X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam urodziny dwa dni przed mamą ;)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:41

moremi lubi tę wiadomość

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wsparcie. Cały zabieg trwał Uwaga.... 15 minut :) podobno wszystko poszło zgodnie z planem.teraz mam dzień leżenia bez wstawania ale mówili że może pod wieczór będzie można do lazienki iść siusiu :)

U mnie z urodzinami to zabawne że moja mama i teściowa mają identyczne daty urodzenia, łącznie z rokiem a kiedy ja mam imieniny to mój mąż urodziny

Mama2kituszek, wichrowe_wzgórza, Kaczorka, antonna, Sunshine_111, moremi, Invis, Pani Moł, annggela, Charlutek, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki :)

L4 w ciąży uważam ze jest ok i nie ma co miec wyrzutów ja poszłam z młodsza córką na L4 odrazu bo w robocie miałam zimno, musiałam nie raz czekac na szefa po 2 h dłuzej niz praca wiec nie miałam skrupułów ze strasza pracowałam do maja urodziłam w lipcu i co po porodzie mnie zwolnili
    Teraz nie mam dylematu bo nie zdążyłam wrócic hmm znaleźć nowej pracy :)

powodzenia na dzisiejszych wizytach

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis dziękuje za dopisanie chłopca :)

Invis lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• mietata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie podwójne daty są super, my np mieliśmy ślub dokładnie tego dnia, którego się poznaliśmy, więc nie musimy świętować oddzielnie. Ja mam kiepską pamięć do dat i najchętniej bym chciała żeby dzieć się urodził nie wiem, np w urodziny mojego taty, im mniej dat do zapamiętania tym lepiej.

Invis lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:04

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieć ma szansę wstrzelić się w urodziny teściowej lub nasze zaręczyny ;)
    Ale akurat i ja i mąż mamy dobrą pamięć do dat :)

Cały czas mi się wydaje, że mam za mały brzuch :p i że to moje dziecię nie ma jak rosnąć.
    Dobrze, że wizyta za jakieś 3h.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mój dzieć ma szansę wstrzelić się w urodziny teściowej lub nasze zaręczyny ;)
    Ale akurat i ja i mąż mamy dobrą pamięć do dat :)

Cały czas mi się wydaje, że mam za mały brzuch :p i że to moje dziecię nie ma jak rosnąć.
    Dobrze, że wizyta za jakieś 3h.

Kochana spokojnie! Już któryś raz wspominasz o Twoim małym brzuszku, ale to że kogoś wysadziło wcześniej wcale nie jest ważne! Znam kobietki które brzuch taki jak ja mam teraz miały dopiero pod koniec ciąży, a tak to całą ciążę maleńkie, ledwo widoczne brzuszki i urodziły zdrowe dzieciaczki :) Daj znać jak po wizycie!

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję u siebie, więc do końca. Nie ma mnie kto zastąpić - ale to praca przy kompie, więc ok.

Elizasz no własnie też zgłębiam temat szczepień ale i zabiegów okołoporodowych - dużo tego, a chciałabym świadomie decydować o wszystkim - może jeszcze dziewczytny wrzucicie swoje zdanie na temat. Zawsze to więcej argumentów do rozważenia :)

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak trochę się wciągnę, to nie mam wcale, a jak puszczę "na luz" to coś widać. Więc w pracy się wciągam :)
    Nie wiem gdzie alien się mieści, ale pomacał mnie gin wczoraj i mówi, żę czuuuć ładnie że jest już wszystko sporo większe i wyżej, gdzieś tak pod pępkiem niemal.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Kochana spokojnie! Już któryś raz wspominasz o Twoim małym brzuszku, ale to że kogoś wysadziło wcześniej wcale nie jest ważne! Znam kobietki które brzuch taki jak ja mam teraz miały dopiero pod koniec ciąży, a tak to całą ciążę maleńkie, ledwo widoczne brzuszki i urodziły zdrowe dzieciaczki :) Daj znać jak po wizycie!

A no widzisz - bo w głowie mi się nie mieści, gdzie to może się podziać ;) to wszystko przez tą przegrodę.. ona mi tak mąci w głowie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ale pamiętaj, że jeśli nawet niektórym "wywaliło brzuchy" to nie znaczy, że one są ogromne, Mi się mój wydaje bardzo duży, a osoby z mojego otoczenia mówią, że to pikuś taki brzuch i prawie nic po mnie nie widać. To są nasze bardzo subiektywne wrażenia.
    Każda ciąża rozwija się inaczej, to jak potem z dziećmi, to wieczne zamartwianie się, ze dziecko kuzynki pierwsze słowa wypowiedziało w 9 miesiącu, a moje ma rok i nie mówi, itd itp.Jeśli wszystko się mieści w normie, to jest normalne, a wiadomo, że te zakresy mają minimum, maksimum i średnią, gdziekolwiek jednak się znajdziemy w obrębie widełek to jest ok :) głowa do góry i nie zamartwiaj się niepotrzebnie.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuję, że jak dziś wszystko będzie ok to przestanę się martwić ;)

mietata lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata ja też wcinam grejpfruty :) codziennie jednego ;) i co najlepsze: ostatnio całe kawałki, bez obierania z błonek, a wcześniej zawsze dłubałam.

