X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka! jak najbardziej można:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 12:41

czarnulka24 lubi tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    NO jakoś tak, ale najlepiej pogadaj po prostu z lekarzem :) Doradzi Ci, kiedy będzie optymalnie :) Pewnie przy takiej różnicy byłoby fajnie tak 20+5 - 21+1 :)
    A na połówkowe tez do specjalisty się zspisujecie czy wasz lekarz prowadzący wykonuje?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o zwierzakach,ja bym psa nie mogła mieć bo się ich strasznie boję. Jak widzę z oddali bezpańskiego psa,albo czasem idącego z panem ale bez smyczy to zmieniam trasę,zawracam albo skręcam. Mam mega lęki,ciągle śni mi się że mnie pies goni i gryzie brrr Boję się nawet psa którego mają moi rodzice,wiem to śmieszne ale nie umiem zapanować nad tym.Kotów też się boję, nie tak jak psów ale jakiś taki respekt czuje:)

Co do imion to dla chłopaka podoba mi się Ignacy (ale mojemu M nie) albo Mikołaj,a dla dziewczynki Zuzia wiem że jest dużo Zuź ale od zawsze podobało mi się to imię,albo Natalia.

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A na połówkowe tez do specjalisty się zspisujecie czy wasz lekarz prowadzący wykonuje?

Mój lekarz prowadzący nie wykonuje takich badań więc zapisuję się do specjalisty. Zapytaj swojego lekarza czy robi takie badania,jeśli nie to trzeba szukać specjalisty:)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała wiedzieć czy dziecko jest chore i na co bo w zależności od tego na co bylo by chore byłaby moja decyzja co dalej. Jeśli miałoby umierać na moich oczach usunęła bym jeśli coś mniej poważnego chciałabym się przygotować do tego jak najlepiej. Także ja badania też bym robiła ale raczej to niffty wtedy.

Jeśli chodzi o połowkowe to w jednej klinice powiedzieli ze miedzy 19 a 21 tygodniem a w drugim między 20 a 26 tygodniem także prywatnie idę w 20 a na NFZ idę w 24

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do polowkowych to mój lekarz wykonuje i kasuje tyle ile za normalną wizytę cZyli 150 zł. Prenatalne tez on robił , ma wszystkie potrzebne kwalifikacje.

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie połówkowe u specjalisty (nie prowadzi ciąży), kazał stawić się między 22 a 24tygodniem ciąży. Teoretycznie 22 tydzień wyznaczony jest jako górny z powodów prawnych, z tego co wiem legalna aborcję można wykonać właśnie do ukończenia 22 tygodnia. Jeżeli temat ten nie dotyczy danej kobiety, to połówkowe można zrobić do 25 tygodnia (info od lekarza).

c55fflw18twvhf6h.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

Ja chodzę prywatnie, mój gin nie wiem czy robi, ale i tak nie ma usg w gabinecie akurat tam gdzie bywam.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enna wrote:
    Piszecie o zwierzakach,ja bym psa nie mogła mieć bo się ich strasznie boję. Jak widzę z oddali bezpańskiego psa,albo czasem idącego z panem ale bez smyczy to zmieniam trasę,zawracam albo skręcam. Mam mega lęki,ciągle śni mi się że mnie pies goni i gryzie brrr Boję się nawet psa którego mają moi rodzice,wiem to śmieszne ale nie umiem zapanować nad tym

Mam dokładnie to samo.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie tyle ze sie boje psow ale im nie ufam. Co dziwne bo ze tak powiem wychowalam sie z psami. Balabym sie bardzo o dziecko, nie potrafilabym uwierzyc ze pies nie ugryzie i jesczez jesli bylby to maly pies to pol biedy ale jak duzy by zlapal to juz tragedia gotowa.

cyt:
    W Stanach Zjednoczonych rocznie odnotowuje się prawie 5 milionów pogryzień przez psy, w Wielkiej Brytanii zgłasza się przeciętnie 200 000 ugryzień z czego jedna trzecia dotyczy dzieci. Human Society of United States szczuje, że 50% dzieci zostanie ugryzionych przez psa do 12 roku życia. W Polsce liczba pogryzień dzieci jest trudna do zweryfikowania, ponieważ większość z nich nie jest po prostu zgłaszana. Dlaczego? Dlatego, że do większości pogryzień dzieci przez psy dochodzi we własnym domu, gdzie sprawcą jest własny lub znany przez dziecko pies.

