Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola___ wrote:Co do przepuszczania w kolejkach to ja ostatnio byłam w Mohito, kolejka straszna i bardzo duszno. W pewnym momencie naprawdę czułam się słabo, ale głupio mi było się przepychać, bo pomyślałam, że jestem w sklepie z ciuchami, to nie apteka czy spożywczy. Chciałam już odłożyć sukienki, aż mnie zawołała Pani, która stała pierwsza w kolejce i wręcz poprosiła, żebym weszła przed nią.
Bo w Mohito najzwyczajniej śmierdzija nie wiem jak obsługa tam wytrzymuje. Drugi taki śmierdziuch, do którego w ciąży nie mogę nawet podejść to Kazar ;] mimo że buty uwielbiam to powiesiłabym za nie wiem co osobę, która wybrała zapach tego sklepu ;]
-
Ale wam fajnie z tym przepuszczaniem w sklepach. U mnie wogole nie ma takich przywilejow. Nawet w IKEA, nie ma kasy pierwszenstwa,a przeciez to taki miedzynarodowy, europejski sklep.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
My dzis mielismy stluczke samochodowa, gosc w nas walną od tylu, ale na szczescie nie szarpnelo mna bardzo. No i samochod uszkodzony troche z tylu. Mam nadzieje, ze dzidzia sie nie przestraszyla bardzo.
Czytam teraz taka ksiazke "Prenatal parenting", dopiero jestem na poczatku, ale tam jest o duzym wplywie matki,ogolnie rodzicow na zachowanie dziecka jeszcze podczas jego czasu w brzuchu.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
A ja mam mega sposob na zatwardzenia. Tzn. ja nie mialam zatwardzania jak dotad, ale mnie strasznie przeczyscilo po soku z ogorkow kiszonych
Takze jak ktoras ma problem to polecam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 17:43
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Ja w piątek miałam wizytę i mąż był ze mną, dzidzia dokładnie zbadana, rączki paluszki itp waży 280 gram na następnej wizycie polowkowe. Narazie jeszcze nie przytylam bo na początku schudłam i do wagi wyjściowej brakuje mi 200 gram. Więc się cieszę tym. Brzuch już widoczny . Będzie nadal dziewczynka.
Ja miałam w pierwszej ciąŻy nadzerke i przez to był zakaz seksu, może nie uszkodził on ale mogła krwawi po stosunku.no i przy badaniu dopochwowym niekiedy pokrwawiala dosyć mocno.
wichrowe_wzgórza, Katarzyna87, Sunshine_111, Charlutek lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Karola___ wrote:a łóżeczko chcę takie:
https://woodies.pl/produkt/lozeczko-country-cot/
Bardzo spodobało mi się jedno łóżeczko z tej strony, ceny też fajne. Znacie jeszcze inne takie fajne stronki? Z akcesoriami dla dzieci, itd.? Zaczęłabym dodawać na pierwszą stronkę coś.
Swoją drogą, zapomniałam Wam napisać, ale czy znacie stronkę PROMOBABY - KLIK? Często korzystałam z niej, kiedy córka była malutka. Polowanie na promocje pieluch, akcesoriów dla dzieci, itd, w różnych sklepach i marketachAle nie tylko pieluch, są też inne rzeczy, ale związane z dzieciakami, nie wiem czy z ciążą. Fajna sprawa
-
madzialenka84 wrote:A ja mam mega sposob na zatwardzenia. Tzn. ja nie mialam zatwardzania jak dotad, ale mnie strasznie przeczyscilo po soku z ogorkow kiszonych
Takze jak ktoras ma problem to polecam!
Mnie miesiac temu po kapuscie kiszonej, ale chyba z kilo zjadłam9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Poszłam po pracy do lidla. Upolowalam 2 pary tych haremek ostatnie w moim rozmiarze - granatowe i dżinsowe. I wiecie co? Dżinsowe nie weszły mi NA ŁYDKI!
Normalnie rozczarowanie milion. Na tylek ok, a na łydki nie?!? Te granatowe ok, chociaż góra ciut gorzej na mnie wyglada niż tamtych - acz i tak ich nie dociągnęłam na 100% przez te łydy
A takie miękkie, ładne
zostawię te granatowe, bo wygodne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 18:28
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Z tymi lekami to jest tak, że człowiek nawet czasami lekarzowi nie ufa. Ostatnio wyszła mi hiperkalcemia w badaniach, a endokrynolog kazała brać vit D, a tam jak byk w ulotce, nie brać przy nadmiarze wapnia...do tego na zdrowy rozum, spędzam sporo czasu na zewnątrz, w słoneczny dzień wystarczy 15 min na uzupełnienie poziomu vit D, do tego wyniki miałam ok. Sorry no nie biorę, zwłaszcza teraz jak chodzę 12-15 km dziennie w słońcu.
Nadmiar witamin czasami moze zaszkodzić bardziej niż niedobór...no ale ja to robię na własne ryzyko.
Słuchajcie dopadło mnie, jak wpadłam do kilku sklepów z ubrankami w Paryżu to oszalałamtzn w miarę rozsądku, ale wyniosłabym pół sklepu....
Zobaczcie jakie słodkie
My dziś zaczynamy 18tc, okazuje się że mój brzuch to jakiś fantomowy trochęja go widzę, wystaje na km, a na zdjęciach jest dosłownie niewidoczny! no ok jak stanę bokiem i mocno brzuch wypnę to widać, ale generalnie to w szoku jestem
W szkołach rodzenia akredytowanych przez Żelazną są już takie terminy?!?! wow jednak parcie na ten szpital ma chyba każda mieszkanka stolicyja zaczynam szkołę rodzenia w połowie sierpnia, już zaklepałam w maju.
