Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dawno tu nie byłam i przez te pare tyg. tak mi urósł brzuch, ze jestem przepuszczana w kolejkach. To pierwsza ciąża, jestem szczupła, przytyłam pół kilo. Nie wiem czy to normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 08:32
moremi, dianna lubią tę wiadomość
-
coccolino wrote:Nie wiem czy padło juz takie pytanie, ale jak często przy prawidłowo rozwijającej ciąży chodzicie na usg?
Usg wczesnej ciąży, 12 tydz, potem połowkowe itd. Czyli zgodnie z zaleceniami, co moje znajome niektóre uważają za dziwne i co najmniej nieodpowiedzialneale jeśli lekarz będący specem od usg ciąży mówi mi, że nie ma konieczności bym robiła częściej, to mu wierzę
niektoŕe tez probowaly mi wmawiac, że sama będę chciała jak już będę w ciąży ;] no i..nie, nie chcęnie mam potrzeby oglądania co wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 08:42
coccolino lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
PsotkaKotka wrote:Wy tak serio oO???
Zuza moim zdaniem, tak, dziecko uderzylo ci do glowy. Kazdy ma prawo nazwac dziecko jak chce. Moze to imie baedzo im sie podobalo.
Napewno na twoim miejscu nie zmienialabym imienia.
Serio jak ma sie pierwsze dziecko to jest ono dla matki wyjatkowe i czasem matka chce dac wyjatkowe imie. Takie ktorego nie bedzie mialo inne dziecko. Mnie to zupelnie nie dziwi. Ale tak to jest jak ja wtedy powiedzialam w sklepie gdzie pracowalam i plotkary rozniosly. Ja np. nie chce zeby moje dziecko mialo na imie jak dziecko dziewczyny z ulicy przyleglej mi. A jak sobie teraz wybieram Maję to zdaje sobie sprawe, ze dzieci o tym imieniu jest wiecej, ale i tak nikomu z otoczenia nie mowie, bo gdyby sasiadka nazwalaby tak samo to buumoremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:Wy tak serio oO???
Zuza moim zdaniem, tak, dziecko uderzylo ci do glowy. Kazdy ma prawo nazwac dziecko jak chce. Moze to imie baedzo im sie podobalo.
Napewno na twoim miejscu nie zmienialabym imienia.
No wreszcie głos rozsądku!! dzięki ci za to!!!!NIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
coccolino wrote:Nie wiem czy padło juz takie pytanie, ale jak często przy prawidłowo rozwijającej ciąży chodzicie na usg?
Moja lekarka zawsze w każdej ciąży zapisuje mnie na wizyty co 2 tygodnie. Może chce więcej z NFZtu wyciągnąćI przy każdej tej wizycie robi USG
-
nick nieaktualnysara9555 wrote:Ja wtedy wybralam NADIA. Rzadko spotykane
Wydaje mi się, że właśnie Nadia w statystykach jest wysoko. Ja np.myślałam, że Pola jest dość rzadkim imieniem, a tu w ostatnich 2 latach w pierwszej dziesiątce czy piętnastce.
Najlepsze są mamy, które nadadzą imię Zuzia, Zosia, Jaś, Staś a potwm mówią, że ktoś w gronie rodziny czy znajomych im ukradł imię, a okazuje się, że na ten sam pomysł wpadło 20 000 innych osób. Aaaale się plota rozniosła i pół Polski skopiowałoKatarzyna87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wichrowe_wzgórza wrote:Usg wczesnej ciąży, 12 tydz, potem połowkowe itd. Czyli zgodnie z zaleceniami, co moje znajome niektóre uważają za dziwne i co najmniej nieodpowiedzialne
ale jeśli lekarz będący specem od usg ciąży mówi mi, że nie ma konieczności bym robiła częściej, to mu wierzę
niektoŕe tez probowaly mi wmawiac, że sama będę chciała jak już będę w ciąży ;] no i..nie, nie chcęnie mam potrzeby oglądania co wizytę.
Ja chodziłam na początku ciąży co trzy, cztery tyg. Ale teraz byłam na prenatalnych i idę na połówkowe następne, chociaż kusi mnie żeby sprawdzić czy wszystko ok...ale mimo wszystko myślę, że częściej nie ma to sensu. Z drugiej strony jak kogoś ma to uspokoić i ma się czuć po tym lepiej to też ok -
Pani Moł wrote:Wydaje mi się, że właśnie Nadia w statystykach jest wysoko. Ja np.myślałam, że Pola jest dość rzadkim imieniem, a tu w ostatnich 2 latach w pierwszej dziesiątce czy piętnastce.
Najlepsze są mamy, które nadadzą imię Zuzia, Zosia, Jaś, Staś a potwm mówią, że ktoś w gronie rodziny czy znajomych im ukradł imię, a okazuje się, że na ten sam pomysł wpadło 20 000 innych osób. Aaaale się plota rozniosła i pół Polski skopiowało -
nick nieaktualnyW gazetce lidlowej od jutra maja być jakieś ciążowe haremki? ma ktoś doświadczenia z tymi ciuchami lidlowymi? wiem że ostatnio były ciążowe getry i chyba sukienki ale za późno to odkryłam.
O dziwo fajne dzinsy udało mi się kupić na allegro, niestety getry już niezbyt dobre materiałowo. W H&M stacjonarnym i online niestety same duże rozmiary...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 09:23
-
kameelka wrote:W gazetce lidlowej od jutra maja być jakieś ciążowe haremki? ma ktoś doświadczenia z tymi ciuchami lidlowymi? wiem że ostatnio były ciążowe getry i chyba sukienki ale za późno to odkryłam.
O dziwo fajne dzinsy udało mi się kupić na allegro, niestety getry już niezbyt dobre materiałowo. W H&M stacjonarnym i online niestety same duże rozmiary... -
Kurcze z tym imieniem... ja długo wybierałam i decydowalam się na naszego Mieszka (swoją drogą dziewczyny, dlaczego boicie się zdradzać imiona tu na forum? :p przeciez nie znamy się w realu, zresztą co za tajemnica?!) i żadne inne męskie mi się nie podoba, zatem gdyby nagle moja bratowa będąca w ciąży oznajmiła mi że nada takie imię, byłabym zla,dlatego że ciężko byłoby mi wybrac imię a nie chciałabym aby tak wyjątkowe (dla mnie) imię zostało zdublowane w najbliższym otoczeniu. Co innego, gdyby było popularniejsze.
Okazało się że bratowa (rodząca 5 tyg wcześniej) będzie miała syna, i sama jestem ciekawa jak dadzą na imię
Nasz Mieszko robi furore wśród bliskich znajomych, natomiast rodzina "przemilcza". Chyba nie muszę mówić, ze mam to głęboko gdzieśNIEPOKORNA, moremi lubią tę wiadomość
-
Ja się nie boję, po prostu nie mam takiej potrzeby
Jakbym wybrała dość rzadkie imie, to z pewnością nie chciałabym, żeby w towarzystwie było jeszcze drugie dziecko o tym samym imieniu. Zrezygnowaliśmy z niektórych z powodu ich popularnosci, po prostu nie lubimy takiego powtarzactwa ;] sama mam takie imie, że od dzieciaka jestem jedną z 2 czy 3 wszędzie i mnie to wkurza.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Pani Moł wrote:Też mam co 4 tygodnie- przy każdej wizycie. Na początku było częściej.
Ja chodzę co trzy tygodnie na NFZ i tez przy każdej wizycie mam USG.
Co do Lidla i zakupu jakiś promowanych, fajnych rzeczy to w mojej okolicy jest katastrofa... Wszystko przekopane, porozrzucane, ludziska za przeproszeniem ryją jak świnie. Ciężko cos dostać jeśli pójdzie się później. Jak myślę o takich promocjach w Lidlu to od razu mam przed oczami filmiki z netu jak ludzie sobie z rąk towar wyrywają