kolejki w sklepach ja wczoraj przepuściłam babeczkę z jedną rzeczą, dobrze się czułam, nie spieszyłam się, to co miała kiblować za moim pełnym wózkiem ;) sama zawsze też chętnie korzystam jeśli mnie ktoś z małą ilością rzeczy chce przepuścić, niezależnie od ciąży ;) u mnie ostatnio brzuch chyba dzięki zdrowszej diecie nie jest wypchany, wzdęcia mi odpuściły także ciąży jeszcze za bardzo pod luźnymi bluzkami nie widać :)

sny - Kaczorka mi się dziś śnił rejs pontonem zrobionym z torby z ikei po karaibach ;) absurdalny sen, ale widoki miałam piękne :) no i przestań się kochana martwić w końcu! :)

babcie w komunikacji publiczne o ich zachowaniu możnaby niejedną opasłą książkę napisać ;) pieluszkowa współczuję sytuacji

praca ja pracuję póki mogę, mam fajną pracę i dopóki nie będzie się negatywnie odbijała na moim i dziecka zdrowiu to zamierzam pracować. Mąż teraz zakłada działalność i wszystkie moje premie uznaniowe są baaardzo potrzebne. Chciałabym jednak ostatnie 2 miesiące być już w domu i skupić się na sobie, mam nadzieję że mi to wyjdzie.

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka ja chyba też odpuszczę październik, raczej ze względu na pogodę, infekcje i w sumie też ten jeden, może max dwa miesiące chciałabym mieć na przygotowanie się do porodu. Bo teraz pracuję na maksa i mam wrażenie, że głowę mam gdzie indziej i się niezbyt angażuję w tę ciążę. Niemniej mam szalony pomysł, że będę sobie realizowała mój projekt jak mały podrośnie i będzie duuużo spał :) ale ja jestem uzależniona od swojej pracy hehe.

a grejpfruty ze skórką są baaardzo zdrowie, ta biała skórka zwłaszcza!

• Holibka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata a mogę spytać czym się zajmujesz? Ja jestem z branży kreatywnej i jak widzę/słyszę słowo "projekt" to zaraz nadstawiam uszy ;)

Ja z kolei bardzo chciałabym już na macierzyńskim podjąć kroki do założenia własnej działalności, zrobić grunt, szukać już klientów, wyszukiwać ciekawe zlecenia, a potem wystartować jak tylko będzie to możliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 12:39

age.png

age.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja pracuję póki co. Dobrze się czuję, swoją pracę lubię. Jest odpowiedzialna i stresująca to fakt, ale chyba ciąża nauczyła mnie trochę spokoju i wiele rzeczy po prostu ignoruje zamiast zamartwiać się i po nocy opracowywać rozwiązania problemów, jak to robiłam wcześniej.

Jeśli pójdę na zwolnienie to chciałabym dogadać się z Szefową aby skończyć swoje sprawy już w domu, wiem że czasem są takie możliwości, ponieważ każdy z nas pracuje indywidualnie i ma własną bazę klientów. Pracuje w korpo i fakt wcześniej siedziałam do późna, bo za to dostaję premię, teraz staram się nie siedzieć, przez co oczywiście wynagrodzenie mam niższe, to jedyny powód dla którego w tym momencie myślę o zwolnieniu.

Jeśli z maluchem coś by się działo to oczywiście nie wahałabym się ani minuty.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Moremi czy masz termin porodu na ten sam dzień, w który urodziłaś pierwszego synka? Ja miałam termin z synkiem na 20.11 urodziłam 24.11. Teraz znów mam termin na 20.11 i zastanawiam się czy mi się urodziny nie zdublują ;-)
    Urodziłam 17, a termin mam na 21.
    Mój brat jest młodszy ode mnie o rok i te wspólne imprezy, wspólny tort, wspólne świeczki były okropne. Dopiero w wieku nastoletnim przestaliśmy tak to przeżywać. Dlatego nie chcę, by dzieci miały urodziny tego samego dnia. Impreza pewnie na początku będzie wspólna, ale wolałabym tego uniknąć. W życiu nie zrobię im wspólnego tortu i nie dam tych samych świeczek. To mają być oddzielne święta.
    To coś jak mieć urodziny w Wigilię i dostać na imię Ewa albo Adam. I pozamiatane ;-)
    Moi rodzice mają urodziny tego samego dnia, a rodzeństwo ojca dzień po dniu jednego miesiąca. Trójka urodzona w przeciągu 10 lat.
    Jak to się robi? Ponoć są cykle bardziej płodne i mniej płodne. U mnie są to cykle urodzinowe.

Blondik lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień, my będziemy szczepić.

Nigdy nie wdaje się w dyskusję jak powinno się robić. Ale też nie uważam, że każdy człowiek ma prawo decydować o swoim dziecku. My akurat patrzymy z perspektywy osób mądrych, którzy swoje zdanie popierają wiedzą naukową i na tej podstawie podejmuje decyzję, ale przecież 50% społeczeństwa podejmie decyzję na podstawie tego co były w reklamie albo ktoś udostępnił na facebooku, a taki maluszek nie ma przeciw wpływu na to czy jego rodzice są mądrzy czy nie :)

Jak ja zaczęłam czytać i szukać informacji to według medycznych źródeł, w Polsce w 2015 r. odnotowano 3 przypadki ciężkich powikłań po szczepieniu, czyli takich po których jest konieczność hospitalizacji, zagrożenie życia, zgon lub trwały uszczerbek na zdrowiu. Natomiast zanim wprowadzono obowiązkowe szczepienia np. na tężec (chyba 1960 r.) to rocznie ok. 80 noworodków umierało na tą chorobę. W Rumunii w tym roku zachorowało ponad 3000 osób na odrę, z czego 90% nieszczepionych. Po odrze mamy duże ryzyko powikłań i wysoką śmiertelność.

Wiadomo każda z nas może mieć inne zdanie i powinnyśmy to wzajemnie szanować, najważniejsze aby żadnemu z naszych maluchów nie przytrafiło się nic złego.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