)

O nich też czytałam, i jakoś nie wyobrażam sobie niebolesnego skurczu :P dlatego w ogóle mam wątpliwości..

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzieciak w nocy zaskoczył. Jechaliśmy samochodem 7 godzin, więc sporo czasu w jednej pozycji i pewnie dlatego poczułam :-)
    Pierwsze ruchy za nami :-) i tak, jestem tego pewna :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 17 maja 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, ja dawno przestałam się ludzić, że obsluga zależy od wydanych pieniędzy ;] większosc lekarzy mam na nfz, bo po coś płacę te cholerne składki, a prywatnie też mi się barany trafiały. I żałowałam, że płacę za to dodatkowo :P jak ktoś jest złamasem to i prywatnie i państwowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 17:49

NIEPOKORNA, Blondik lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam chodzenia na NFZ- w pierwszej ciąży przy pierwszej wizycie lekarz na swoim ekraniku - kalkulatorku nie znalazł pęcherzyka, oznajmił ciążę jajowodową. Nie dał żadnych leków, nie zlecił żadnych badań prócz bety. Wkrótce przy poronieniu okazało się, że ciąża była wewnątrzmaciczna. Po wyjściu ze szpitala byłam u niego znów - nawet mnie nie pamiętał - a byłam jego pacjentką od lat. Poronienie uznał za "okrucieństwo matki natury w jej dobroci". Nadal żadnych badań nie zlecił ani on ani kolejny lekarz na NFZ u ktorego byłam. Więc przy kolejnym pozytywnym teście znalazłam najlepszego specjalistę w okolicy i uważam każde 200 pln za wizytę za inwestycję. Nie dość że z pierwszej wizyty wyszłam ze wstepną diagnozą niedoczynności tarczycy, badaniami i receptami, to komfort i jakość samego gabinetu i sprzętu nie do porównania.

Położnej "wynajmować" nie będę. Mąż będzie ze mną a jest z wykształcenia m.in. ratownikiem medycznym, więc widywał już porody gdy pracował w szpitalu. W razie potrzeby na pewno wezwie kogo trzeba :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    O nich też czytałam, i jakoś nie wyobrażam sobie niebolesnego skurczu :P dlatego w ogóle mam wątpliwości..

One naprawdę nie bolą. W zasadzie tylko masz wrażenie, że twardnieje Ci brzuch. Ja tak miałam.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tego lekarza na NFZ jestem bardziej zadowolona niż z prywatnego. Także chodzę na NFZ co tydzień. Teraz idę tylko na prenatalne powtórzyć prywatnie ale to dla mojego spokoju.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbieram się do doktorka na podglądanie, trzymajcie kciuki za dobre wieści :-)

antonna, moremi, wichrowe_wzgórza, Blondik, Aasienkaa lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po badaniach. Jestem trochę zawiedziona nie dostałam żadnej kartki z usg ani zdjęcia. Lekarz mmówil ze musi wszystko opracować i za 2 tyg bede miec wyniki razem z testem papa. .na dzień dzisiejszy to tylko wiem ze jeden dzidziuś bije mu serduszko cos około 168 a drugiemu 159
    I nie pamiętam dokladnie ale jedna przezierność karku cos kolo 1.43 a drugi 1.63

agagaga, Pani Moł, Invis, Asia_89, wichrowe_wzgórza, Sunshine_111, Blondik, KasiaHaBe, moremi, Charlutek lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to mamy dwie Panie z bliźniaki na wątku???

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to nie znam nikogo kto tutaj ( w De mieszkam) chodzilby do prywatnego lekarza.
    madzialenka84 wrote:

Ja moglam normalnie chodzic. Ale siku nie szlo zrobic.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 17 maja 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    One naprawdę nie bolą. W zasadzie tylko masz wrażenie, że twardnieje Ci brzuch. Ja tak miałam.
    I moze to byc tak wczesnie, tuz przed 16 tygodniem?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego potomka wszystko ok :) Radość, radość :)

Sunshine_111, Kaczorka, wichrowe_wzgórza, mietata, antonna, Invis, madzialenka84, KasiaHaBe, moremi, Charlutek, Asia_89 lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