Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunshine_111 wrote:Ojej 2 tygodnie aż?
A robiłaś na czczo czy 4 godziny po zastrzyku, bo tak właśnie gdzieś przeczytałam... Musiałaś zostawić w labo 1 zastrzyk?
4 godziny po zastrzyku, nie na czczozastrzyk zrobiłam o 4 nad ranem a o 8 badałam
Zjadłam lekkie śniadanie i popiłam inką
nie brałam za to przed badaniem acardu. Żadnego zastrzyku nie zostawiałam, nic ode mnie nie chcieli takiego
Sunshine_111 lubi tę wiadomość
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Invis wrote:Xaxa rzeczywiście trochę hardcorowy masz ten zestaw mutacji... ja mam dwie z MTHFR ale heterozygoty (tak sie pisze chyba? :p) i PAI-1. U Ciebie widzę że nie dość że więcej, że mix, to jeszcze homozygoty... hmmm no trzeba rzeczywiście uważnie kontrolować te poziomy, no i trzymać rękę na pulsie.
Dokładnie mam mutację MTHFR C677T homozygotę i heterozygoty mutacji Leiden i mutacji w genie protrombiny, bardzo rzadko się zdarza żeby występował taki zestaw, genetyk mówiła, że jeszcze nie spotkała osoby gdzie występuje to wszystko razem
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Z jednej z list usunęłabym patyczki do uszu. Dzieciom się uszu nie czyści. Co najwyżej osusza zwykłym wacikiem złożonym parę razy.
Mój brzuch jest miękki, macica różnie. Raz twarda raz miękka. Da się ją wyczuć za każdym razem. To jest mięsień. Teraz mocno ćwiczy, więc będzie twardszy niż tłuszczyk na brzuchu
Z jednej strony super mi tu na wakacjach, ale z drugiej chciałabym już wrócić. Umówić się na USG. Od 12 tygodnia Malucha nie widziałam, gdzie tam 22 tydzień.moremi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy stosujecie coś profilaktycznie w ciąży? Provag lub lactibiosfemina doustne ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 16:39
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
wow ale naprodukowałyście. Ja sobie wypoczywam we Francji teraz i wpadłam w szał zakupowy książeczek. Chyba muszę regał kupić jeszcze zanim wózek nabędę. Tu są takie piękne książki dla maluchów, że oszalałam
Ciuszków nadal nie kupuje, czekam co spłynie od znajomych, nadal się nie wkręciłam, ale książeczki na mnie działają jak nie wiem co
brzuch się powiększył, dokupiłam znowu jakieś spodnie ciążowe, tu w H&m lepszy wybór niż u nas.
Mam fazę owocową, ananasy, sok grejpfrutowy codziennie i truskawki, reszta mogłaby zniknąć z mojego jadłospisu
Niestety moje ostatnie pseudo ruchy dziecia okazały się jednak być pseudo bo jednak nic nie czuję.
Wolfmama co u Ciebie? odezwij się jak badania i czy wszystko ok
Charlutek no widzisz tak jest, że jak telefon z przychodni to zaraz sobie wyobrażamy cuda wianki, a te testy nie są niepotrzebne, było już wiele o tym, że poziom białka pappa może być wskaźnikiem na co trzeba uważać w ciąży i lepiej wiedzieć, że trzeba cięzarną obserwować pod kątem np nadciśnienia niż żyć w błogiej nieświadomości. Wszelkie badania są po to żeby wiedzieć o jest nie tak i zapobiegać wielu dolegliwościom, a nie nas straszyć, straszymy to my siebieAle cieszę, że wszystko u ciebie ok.
