X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cykle urodzinowe fajnie brzmi :) Ja mam termin na 11 listopada. Mój mąż jest z 3 maja. Śmiejemy się, że będzie patriotyczna rodzinka :)

Co do L4 to ciągnę jeszcze do kolejnej wizyty i kończę z tym :P a tak serio to mam serdecznie dość pracy. Może gdyby mi się w głowie nie kręciło i moja rwa kulszowa mi tak nie dokuczała to pociągnęłabym dłużej. Niestety hemoglobina spada pomimo suplementacji i obawiam się, że będzie podobna sytuacja jak w pierwszej ciąży. Po porodzie zastanawiali się nad przetoczeniem mi krwi.

Kupiłam sobie poduchę ciążową w końcu i na razie nie czuję do niej miłości :) a myślałam, że będzie mi się z nią super spało :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla rodzica to na rękę, odpęka jedną imprezę, jeden tort i gitara. Natomiast właśnie z perspektywy dziecka też nie chciałabym urodzić w tym samym dniu, no ale jeśli tak się stanie dzieciaki zapewne będą miały 2 oddzielne torty i świeczki ;-) Jak to się robi? W moim przypadku zaczyna się cykl w Walentynki :-D

moremi lubi tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poczyniłam dziś pierwszy zakup :P
    Powieszę sobie gdzieś, będę patrzeć i urzeczywistniać w głowie swój stan :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83890cfe9b43.jpg

agagaga, Karola___, Kaczuszka86, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83890cfe9b43.jpg
    Super! Ja też ostatnio stałam w sklepie i już miałam kupić ale mąż powiedział, ze chyba trochę przy wcześnie i zostawiłam :)

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, pierwszy raz mi się przydała karta ciąży do innych celów niż wizyta u lekarza. Jechałam autobusem i momentalnie zrobiło mi się gorąco i duszno - myślałam, że padnę. Więc karta robiła za wachlarz! Dała radę ;)
    Ale przez chwilę pomyślałam, że jak padnę to zamiast do gina to do szpitala na wizytę pojadę.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio czaiłam w tesco na ciuszki dla chłopców :) całkiem fajne są zestawy śpioszków, ale powstrzymałam się na razie ;)

Wpadłam dziś na link ze zbiorem polskich marek ciążowych, są fajne i niefajne, ale myślę że warto przejrzeć :) może komuś się przyda:

http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2013/10/polska-odziez-ciazowa.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 14:29

mietata lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Super! Ja też ostatnio stałam w sklepie i już miałam kupić ale mąż powiedział, ze chyba trochę przy wcześnie i zostawiłam :)

Mój mąż też powiedziałby że to za szybko, dlatego kupiłam sama :) dla własnej radości :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w drugiej ciazy jakos mniej mnie ciagnie do szybkich zakupow, mnie przezywam kazdy tydzien, szczerze mowiac czasami gubie sie w tygodnich :D ale spoko, belly podpowiada :P cierpliwie czekam na rozpoznanie plci maluszka, wizyta za tydzien :) ciekawe czy sie ujawni,bo synek to dopiero w 21 tygodniu sie pokazal,taki uparciuch :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ja się ostatnio czaiłam w tesco na ciuszki dla chłopców :) całkiem fajne są zestawy śpioszków, ale powstrzymałam się na razie ;)

Wpadłam dziś na link ze zbiorem polskich marek ciążowych, są fajne i niefajne, ale myślę że warto przejrzeć :) może komuś się przyda:

Zamiast podkreślenia lepiej zrobić z tego link. Nabralas mnie ;-)
    [ URL ] link [ /URL ]

Holibka lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Sept Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) chciałabym bardzo do Was dołączyć, termin mam na 27 11;) i spodziewamy się synka;)

moremi, ania1985, Sunshine_111, Invis, Zuza2323, Charlutek, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

34bwhqvkwsh95sch.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzieciem wszystko ok. Serce bije, mała rośnie.
    Ale z moją szyjką coś jest nie tak i mam się zgłosić do szpitala w środę na kolposkopię. No nic - pójdę ;)

czarnulka24, annggela lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś ma jednocześnie MTHFR (mam obie heterozygoty) i do tego PAI-1 (właśnie odebrałam wynik, mam heterozygotę). Jakie bierzecie dawki heparyny? Ja mam Clexane 0,4 - na samo MTHFR. Moja hematolog jest chyba na urlopie - nie mogę się dodzwonić, a nie wiem, czy ta dawka jest wystarczająca, czy powinna być większa.

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ból biodra i pośladków oczywiście zanim skorzystacie, skonsultujcie się z lekarzem. Moja fizjoterapeutka wczoraj poleciła mi zakup rolera, to taki twardy wałek z pianki, który nawet pod naciskiem nie traci formy. No i sobie roluje ten biedny mięsień gruszkowaty między masażami. polecam!

