X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę tylko euthyrox i pregnę więc to nie od leków. Współżycia nie było, w sumie to nic nadzwyczajnego nie robiłam bo źle się czułam i prawie cały dzień leżałam na kanapie. Może to osłabienie organizmu... Latam jak głupia do toalety i sprawdzam, ale nic się nie dzieje. Tej krwi było tak mało i za moment już nie było śladu że pomyślałam sobie nawet że może to jakieś zewnętrzne podrażnienie, albo że nie wiem, skaleczyłam się w palec, no ale nic nie znalazłam, żadnej ranki ani otarcia. No nic, będę obserwować. Oby to nie było nic złego...

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam jakąś nadżerkę, i gin mówi, że jak coś to może być od tego.
    Ogólnie mówił, żeby nie panikować od razu, tylko obserwować. Jeśli t tylko drobiazg, to może być naczynko, nadżerka, COKOLWIEK, bo wszystko jest dość dobrze ukrwione w tej chwili.
    Dopiero jak się nasili, to warto sprawdzić w szpitalu co się dzieje.

Mnie się dziś śniło mnóstwo krwi na papierze ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jeszcze raz jak się focie wstawia to pochwalę się moim brzucholem, który podobno w sukienkach jest już widoczny :) w spodniach wciąż wyglądam normalnie:p

Wiecie, że dzisiaj zapisałam się do szkoły rodzenia i na żelaznej w Wawce jedyny wolny termin przed porodem to 15.09-13.10. Byłam w szoku, bo na inflanckiej na przykład jeszcze na czerwiec są miejsca.

Wracając do spania dziecka z rodzicami, to u nas będę musiała powalczyć, bo przez pół roku od urodzenia maluszka będziemy mieszkali w naszej kawalerce z antresolą, bo dopiero w styczniu / lutym odbierzemy klucze do nowego mieszkania, a na początku kwietnia się pewnie wprowadzimy. Więc przez ten czas będziemy mieszkać w kawalerce z antresolą. Na antresoli jest nasz materac do spania i łazienka, na jakiekolwiek łóżeczko nie ma już miejsca, po prostu nie zmieści się w żaden możliwy sposób. A nie chciałabym, żeby dziecko spało z nami na materacu na podłodze.
    Więc będę latać góra - dół. Sama sobie współczuje, ale cóż jak nie ma wyboru to musimy dać radę, a jak będzie już tak dramatycznie to po prostu coś wynajmiemy, żeby przetrwać.
    Po wizycie koleżanki, która mnie wszystkim "straszyła", zadzwoniłam do drugiej, a ta dla odmiany miała właśnie takie dziecko, które w nocy przesypiało 6 godzin i dopiero płakało, więc może i ja takie będę miała ? trzeba być optymistą <3

w4sqflw1pp6mhaw2.png

Wysłany: 5 czerwca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pójdę do jakiejś akredytowanej przez Żelazną. Jest coś niedaleko mnie. Patrzyłam, że różnią się czasem programami i nawet bardziej mi pasuje.

Karola, tu masz link https://zapodaj.net/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 12:10

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na żywo coś widać, ale na zdjęciu tak nie za bardzo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 12:28

czarnulka24, Pani Moł, Zuza91, Katarzyna87, Mama2kituszek, KasiaHaBe, Jooozefka, moremi, mietata, Zuza2323 lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same chude szczapy, idę stąd ;]

Katarzyna87, kasiula_00 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od doktora z pieśnią na ustach, moje dziewczę nie wyhodowało sobie męskich narządów ;) jest ruchliwa, waży 194 g <3 nie bardzo chciała dać się pooglądać, najpierw siedziała na pupie ze skrzyżowanymi nóżkami normalnie pionowo, a potem porobiła fikoły trzymając się za głowę jak ją trochę doktor ponamawiał na ruch :) nooo, to teraz 3 dni spokoju, a pltem znów skreślam do 3.lipca :D

Aaa! I polecam Wam te spodnie w lidlu! Cieniutkie bawełniane z mikrocienkiego dżinsu, z pasem na brzuszek. Naprawdę są fajne :) spróbuję jeszcze raz skiknąć po takie granatowe materiałowe, też z pasem, może się załapię :)

wichrowe_wzgórza, Mama2kituszek, moremi, Sunshine_111, Asia_89, Charlutek lubią tę wiadomość

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam granatowe :) i trampki tez udało mi się upolować a byłam o 12 Wiec nie ram wczesnie ;)
    Są wyniki posiewu - ujemny. Ale nadal odczuwam lekkie pieczenie :/

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no skończyłam papierologię w końcu.
    Ja byłam w lidlu i tak jak weszłam tak wyszłam pójdę wieczorkiem bo normalnie to jakiś obłęd co się rano dzieje.
    Jestem dzisiaj chodzącą katastrofą aż wstyd. Co wezmę do ręki to zepsuje!!!!

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Holibka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki :)
    Czarnulka ja nie wiem gdzie ty te bliźniaki chowasz, chyba w piersiach ;)

Byłam dziś w lidlu ale spodnie najwyraźniej już wykupili. Z resztą na razie nie potrzebuję więcej niż mam, także nie płaczę ;)

Dziewczyny zauważyłyście u siebie ostatnio hmmm "ogłupienie"? Ja niestety zauważam od jakiegoś czasu, szczególnie jak jestem głodna lub zmęczona. Ostatnio zapomniałam pinu do telefonu (niezmieniany od bardzo dawna), wieczorem strach mnie za kierownicą posadzić, raz wymusiłam pierwszeństwo na rondzie, łapię się czasem na momentach zawieszenia.

