Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
cykle urodzinowe fajnie brzmi
Ja mam termin na 11 listopada. Mój mąż jest z 3 maja. Śmiejemy się, że będzie patriotyczna rodzinka
Co do L4 to ciągnę jeszcze do kolejnej wizyty i kończę z tyma tak serio to mam serdecznie dość pracy. Może gdyby mi się w głowie nie kręciło i moja rwa kulszowa mi tak nie dokuczała to pociągnęłabym dłużej. Niestety hemoglobina spada pomimo suplementacji i obawiam się, że będzie podobna sytuacja jak w pierwszej ciąży. Po porodzie zastanawiali się nad przetoczeniem mi krwi.
Kupiłam sobie poduchę ciążową w końcu i na razie nie czuję do niej miłościa myślałam, że będzie mi się z nią super spało
-
Dla rodzica to na rękę, odpęka jedną imprezę, jeden tort i gitara. Natomiast właśnie z perspektywy dziecka też nie chciałabym urodzić w tym samym dniu, no ale jeśli tak się stanie dzieciaki zapewne będą miały 2 oddzielne torty i świeczki
Jak to się robi? W moim przypadku zaczyna się cykl w Walentynki
moremi lubi tę wiadomość
-
Katarzynaa wrote:A ja poczyniłam dziś pierwszy zakup
Powieszę sobie gdzieś, będę patrzeć i urzeczywistniać w głowie swój stan
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83890cfe9b43.jpg34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Heh, pierwszy raz mi się przydała karta ciąży do innych celów niż wizyta u lekarza. Jechałam autobusem i momentalnie zrobiło mi się gorąco i duszno - myślałam, że padnę. Więc karta robiła za wachlarz! Dała radę
Ale przez chwilę pomyślałam, że jak padnę to zamiast do gina to do szpitala na wizytę pojadę.. :p -
Ja się ostatnio czaiłam w tesco na ciuszki dla chłopców
całkiem fajne są zestawy śpioszków, ale powstrzymałam się na razie
Wpadłam dziś na link ze zbiorem polskich marek ciążowych, są fajne i niefajne, ale myślę że warto przejrzećmoże komuś się przyda:
http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2013/10/polska-odziez-ciazowa.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 14:29
mietata lubi tę wiadomość
-
A ja w drugiej ciazy jakos mniej mnie ciagnie do szybkich zakupow, mnie przezywam kazdy tydzien, szczerze mowiac czasami gubie sie w tygodnich
ale spoko, belly podpowiada
cierpliwie czekam na rozpoznanie plci maluszka, wizyta za tydzien
ciekawe czy sie ujawni,bo synek to dopiero w 21 tygodniu sie pokazal,taki uparciuch
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:Ja się ostatnio czaiłam w tesco na ciuszki dla chłopców
całkiem fajne są zestawy śpioszków, ale powstrzymałam się na razie
Wpadłam dziś na link ze zbiorem polskich marek ciążowych, są fajne i niefajne, ale myślę że warto przejrzećmoże komuś się przyda:
http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2013/10/polska-odziez-ciazowa.html
[ URL ] link [ /URL ]
http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2013/10/polska-odziez-ciazowa.htmlHolibka lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dziewczyny, czy któraś ma jednocześnie MTHFR (mam obie heterozygoty) i do tego PAI-1 (właśnie odebrałam wynik, mam heterozygotę). Jakie bierzecie dawki heparyny? Ja mam Clexane 0,4 - na samo MTHFR. Moja hematolog jest chyba na urlopie - nie mogę się dodzwonić, a nie wiem, czy ta dawka jest wystarczająca, czy powinna być większa.
-
ból biodra i pośladków oczywiście zanim skorzystacie, skonsultujcie się z lekarzem. Moja fizjoterapeutka wczoraj poleciła mi zakup rolera, to taki twardy wałek z pianki, który nawet pod naciskiem nie traci formy. No i sobie roluje ten biedny mięsień gruszkowaty między masażami. polecam!
Madziula lubi tę wiadomość
-
Sunshine_111 wrote:Dziewczyny, czy któraś ma jednocześnie MTHFR (mam obie heterozygoty) i do tego PAI-1 (właśnie odebrałam wynik, mam heterozygotę). Jakie bierzecie dawki heparyny? Ja mam Clexane 0,4 - na samo MTHFR. Moja hematolog jest chyba na urlopie - nie mogę się dodzwonić, a nie wiem, czy ta dawka jest wystarczająca, czy powinna być większa.
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
mietata wrote:może spróbuj skontaktować się z innym lekarzem? nawet jeśli ktoś odpowie Ci na to pytanie, to przecież strach zmieniać samemu dawki bez przyzwolenia lekarza.
