X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    miałam swego czasu problemy z pęcherzem, ewidentne zapalenie, w badaniu ogólnym bakterie, posiew jałowy. Ostatecznie u mnie przyczyną wiecznych infekcji była rozsiana endometrioza. Nie wiem jak u ciebie ale warto zapytać w laboratorium jak dokładnie pobrać próbkę na posiew i w jakich warunkach ją przechowywać i dostarczyć. Ewentualnie zapytać lekarza co jest nie tak.

Pewnie stresuję sie na zapas. W czwartek podskoczę do gina z wynikami, zobaczymy co powie.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Hej Lilly! A wiesz, że właśnie o Tobie myślałam?! Telepatia jakaś! Co u Ciebie? To miło, że zaglądasz :)
    Ściągnęłaś mnie myślami ;)

A u mnie nic nowego. :) Jakoś zaakceptowaliśmy to co się stało, ale pogodzić się z tym nie da. CHcieliśmy się zacząć starać ale ja wciaż nie dostałam okresu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 16:45

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    O ja mieszkam od Ciebie Holibka zaledwie 30km...jadąc krajową 17stką ;)
    Gdzie zamierzasz rodzić...bo ja na Staszica :)...a nuż się na porodówce spotkamy :)

Joozefka to masz do mnie pewnie ze 40km bo ja mieszkam przy wylocie na Kraśnik ;)

Spotkanie na porodówce? Czemu nie? :D

Mój lekarz prowadzący, ten prywatny, jest na Jaczewskiego i jakoś nastawiałam się na rodzenie właśnie tam. O Jaczewskiego przy tym mam opinię, że tam jest bardzo duża rotacja pacjentów i ogólnie tłok i takiego "hurtowego" podejścia do rodzących trochę się obawiam, ale może zupełnie niepotrzebnie.

z kolei mój lekarz na NFZ jest na Staszica. Ostatnio moja koleżanka urodziła na Staszica i była zadowolona z opieki, położna jej bardzo pomogła. A czy to prawda, że przez to, że szpital jest mały, ciężko tam się dostać na poród? Z ciekawostek - koleżanka rodziła na piłce.

Trafiłam też na opinię, tutaj na forum, ale w innym wątku, że bardzo dobra porodówka jest w Świdniku.

Najbliżej mam na Kraśnicką, ale jakoś w ogóle nie brałam tego miejsca pod uwagę do tej pory.

Ostatnio spotkałam kobietę z dwutygodniowym maluszkiem w sklepie i powiedziała, że to jej trzecie dziecko i bardzo, ale to bardzo poleca szpital na Lubartowskiej, że super oddział itp.

No i ja po prostu zbaraniałam. Chyba jakieś tournee trzeba zrobić czy coś :P

Joozefka a masz już położną? Polecasz jakąś szkołę rodzenia? Ja kompletnie nie wiem jak się w tych tematach ogarnąć, jakaś taka bezsilna się czuję w tych tematach.

Karola___ a jaki konkretnie model laktatora wybrałaś? Ja się naczytałam, że faktycznie medela najlepsza i rozważam ten pojedynczy elektryczny.

oczyszczacze powietrza dzięki za Wasze opinie dziewczyny, do tej pory miałam oczyszczacz powietrza za jakiś niepotrzebny gadżet, ale może rzeczywiście warto rozważyć jego zakup.

wichrowe_wzgórza My z mężem chyba nietypowo dzielimy się domowymi decyzjami. Ja wybierałam ekipę do wykończenia mieszkania i podejmowałam strategiczne decyzje np. co do elektryki i hydrauliki w domu, mąż wybierał oprawy oświetleniowe. Pokłóciliśmy się przy wyborze pralki, bo uznaliśmy różne parametry za kluczowe. Wózek wiem, że wybierze dobry, więc jemu zostawiam wybór modelu, ten aktualny wybierał 2 dni ;)

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie dała mężowi wybrać wózka :D Cały sprzęt w domu, meble i wszystko inne wybieram ja- jego to kompletnie nie interesuje, jak urządzone będzie mieszkanie. Mówi, że "ufa mojemu zmysłowi" :D Mi to pasuje :D Jak koleżanki mi mówią, że one by nie miały takiej kuchni czy takiego mebla, bo by się mąż nie zgodził to... współczuję im trochę :P I cieszę się, że mojemu wszystko pasuje co wybiorę. Oczywiście zawsze przed zakupem mu pokazuję, żeby nie myślał że jest pominięty w wyborach.

Przed zakupem domu umówiliśmy się, że ja urządzam cały dom a on ogród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 18:05

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sezon na jestem walnieta uważam za otwarty!!!
    Siedzę patrzę na mojego i w płacz. Pyta mi się dlaczego płacze to mu odpowiedziałam "bo tak mi się chce i tak będę sobie raczej " spojrzał jak na czubka a ja sobie wołam dobre 40 minut bo ... bo tak mi się chciało

Czubek normalnie trzeba dobrego psychiatry szukać

moremi, wichrowe_wzgórza, Blondik, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enna wrote:
    Ale ja nie pisałam o smogu, chodziło mi o to samo województwo:)
    Przepraszam, jakoś tak Tobie odpowiedziałam ;-)
    Też mieszkam na Podlasiu, pochodzę z miejscowości położonej na skraju Puszczy i z tego co się orientowałam, to smog jest wszędzie.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:

A u mnie nic nowego. :) Jakoś zaakceptowaliśmy to co się stało, ale pogodzić się z tym nie da. CHcieliśmy się zacząć starać ale ja wciaż nie dostałam okresu...
    Już niedługo powinien wrócić cykl. Wszystko zależy od tego jak szybko spadła beta, ale jeżeli w najbliższych dwóch tygodniach nie dostaniesz @, to zbadaj bhcg i idź do lekarza.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Przepraszam, jakoś tak Tobie odpowiedziałam ;-)
    Też mieszkam na Podlasiu, pochodzę z miejscowości położonej na skraju Puszczy i z tego co się orientowałam, to smog jest wszędzie.

