X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakie imiona się rozchodzi?

Będzie syn, więc spoko, nie zdublujemy :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy padło juz takie pytanie, ale jak często przy prawidłowo rozwijającej ciąży chodzicie na usg?

3jgx3e3kvup8iows.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nie byłam i przez te pare tyg. tak mi urósł brzuch, ze jestem przepuszczana w kolejkach. To pierwsza ciąża, jestem szczupła, przytyłam pół kilo. Nie wiem czy to normalne :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 08:32

moremi, dianna lubią tę wiadomość

3jgx3e3kvup8iows.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coccolino wrote:
    Nie wiem czy padło juz takie pytanie, ale jak często przy prawidłowo rozwijającej ciąży chodzicie na usg?

Usg wczesnej ciąży, 12 tydz, potem połowkowe itd. Czyli zgodnie z zaleceniami, co moje znajome niektóre uważają za dziwne i co najmniej nieodpowiedzialne :D ale jeśli lekarz będący specem od usg ciąży mówi mi, że nie ma konieczności bym robiła częściej, to mu wierzę ;)
    niektoŕe tez probowaly mi wmawiac, że sama będę chciała jak już będę w ciąży ;] no i..nie, nie chcę ;) nie mam potrzeby oglądania co wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 08:42

coccolino lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Wy tak serio oO???
    Zuza moim zdaniem, tak, dziecko uderzylo ci do glowy. Kazdy ma prawo nazwac dziecko jak chce. Moze to imie baedzo im sie podobalo.
    Napewno na twoim miejscu nie zmienialabym imienia.

Serio jak ma sie pierwsze dziecko to jest ono dla matki wyjatkowe i czasem matka chce dac wyjatkowe imie. Takie ktorego nie bedzie mialo inne dziecko. Mnie to zupelnie nie dziwi. Ale tak to jest jak ja wtedy powiedzialam w sklepie gdzie pracowalam i plotkary rozniosly. Ja np. nie chce zeby moje dziecko mialo na imie jak dziecko dziewczyny z ulicy przyleglej mi. A jak sobie teraz wybieram Maję to zdaje sobie sprawe, ze dzieci o tym imieniu jest wiecej, ale i tak nikomu z otoczenia nie mowie, bo gdyby sasiadka nazwalaby tak samo to buu :D

moremi lubi tę wiadomość

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    O jakie imiona się rozchodzi?

Będzie syn, więc spoko, nie zdublujemy :)

Ja wtedy wybralam NADIA. Rzadko spotykane

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coccolino wrote:

U mnie wszystko jest w porządku i chodzę teraz co 4 tygodnie na USG plus robię badanie mocz+morfologia.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Wy tak serio oO???
    Zuza moim zdaniem, tak, dziecko uderzylo ci do glowy. Kazdy ma prawo nazwac dziecko jak chce. Moze to imie baedzo im sie podobalo.
    Napewno na twoim miejscu nie zmienialabym imienia.

No wreszcie głos rozsądku!! dzięki ci za to!!!!

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coccolino wrote:

Moja lekarka zawsze w każdej ciąży zapisuje mnie na wizyty co 2 tygodnie. Może chce więcej z NFZtu wyciągnąć :D I przy każdej tej wizycie robi USG

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Ja wtedy wybralam NADIA. Rzadko spotykane

Wydaje mi się, że właśnie Nadia w statystykach jest wysoko. Ja np.myślałam, że Pola jest dość rzadkim imieniem, a tu w ostatnich 2 latach w pierwszej dziesiątce czy piętnastce.
    Najlepsze są mamy, które nadadzą imię Zuzia, Zosia, Jaś, Staś a potwm mówią, że ktoś w gronie rodziny czy znajomych im ukradł imię, a okazuje się, że na ten sam pomysł wpadło 20 000 innych osób. Aaaale się plota rozniosła i pół Polski skopiowało ;)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coccolino wrote:
    Też mam co 4 tygodnie- przy każdej wizycie. Na początku było częściej.

• coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Usg wczesnej ciąży, 12 tydz, potem połowkowe itd. Czyli zgodnie z zaleceniami, co moje znajome niektóre uważają za dziwne i co najmniej nieodpowiedzialne :D ale jeśli lekarz będący specem od usg ciąży mówi mi, że nie ma konieczności bym robiła częściej, to mu wierzę ;)
    niektoŕe tez probowaly mi wmawiac, że sama będę chciała jak już będę w ciąży ;] no i..nie, nie chcę ;) nie mam potrzeby oglądania co wizytę.

