Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia_89 wrote:Na Żelaznej taka usługa kosztuje 2000 zł
Na szczęście udało sięnawet pytała po co tak wcześnie dzwonìę...
to jej powiedziałam, że już ciasno w grafikach.
Ja wykupuję położną bo mój mąż jest obcokrajowcem, nie pobiegnie po lekarza i nie wytłumaczy mu o co chodzi...zależy mi żeby znać osobę z którą będę rodzić i poczuć się pewnie. Kasy mi nie szkoda, tak sami jak na Nifty. Wozek kupuję używany tak samo ubranka...raczej w tych rejonach czuję ze to strata kasy. -
Asia_89 wrote:Ja też uważam że jest to mega drogo i też jest mi trochę szkoda tyle wydać kasy, ale na Żelaznej rodziło wiele moich koleżanek i niestety nie zawsze trafiały tam na super extra położne i niektóre mają bardzo złe wspomnienia z tego miejsca... ale oczywiscie niektore trafiły na super położne także to troche loteria
a ja się boję tego porodu więcej jak zapłacę to będę mogła wymagać, bo mąż mimo jego niewątpliwego wsparcia jednak nie odbierze porodu
obstawiam nawet ze mój mąż to jak się wszystko zacznie to zemdleje jako pierwszy :-p
Może nie odbierze, ale jako "trzeźwa" osoba w sytuacji, postawi na nogi kogo trzeba w razie czego, i będzie przy TobieW teorii wygląda to tak (jeśli poród trwa przydługo): jesteś na sali porodowej, rodzisz sobie (tzn masz skurcze) a położne zaglądają tylko co jakiś czas, sprawdzić rozwarcie, podłączyć ktg, czy włączyć jakieś inne działania. Nie ma tak, że któraś przy Tobie ciągle siedzi i głaszcze po główce
A jak jest mąż to i wody poda, i plecy pomasuje, pod prysznic zaprowadzi, przytrzyma przy parciu itd
Oczywiście można wykupić położną i powinna ona działać podobnie, plus odbierze poród. Ale skoro i tak tam są położne jak (za przeproszeniem) d*pa od s*ania żeby się Tobą zaopiekować, to wydaje mi się przesadą płacić jeszcze 2 tysie żeby mieć jakąś opiekę! Nie po to płacimy te podatki.
NIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
Karola___ wrote:Właśnie to samo miałam napisać, że to moje 60 F z przed ciąży, to rozmiar miseczki jak 75 C, po prostu pod biustem mamy mniej i stad ta różnica w obwodzie. U mnie widać, że piersi są duże, bo poza tym cała jestem bardzo drobna, ale nie są jakieś ogromniaste
O właśnie.
Podejrzewam, że wspomniane tu miseczki B i C (bez obwodów, więc jako rozmiar same literki nie istnieją) to raczej źle dobrane staniki niż real9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ale słuchajcie to jest ekstra usługa nik nie każe tego robić
Invus właśnud u mnie mąż może nie da rady postawić na nogi kogi trzeba, do tego chcę żeby położna mówiła w konkretnym języku żeby mąż wiedział co się dzieje i co ma robić.
Asia89 też słyszałam że różnie można trafić na żelaznej...min na bardzo religijne polozne co mnie lekko niepokoi bo nie dosc ze ateisyka to jeszcze po ivf wole uniknac pietnowanua w i tak stresujacym momencieAsia_89 lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:A czy wy waszych B jestescie pewne
?
Ja latami nosilam 75B a tu sie nagle okazalo ze mam jednak 65F albo 70E....oczywiscie rozmiar biustu sie nie zwiekszyl ale dopasowanie stanika diametralnie!
O to to!9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 11:46
-
O kurcze ja się pytałam jednej położnej to koszt 4tys i stwierdziłam że jadę za tą kasę na wakacje a urodze bez niej. Przecież w szpitalu i tak muszą mi kogoś dać. Wyszłam z założenia będę miła to onela też będzie.
Dzwoniłam dzisiaj wózek w sklepie babce po schodach i teraz mnie podbrzusza boli ale tak mi jej szkoda było że nawet nie pomyślałam co robię. Teraz leżę i jak coś podjadę na IP -
4 tys? Wow niezle.kto to taki wybitny? No jak mowie mi szkoda wydac 4 tys na wozek ale 2 na polozna to nie
Niby szkoda ale wiekszosc z was chodzi do gin prywatnie, przez ciaze sie uzbiera tez ze 2 tys za wizyty i badania.ja akurat wydan to na polizna wiec nie jest to gigantyczne obciazenieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 14:52
-
Mietata żadna wybitna jakąś z neta weszlam wpisałem położna trójmiasto zadzwoniłam pod pierwszy lepszy numer z ciekawości i mnie ścieło. Wolę te pieniądze przeznaczyć na wakacje
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 11:46
-
Ja swojego rozmiaru wcale pewna nie jestem
niby stanik 80B ale jeszcze się mieszczą
pewnie niedługo trzeba będzie kupić większe to sie okaże jaki rozmiar real
Każdy wydaje kasę na co chce, wiadomoNa prywatną położną nie mówię nie, tylko wkurza mnie że musimy za takie rzeczy dodatkowo płacić
-
500zl bym dała ale nie 4 jak mi ta zaśpiewała. Chociaż teraz po tych wszystkich aferach z położnictwo to się pozmieniało i mój lekarz mówi że to szkoda kasy bo teraz są inne standardy i one muszą być mile i pomocne. Teraz niby się boją i za dużo też jest kontroli.
Dlatego odpuscilam i zaufam tej którą dostanę. -
Aaaa i oby nie cc !!!!! Powiedziałam lekarzowi że w grę wchodzi tylko sn i się na mnie spojrzał dziwnie pewnie dlatego że teraz płacą łaski grube pieniądze za to aby było cc
wichrowe_wzgórza, moremi, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Invis wrote:Ja swojego rozmiaru wcale pewna nie jestem
niby stanik 80B ale jeszcze się mieszczą
pewnie niedługo trzeba będzie kupić większe to sie okaże jaki rozmiar real
Musiałabyś mieć prawie bezcyckowie i jakieś....90cm pod biustem. To się rzadko zdarza9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Musiałabyś mieć prawie bezcyckowie i jakieś....90cm pod biustem. To się rzadko zdarza
Hmmm nie wiem czym jest dla Ciebie prawie bezcyckowie, ale od zawsze noszę miseczkę B, teraz wzięłam biustonosz 80B a wcześniej zawsze 75B. Nie jest to jakiś powalający rozmiar, ale broń Boże bezcyckowie!chyba że Ty masz jakieś giganty, to tak w porównaniu owszem może być
Jeny, żeby nie było tylko dyskusji kto ma większe piersi... bo padnęJa do swoich nigdy nic nie miałam, małe jest piękne!
Zresztą dziwne żeby wysoka i szczupła kobieta miała duze piersi, to już przyznam, że się rzadko zdarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 15:42
Aasienkaa, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:A czy wy waszych B jestescie pewne
?
Ja latami nosilam 75B a tu sie nagle okazalo ze mam jednak 65F albo 70E....oczywiscie rozmiar biustu sie nie zwiekszyl ale dopasowanie stanika diametralnie!
Ja bardzo długo nosiłam 80B, a po wizycie u brafitterki okazało się, że mam 75 Dwichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość