Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mietata wrote:miałam swego czasu problemy z pęcherzem, ewidentne zapalenie, w badaniu ogólnym bakterie, posiew jałowy. Ostatecznie u mnie przyczyną wiecznych infekcji była rozsiana endometrioza. Nie wiem jak u ciebie ale warto zapytać w laboratorium jak dokładnie pobrać próbkę na posiew i w jakich warunkach ją przechowywać i dostarczyć. Ewentualnie zapytać lekarza co jest nie tak.
Pewnie stresuję sie na zapas. W czwartek podskoczę do gina z wynikami, zobaczymy co powie. -
Invis wrote:Hej Lilly! A wiesz, że właśnie o Tobie myślałam?! Telepatia jakaś! Co u Ciebie? To miło, że zaglądasz
A u mnie nic nowego.Jakoś zaakceptowaliśmy to co się stało, ale pogodzić się z tym nie da. CHcieliśmy się zacząć starać ale ja wciaż nie dostałam okresu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 16:45
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Jooozefka wrote:O ja mieszkam od Ciebie Holibka zaledwie 30km...jadąc krajową 17stką
Gdzie zamierzasz rodzić...bo ja na Staszica...a nuż się na porodówce spotkamy
Joozefka to masz do mnie pewnie ze 40km bo ja mieszkam przy wylocie na Kraśnik
Spotkanie na porodówce? Czemu nie?
Mój lekarz prowadzący, ten prywatny, jest na Jaczewskiego i jakoś nastawiałam się na rodzenie właśnie tam. O Jaczewskiego przy tym mam opinię, że tam jest bardzo duża rotacja pacjentów i ogólnie tłok i takiego "hurtowego" podejścia do rodzących trochę się obawiam, ale może zupełnie niepotrzebnie.
z kolei mój lekarz na NFZ jest na Staszica. Ostatnio moja koleżanka urodziła na Staszica i była zadowolona z opieki, położna jej bardzo pomogła. A czy to prawda, że przez to, że szpital jest mały, ciężko tam się dostać na poród? Z ciekawostek - koleżanka rodziła na piłce.
Trafiłam też na opinię, tutaj na forum, ale w innym wątku, że bardzo dobra porodówka jest w Świdniku.
Najbliżej mam na Kraśnicką, ale jakoś w ogóle nie brałam tego miejsca pod uwagę do tej pory.
Ostatnio spotkałam kobietę z dwutygodniowym maluszkiem w sklepie i powiedziała, że to jej trzecie dziecko i bardzo, ale to bardzo poleca szpital na Lubartowskiej, że super oddział itp.
No i ja po prostu zbaraniałam. Chyba jakieś tournee trzeba zrobić czy coś
Joozefka a masz już położną? Polecasz jakąś szkołę rodzenia? Ja kompletnie nie wiem jak się w tych tematach ogarnąć, jakaś taka bezsilna się czuję w tych tematach.
Karola___ a jaki konkretnie model laktatora wybrałaś? Ja się naczytałam, że faktycznie medela najlepsza i rozważam ten pojedynczy elektryczny.
oczyszczacze powietrza dzięki za Wasze opinie dziewczyny, do tej pory miałam oczyszczacz powietrza za jakiś niepotrzebny gadżet, ale może rzeczywiście warto rozważyć jego zakup.
wichrowe_wzgórza My z mężem chyba nietypowo dzielimy się domowymi decyzjami. Ja wybierałam ekipę do wykończenia mieszkania i podejmowałam strategiczne decyzje np. co do elektryki i hydrauliki w domu, mąż wybierał oprawy oświetleniowe. Pokłóciliśmy się przy wyborze pralki, bo uznaliśmy różne parametry za kluczowe. Wózek wiem, że wybierze dobry, więc jemu zostawiam wybór modelu, ten aktualny wybierał 2 dni
-
Ja bym nie dała mężowi wybrać wózka
Cały sprzęt w domu, meble i wszystko inne wybieram ja- jego to kompletnie nie interesuje, jak urządzone będzie mieszkanie. Mówi, że "ufa mojemu zmysłowi"
Mi to pasuje
Jak koleżanki mi mówią, że one by nie miały takiej kuchni czy takiego mebla, bo by się mąż nie zgodził to... współczuję im trochę
I cieszę się, że mojemu wszystko pasuje co wybiorę. Oczywiście zawsze przed zakupem mu pokazuję, żeby nie myślał że jest pominięty w wyborach.
Przed zakupem domu umówiliśmy się, że ja urządzam cały dom a on ogród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 18:05
-
Sezon na jestem walnieta uważam za otwarty!!!
Siedzę patrzę na mojego i w płacz. Pyta mi się dlaczego płacze to mu odpowiedziałam "bo tak mi się chce i tak będę sobie raczej " spojrzał jak na czubka a ja sobie wołam dobre 40 minut bo ... bo tak mi się chciało
Czubek normalnie trzeba dobrego psychiatry szukaćmoremi, wichrowe_wzgórza, Blondik, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
Enna wrote:Ale ja nie pisałam o smogu, chodziło mi o to samo województwo:)
Też mieszkam na Podlasiu, pochodzę z miejscowości położonej na skraju Puszczy i z tego co się orientowałam, to smog jest wszędzie.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Lilly_Ana wrote:Ściągnęłaś mnie myślami
A u mnie nic nowego.Jakoś zaakceptowaliśmy to co się stało, ale pogodzić się z tym nie da. CHcieliśmy się zacząć starać ale ja wciaż nie dostałam okresu...
