Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Odniosę się do imienia Mieszko- nie zależy mi aby się komuś podobało, nie szukam poklasku, nie ukrywam tego też. Mieszkamy przy granicy Niemiec, więc do rozważenia byłoby imię jednakowo brzmiące w innych krajach, natomiast moja córka takiego nie ma, i jakoś problemu nie ma, a jest ubezpieczona w Niemczech, często spotykamy się z tamtejszą papierologia. Czasem śmiesznie jest je wymowic moim znajomym np z Hiszpanii ale cóż, to nie jest jakiś duży problem
Emigrować nie zamierzamy. To tyle w temacie imienia
Jeśli chodzi o mycie dziecka samą wodą- serio? Po tym jak dzieciaczek się,za przeproszeniem ukupka po pachy, albo po całym dniu ulewania mleczkiem?Nie wspominając o tym że takie dziecko potrafi się również spocic. A już dwulatek myty samą wodą...całkiem kosmos
serio, nie chcę być uszczypliwa, ale dzieci brudzą się, pocą, itd. Ja sobie tego nie wyobrażam
Moja córka ma swoje mydełko do codziennej kąpieli, szampon do włosków, a nawet od przeszło dwóch lat płyn do higieny intymnej dla dzieci. Tak samo jak ja lubię przed snem pójść pod odswiezajacy prysznic a później ewentualnie się wybalsamowac- myślę że samą wodą się nie da. Oczywiście jest mi obojętne w czym kto się myje, natomiast bardzo chciałam odnieść się do tego, co wydaje mi się...dziwne. Wiem, jak najwięcej wszystkiego eko,ale bez przesaaaady
Liwia, bardzo ładne imię. Wg mnie mało popularne, więc też bym się troszkę wkurzyla jakby ktoś chciał mi podkrasc.Zuza2323, Blondik, Katarzyna87, moremi, MarthaA lubią tę wiadomość
-
Ale Invis czemu kupy, wymiocin czy tym bardziej potu nie da sie zmyc woda? Przeciez to nie tluszcz a jesli o tluszcz chodzi to codzienne niszczenie warstwy lipidiwej naskorka mydlem nie jest dobre raczej. A juz napewno nie u tak malego dziecka. A ilosc alergii i roznych luszczyc czy zapalen skory tylko wzrasta wsrod dzieci mam wrazenie.
Moj dwulatek tez sie teraz brudzi jak swinka bo wiadomo, ze ziemia, piach, trawa itd. Ale zeby to zmyc wystarczy naprawde sama woda. Serio to jest tylko w glowie i reklamie ze trzeba codziennie mydlic cale cialo jakbysmy pracowali pol dnia ze smarem i krowim lajnem.
A co do imienia to ja cie nie oceniam. Mowie tylko jaka jest moja strategia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 17:05
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
dziewczyny polecam wakacje w ciąży, szczególnie zwiedzanie. Do każdego muzeum bez kolejki, aż miło
wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość
-
Katarzynaa wrote:Dziewczyny, nie mogę się przekopać i wyszukać. Co polecicie na ból gardła? Obudził mnie w nocy po prostu potworny ból. Piję na przemian herbatę z miodem i cytryną oraz z sokiem malinowym. Jak znam siebie, będzie bolało z tydzień, jak zwykle. Masakra, najpierw bolało mnie po lewej stronie, a teraz już całe gardło
Dodam, że ja od dziecka miałam problemy z gardłem, częste infekcje, zupełnie niegroźne, bez gorączki itp. Ale teraz w porównaniu z ciążowymi dolegliwościami tworzy to mieszankę z którą ciężko żyć
Nic mi tak dobrze nie pomaga jak tantun verde w psiukadelku. Tylko kupujè uniben - to samo a 2 razy tańsze9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
sara9555 wrote:Nieee.. Tu jest caly czas nieprzyjemnie. Dlatego w ciagu moich 18tyg weszlam tu ze 3 razy. Sa osoby w 1 ciazy ktore czegos nie wiedza i o cos pytaja, a potem niektore czuja sie madrzejsze i czuc to narzucanie. A zrobcie tak a tak. A po co ci to a to. A ze ja takiego zachowania nie lubie to mnie tu nie ma. A szkoda.. Teraz siedze na ovu i wiecej gadam z dziewczynami testujacymi i tam nadrabiam wszystkie posty zawsze. Niech ludzie zrozumieja ze jak ktos pyta o cos to mozna podpowiedziec, a jak cie ktos nie pyta to po co ja nawracasz?
Chyba jestem gruboskórna, aktualnie czegoś takiego kompletnie nie widzę.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
K@sia wrote:Ja imbir ścieram na tarce i dodaje do herbaty
Ja robię bezalkoholowego grzańca. Woda z kawalkiem cynamonu, goździkami, imbirem w proszku i sokiem malinowym. Dobre i baardzo rozgrzewające.Pani Moł lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Na każdym wątku są spięcia, nasz się jakoś szczególnie nie wyróżnia. Ale na bbf jest ich ogólnie więcej niż na of. Tak to jest, ludzie są różni, różne charaktery - szczególnie jak są same kobiety :> Ja chętnie czytam opinie naszych wątkowych mam na różne tematy, nawet jeśli się z nimi nie zgadzam. Natomiast jak któraś się wymądrza, napisze coś chamsko, albo krytykuje inne, to mnie to po prostu śmieszy i olewam.
wichrowe_wzgórza, mietata, Blondik, moremi, Majblanca lubią tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
PsotkaKotka wrote:Ale Invis czemu kupy, wymiocin czy tym bardziej potu nie da sie zmyc woda? Przeciez to nie tluszcz a jesli o tluszcz chodzi to codzienne niszczenie warstwy lipidiwej naskorka mydlem nie jest dobre raczej. A juz napewno nie u tak malego dziecka. A ilosc alergii i roznych luszczyc czy zapalen skory tylko wzrasta wsrod dzieci mam wrazenie.
