Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
waga u mnie teraz waga waha się +3 do +5kg, dziś było +5, najwięcej w historii mojego życia, o 1,4kg więcej niż wczoraj! obudziłam się nieco opuchnięta chyba pierwszy raz w ciąży
w przyszłym tygodniu robię badania, coś czuję że może tarczyca zaczyna nie wyrabiać, a może po prostu będę puchła? Buuuuu. Piłam wczoraj dużo, a wcale jakoś się nie przejadłam, brak zaparć, dziwnie.
moremi zrobiłaś mi ochotę na kapuśniak
pieluszkowazabawa wybrałaś bardzo stary sposób prowadzenia konta firmowego na facebooku, zdecydowanie odradzam Ci ciągnięcie go w ten sposób, to prehistoria i przysporzy ci tylko problemów, mogą też uznać to konto za fikcyjne i w efekcie je straciszpolecam kolejny raz założenia fanpage, to banalnie proste
jeśli będziesz potrzebowała to chętnie ci pomogę, napisz tylko wiadomość prywatną. Z łatwością znajdziesz też mnóstwo artykułów na temat zakładania fanpage firmy podpięty do konta osobistego facebook w Internecie.
Joozefka Przesyłam uściski dla całej waszej rodziny.
A odnośnie akcji charytatywnych – też je popieram, co jakiś czas kupuję coś albo wpłacam na siepomaga. Świetnie, że są takie akcje i że jako społeczeństwo stajemy na wysokości zadania, wspierając potrzebujących. Jednak zawsze jak widzę apele, zbiórki, akcje, boli mnie serce, że zabiegi ratujące życie czy znacząco poprawiające jego jakość nie są finansowane przez Państwo.
nawilżacze powietrza i oczyszczacze ja póki co nie zamierzam nic takiego kupować. Jestem olschoolowa i stawiam na rozszczelnione okna/wietrzenie plus w razie potrzeby mokry ręcznik na grzejniku. A smog to dla mnie kolejna propagandowa baja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 13:06
Jooozefka, moremi lubią tę wiadomość
-
pieluszkowazabawa wrote:nie dość że stres to jeszcze u każdej coś innego się pojawia.
Mówią że ciąża to nie choroba ale dla mnie jest bardziej upierdliwa niż choroba:P
Iiiii powiem Wam w sekrecie będzie jeszcze gorzej hihihihihi:P:P:P:P:P
W dodatku choroba szybko mija, a ciąża... -
Invis u mnei tez same dziewczynki w rodzinie i wśród znajomych także też musze liczyć sama na siebie:)
Jaki wózek wybrałaś???
Ja się wogóle zastanawiam nad kupnem samej gondolki bez spacerówki bo i tak będe chciała inną lżejsza później więc po co w to inwestować. -
pieluszkowazabawa wrote:Invis u mnei tez same dziewczynki w rodzinie i wśród znajomych także też musze liczyć sama na siebie:)
Jaki wózek wybrałaś???
Ja się wogóle zastanawiam nad kupnem samej gondolki bez spacerówki bo i tak będe chciała inną lżejsza później więc po co w to inwestować.
Jak go obejrzę na żywo, i będę zdecydowana na 100% to się podzielę jaki to wózek
Szukałam samej gondoli do kupna, ale nie mogłam znaleźć samej nowej gondoli, która w dodatku spełniałaby moje wymagania
-
Justine Daj znać jak było u lekarza i czy córka dalej jest córką
wichrowe_wzgórza Brzuch pojawia się i znika w zależności od potrzeb
Dziewcyny czy miałyscie do czynienia z taką sytuacją, że w ogólnym badaniu moczu wyszło Wam dość liczne bakterie i leukocyty podniesione (15-20 w polu widzenia) a w posiewie nie wyszło nic? Żadnych kolonii bakterii? Nie wiem co o tym myśleć. Dodam, że nic mnie nie piecze, nie swędzi, jedynie latam milion razy dziennie siusiu i mam uczucie niepełnego opróżnienia pęcherza.
Faktycznie nie wszystkim dziewczynom dane jest cieszyć się ciążą tak jak sobie to wyobrażały... -
Juz wymysliłam co zrobię z moja mini książeczką...
Otóż książeczka będzie zawierała:
-wyrawka dla maluszka
-wyprawka do szpitala dla mamy i dziecka
-2 karty przeznaczone do notatek
-fazy rozwoju dziecka (a tam waga, wzrost i obwód główki w poszegolnych miesiącach)
-wygodne pozycje karmienia
-10 kart pt "godzina karmienia" czyli tabelka karmienia dziecka mlekiem i ewentualne nieporzadane skutki (przydatne w szpitalu)
-ach te żąbki z miejscami aby wstawic datę wybicia się
dodatkowo będą czapeczki i niedrapki odpowiedni chłopiec niebieski dziewczynka rozowy
długopis
i teraz zastanawiam się nad torbą na zakupy z bawełny tylko nie wiem jaki napis czy: Będę mamą czy Jestem mamą .
I też na cel charytatywny pójdzie kilka sztuk. Wersja z torba i bez
Jak już zrobiłam to niech się komuś przyda moja praca:P
-
Oczyszczacz
Kupiliśmy jak Maja była malutka. Urodziła się pod koniec października, nie dało się wietrzyc. Syf w powietrzu. Ona wiecznie katar, łzawiące oczy.
Przeszło jak ręka odjal gdy wstawilismy maszynę do sypialni. W sumie tak się do Niego przyzwyczailiśmy, że chodzi prawie cały rok (po za ciepłymi wieczorami lata).
Mamy z Philipsa. Polecam każdemu.
dotykanie
W ciąży nie pozwalalam dotykać swojego brzucha, w rodzinie byłam brana za dziwoląga. Potem jest gorzej. Wszystkie Stare baby na osiedlu chciały dziecka dotykać. Sorry, ale wczesniej mogły się lo dupie drapać, a teraz moje dziecko. Raz jedna pani zaczęła macac Maję po policzku. Zrobiłam to samo. Też ją dotknęłam w policzek. Ona odskoczyla i się pyta co robię. Odpowiedziałam że to co ona. Sama doszła, że dotykanie jest dziwne.
Niestety to tylko jedna mniej....moremi lubi tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:
dotykanie
W ciąży nie pozwalalam dotykać swojego brzucha, w rodzinie byłam brana za dziwoląga. Potem jest gorzej. Wszystkie Stare baby na osiedlu chciały dziecka dotykać. Sorry, ale wczesniej mogły się lo dupie drapać, a teraz moje dziecko. Raz jedna pani zaczęła macac Maję po policzku. Zrobiłam to samo. Też ją dotknęłam w policzek. Ona odskoczyla i się pyta co robię. Odpowiedziałam że to co ona. Sama doszła, że dotykanie jest dziwne.
Niestety to tylko jedna mniej....
Cudowne9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mama2kituszek wrote:Nie, cisnienie ok.. Choc w takich momentach serce wali jak oszalale.
Morfologie robiłam pod koniec maja, wyszlo wszystko lekko ponizej normy, ale lekarka nic nie mowila, kazala brac zestaw wit omega med optima forte. Nie kupilam jeszcze, bo dojadam wit, ktore juz mam, tylko oddzielnie. Z zelaza, ktore sama kupilam, mam biofer, lykam 2 razy dziennie. Ale nie robilam bad.zelaza, tak wiec zrobię, bardzo dziekuje, moze potrzebuje czegos mocniejszego?? Czyli zelazo z oznaczeniem ferrytyny, ok, zrobie! Nie chce tak do konca ciąży, mam jeszcze starsze dziecko, tez mnie potrzebuje, a dzis nie moglam juz wyjsc i odebrac Jej z przedszkola, nie doszlabym... Ale kiszka:|
A może coś z cukrem nie tak? Spada albo rośnie?
-
Holibka, a gdzie mieszkasz? Ja w Poznaniu i powiem Wam, że ta zima dla mnie jako astmatyka byla tragiczna. Smog dowalil mi podwojnie. Dziekuje Bogu za skuteczne leki, inaczej chyba bym sie udusila albo zakaszlala na smierc. Strach myslec jak sie czuli astmatycy gdzies na śląsku..
Holibko, tego recznika na kaloryfer ani nawilzaczy takich ceramicznych na kaloryfer nie polecam, rozwijaja sie tam bakterie i grzyby przede wszystkim.
Nawilzacza takiego na prąd sie jeszcze nie dorobilam, za to bardzo bardzo polecam nebulizator, taki wiecie, z maseczką. W okresie zlobkowo przedszkolnym, u dzieci czesto chorujacych na inf. dróg oddechowych wręcz nieodzowny. A i ja czesto uzywam. Ale oczywiscie, ze spokojem, to ew. zakup na przyszlosc.
Z takich sprzętów na pewno ponownie kupie laktator elektryczny, bo akurat przy Mlodej mnie ratowal od poczatku, kiedy Mala za nic w swiecie cycka nie chciala, sciagalam wtedy mleko i podawalam z butli. Albo w nawale. Albo jak byla na neonatologii, ja w domu i cos z tym mlekiem musialam zrobic. Wtedy mialam medele mini electric, teraz moze są jeszcze lepsze i najlepiej podwojne, zeby zaoszczedzic czas. Jak się nie przyda, sprzedam. Oczywiscie bazuje po prostu na poprzednim doswiadczeniu, nie oznacza to, że u kazdej bedzie potrzebny. Ale pozyczenie chociaż takiego recznego od przyjaciolki w razie W polecam. Mozna też nim podkrecic laktacje.