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Przepraszam, jakoś tak Tobie odpowiedziałam
Też mieszkam na Podlasiu, pochodzę z miejscowości położonej na skraju Puszczy i z tego co się orientowałam, to smog jest wszędzie.
Zgadzam się ze smog jest wszędzie:) również pochodzę z małej miejscowości blisko puszczy:)moremi lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:
wichrowe_wzgórza My z mężem chyba nietypowo dzielimy się domowymi decyzjami. Ja wybierałam ekipę do wykończenia mieszkania i podejmowałam strategiczne decyzje np. co do elektryki i hydrauliki w domu, mąż wybierał oprawy oświetleniowe. Pokłóciliśmy się przy wyborze pralki, bo uznaliśmy różne parametry za kluczowe. Wózek wiem, że wybierze dobry, więc jemu zostawiam wybór modelu, ten aktualny wybierał 2 dni
Przy remoncie projektowałam wszystko - on jest od akceptowania. Ale w sumie mam jakieś tam poczucie smaku + jestem bardzo praktycznaI nie mamy w zasadzie żadnych spięć na tym tle.
On lubi szybkie decyzje, a ja muszę sprawdzić, porównać, zobaczyć... Potem relacja czemu to a nie inne i zwykle się ze mną zgadza. Wynika to też z tego, że pracuje ponad 300 godzin miesięcznie, więc nie ma czasu myśleć o połowie spraw9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mama2kituszek wrote:Ślicznie:-)
Holibka, no to brzusio musi byc juz ladny:-) Mile to!
U mnie rano to jak po grochówce, wieczorem pileczka;-) Wiele osób zauważa, ale zaczyna temat tekstem " czy mi się wydaje?"
Co do materaca to teraz zaleca sie droższy lateksowy. Mam taki z ikei do łóżka Córki, ale do szczebelkowego mialam ten z gryką. Teraz kupie lateksowy. Podobno w tych gryczanych mogą zagniezdzic sie robaki??
jaki dokladnie z IKEA model planujesz kupic? ja tez bede kupowac materac (i lozeczko w IKEA).[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Lilly_Ana wrote:Ściągnęłaś mnie myślami
Mnie mówili, że jak nic nie będzie po 6 tygodniach, to się zgłosić do lekarza. A po okresie i tak usg na wszelki wypadek.
Ale nie znam Twojej sytuacji, u mnie musieli próbować tabletkami, a skończyło się i tak zabiegiem...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
moremi wrote:Już niedługo powinien wrócić cykl. Wszystko zależy od tego jak szybko spadła beta, ale jeżeli w najbliższych dwóch tygodniach nie dostaniesz @, to zbadaj bhcg i idź do lekarza.
Ja jestem z prawie podlasiamoremi lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
wichrowe_wzgórza wrote:Mnie mówili, że jak nic nie będzie po 6 tygodniach, to się zgłosić do lekarza. A po okresie i tak usg na wszelki wypadek.
Ale nie znam Twojej sytuacji, u mnie musieli próbować tabletkami, a skończyło się i tak zabiegiem...Córeczka 16.12.2018
Starania od maja 2014.
Dalej dziewczynka
Jooozefka, antonna, moremi, annggela, Asia_89, Sunshine_111, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
A ja moge powiedziec, ze czuje juz ruchy. Dzis nad ranem mnie obudzily nawet. Takie przelewanie, pukanie od srodka,i jak dla mnie da sie odroznic od ruchow jelit.
wichrowe_wzgórza, moremi, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Paulina099 wrote:Zdecydowanie nie jesteś dziwakiem
Ja tez bede miec czarny wozek (z dwoma kolorwymi elementami, 'wkladka' i fragmentem budki), ale u nas wiekszosc dostepnych w sklepach wozkow jest kolorze czarnym.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Lilly_Ana wrote:U mnie podobnie. Najpierw wiadomość że zmarło, potem tabletki i męczarnie, a na drugi dzień z rana i tak zabieg.
To szybko. U mnie od czwartku wieczorem tabletki przez prawie 3 dni, dopiero w niedzielę był zabieg.
Sprawdź betę i jak dalej nic to zajrzyj do lekarza, czasem trzeba coś pomóc
Mnie trzyma tylko to, że natura chyba wie co robi...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyU mnie mąż przy remoncie wtrąca swoje 3grosze typu podwieszanie sufitów, projektowanie szaf, , i mam odwrotnie niż Wichrowe - to ja chcę wszystko na zaraz, a mąż taki bardziej ostrożny, z wszystkim musi się oswoić, przemyśleć, porównać wszystkie opcje itp
a ja jak chcę malować ściany to najchętniej tego samego dnia bym rzucała folię na podłogi i do rana miała pomalowane
ale to dobrze, że mam obok taki Głos Rozsądku