X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna zobaczę czy mi zostały jakieś wkłady do rożków tych usztywnianych bo jak mam to moge uszyc ale musze zobacztć czy mi coś zostało na magazynie.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    A tak poza tym to u nas bedzie dziewczynka :) wszystko dobrze wazy 122 gramy :)

Madziula macie pewność już na 100%, czy lekarz mówił, że jeszcze się może zmienić? Ja w czwartek mam USG i się zastanawiam, czy moja dziewczynka zostanie już potwierdzona, czy mam jeszcze czekać, czy siusiak nie urośnie ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Niepokorna zobaczę czy mi zostały jakieś wkłady do rożków tych usztywnianych bo jak mam to moge uszyc ale musze zobacztć czy mi coś zostało na magazynie.

A w jakiej cenie w ogóle miałaś te rożki?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rożki 40zł wszystkie były. Minky tylko od shannona kupuje czyli takie na których pracują najbardziej popularne firmy takie jak np la millou

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    rożki 40zł wszystkie były. Minky tylko od shannona kupuje czyli takie na których pracują najbardziej popularne firmy takie jak np la millou

Ooo to tanio. A jaka cena wysyłki? I skąd wysyłka?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIeLUSZKowa - jesli na dziecku mialybybyc jakirs grozne bakterie z brudu to trzeba by je dezynfekowac a nie myc delikatnym mydelkiem. Rob jak chcesz. Ja uwazam ze moczenie dziecka w "chemikaliach" od pierwszego dnia zycia to blad.

Ps. Moj ma 2 lata a mydlo widzi nadal od czasu do czasu ;).

Co do Octaniseptu i zalecem to smiem twierdzic ze sie mylisz. Polskie tow. Neonatologiczne zaleca stosowanie tzw. suchej pielegnacji a Octaniseot TYLKO w szputalu a w domu tylko jeslu cos sie dzieje a nie profilaktycznie.
    Malo tego, badania (przeczytaj publikacje M.Rzanna, M.Zalejska) pokazuja ze kikuty po Octenisepcie goja sie srednio dluzej niz bez niego i czesciej wystepuja komplikacje (o alkoholu nawet nie wspiminam).

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Madziula macie pewność już na 100%, czy lekarz mówił, że jeszcze się może zmienić? Ja w czwartek mam USG i się zastanawiam, czy moja dziewczynka zostanie już potwierdzona, czy mam jeszcze czekać, czy siusiak nie urośnie ;)

Na 100% :) moja gin nie mowi nigdy jesli nie jest pewna :)

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mogę się przekopać i wyszukać. Co polecicie na ból gardła? Obudził mnie w nocy po prostu potworny ból. Piję na przemian herbatę z miodem i cytryną oraz z sokiem malinowym. Jak znam siebie, będzie bolało z tydzień, jak zwykle. Masakra, najpierw bolało mnie po lewej stronie, a teraz już całe gardło :/

Dodam, że ja od dziecka miałam problemy z gardłem, częste infekcje, zupełnie niegroźne, bez gorączki itp. Ale teraz w porównaniu z ciążowymi dolegliwościami tworzy to mieszankę z którą ciężko żyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 14:54

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Stwierdzam fakt iż zaczyna się robić u nas bardzo nie przyjemnie na grupie. Jedna mądrzejsza od drugiej, jedna obraza druga no bez sensu!!!! Chcecie zeby panowała tu taka atmosfera???
    Mi sie przestało podobać zachowanie co poniektórych z Was i nie pisze tego złośliwie ale uważam że bez sensu jest przytykanie komuś w sposób złośliwy że ma sie inne zdanie. Kurcze szanujmy się bo kto wie czy kiedyś się któreś z nas nie będą chciały np na żywo zapoznać.

Zuza co do tej Twojej koleżanki to troszkę nie ładnie się zachowała skoro wiedziała że chcecie tak nazwać córkę i jesteście z bliskiego grona to nie powinna podbierać imienia. Zapewne było to jakieś imię wyszukane skoro podbiera. Dziwna sytuacja u nas nie ma czegoś takiego i napewno taka osoba byłaby wykluczona z grona naszych znajomych.

Co do oceniseptu to niestety Psotkakotka w Polsce jest zalecane psikanie i odkażanie pępka dziecka i nawet robią to dwa razy dziennie w szpitalu. Jestem na bieżąco bo mam miesięczną bratanice. A potem i tak się przyda takie coś w domu ja jak robię paznokcie bo robię to hobbystycznie w domu mam wrazie czego butelkę tego preparatu bo zdarzają się klientki którym skórki po samym dotknięciu odrazu krwawią i psikam tym aby odkazić im dłonie. Sprzęt też psikam właśnie tym i specjalnym środkiem do dezynfekcji i potem własnie sterylizator. Jak się zatnę czy mój to tez idzie w ruch ocenistept także napewno się nie zmarnuje.
    CO do mydełka to są delikatne jak np babydream z rossmana które maja najmniej szkodliwych substancji i są najbardziej naturalne jeśli chodzi o skład. Dziecko które ulewa jakoś nie wyobrażam sobie wymyć samą wodą bo przecież to mleko kiśnie i śmierdzi więc tak troszkę fujjjjjjj samą wodą.