POzdrawiam was z pięknego Paryża, jeszcze parę dni odsapnę i wracam do roboty, miłego weekendu gdziekolwiek jesteście.moremi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy ja jestem nienornalna? Czy dziecko juz mi uderzylo do glowy? Moja bardzo dobra znajoma jest w ciazy tez pierwszej tak jak ja. Tez ma miec corke. My z mezem staralismy sie ponad dwa lata oni miesiac. Ona ma termin na miesiac przede mna... I teraz przejde do sedna : od poczatku odkad tylko zaczelismy sie starac mowilam wszem i wobec jakie imie chce dac jesli bede miala corke i teraz sie dowiedzialam, ze ona tez tak da... Czuje sie strasznie glupio bo mamy samych wspolnych znajomych i wogole a ja urodze druga i bedzie, ze to ja zgapilam jak idiotka imie po niej... Czuje sie okropnie i jest mi przykro
-
Dziewczyny, czy tez macie tak duzo śluzu? U mnie dzisiaj jakos wyjątkowo, wkładkę zmieniałam juz X razy. Niby robiłam ostatnio posiew w zeszłym tyg i wszystko ok, śluz jest mlecznobiały i bez zapachu, ale jakos niepokoi mnie jego ilośc, jeszcze tyle ze mnie nie ciekło
(sorry za dosłowność)
-
Aasha wrote:Dziewczyny, czy tez macie tak duzo śluzu? U mnie dzisiaj jakos wyjątkowo, wkładkę zmieniałam juz X razy. Niby robiłam ostatnio posiew w zeszłym tyg i wszystko ok, śluz jest mlecznobiały i bez zapachu, ale jakos niepokoi mnie jego ilośc, jeszcze tyle ze mnie nie ciekło
(sorry za dosłowność)
-
mietata wrote:wow ale naprodukowałyście. Ja sobie wypoczywam we Francji teraz i wpadłam w szał zakupowy książeczek. Chyba muszę regał kupić jeszcze zanim wózek nabędę. Tu są takie piękne książki dla maluchów, że oszalałam
Ciuszków nadal nie kupuje, czekam co spłynie od znajomych, nadal się nie wkręciłam, ale książeczki na mnie działają jak nie wiem co
brzuch się powiększył, dokupiłam znowu jakieś spodnie ciążowe, tu w H&m lepszy wybór niż u nas.
Mam fazę owocową, ananasy, sok grejpfrutowy codziennie i truskawki, reszta mogłaby zniknąć z mojego jadłospisu
Niestety moje ostatnie pseudo ruchy dziecia okazały się jednak być pseudo bo jednak nic nie czuję.
Wolfmama co u Ciebie? odezwij się jak badania i czy wszystko ok
Charlutek no widzisz tak jest, że jak telefon z przychodni to zaraz sobie wyobrażamy cuda wianki, a te testy nie są niepotrzebne, było już wiele o tym, że poziom białka pappa może być wskaźnikiem na co trzeba uważać w ciąży i lepiej wiedzieć, że trzeba cięzarną obserwować pod kątem np nadciśnienia niż żyć w błogiej nieświadomości. Wszelkie badania są po to żeby wiedzieć o jest nie tak i zapobiegać wielu dolegliwościom, a nie nas straszyć, straszymy to my siebieAle cieszę, że wszystko u ciebie ok.
POzdrawiam was z pięknego Paryża, jeszcze parę dni odsapnę i wracam do roboty, miłego weekendu gdziekolwiek jesteście.7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
czarnulka24 wrote:Dziewczyny czy wy stosujecie coś profilaktycznie w ciąży? Provag lub lactibiosfemina doustne ?