Ja wiem, ze dziecko i psa trzeba ze soba oswajac i dziecko uczyc jak ma sie w stosunku do psa zachowywac.
    Ale ja poprostu im nie ufam. Psu zawsze moze sie cos nie spodobac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 13:31

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulanajpierw trafiłam do ortopedy. Od niego do neurologa, ktory skierował mnie na rezonans. Po rezonansie było juz czarno na białym. Korzystam z fizjoterapii i środków przeciwbólowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 14:07

Madziula lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, wpadam na chwile i dziele sie newsem: mamy chłopca. Na usg wszystko wyglada dobrze, mały waży 150 gr. Nadrobie Was wieczorem. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 14:17

Invis, mietata, Pani Moł, Mama2kituszek, agagaga, Asia_89, Zuza2323, wichrowe_wzgórza, moremi, antonna, annggela, Katarzyna87, Kaczorka, Aasienkaa, Jooozefka, Enna, Sunshine_111, Karola___ lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza i dziewczyny z bólem głowy - a nawodnienie? Pilnujecie picia wody? Ja jak sobie jeden dzień zluzowałam z piciem wody to głowa mnie na dwa dni rozbolała, choć oczywiście przyczyn może być wiele.

Pako - jeśli ćwiczyłaś przed ciążą a waga nie drgnęła, natomiast od kilku miesięcy nie ćwiczysz to znaczy, że spadła Ci masa mięśniowa przy równoczesnym przybraniu w tłuszczyk lub zatrzymaniu wody, czyli bilans na 0 lub w okolicach zera :) to normalne jak się ma kilka kilo na zapasie i jeszcze ćwiczy - mam podobnie! Przedtem biegałam i chodziłam na salsę, od ciąży nic. Kilogramów przybyło mi od początku ciąży 1,5, a brzuch już wystaje ciążowy. Spotkana dziś znajoma wykrzyknęła zamiast "cześć" - "gratulacje!!" :) no i widzę, że w ciuchy nie wchodzę i tu i ówdzie więcej.

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Kobietki!!! Chlopaki zawladnely listopadowym wątkiem:-)
    Ale Wam juz dobrze!:-) Myslalam, że w pon sie dowiem, a tu nie bylo usg. Czekam do 29.05 na swoją lekarkę. Bo jeszcze nic a nic dla Malenstwa nie mam:-)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez chłopiec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 14:27

Asia_89, agagaga, Zuza2323, wichrowe_wzgórza, mietata, moremi, antonna, annggela, Katarzyna87, Jooozefka, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• mietata Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, ja byłam u fizjoterapeuty bo miałam ból biodra taki że chodzić nie mogłam. Okazało się, że mięsień gruszkowaty ma stan zapalny, był zbity jak kamień, a te słynne punkty spustowe to jak wrota do piekieł, ból straszny....

Jeśli was bolą biodra to polecam do dobrego fizjoterapeuty, bo w ciąży poza masażem to i tak wiele nie zrobicie, a nie warto zaniedbywać takich rzeczy, potem będzie tylko gorzej.

Co do zwierząt na wolności, to mam nadzieję, że dziewczyny, które są tak "za" jedzą jajka 0 od szczęśliwych kur z wolnego wybiegu ;) ok taki żart trochę, ale nie przesadzajmy, krowom i świniom wcale nie jest lepiej w oborach, a mięso jecie, więc psom w mieszkaniach też ujdzie takie życie, z pewnością i w zoo zwierzęta mają lepiej....
    Pisałam tu o trzymaniu psów pasterskich czy husky w bloku, bo te psy muszą minimum 50 km dziennie się wybiegać i nie wierzę, że ktoś kto mieszka w bloku jest w stanie codziennie zapewnić taki dystans na spacerze....Do tego np psy pasterskie to psy pracujące, leżenie na kanapie to nie w ich stylu. Dlatego dobrze jest dobrać odpowiednią rasę do swoich potrzeb i warunków.

Jeszcze o badaniach, Kotkpsotka, doskonale wiesz, że obie tu dyskutowałyśmy jakiś czas temu zaciekle i znowu wracasz do tych samych argumentów które już padły, nie wiem czy rozkręcanie tej dyskusji ma sens. Jakkolwiek trochę nieetyczne wydaje mi się odradzanie na forum komukolwiek jakichkolwiek badań....