Zgadzam się ze smog jest wszędzie:) również pochodzę z małej miejscowości blisko puszczy:)

moremi lubi tę wiadomość

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Fajnie macie. W UK ciężarne są traktowane jak wszyscy i nikt ich nie przepuszcza itp.

To samo w USA,niestety :(

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

wichrowe_wzgórza My z mężem chyba nietypowo dzielimy się domowymi decyzjami. Ja wybierałam ekipę do wykończenia mieszkania i podejmowałam strategiczne decyzje np. co do elektryki i hydrauliki w domu, mąż wybierał oprawy oświetleniowe. Pokłóciliśmy się przy wyborze pralki, bo uznaliśmy różne parametry za kluczowe. Wózek wiem, że wybierze dobry, więc jemu zostawiam wybór modelu, ten aktualny wybierał 2 dni ;)

Przy remoncie projektowałam wszystko - on jest od akceptowania. Ale w sumie mam jakieś tam poczucie smaku + jestem bardzo praktyczna ;) I nie mamy w zasadzie żadnych spięć na tym tle.
    On lubi szybkie decyzje, a ja muszę sprawdzić, porównać, zobaczyć... Potem relacja czemu to a nie inne i zwykle się ze mną zgadza. Wynika to też z tego, że pracuje ponad 300 godzin miesięcznie, więc nie ma czasu myśleć o połowie spraw :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Ślicznie:-)

Holibka, no to brzusio musi byc juz ladny:-) Mile to!
    U mnie rano to jak po grochówce, wieczorem pileczka;-) Wiele osób zauważa, ale zaczyna temat tekstem " czy mi się wydaje?":-)

Co do materaca to teraz zaleca sie droższy lateksowy. Mam taki z ikei do łóżka Córki, ale do szczebelkowego mialam ten z gryką. Teraz kupie lateksowy. Podobno w tych gryczanych mogą zagniezdzic sie robaki??

jaki dokladnie z IKEA model planujesz kupic? ja tez bede kupowac materac (i lozeczko w IKEA).

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:

Mnie mówili, że jak nic nie będzie po 6 tygodniach, to się zgłosić do lekarza. A po okresie i tak usg na wszelki wypadek.
    Ale nie znam Twojej sytuacji, u mnie musieli próbować tabletkami, a skończyło się i tak zabiegiem...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Już niedługo powinien wrócić cykl. Wszystko zależy od tego jak szybko spadła beta, ale jeżeli w najbliższych dwóch tygodniach nie dostaniesz @, to zbadaj bhcg i idź do lekarza.
    Test robiłam dawno temu i był negatywny więc wydaje mi się żę już dawno spadła :)

Ja jestem z prawie podlasia :D

moremi lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Mnie mówili, że jak nic nie będzie po 6 tygodniach, to się zgłosić do lekarza. A po okresie i tak usg na wszelki wypadek.
    Ale nie znam Twojej sytuacji, u mnie musieli próbować tabletkami, a skończyło się i tak zabiegiem...
    U mnie podobnie. Najpierw wiadomość że zmarło, potem tabletki i męczarnie, a na drugi dzień z rana i tak zabieg.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Justine Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej dziewczynka :D

Jooozefka, antonna, moremi, annggela, Asia_89, Sunshine_111, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moge powiedziec, ze czuje juz ruchy. Dzis nad ranem mnie obudzily nawet. Takie przelewanie, pukanie od srodka,i jak dla mnie da sie odroznic od ruchow jelit.

wichrowe_wzgórza, moremi, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    To widzę że nie jestem jakimś dziwakiem, i nie ja jedna chcę czarny wózek :D

Zdecydowanie nie jesteś dziwakiem :)

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Zdecydowanie nie jesteś dziwakiem :)

Ja tez bede miec czarny wozek (z dwoma kolorwymi elementami, 'wkladka' i fragmentem budki), ale u nas wiekszosc dostepnych w sklepach wozkow jest kolorze czarnym.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    U mnie podobnie. Najpierw wiadomość że zmarło, potem tabletki i męczarnie, a na drugi dzień z rana i tak zabieg.

To szybko. U mnie od czwartku wieczorem tabletki przez prawie 3 dni, dopiero w niedzielę był zabieg.
    Sprawdź betę i jak dalej nic to zajrzyj do lekarza, czasem trzeba coś pomóc :)
    Mnie trzyma tylko to, że natura chyba wie co robi...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż przy remoncie wtrąca swoje 3grosze typu podwieszanie sufitów, projektowanie szaf, , i mam odwrotnie niż Wichrowe - to ja chcę wszystko na zaraz, a mąż taki bardziej ostrożny, z wszystkim musi się oswoić, przemyśleć, porównać wszystkie opcje itp :) a ja jak chcę malować ściany to najchętniej tego samego dnia bym rzucała folię na podłogi i do rana miała pomalowane ;) ale to dobrze, że mam obok taki Głos Rozsądku :)

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