Ja chodziłam na początku ciąży co trzy, cztery tyg. Ale teraz byłam na prenatalnych i idę na połówkowe następne, chociaż kusi mnie żeby sprawdzić czy wszystko ok...ale mimo wszystko myślę, że częściej nie ma to sensu. Z drugiej strony jak kogoś ma to uspokoić i ma się czuć po tym lepiej to też ok :-)

3jgx3e3kvup8iows.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Wydaje mi się, że właśnie Nadia w statystykach jest wysoko. Ja np.myślałam, że Pola jest dość rzadkim imieniem, a tu w ostatnich 2 latach w pierwszej dziesiątce czy piętnastce.
    Najlepsze są mamy, które nadadzą imię Zuzia, Zosia, Jaś, Staś a potwm mówią, że ktoś w gronie rodziny czy znajomych im ukradł imię, a okazuje się, że na ten sam pomysł wpadło 20 000 innych osób. Aaaale się plota rozniosła i pół Polski skopiowało ;)
    Nie oglądałam statystyk. Skupiałam się na najbliższych miejscowościach :P

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np. drugie dziecko ma na imię Aleksander. W urzędzie w Katowicach jak byliśmy nadać mu nazwisko to też to imię było wysoko, ale u mnie w okolicach takiego chłopczyka nie ma. Jedyny jakiego znam jest starszy ode mnie 8km dalej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gazetce lidlowej od jutra maja być jakieś ciążowe haremki? ma ktoś doświadczenia z tymi ciuchami lidlowymi? wiem że ostatnio były ciążowe getry i chyba sukienki ale za późno to odkryłam.
    O dziwo fajne dzinsy udało mi się kupić na allegro, niestety getry już niezbyt dobre materiałowo. W H&M stacjonarnym i online niestety same duże rozmiary...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 09:23

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    W gazetce lidlowej od jutra maja być jakieś ciążowe haremki? ma ktoś doświadczenia z tymi ciuchami lidlowymi? wiem że ostatnio były ciążowe getry i chyba sukienki ale za późno to odkryłam.
    O dziwo fajne dzinsy udało mi się kupić na allegro, niestety getry już niezbyt dobre materiałowo. W H&M stacjonarnym i online niestety same duże rozmiary...
    Taa. ja mam takie doświadczenie, że nawet jak wejdę z samego rana kiedy są te ciuszki to ludzie rzucają się na to jak na nie wiem co i w życiu żadnego ciucha tam nie kupiłam, a nie powiem.. chciałabym

• Karola___ Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz dla odmiany bierze mnie przeziębienie :/ katar mam straszny i czuje się lekko osłabiona. Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby szybko przeszło ?:)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z tym imieniem... ja długo wybierałam i decydowalam się na naszego Mieszka (swoją drogą dziewczyny, dlaczego boicie się zdradzać imiona tu na forum? :p przeciez nie znamy się w realu, zresztą co za tajemnica?!) i żadne inne męskie mi się nie podoba, zatem gdyby nagle moja bratowa będąca w ciąży oznajmiła mi że nada takie imię, byłabym zla,dlatego że ciężko byłoby mi wybrac imię a nie chciałabym aby tak wyjątkowe (dla mnie) imię zostało zdublowane w najbliższym otoczeniu. Co innego, gdyby było popularniejsze.

Okazało się że bratowa (rodząca 5 tyg wcześniej) będzie miała syna, i sama jestem ciekawa jak dadzą na imię :)

Nasz Mieszko robi furore wśród bliskich znajomych, natomiast rodzina "przemilcza". Chyba nie muszę mówić, ze mam to głęboko gdzieś :D

NIEPOKORNA, moremi lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boję, po prostu nie mam takiej potrzeby :)

Jakbym wybrała dość rzadkie imie, to z pewnością nie chciałabym, żeby w towarzystwie było jeszcze drugie dziecko o tym samym imieniu. Zrezygnowaliśmy z niektórych z powodu ich popularnosci, po prostu nie lubimy takiego powtarzactwa ;] sama mam takie imie, że od dzieciaka jestem jedną z 2 czy 3 wszędzie i mnie to wkurza.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Też mam co 4 tygodnie- przy każdej wizycie. Na początku było częściej.

Ja chodzę co trzy tygodnie na NFZ i tez przy każdej wizycie mam USG.
    Co do Lidla i zakupu jakiś promowanych, fajnych rzeczy to w mojej okolicy jest katastrofa... Wszystko przekopane, porozrzucane, ludziska za przeproszeniem ryją jak świnie. Ciężko cos dostać jeśli pójdzie się później. Jak myślę o takich promocjach w Lidlu to od razu mam przed oczami filmiki z netu jak ludzie sobie z rąk towar wyrywają :(

f2w33e3k8e2wdta9.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