U mnie tez imię nie jest tajemnicą jesteśmy z innych miast i środowisk więc co za różnica czy np w Krakowie będzie drugie dziecko o tym imieniu.

Narazie zalążek mojej stronki na fb bo chwilowo walczę z zamówieniami sklepowymi ale jak się ogarnę będę tam wstawiać zdjęcia na bierząco. Także na chwilę obecną kolekcje które są w realizacji i które będą dostępne tylko na fb.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017581361446

Nieee.. Tu jest caly czas nieprzyjemnie. Dlatego w ciagu moich 18tyg weszlam tu ze 3 razy. Sa osoby w 1 ciazy ktore czegos nie wiedza i o cos pytaja, a potem niektore czuja sie madrzejsze i czuc to narzucanie. A zrobcie tak a tak. A po co ci to a to. A ze ja takiego zachowania nie lubie to mnie tu nie ma. A szkoda.. Teraz siedze na ovu i wiecej gadam z dziewczynami testujacymi i tam nadrabiam wszystkie posty zawsze. Niech ludzie zrozumieja ze jak ktos pyta o cos to mozna podpowiedziec, a jak cie ktos nie pyta to po co ja nawracasz?

Kaczorka, Enna, moremi, MarthaA lubią tę wiadomość

• K@sia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja jestem po infekcji gardła i brałam Tantum Verde i Isle. Isla nawilża gardło i dobrze stosować na zmianę z tantum. Na katar robiłam inhalacje i psikalam woda morska. Do tego czosnek, miód, imbir:)
    Co do pępka to ja stosowałam właśnie octanisept i kikut odpadł po tygodniu. Noworodka myłam w wodzie z odrobina Emolium i smarowałam rownież emolium. Pózniej jak dziecko starsze to szare mydło. Mojego 4-latka dalej myje szarym mydłem i nie ma problemów skórnych nigdy.
    Co do imion to moje dziecko ma na imię Ola a ja mam typy dla dziewczynki Natalia a dla chłopca Bartus albo Adaś.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I metod wychowywania dzieci jest duzo i to czy bedziesz odkazac Octeniseptem czy nie to zalezy tylko i wylacznie od matki, bo ilu jest lekarzy tyle opinii i roznie w szpitalach robia.

K@sia, Blondik lubią tę wiadomość

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, ja kupiłam hydrovag, tabletki dopochwowe. Bo ostatnio odczuwam pieczenie. Zrobiłam posiew i czekam na wyniki czy jakaś infekcja się nie przyplątała. Ale pieczenie może być od luteiny i moja gin poleciła mi tabletki z kwasem hialuronowym co 2, 3 dni. A jeśli to faktycznie będzie infekcja to będę brac jakiś antybiotyk.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa - imbiru duuużo, a miodek i cytrynę jak troszkę to ostygnie - i to nawet myyyk, spróbuj całą cytrynę wcisnąć :) pod kocyk i pij to, plus rumiankowy napar, dodatkowo rumiankiem płukać gardło można i tak jak piszą dziewczyny - czosnku i cebuli też nie zaszkodzi spróbować bo przecież wybijają różnorodne zarazy. Zdrowiej!

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten imbir to jak? Podobnie jak przy mdlosciach było, czyli zalać gorącą wodą i pić? Jutro kupię sobie wielki kawał i chyba zacznę to jeść w calosci hehe :P żeby tylko przeszło. Choć muszę przyznać że smak imbiru po okresie mdlosci nie będzie najmilszym doznaniem ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja imbir ścieram na tarce i dodaje do herbaty :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na gardło pomagały tez czarne hallsy ale to jeszcze przed ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 15:39

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Mi na gardło pomagały tez czarne hallsy ale to jeszcze przed ciąża.

Mi bardzo pomagały na mdlosci i mam jeszcze zapas. Pomyślałam o tym i zjadłam jeden i tak na chwilę pomogło ale chyba nie wyleczy ;)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo pomaga syrop z porostu islandzkiego, uniben ( =tantum verde tylko ze za 10 zl), lekarze pozwalają też argentin T. Co do miodu i cytryny to powiem Wam szczerze, że mi to akurat gardło jakby wysuszalo. Choc wiadomo, że dla zdrowia ogolnego na pewno warto
    :-) Wracaj do zdrowka:-)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny, bede probowac Waszych rad :-)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest różnica między radzeniem a przemądrzaniem się. Czasami, ktoś może coś źle zrozumieć - słowo pisane, czasami ktoś może chcieć być szczerze uszczypliwym.

Ja osobiście nie lubię, jak ktoś mi wciska swoje zdanie, jednak lubię je znać. Wolę szczerość od fałszywego lukrowania rzeczywistości.

Moim zdaniem ukrywania imienia na forum jest śmieszne (w kontekście złodziejstwa), niemniej każdy robi jak chce i tyle.

My o imieniu jeszcze nie rozmawialiśmy. Wg prenatalnych ma być syn, jednak mąż cały czas liczy na córcię i chce czekać do połówkowych :p

Córka ma na imię Maja, bo nam się podobało. Nie sprawdzałam statystyk. Maja w każdym języku brzmi tak samo. Na tym nam zależalo :)

Blondik lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