Moj dwulatek tez sie teraz brudzi jak swinka bo wiadomo, ze ziemia, piach, trawa itd. Ale zeby to zmyc wystarczy naprawde sama woda. Serio to jest tylko w glowie i reklamie ze trzeba codziennie mydlic cale cialo jakbysmy pracowali pol dnia ze smarem i krowim lajnem.
A co do imienia to ja cie nie oceniam. Mowie tylko jaka jest moja strategia.
Nie przekonuje mnie toCórka jest mydlona i lubię jak pachnie. Alergii skórnych nigdy nie miała, nie jest też nadwrażliwa na nic. Przecież ja na nią nie wlewam pół butelki specyfiku
Takiemu maluszkowi też wlewa się kilka kropel do wanienki i gotowe. Rozumiem, że Ty również myjesz się samą wodą i nie używasz kosmetyków?
Ja tam korzystam ze wszystkich dobrodziejstw naszych czasów, bardzo lubię przeróżne, pięknie pachnące kosmetyki. Te dla mojej córki, wybieram ze szczególną uwagą, wiadomo skórka delikatna i trzeba odpowiednio dbać
mietata, rozumiem że brzusio rośnie?Korzystaj korzystaj
Ja się wczoraj zważyłam, i już 5 kg na plusie, ale jakoś mnie to nie dziwi, bo jedzonka sobie nie potrafię ostatnio żałować. Chyba odrabiam wszystkie te pierwsze tygodnie głodówki
Mnie dzisiaj teście zaskoczyli, bo kazali nam przesłać link do wózka który chcemy, i że oni nam kupią, bo u nich tak jest w rodzinie i koniec. Szczerze mówiąc, nie pomyślałam o tym, i trochę mi głupio pozwolić im na taki zakup dla nas.Pani Moł, Blondik, Karola___, moremi lubią tę wiadomość
-
Antonna popieram, internet serio trzeba z przymróżeniem oka traktować i się tak nie napinać. Wiadomo, że słowo pisane odbiera się różnie, ale nie przesadzajmy, jeszcze nie kojarzę, żebyśmy się tu wyzywały, obrażały czy bóg wie co. Nieprzytakiwanie sobie to nie jest jeszcze obrażanie. No ale wiadomo, hormony szaleją, może niektóre z nas są bardziej wrażliwe teraz, ale pamiętajcie to tylko forum, rozrywka w ciąży, nie bierzmy tak wszystkiego na poważnie
Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Invis, tak brzuszek skoczył, na razie jestem na poziomie wagi sprzed ciąży nadal więc chyba powietrze tam mam
(żartuję, w 1 trymestrze schudłam ze 2-3 kg to teraz je nadrobiłam znowu
a propos mycia, można i w kozim mleku, tylko dziewczyny, dzieci się nie pocą jak dorośli, dopiero w okresie dojrzewania hormony ruszają no i ten pote się zmienia. Inaczej musiałybyśmy maluchom antyperspiranty stosować ;P -
Invis- na codzien myje tylko strazegiczne miejsca mydlem
. A maluszek lubie jak pachnie maluszkiem a nie perfuma
. No i przynajmniej na poczatku dziecko powinno moc wachac naturalny zapach mamy, niezmacony zadnymi innymi zapachami (dlatego nie powinno sie wtedy uzywac zadnych perfum ani silnie pachnacych kosmetykow).
A ja oczywiscie ze uzywam kosmetyki ale ja mam ponad 30ci lat a nie pare tygodni
No ale dosc juz o tym.
Ja mylam i myc bede dziecko tylko czysta woda i nie bede go niczym smarowac bo uwazam to za zbedne i wrecz wymuszone u wiekszosci reklama.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak zimą, pewnie nie jest to to samo co latem, ale córkę urodziłam w upalnym lipcu i każdego wieczora była już mega poklejona od upału, do tego często dochodziło ulane mleczko iii trzeba było dzidziutka jednak odświeżyć
Dzieci nie pocą się jak dorośli, wiadomo. Ale pot jednego dorosłego też innemu nierówny- mi jest się wręcz ciężko spocić, a mój pot jest słabo wyczuwalny, natomiast np. moja przyjaciółka ma z tym tak ogromny problem, że niesamowicie uprzykrza jej to życie. Ale dzieci pocą się, kleją, no nikt mi nie powie że nieOczywiście, nie bronię nikomu mycia w samej wodzie, na zdrowie
Blondik lubi tę wiadomość
-
Tak a jeśli chodzi o perfumy to się zgodzę. Kiedy córa była maleńka nie perfumowałam się prawie. Nawet kiedy wiedziałam, że brat przyjedzie ze swoim maleńkim dzieckiem to oszczędzałam sobie perfumowanie, bo wiedziałam, że będę chciała maleństwo ponosić i wytulić.
-
Invis wrote:O proszę
i jak reakcja?
Powiedziała, że już dawno się domyślała, tylko mnie strach zapytać żebym nie ofukałasię popłakała, pffff
Ale nieobrażona, chyba kiedyś musi przywyknąć że jestem dzikusCharlutek lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Powiedziała, że już dawno się domyślała, tylko mnie strach zapytać żebym nie ofukała
się popłakała, pffff
Ale nieobrażona, chyba kiedyś musi przywyknąć że jestem dzikus
No jednak mama to chyba zawsze rozpozna. Moja to za każdym razem widziała po mnie że w ciąży jestem, nawet nie musiałam nic mówić. Dodam, że na samym początku ciąży.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość