X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee, fajny mąż :))
    Mój ostatnio zajrzał po 30 minutach do apteki, żeby sprawdzić co tak długo (kazałam mu w aucie czekać). Bo ja głupia nie powiedziałam, że mi się należy i stałam w sumie 40 minut :( No nie mogę się przemóc nawet tam, gdzie wola klientów nie miałaby nic do rzeczy :/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam łóżeczka ale takiego do 100/110cm długości. Większe mi do sypialni nie wejdzie :/ Chyba, że usunę toaletkę. Jakbyście coś widziały to dajcie znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 14:44

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - i mąż dobrze zrobił :D mnie dzis w lidlu z jednymi spodniami w ręce i niczym więcej babka z wózkiem pełnym po brzegi nie przepuściła, a gapiła się na mój brzunio. Już naprawdę jest widoczny, a jeszcze byłam w przylegającej sukience. No cóż, może w bardziej zaawansowanym stanie ludziom się większa empatia włączy ;)

Holibka, a co do takiego ogłupienia to już zauważyłam jakis czas temu. Zapominam, czy wzięłam leki, zapominam wpół zdania co w ogóle miałam powiedzieć, samochodem staram się nie jeździć - dziś łapałam się na tym zła na siebie, że jechałam za szybko w zabudowanym, potem postanowiłam zrobić odwrotnie i wlec się, z dwojga złego z takim zaskokiem lepiej 40 niż 70 przez miasto. Albo mówię coś i nie odmieniam słów, dopiero po chwili się orientuję, że coś nie tak powiedziałam. :D

• Invis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Eeee, fajny mąż :))
    Mój ostatnio zajrzał po 30 minutach do apteki, żeby sprawdzić co tak długo (kazałam mu w aucie czekać). Bo ja głupia nie powiedziałam, że mi się należy i stałam w sumie 40 minut :( No nie mogę się przemóc nawet tam, gdzie wola klientów nie miałaby nic do rzeczy :/

No wstyd się przyznać, ale ja również nie do końca potrafię się upomnieć o pierwszeństwo, a ludzie rzadko kiedy są domyślni i przychylni dla ciężarnych.

Dzisiaj pierwszy raz strasznie długo szukałam tętna na detektorze. Bo od wczoraj nie czułam ruchów. Okazało się, że dzidziutek zmienił całkowicie stronę brzucha, czego kompletnie się nie spodziewałam.

Słuchajcie wpadłam przypadkiem na TAKI wózek:

KLIK - AMELIS PRO
    KLIK - AMELIS MUKI

Cena mega niska (1499zł za komplet 2w1), producent X-landera, wygląda na to że ma wszystko czego potrzeba no i wg mnie wygląd też całkiem całkiem. Ma ktoś informacje na temat tego wózka, marki? Będę 19 czerwca na połówkowych w większym mieście to zajadę do takiego dużego sklepu z wózkami, może będzie i zerknę na żywo. Ale może miał ktoś styk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 14:55

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym go też zabiła:p:p:p:p Już widzę jakiego bym buraka puściła i zrobiła się taka malutka.
    Ja też nie korzystam z przywilejów brzucha nie licząc tego jednego razu w pepco co mnie ta baba popchnęła... grrr jak sobie przypomnę tego babsztyla to aż mi ciśnienie skacze.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017581361446

narazie mało tam zaglądam ale coś już zaczynam wstawiać.