A propos szpitalno leczniczych rzeczy, mam dośc głupie pytanie, jak to jest z pediatrą? Ja nie korzystam praktycznie z NFZ, bo chodzę tylko do specjalistów (w sensie u internisty nie byłam chyba z 15 lat), a stać w kolejkach miesiącami średnio mi się uśmiechało jak mi coś dolegało. Wiele lat mieszkałam za granicą to już w ogóle nie korzystałam z polskiej służby zdrowia...Teraz jak to wygląda? mam się jeszcze przed porodem zapisać do przychodni i wybrać pediatrę czy to jakaś rejonizacja jest? wybaczcie jeśli wyda wam się to niepoważnym pytaniem, ale serio nie znam systemuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 18:52
-
To ja widzę, że tu nikt nie tyje oprócz mnie!
Ja już +5kg na wadze! Dużo spodenek już odłożyłam, a większość bluzeczek... podwija się chamsko na brzuchu
W sukienkach zaś wydaje mi się, że wyglądam dziwnie. Cóż, widocznie mam nieodpowiednie ubrania
-
Ja nie chcę pokazywać się w przychodni na nfz z dzieciakiem, może powiem że się przeprowadzam i nie wiem, niech spadają.
ja chcę na Żelazną, bo tam jest mój lekarz, drugi znajomy lekarz, no i byłam zachwycona opieką jak leżałam przy poronieniu a potem zakażeniu.
natomiast do akredytowanej przez Żelazną szkoły zapisałam się dziś bez problemu na lipiec.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis, no bez przesady, tyć w ciąży trzeba przecież, i tłuszcz potrzebny do wykarmienia, także to jedyny okres w życiu kobiety kiedy wystający brzuch jest ok, dodatkowe kg nie martwią, a wałeczek tłuszczyku to mist have
wszystko też zależy jak się ta ciąża nam umiejscowi, ja odłożyłam już wszystkie moje spodnie w 13 tc i trudno, przeszłam na ciążowe z ulgą, że mnie nic bezsensownie nie ciśnie
agagaga dzięki za info, ale jak ja mam wiedzieć do kogo zapisuję dziecko, czy mogę się umówić na wizytę z takim pediatrą wcześniej i zobaczyć czy mi pasuje, czy mam z listy w przychodni wybrać nazwisko na zasadzie ence pence ? -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja nie chcę pokazywać się w przychodni na nfz z dzieciakiem, może powiem że się przeprowadzam i nie wiem, niech spadają.
ja chcę na Żelazną, bo tam jest mój lekarz, drugi znajomy lekarz, no i byłam zachwycona opieką jak leżałam przy poronieniu a potem zakażeniu.
natomiast do akredytowanej przez Żelazną szkoły zapisałam się dziś bez problemu na lipiec.
zdziwiłam się a propos szkoły rodzenia, bo któraś z was pisałam, że terminy już się prawie pokończyły.
Mam położną zamówioną na żelaznej, nie wiem czy to coś da, ale liczę na statystyki, że może ten listopada faktycznie nie jest tak obładowany.
Ja planuję jakiegoś prywatnego pediatrę mieć, ale przecież nie będę biegać do niego na każdy bilans i ważenie i wywalać kilkaset złotych, w końcu po coś ten nfz jest..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 19:09
-
PsotkaKotka wrote:JUSTINe wichrowewzgorza juz napisala to co bym powoedziala ale dodam ze sadze ze gdybys miala wybor czy brac te leki czy bie to na sto milionow procent bys ich nie brala.
Katarzyna super lekarz
Co do lozeczka to ja bym chyba od razu kupila, kiedys w koncu sie przyda. Tylko ja bym takie 140x70 brala od razu.
Psotka, własnie życie polega na tym że ZAWSZE mamy wybór. Ja wybrałam, żeby je brać.moremi lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Mietata, bo skończyły się na samej Żelaznej, a ja idę tylko do akredytowanej, obok mnie. Nie chcialoby mi się tam jeździć
Ja w ogóle mam gdzieś bilanse i takie tam, a jak coś to mamy kumpla pediatrę, więc mam wywalone w ogóle na przychodnie.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
jeśli chodzi o leki przy ivf to akurat wielkiego wyboru nie ma, jeśli chcemy żeby się udało
A propos wyborów to np zimą nie mam wyboru, oddycham tym warszawskim smogiem i niestety mam świadomość, że mój dzięć w listopadzie też się zaciągnie.... -
mietata wrote:jeśli chodzi o leki przy ivf to akurat wielkiego wyboru nie ma, jeśli chcemy żeby się udało
A propos wyborów to np zimą nie mam wyboru, oddycham tym warszawskim smogiem i niestety mam świadomość, że mój dzięć w listopadzie też się zaciągnie....
Kwestia co się stanie jeśli weźmiemy, a jeśli nie weźmiemy to inna sprawaTo już konsekwencje naszego wyboru, a nie sam wybór
Ale masz rację. Jeśli ktoś ma problemy to bez leków nie da rady utrzymać ciąży. Ale to dalej świadomy wybór
A odnośnie smogu to masz wybór- możesz wyjechać w BieszczadyWiem, że to abstrakcja bo nie po to zakładamy rodzinę i dom w jednym miejscu, żeby wyjeżdżać bo jest np. smog, ale mimo wszystko nadal mamy wybór
Irracjonalny, ale nikt na siłę nie trzyma w mieście.
Ps. na śląsku też jest mega smog zimąProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/