Madziula lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś ma jednocześnie MTHFR (mam obie heterozygoty) i do tego PAI-1 (właśnie odebrałam wynik, mam heterozygotę). Jakie bierzecie dawki heparyny? Ja mam Clexane 0,4 - na samo MTHFR. Moja hematolog jest chyba na urlopie - nie mogę się dodzwonić, a nie wiem, czy ta dawka jest wystarczająca, czy powinna być większa.
    może spróbuj skontaktować się z innym lekarzem? nawet jeśli ktoś odpowie Ci na to pytanie, to przecież strach zmieniać samemu dawki bez przyzwolenia lekarza.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    może spróbuj skontaktować się z innym lekarzem? nawet jeśli ktoś odpowie Ci na to pytanie, to przecież strach zmieniać samemu dawki bez przyzwolenia lekarza.

Jak do jutra się nie dodzwonię, to umówię się do kogoś innego. Sama dawki bym nie zmieniła. Raczej miałam nadzieję na informację, że ktoś ma to i to, i dawka 0,4 wystarczy.

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Jak do jutra się nie dodzwonię, to umówię się do kogoś innego. Sama dawki bym nie zmieniła. Raczej miałam nadzieję na informację, że ktoś ma to i to, i dawka 0,4 wystarczy.

Ja mam dwie MTHFR hetero. i PAI-1. U mnie jak na razie Clexane dawka 40 wystarczy. Ale każdy przypadek jest inny, dlatego warto się skonsultować jeśli masz wątpliwości :)
    Katarzynaa wrote:

83890cfe9b43.jpg

Ja wczoraj byłam na zakupach i już-już miałam kupić słodkie maleńkie pierwsze ciuszki... no ale się powstrzymałam :) Jeszcze trochę.

A ja się dzisiaj napracowałam :P Przemalowywałam na biało swoje biurko z dzieciństwa- jest ono dla mnie sentymentalnie bardzo ważne, ponieważ to biurko zrobił dla mnie mój tato kiedy szłam do 1 klasy szkoły podstawowej. Później wyjechałam z mamą za granicę i słuch mój o nim zaginął, bo przechwyciła je moja ciotka- teraz mogłam je odzyskać i będzie miało swoje miejsce w moim domu :)

Pochwalę się efektem :P Zabierałam się do przemalowania biurka z miesiąc, a pomalowałam je w 3 godziny... ah.

https://zapodaj.net/images/66c869c5ee0d0.jpghttps://zapodaj.net/images/d338620eba081.jpg

Karola___, Asia_89, mietata, Madziula lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a orientujecie się kiedy trzeba zapisywać się do szkoły rodzenia ? W tym kalendarzu na belly to chyba jakoś 20 tydzień, czy w rzeczywistości też tak to wygląda ? Czy w tych szkołach rodzenia może być straszne obłożenie i mogą nie zapisać mnie do tego szpitala do którego chcę ?

Kurde zainteresowałam się, bo dzwoniłam ostatnio do położnej z pytaniem kiedy się deklarować, to mi powiedziała, że na listopad weźmie mnie tylko dlatego, że ktoś zrezygnował, tak to nie ma już miejsc i lekko się przeraziłam.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis biurko super wygląda, jednak jak coś się przemaluje na biało to nabiera niesamowitej klasy :)

Karola ja dzwoniłam jakieś 2-3 tyg do położnych to niektóre już miały pełny listopad. Też wpadłam w panikę. Ta u której jestem poleciła mi zapisać się do szkoły tak żebym ją skończyła minimum 5 tyg przed datą porodu. Ja zaczynam w połowie sierpnia, za wcześnie też nie ma chyba sensu, bo lepiej mieć wiedzę na świeżo i ten 3 trymestr to właściwie już skupiasz się na przygotowaniach do porodu, 2 trymestr warto wykorzystać i pożyć jednak bez wizji nacięć, pęknięć i innych takich :)
    Z resztą szkoły rodzenia mają różne cykle, jedne są weekendowe, inne raz w tygodniu i trwają miesiąc, dwa, wszystko zależy.

Mnie też nadal nie ciągnie do zakupów, jakoś mnie te ciuszki w ogóle nie kręcą ;) Nie wiem dlaczego, ale mam non stop coś takiego w głowie, że jeśli ciuszek nie jest rozpinanym po całości body lub pajacykiem to i tak go nie założę dziecku to po co kupować....pragmatyzm przejadł mi mózg chyba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 16:01

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELP!
    Suchy męczący kaszel mnie męczy od wtorku, ale dziś to już mam dość (to już 3 przeziębienie w tej ciąży :( ) Boli mnie już od tego głowa, pośladek rwie niemiłosiernie, a przez niego ciągle popuszczam, mimo że milion razy jestem w toalecie :( nie wiem, jaki syrop pic, w aptece mi dały prawoślazowy, a na ulotce napisane, żeby nie brać w ciąży :/

Invis piękne to biurko! Dziękuję za wpisanie chłopaków :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 16:00

c55fs65g7gfeotox.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Ja mam mthfr 1298ac heterozygote i pai -1 heterozygote i mam clexane 0.6 ale tez mam przeciwciała przeciw jądrowe ana. Dziewczyny innego forum tez ma te 2 mutacje i ma tez clexane 0.6

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