Wolfmama, jeśli rozważanie aborcję ciężko chorego dziecka to pamiętaj, że robienie testów typu NIFTY da ci informacje, ale potem i tak trzeba zrobić amnio. Przy amniopunkcji można zrobić FISH kosztuje to kilka stówek i najważniejsze wyniki ma się po kilku dniach. Porozmawiaj z lekarzem o statystykach poronień, nie znam się na tym, ale chyba bardzo często ronione są ciąże, które i tak nie skończyłyby się dobrze, nie znam danych o tym ile zdrowych ciąż poroniono przez amnio. Na dobrą sprawę jazda autobusem też może grozić poronieniem, silne hamowanie, przewrócisz się i dramat...
    Jeśli rozważacie urodzenie dziecka i wychowanie, i jeśli boisz się amnio, to zrób test typu NIFTY HARMONY, będziesz przygotowana, wybierzesz odpowiedni szpital, dzieci z T21 często mają wady serca, rodzenie na zwykłej porodówce może być bardzo ryzykowne.
    Pamiętaj, że test pappa daje też informacje o innych problemach, które mogą się w ciąży pojawić, np nadciśnieniu, także te wyniki też są ważne.
    trzymam mocno kciuki, możesz tu liczyć na słowa wsparcia, ale pamiętaj, najlepiej wszelkie decyzje podejmować po szczerej rozmowie z dobrym lekarzem i z własnym mężem.....Wiem, że na tym forum jest też wątek dziewczyn ze złymi wynikami, tam z pewnością znajdziesz sporo historii, może to pomoże podjąć decyzję co dalej, ale pamiętaj, Internet i anonimowe osoby to nie wyrocznia, ty twój partner i lekarz to jest trójkąt w którym powinniście rozmawiać i wyjaśnić wszelkie wątpliwości.

moremi, agagaga, afrykanka, Blondik lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Zuza i dziewczyny z bólem głowy - a nawodnienie? Pilnujecie picia wody? Ja jak sobie jeden dzień zluzowałam z piciem wody to głowa mnie na dwa dni rozbolała, choć oczywiście przyczyn może być wiele
    Ja pije bardzo duzo wiec mysle, ze nawodnienie raczej moge wykluczyc...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako, ja tez nie przybieram, schudlam przez te okropne mdlosci 3 kg i ani drgnie do przodu. Miesnie mi zjadlo..

A wiecie, że z tymo wlosami na ciele mam tak samo:-) Taki meszek. I paznokcie jakos szybciej rosną.

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowewzgórza ja też się już czuję jak wieloryb... kondycja gorzej niż źle....ale motywacji brak... spacerować samej mi się nie chce, zawsze ćwiczyłam w domu, ale teraz jakoś chęci brak :/ może nas boli ta nasza krowiastośc?
    będę Ciebie pytać, kiedy i jakie papiery przedstawić i od kogo je wziąć :D
    mietata to chyba ok, że wszystko ok? :)

Więcej nie zdążę nadrobić :/

c55fs65g7gfeotox.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie dobiłam do wagi sprzed ciąży, bo w 1 trymestrze miałam kiepski apetyt i schudłam kilka kg. Na razie się tym nie przejmuję, lekarz nic nie mówił więc jest ok. To dopiero początek drugiego trymestru, jeszcze nie ma co zza bardzo przybyć w naszym ciele :)

Któraś z Was pytała jeszcze o ciężar właściwy moczu, serio ufajmy swoim ginekologom, jeśli lekarz nic nie mówi to znaczy, że jest ok. Takie małe odchylenia to żadne odchylenia, ja całe życie mam niski ciężar właściwy i żyję :)
    a już na bank nie doczytywałabym się co to znaczy w internecie, bo zawsze wyjdzie albo rak, albo inne dramatyczne schorzenie, i tylko człowiek się niepotrzebnie denerwuje...a nerwy szkodzą dziecku :)

Moje paznokcie i włosy niestety cierpią w ciąży, do kitu totalnie, mój gin mówi, że to hormony i nic z tym nie zrobimy, być może prolaktyna wysoka. Tarczycę mam świetnie ustawioną, wszystko w normie, więc nie tu leży problem. Kurcze a tyle się naczytałam o lśniących i szybko rosnących włosach....mi rosną fakt, na brzuchu, też się takiego czarnego meszku doszukałam :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