Ja powiem szczerze że też nie myślę o wyprawce ale dzisiaj mnie natchnęło właśnie na łóżeczko dla maluszka. Nie mam jakiś wielkich wymagań ma być białe i skromne nie jakieś za bardzo udziwnione. Przejrzałam kilka stron z tym ale jakoś tak nie wiem nic mi się nie podoba a w lipcu chciałabym kupić żeby jeden wiekszy wydatek był z głowy już.
    A i co mi jeszcze przyszło dzisiaj do głowy??? No kogo ja wezmę na Chrzestnych dla mojego dziecka.... Hehe taki o sobie problem w 15 tygodniu wymyśliłam:P

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka ma AMELIS PRO i całkiem spoko fakt prowadziłam go chwilkę przed sklepem jak jej córcia płakała a ona musiała coś kupić ale leciutki zwinny także chyba najważniejsze ma.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hu, chrzestnych to ja mam od daaaawna wybranych ;) Nie było problemu z tym :)

Ja nawet nie wiem czym wózki się różnią i co powinny mieć ;)
    Ten czarny to trochę...jak dla Adamsów ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do "sklepu" bo narazie to tylko stronka potem mysle nad jakims sklepem ale faktycznie takim internetowych tylko tu musze sie rozeznac gdzie co i jak bo jestem ciemna w tym temacie -to wzory są przeróżne bo mam też stacjonarnie rzeczy i gdyby któras chciała coś innego to wezme ze sklepu i policze bez marży i kosztów związanych z firmą. Czyli np jak kosztuje 110zł to będzie cena 65zł (to przykład) bo na stronce narazie poza firma będą sprzedawane póki nie uruchomie tego prawdziwego sklepu a tu długa droga a czasu brak:(

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Invis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Ja bym go też zabiła:p:p:p:p Już widzę jakiego bym buraka puściła i zrobiła się taka malutka.
    Ja też nie korzystam z przywilejów brzucha nie licząc tego jednego razu w pepco co mnie ta baba popchnęła... grrr jak sobie przypomnę tego babsztyla to aż mi ciśnienie skacze.

Ja powiem szczerze że też nie myślę o wyprawce ale dzisiaj mnie natchnęło właśnie na łóżeczko dla maluszka. Nie mam jakiś wielkich wymagań ma być białe i skromne nie jakieś za bardzo udziwnione. Przejrzałam kilka stron z tym ale jakoś tak nie wiem nic mi się nie podoba a w lipcu chciałabym kupić żeby jeden wiekszy wydatek był z głowy już.
    A i co mi jeszcze przyszło dzisiaj do głowy??? No kogo ja wezmę na Chrzestnych dla mojego dziecka.... Hehe taki o sobie problem w 15 tygodniu wymyśliłam:P

Cudne printy. Koniecznie "polubiam". I czekam na więcej :) Fajnie by było jakby były ceny od razu podane, jakiś cennik czy coś:)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Hu, chrzestnych to ja mam od daaaawna wybranych ;) Nie było problemu z tym :)

Ja nawet nie wiem czym wózki się różnią i co powinny mieć ;)
    Ten czarny to trochę...jak dla Adamsów ;)

No najprawdopodobniej wybiorę właśnie czarny kolor wózka jak już :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach naszło mnie i zrobiłam sobie całą miche guacamole mniam mniam dodałam pietruszke bo mam ją jesc jak królik trawe wiec sie stosuje o mniom mniom

Katarzyna87, Holibka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala wrote:
    Wcale, że nie ;) Mi się wydaje, że mój brzucho w porównianiu z dziewczynami jest ogromny a to 17 tydz :P od początku ciąży przytyłam 4 kg (84 kg teraz) przy wzroście 180cm.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b87281667d76.jpg

Kochana ja startowałam 80kg potem spadek do 76 kg i teraz 4 miesiąc znów 80kg ale tylko dlatego ze apetyt wreszcie dopisuje :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do łóżeczka miałam super turystyczne byłam zadowolona z niego na maxa i co sprzedałam a miesiąc pozniej dowiedziałam sie ze w ciązy jestem :) teraz bedzie drewniane z szufladą od kolezanki tylko ja je sobie przemaluje :) na biało :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no własnie cennik hehe zapomniałam o tym:P:P:P:P Do wieczorka ogarnę i wstawię. Musze przerobić ten sklepowy bez kosztów firmowych żeby był.

Wichrowe_wzgórza u mnie jest ten problem że połowa nie ma bierzmowania a druga połowa ma już chrześniaków i nie chciałabym kogoś wrobić np w 4 chrześniaka tak jak ja jestem wrobiona. Łącznie z mężem mamy 7 więc jak przychodzą święta to idzie po kieszeni.

Teraz też mam stracha czy przypadkowo mój brat nie będzie chciał któregoś z nas wziąć oczywiście oby nie. Ale jak zapyta to nie odmówię bo dziecku się nie odmawia sakramentu.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    swoją drogą macie już upatrzone łóżeczka??

Ja mam upatrzone takie :)

http://babynet.pl/pinio-moon-lozeczko-120x60-cm-p-9392.html

Czeka się na nie około miesiąc czasu, a zamawiać będę jakoś w 7 miesiącu ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c91a803404f.jpg

A to my dzisiaj rano :)

czarnulka24, Jooozefka, moremi, Katarzyna87, Mama2kituszek, Sunshine_111, Zuza2323 lubią tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Kochana ja startowałam 80kg potem spadek do 76 kg i teraz 4 miesiąc znów 80kg ale tylko dlatego ze apetyt wreszcie dopisuje :)

Ja na początku nic a nic nie zgubiłam a to pewnie dlatego, że nie miałam wymiotów, ani od niczego mnie nie odrzucało, nie byłam wrażliwa raczej na zapachy itd. Oj a apetyt mi dopisuje, szczególnie wieczorami, ale staram się kontrolować.

Gdyby mój mąż był w ciąży to zapewne nie powstydziłby się upomnieć w kolejce, żeby go przpuścić :) nienawidzi stać w sklepowych kolejkach dlatego rzadko chodzi na zakupy.
    Tak sobie myślę, że u nas w kraju to chyba ciężko z przpuszczaniem w kolejce czy ustępowaniem miejsca ciężarnym... Z mojego doświdczenia i obserwacji wynika, że raczej ludzie udają, że nie widzą. Ja na razie czuję sie dobrze i nie wymagam, żeby ktoś mnie przepuszczał, postoję, ale ile jest babeczek, którym na przykład kręci się w głowie w przy dłuższym staniu albo mają zupełnie inne dolegliwości a nie "widzi misię" bo sa w ciąży.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że ja dalej nie ogarniam wstawienia zdjęcia :p to tak apropo, że w ciąży jestem jakaś głupsza;) no weszłam na to zapodaj wygenerowały mi się dwa linki i mam wpisać [img]ten pierwszy link http:/..[/img] czy jeszcze jakoś inaczej ?

Co do przepuszczania w kolejkach to ja ostatnio byłam w Mohito, kolejka straszna i bardzo duszno. W pewnym momencie naprawdę czułam się słabo, ale głupio mi było się przepychać, bo pomyślałam, że jestem w sklepie z ciuchami, to nie apteka czy spożywczy. Chciałam już odłożyć sukienki, aż mnie zawołała Pani, która stała pierwsza w kolejce i wręcz poprosiła, żebym weszła przed nią.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Pieluszkowa ale dlaczego założyłaś profil sklepu, jakby to była osoba?
    Nie prościej, wygodniej i na pewno lepiej marketingowo byłoby podłączyć sklep pod twój profil?
    Przykładowy fajny fanpage firmowy, moim zdaniem bardzo dobrze prowadzony: https://www.facebook.com/my.magic.mug/
    No i nie wiem czy wiesz, ale możesz sobie zmienić te dziwne cyferki na ukośniku po facebook.com/ na nazwę własną - chociażby nazwę sklepu, jak w przykładzie powyżej.
    Osobiście nigdy nie dodaję "nieludzi" do znajomych, więc siłą rzeczy nie mam jak obserwować twojego sklepu, nad czym bardzo ubolewam :/

age.png

age.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a łóżeczko chcę takie:
    https://woodies.pl/produkt/lozeczko-country-cot/

w4sqflw1pp6mhaw2.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