X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Ojej 2 tygodnie aż?
    A robiłaś na czczo czy 4 godziny po zastrzyku, bo tak właśnie gdzieś przeczytałam... Musiałaś zostawić w labo 1 zastrzyk?

4 godziny po zastrzyku, nie na czczo :) zastrzyk zrobiłam o 4 nad ranem a o 8 badałam :) Zjadłam lekkie śniadanie i popiłam inką :) nie brałam za to przed badaniem acardu. Żadnego zastrzyku nie zostawiałam, nic ode mnie nie chcieli takiego

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Xaxa rzeczywiście trochę hardcorowy masz ten zestaw mutacji... ja mam dwie z MTHFR ale heterozygoty (tak sie pisze chyba? :p) i PAI-1. U Ciebie widzę że nie dość że więcej, że mix, to jeszcze homozygoty... hmmm no trzeba rzeczywiście uważnie kontrolować te poziomy, no i trzymać rękę na pulsie.

Dokładnie mam mutację MTHFR C677T homozygotę i heterozygoty mutacji Leiden i mutacji w genie protrombiny, bardzo rzadko się zdarza żeby występował taki zestaw, genetyk mówiła, że jeszcze nie spotkała osoby gdzie występuje to wszystko razem :/

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej z list usunęłabym patyczki do uszu. Dzieciom się uszu nie czyści. Co najwyżej osusza zwykłym wacikiem złożonym parę razy.

Mój brzuch jest miękki, macica różnie. Raz twarda raz miękka. Da się ją wyczuć za każdym razem. To jest mięsień. Teraz mocno ćwiczy, więc będzie twardszy niż tłuszczyk na brzuchu :)

Z jednej strony super mi tu na wakacjach, ale z drugiej chciałabym już wrócić. Umówić się na USG. Od 12 tygodnia Malucha nie widziałam, gdzie tam 22 tydzień.

moremi lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy stosujecie coś profilaktycznie w ciąży? Provag lub lactibiosfemina doustne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 16:39

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • mietata Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ale naprodukowałyście. Ja sobie wypoczywam we Francji teraz i wpadłam w szał zakupowy książeczek. Chyba muszę regał kupić jeszcze zanim wózek nabędę. Tu są takie piękne książki dla maluchów, że oszalałam ;)

Ciuszków nadal nie kupuje, czekam co spłynie od znajomych, nadal się nie wkręciłam, ale książeczki na mnie działają jak nie wiem co ;)
    brzuch się powiększył, dokupiłam znowu jakieś spodnie ciążowe, tu w H&m lepszy wybór niż u nas.

Mam fazę owocową, ananasy, sok grejpfrutowy codziennie i truskawki, reszta mogłaby zniknąć z mojego jadłospisu ;)
    Niestety moje ostatnie pseudo ruchy dziecia okazały się jednak być pseudo bo jednak nic nie czuję.

Wolfmama co u Ciebie? odezwij się jak badania i czy wszystko ok

Charlutek no widzisz tak jest, że jak telefon z przychodni to zaraz sobie wyobrażamy cuda wianki, a te testy nie są niepotrzebne, było już wiele o tym, że poziom białka pappa może być wskaźnikiem na co trzeba uważać w ciąży i lepiej wiedzieć, że trzeba cięzarną obserwować pod kątem np nadciśnienia niż żyć w błogiej nieświadomości. Wszelkie badania są po to żeby wiedzieć o jest nie tak i zapobiegać wielu dolegliwościom, a nie nas straszyć, straszymy to my siebie :) Ale cieszę, że wszystko u ciebie ok.