Mi zawsze przy infekcjam i grzybicach dobrze robił invag. To chyba to samo co provag tylko że dopochwowy. Myślę że taki lepiej zadziała tam gdzie trzeba. Trzyma się go w lodówce.czarnulka24 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Zuza2323 wrote:Dziewczyny czy ja jestem nienornalna? Czy dziecko juz mi uderzylo do glowy? Moja bardzo dobra znajoma jest w ciazy tez pierwszej tak jak ja. Tez ma miec corke. My z mezem staralismy sie ponad dwa lata oni miesiac. Ona ma termin na miesiac przede mna... I teraz przejde do sedna : od poczatku odkad tylko zaczelismy sie starac mowilam wszem i wobec jakie imie chce dac jesli bede miala corke i teraz sie dowiedzialam, ze ona tez tak da... Czuje sie strasznie glupio bo mamy samych wspolnych znajomych i wogole a ja urodze druga i bedzie, ze to ja zgapilam jak idiotka imie po niej... Czuje sie okropnie i jest mi przykro
Zuza2323 lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Zuza2323 wrote:Dziewczyny czy ja jestem nienornalna? Czy dziecko juz mi uderzylo do glowy? Moja bardzo dobra znajoma jest w ciazy tez pierwszej tak jak ja. Tez ma miec corke. My z mezem staralismy sie ponad dwa lata oni miesiac. Ona ma termin na miesiac przede mna... I teraz przejde do sedna : od poczatku odkad tylko zaczelismy sie starac mowilam wszem i wobec jakie imie chce dac jesli bede miala corke i teraz sie dowiedzialam, ze ona tez tak da... Czuje sie strasznie glupio bo mamy samych wspolnych znajomych i wogole a ja urodze druga i bedzie, ze to ja zgapilam jak idiotka imie po niej... Czuje sie okropnie i jest mi przykro
Ja tak mialam w 1 ciazy tylko ja rodzilam wczesniej. Od tej pory nikomu nie mowie jakie bedzie imie bo sie bardzo wkurzylam. Imie corce zmienilismy i tamto mi sie juz nie podobaZuza2323 lubi tę wiadomość
-
Ja tez zmienie bo juz tego nie chce... Imie malo popularne wiec watpie, ze sama je wymyslila a mowilam jej o nim juz dawno a ona teraz twierdzi, ze sama se wymyslila to imie ale stwierdzila, ze trudno bedziemy miec te same... Nie wiem jak tak mozna ja bym tak nigdy nie zrobila. Wymysle inne i nikomu nie powiem i tyle
-
Kaczuszka86 wrote:Mi zawsze przy infekcjam i grzybicach dobrze robił invag. To chyba to samo co provag tylko że dopochwowy. Myślę że taki lepiej zadziała tam gdzie trzeba. Trzyma się go w lodówce.
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mi to wsio ryba jak ludzie dają na imię swoim dzieciom, głupio to bym się poczuła gdyby mi ktoś powiedział, że kilka lat temu zaklepał imię i ja już nie mogę go wykorzystać
A co mają matki i ojcowie tysięcy Stasiów, Julek i Helen powiedzieć ?
Zuza, jeśli twoi znajomi będą komentować kto komu imię podkradł to serio, piaskownica...
Katarzyna87, Pani Moł, NIEPOKORNA, moremi lubią tę wiadomość
-
Nie wazne juz sie jakos z tym pogodzilam znajde dla dziecka inne imie poprostu na tym mi zalezalo a niestety ale ludzie tacy sa, ze uwielbiaja komentowac decyzje innych i jestem pewna, ze mieli by duzo do powiedzenia a kolezanka nie wyprowadzalaby ich z bledu. Po prostu jakbym sie nie zapytala to bym nawet nie wiedziala bo tylko mi tego nie powiedziala i uwazam, ze to bylo nie fer a temat z imionami byl dosc swiezy a nie sprzed paru lat zaklepane
-
sara9555 wrote:Ja tak mialam w 1 ciazy tylko ja rodzilam wczesniej. Od tej pory nikomu nie mowie jakie bedzie imie bo sie bardzo wkurzylam. Imie corce zmienilismy i tamto mi sie juz nie podoba
Wy tak serio oO???
Zuza moim zdaniem, tak, dziecko uderzylo ci do glowy. Kazdy ma prawo nazwac dziecko jak chce. Moze to imie baedzo im sie podobalo.
Napewno na twoim miejscu nie zmienialabym imienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 07:22
Aasha, Katarzyna87, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość
-
Jeśli staraliście się dwa lata, to koleżanka mogła nie wiedzieć, że zaraz zajdziecie w ciążę i będziecie chcieli wykorzystać to imię teraz, więc raczej nie chciała Ci tym dokuczyć.
Mnie też kiedyś różne znajome mówiły, jak chcą nazwać kiedyś swoje dzieci, kiedy będą je mieć, a nawet o tym nie pamiętam. Ja jestem w ciąży teraz i wybieram imię teraz i nie chciałabym, żeby mnie piętnował ktoś za to, że kilka lat temu mówił, że chce tak nazwać swoje dziecko, a ja wybrałam to imięZresztą powtórki wśród znajomych się zdarzają, każdy może nazwać dziecko jak chce.
moremi lubi tę wiadomość