W ogole tego tematu sie boję.. Ostatnio chcialam, a nie wyszlo, nie sadzilam, że dziecko może nie chciec piersi. Nawet polozne laktacyjne rozkladaly rece. Mala sie przez to odwodnila i wyladowala w inkubatorze, z sonda zoladkową. Wtedy myslalam, że jestem beznadziejna, a to cale cycowanie przereklamowane. Ale wiecie co, minelo kilka lat i bardzo bym chciala, żeby teraz wyszlo, no chociaż na kilka miesiecy. Ale nic na siłę, nie dopuszcze do takiej sytuacji jak przy Córce.. Ech, trudny temat dla mnie..
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Pieluszkowa, ja bym dała "jestem". Jakiś czas temu o tym pisałam, nie wiem czemu o kobietach w ciąży pisze się w czasie przyszłym w kwestii matkowania. Wg mnie są mamami od samego początku, tym bardziej jak na to czekają
Madziula, Pani Moł lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny prawdopodobnie będę mieć synów. Bo doktorka mówiła że widzi jajka
mam nadzieje ze się nie pomyliła bo mąż okropnie cieszy
wichrowe_wzgórza, Enna, Justine, Mama2kituszek, moremi, Jooozefka, KasiaHaBe, Karola___, agagaga, Charlutek, Pani Moł, annggela, Asia_89, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja wybrałam sobie wózek i okazało sie ze to stary model, ze sklepowych wystaw wyparly go nowsze tej samej firmy. Moze w jakims sklepie gdzie jest mega wybor jakis sie uchowal, mam taka nadzieje... na ten rok nie ma już tego koloru który sobie wybralam i jedyna opcja to zamówić przez Internet, no ale wiadomo, dopóki nie zobacze jak ten model wygląda to nie zamowie kota w workuSyn
-
Enna, no ten cukier badalam na początku tzn tą hemoglobinę glikowaną czy jakos tak.Teraz po koniec czerwca mialam wykonać krzywą obciazenia glukoza. Choc przyznam szczerze, że to chyba nie to, bo pewnie zauwazylabym zaleznosc z posilkami? A ja caly dzien jestem wypompowana. Dzis np zmeczylo mnie obranie kilku warzyw na zupę, musialam sie położyć. Wstaje na siusiu, wziąć cos do picia i jedzenia i z powrotem na kanapę
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Ja w ogóle nie znoszę żadnych buziaczków, przytulasków - typu imieniny w pracy czy coś. Chora jestem ;] Tylko do męża lubię ;]
Mam problem, żeby kogoś przytulić w ramach pocieszenia, nawet przyjaciółkę. Jakoś ta forma kontaktów międzyludzkich mnie odrzuca
Ok, cmoknięcie na dzień dobry w policzek w przyjaciółmi jak najbardziej, ale żeby nawet oni po brzuchu macali - aaaaaa! Jak senny koszmar!9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mama2kituszek wrote:Enna, no ten cukier badalam na początku tzn tą hemoglobinę glikowaną czy jakos tak.Teraz po koniec czerwca mialam wykonać krzywą obciazenia glukoza. Choc przyznam szczerze, że to chyba nie to, bo pewnie zauwazylabym zaleznosc z posilkami? A ja caly dzien jestem wypompowana. Dzis np zmeczylo mnie obranie kilku warzyw na zupę, musialam sie położyć. Wstaje na siusiu, wziąć cos do picia i jedzenia i z powrotem na kanapę
To już nie wiem co może Ci dolegac, może anemia? Współczuję bardzo bo brak sił to coś okropnego, jak chcesz coś zrobić a nie dasz rady.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Ja w ogóle nie znoszę żadnych buziaczków, przytulasków - typu imieniny w pracy czy coś. Chora jestem ;] Tylko do męża lubię ;]
Mam problem, żeby kogoś przytulić w ramach pocieszenia, nawet przyjaciółkę. Jakoś ta forma kontaktów międzyludzkich mnie odrzuca
Ok, cmoknięcie na dzień dobry w policzek w przyjaciółmi jak najbardziej, ale żeby nawet oni po brzuchu macali - aaaaaa! Jak senny koszmar!
A ja uwielbiam się przytulać, oczywiście nie do każdego ale do bliskich jak najbardziej:) a synka to zasypuje co dzień milionem buziaków od stóp do głów;) męża juz trochę mniej atakuje odkąd mamy dziecko; )