Ostatnie tygodnie lecą mi niesamowicie szybko, jakby nie belly to miałabym problem z określeniem w którym tygodniu ciąży jestem ;)

Rzucam temat: łóżeczko - kupować od razu czy poczekać? Rozważam kupno kosza mojżesza na początek, więc wydawało mi się sensowne kupno łóżeczka później, ale z drugiej strony takie np. łóżeczko z szufladami może świetnie służyć jako podręczna szafka i przewijak. Co myślicie?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka nic nie mówi nawet o ogłupieniu ja to jestem ostatnio chodząca masakra!!!
    Dzisiaj zapomniałam o śniadaniu i lekach które własnie konsumuje.
    Wczoraj pojechałam na ten basen ubrana już w strój pod ciuchy i co ?? i zapomniałam gaci że trzeba spakować na powrót!!! No co wróciłam w samych spodniach...
    Zamiast cukru nasypałam koleżance soli do herbaty dobrze że to bliska koleżanka to się śmiała tylko inna mogłaby się obrazić.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Natalala Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Same chude szczapy, idę stąd ;]

Wcale, że nie ;) Mi się wydaje, że mój brzucho w porównianiu z dziewczynami jest ogromny a to 17 tydz :P od początku ciąży przytyłam 4 kg (84 kg teraz) przy wzroście 180cm.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b87281667d76.jpg

Zuza91, Katarzyna87, Mama2kituszek, Jooozefka, moremi, Zuza2323, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, ja jak pieluszkowa, wstałam z zamysłem wypicie magnezu i wzięcia leków na tarczycę i alergię, a wyszłam bez niczego :D

Przyznaję, dziecko zabiera mózg :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala wrote:
    Wcale, że nie ;) Mi się wydaje, że mój brzucho w porównianiu z dziewczynami jest ogromny a to 17 tydz :P od początku ciąży przytyłam 4 kg (84 kg teraz) przy wzroście 180cm.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b87281667d76.jpg

Jak się wypnę to mam większy ;> Ale u mnie do ciąży jako takiej dochodzi tłuszcz i przepona wypięta.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Jak się wypnę to mam większy ;> Ale u mnie do ciąży jako takiej dochodzi tłuszcz i przepona wypięta.

U mnie trochę tłuszczyku niestety też jest :P

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe ja też jestem okrągła :p Tu nie mam jak zrobić zdjęcia by pokazać, bo nie mamy tak dużego lutra, ale jak wrócimy do domu to się pochwalę :)

My kupujemy łóżeczko. Sprawdziło się.

A propos zapierania :p
    Przez całą wcześniejszą ciążę zapierałam się, że dziecko będzie od początku spało w swoim pokoju. Hahaha śmiać mi się z siebie chce jak o tym pomyśle :)
    Co prawda spała w swoim łóżeczku, a nie z nami, ale w naszej sypialni. i napiszę więcej....śpi do teraz :D

Majka na szczęście była z tych, co przesypiac całą noc zaczęła jak miała 5 tygodni. Wyczytałam na forach, że to nie normalne, że dziecko zaglodze, że mam ją budzić. Poszłam do lekarza, a ten mi kazał kleknac i na kolanach do Częstochowy iść, za takie dziecko :) hehe

Mama2kituszek, moremi lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą macie już upatrzone łóżeczka??

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Ja nawet nie mam swojego łóżka ;] Śpimy na podłodze, jak pójdę na zwolnienie to się wezmę może za projekt sypialni.
    Chciałabym łóżeczko mieć takie dostawiane, ale to muszę do czego je mieć przysunąć :D

Tak poza tym nie myślę o niczym. Ani o ciuchach, ani o wózku, ani łóżku... Najpierw połówkowe, potem zobaczę co będzie.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTINe wichrowewzgorza juz napisala to co bym powoedziala ale dodam ze sadze ze gdybys miala wybor czy brac te leki czy bie to na sto milionow procent bys ich nie brala.

Katarzyna super lekarz ;)

Co do lozeczka to ja bym chyba od razu kupila, kiedys w koncu sie przyda. Tylko ja bym takie 140x70 brala od razu.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Ja jeszcze nie, ale nie będę się nad tym mega koncentrować. Byle miało dwa poziomy, szufladę, i było białe :P

Pieluszkowazabawa możesz podrzucić link do Twojego sklepu raz jeszcze? Bo nie mogę się dokopać :/

Dziewczyny, brzuszki śliczne <3

A mi dzisiaj mężu wstydu narobił. Byliśmy w Biedronce w kolejce przy kasie, i nagle słyszę jak mój mąż głośno i wyraźnie mówi "Przepraszam, proszę przepuścić kobietę w ciąży" - i nagle rozstąpili się wszyscy przede mną, ja cała czerwona, kasjerka wzięła zakupy, skasowała, nawet zabrała koszyk bo z tego wszystkiego zapomniałam zostawić przed kasą. W szoku byłam, zażenowana, nagle wszystkie spojrzenia na mnie, miałam ochotę go zabić. A on cały dumny z siebie, że tak powinno być zawsze.

wichrowe_wzgórza, Pani Moł, Biedroneczka83, antonna, Zuza91 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