POzdrawiam was z pięknego Paryża, jeszcze parę dni odsapnę i wracam do roboty, miłego weekendu gdziekolwiek jesteście.

moremi lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ja jestem nienornalna? Czy dziecko juz mi uderzylo do glowy? Moja bardzo dobra znajoma jest w ciazy tez pierwszej tak jak ja. Tez ma miec corke. My z mezem staralismy sie ponad dwa lata oni miesiac. Ona ma termin na miesiac przede mna... I teraz przejde do sedna : od poczatku odkad tylko zaczelismy sie starac mowilam wszem i wobec jakie imie chce dac jesli bede miala corke i teraz sie dowiedzialam, ze ona tez tak da... Czuje sie strasznie glupio bo mamy samych wspolnych znajomych i wogole a ja urodze druga i bedzie, ze to ja zgapilam jak idiotka imie po niej... Czuje sie okropnie i jest mi przykro :(

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy tez macie tak duzo śluzu? U mnie dzisiaj jakos wyjątkowo, wkładkę zmieniałam juz X razy. Niby robiłam ostatnio posiew w zeszłym tyg i wszystko ok, śluz jest mlecznobiały i bez zapachu, ale jakos niepokoi mnie jego ilośc, jeszcze tyle ze mnie nie ciekło :O (sorry za dosłowność)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny czy wy stosujecie coś profilaktycznie w ciąży? Provag lub lactibiosfemina doustne ?
    Ja w ciazy nie stosuje ale chyba zapytam lekarza co o tym mysli bo ja od zawsze mam problem z infekcjami

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Dziewczyny, czy tez macie tak duzo śluzu? U mnie dzisiaj jakos wyjątkowo, wkładkę zmieniałam juz X razy. Niby robiłam ostatnio posiew w zeszłym tyg i wszystko ok, śluz jest mlecznobiały i bez zapachu, ale jakos niepokoi mnie jego ilośc, jeszcze tyle ze mnie nie ciekło :O (sorry za dosłowność)
    Ja tak mam od poczatku ciazy i caly czas bylo wszystko ok i lekarz mowil mi, ze to normalne w ciazy dopiero teraz infekcje zlapalam to mi sie dziwnawy ten sluz zrobil ale mam nadzieje, ze szybko sie wylecze

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wow ale naprodukowałyście. Ja sobie wypoczywam we Francji teraz i wpadłam w szał zakupowy książeczek. Chyba muszę regał kupić jeszcze zanim wózek nabędę. Tu są takie piękne książki dla maluchów, że oszalałam ;)

Ciuszków nadal nie kupuje, czekam co spłynie od znajomych, nadal się nie wkręciłam, ale książeczki na mnie działają jak nie wiem co ;)
    brzuch się powiększył, dokupiłam znowu jakieś spodnie ciążowe, tu w H&m lepszy wybór niż u nas.

Mam fazę owocową, ananasy, sok grejpfrutowy codziennie i truskawki, reszta mogłaby zniknąć z mojego jadłospisu ;)
    Niestety moje ostatnie pseudo ruchy dziecia okazały się jednak być pseudo bo jednak nic nie czuję.

Wolfmama co u Ciebie? odezwij się jak badania i czy wszystko ok

Charlutek no widzisz tak jest, że jak telefon z przychodni to zaraz sobie wyobrażamy cuda wianki, a te testy nie są niepotrzebne, było już wiele o tym, że poziom białka pappa może być wskaźnikiem na co trzeba uważać w ciąży i lepiej wiedzieć, że trzeba cięzarną obserwować pod kątem np nadciśnienia niż żyć w błogiej nieświadomości. Wszelkie badania są po to żeby wiedzieć o jest nie tak i zapobiegać wielu dolegliwościom, a nie nas straszyć, straszymy to my siebie :) Ale cieszę, że wszystko u ciebie ok.

POzdrawiam was z pięknego Paryża, jeszcze parę dni odsapnę i wracam do roboty, miłego weekendu gdziekolwiek jesteście.
    czy wszystko ok to dowiem sie dopiero po polowkowym. ale nie schizuje i jestem dobrej mysli. czesto goscisz sie w tej francji- czyżby mąż francuz? milego pobytu, baw sie dobrze w przepieknym Paryżu ;)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

Mi zawsze przy infekcjam i grzybicach dobrze robił invag. To chyba to samo co provag tylko że dopochwowy. Myślę że taki lepiej zadziała tam gdzie trzeba. Trzyma się go w lodówce.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Dziewczyny czy ja jestem nienornalna? Czy dziecko juz mi uderzylo do glowy? Moja bardzo dobra znajoma jest w ciazy tez pierwszej tak jak ja. Tez ma miec corke. My z mezem staralismy sie ponad dwa lata oni miesiac. Ona ma termin na miesiac przede mna... I teraz przejde do sedna : od poczatku odkad tylko zaczelismy sie starac mowilam wszem i wobec jakie imie chce dac jesli bede miala corke i teraz sie dowiedzialam, ze ona tez tak da... Czuje sie strasznie glupio bo mamy samych wspolnych znajomych i wogole a ja urodze druga i bedzie, ze to ja zgapilam jak idiotka imie po niej... Czuje sie okropnie i jest mi przykro :(
    ale chamstwo, tez bym sie mega wkurzyla. ustaw ja do pionu i zapytaj, dlaczego kradnie ci imię ;)

Zuza2323 lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:

Ja tak mialam w 1 ciazy tylko ja rodzilam wczesniej. Od tej pory nikomu nie mowie jakie bedzie imie bo sie bardzo wkurzylam. Imie corce zmienilismy i tamto mi sie juz nie podoba

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zmienie bo juz tego nie chce... Imie malo popularne wiec watpie, ze sama je wymyslila a mowilam jej o nim juz dawno a ona teraz twierdzi, ze sama se wymyslila to imie ale stwierdzila, ze trudno bedziemy miec te same... Nie wiem jak tak mozna ja bym tak nigdy nie zrobila. Wymysle inne i nikomu nie powiem i tyle

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Mi zawsze przy infekcjam i grzybicach dobrze robił invag. To chyba to samo co provag tylko że dopochwowy. Myślę że taki lepiej zadziała tam gdzie trzeba. Trzyma się go w lodówce.
    Rozumiem. Ja ogólnie nie mam problemów z infekcja ale lekarz kazał spróbować z luteina 50 mowil ze moze 100 jest za silna jak jej nie biore jest ok a jak zaczynam to odrazu mnie tam piecze. .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to wsio ryba jak ludzie dają na imię swoim dzieciom, głupio to bym się poczuła gdyby mi ktoś powiedział, że kilka lat temu zaklepał imię i ja już nie mogę go wykorzystać ;) A co mają matki i ojcowie tysięcy Stasiów, Julek i Helen powiedzieć ? ;)

Zuza, jeśli twoi znajomi będą komentować kto komu imię podkradł to serio, piaskownica...

Katarzyna87, Pani Moł, NIEPOKORNA, moremi lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, ja też bym się wkurzyła ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wazne juz sie jakos z tym pogodzilam znajde dla dziecka inne imie poprostu na tym mi zalezalo a niestety ale ludzie tacy sa, ze uwielbiaja komentowac decyzje innych i jestem pewna, ze mieli by duzo do powiedzenia a kolezanka nie wyprowadzalaby ich z bledu. Po prostu jakbym sie nie zapytala to bym nawet nie wiedziala bo tylko mi tego nie powiedziala i uwazam, ze to bylo nie fer a temat z imionami byl dosc swiezy a nie sprzed paru lat zaklepane

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Ja tak mialam w 1 ciazy tylko ja rodzilam wczesniej. Od tej pory nikomu nie mowie jakie bedzie imie bo sie bardzo wkurzylam. Imie corce zmienilismy i tamto mi sie juz nie podoba

Wy tak serio oO???
    Zuza moim zdaniem, tak, dziecko uderzylo ci do glowy. Kazdy ma prawo nazwac dziecko jak chce. Moze to imie baedzo im sie podobalo.
    Napewno na twoim miejscu nie zmienialabym imienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 07:22

Aasha, Katarzyna87, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:

Jeśli staraliście się dwa lata, to koleżanka mogła nie wiedzieć, że zaraz zajdziecie w ciążę i będziecie chcieli wykorzystać to imię teraz, więc raczej nie chciała Ci tym dokuczyć.

Mnie też kiedyś różne znajome mówiły, jak chcą nazwać kiedyś swoje dzieci, kiedy będą je mieć, a nawet o tym nie pamiętam. Ja jestem w ciąży teraz i wybieram imię teraz i nie chciałabym, żeby mnie piętnował ktoś za to, że kilka lat temu mówił, że chce tak nazwać swoje dziecko, a ja wybrałam to imię ;) Zresztą powtórki wśród znajomych się zdarzają, każdy może nazwać dziecko jak chce.

moremi lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