Jak do jutra się nie dodzwonię, to umówię się do kogoś innego. Sama dawki bym nie zmieniła. Raczej miałam nadzieję na informację, że ktoś ma to i to, i dawka 0,4 wystarczy. -
Sunshine_111 wrote:Jak do jutra się nie dodzwonię, to umówię się do kogoś innego. Sama dawki bym nie zmieniła. Raczej miałam nadzieję na informację, że ktoś ma to i to, i dawka 0,4 wystarczy.
Ja mam dwie MTHFR hetero. i PAI-1. U mnie jak na razie Clexane dawka 40 wystarczy. Ale każdy przypadek jest inny, dlatego warto się skonsultować jeśli masz wątpliwości
Katarzynaa wrote:A ja poczyniłam dziś pierwszy zakup
Powieszę sobie gdzieś, będę patrzeć i urzeczywistniać w głowie swój stan
83890cfe9b43.jpg
Ja wczoraj byłam na zakupach i już-już miałam kupić słodkie maleńkie pierwsze ciuszki... no ale się powstrzymałamJeszcze trochę.
A ja się dzisiaj napracowałamPrzemalowywałam na biało swoje biurko z dzieciństwa- jest ono dla mnie sentymentalnie bardzo ważne, ponieważ to biurko zrobił dla mnie mój tato kiedy szłam do 1 klasy szkoły podstawowej. Później wyjechałam z mamą za granicę i słuch mój o nim zaginął, bo przechwyciła je moja ciotka- teraz mogłam je odzyskać i będzie miało swoje miejsce w moim domu
Pochwalę się efektemZabierałam się do przemalowania biurka z miesiąc, a pomalowałam je w 3 godziny... ah.
https://zapodaj.net/images/66c869c5ee0d0.jpghttps://zapodaj.net/images/d338620eba081.jpg
Karola___, Asia_89, mietata, Madziula lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a orientujecie się kiedy trzeba zapisywać się do szkoły rodzenia ? W tym kalendarzu na belly to chyba jakoś 20 tydzień, czy w rzeczywistości też tak to wygląda ? Czy w tych szkołach rodzenia może być straszne obłożenie i mogą nie zapisać mnie do tego szpitala do którego chcę ?
Kurde zainteresowałam się, bo dzwoniłam ostatnio do położnej z pytaniem kiedy się deklarować, to mi powiedziała, że na listopad weźmie mnie tylko dlatego, że ktoś zrezygnował, tak to nie ma już miejsc i lekko się przeraziłam. -
Invis biurko super wygląda, jednak jak coś się przemaluje na biało to nabiera niesamowitej klasy
Karola ja dzwoniłam jakieś 2-3 tyg do położnych to niektóre już miały pełny listopad. Też wpadłam w panikę. Ta u której jestem poleciła mi zapisać się do szkoły tak żebym ją skończyła minimum 5 tyg przed datą porodu. Ja zaczynam w połowie sierpnia, za wcześnie też nie ma chyba sensu, bo lepiej mieć wiedzę na świeżo i ten 3 trymestr to właściwie już skupiasz się na przygotowaniach do porodu, 2 trymestr warto wykorzystać i pożyć jednak bez wizji nacięć, pęknięć i innych takich
Z resztą szkoły rodzenia mają różne cykle, jedne są weekendowe, inne raz w tygodniu i trwają miesiąc, dwa, wszystko zależy.
Mnie też nadal nie ciągnie do zakupów, jakoś mnie te ciuszki w ogóle nie kręcąNie wiem dlaczego, ale mam non stop coś takiego w głowie, że jeśli ciuszek nie jest rozpinanym po całości body lub pajacykiem to i tak go nie założę dziecku to po co kupować....pragmatyzm przejadł mi mózg chyba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 16:01
-
HELP!
Suchy męczący kaszel mnie męczy od wtorku, ale dziś to już mam dość (to już 3 przeziębienie w tej ciąży) Boli mnie już od tego głowa, pośladek rwie niemiłosiernie, a przez niego ciągle popuszczam, mimo że milion razy jestem w toalecie
nie wiem, jaki syrop pic, w aptece mi dały prawoślazowy, a na ulotce napisane, żeby nie brać w ciąży
Invis piękne to biurko! Dziękuję za wpisanie chłopaków :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 16:00
-
Sunshine_111 wrote:Dziewczyny, czy któraś ma jednocześnie MTHFR (mam obie heterozygoty) i do tego PAI-1 (właśnie odebrałam wynik, mam heterozygotę). Jakie bierzecie dawki heparyny? Ja mam Clexane 0,4 - na samo MTHFR. Moja hematolog jest chyba na urlopie - nie mogę się dodzwonić, a nie wiem, czy ta dawka jest wystarczająca, czy powinna być większa.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity