X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    maxi cosi chyba cabrio tu pisze bo jest sprany ten napis a naklejke maja zdarta prawie cała

Ja taki będę kupować :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka serio 2,5 godziny parłaś??? Kurcze mi się wydawało że parte to chwila i po wszystkim jest... masakra aż się zaczynam bać

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    To ja jestem naczelnym dziwakiem rodziny - nawet z własną mamą nie lubię się całować i ściskać, nie mówiąc już o babkach i ciotkach. Może dlatego, że mam trójkę rodzeństwa i moja mama całe życie zajmowała się dziećmi - chyba cały czas targały nią hormony ;) Straszliwie nas całowała i ściskała cały czas, nawet jak już byłam już w gimnazjum i liceum, gdzie było mi po prostu wstyd przy ludziach. Do tego masa epitetów, "moje kochanie najsłodsze", "mój ty robaczku" i wiele gorszych :P Do tej pory jej nie przeszło.

O tyle, o ile rodzeństwu to nie przeszkadzało, to mnie takie zachowania teraz odrzucają, a niestety najbardziej u mojej mamy. Teraz jak ja jestem w ciąży, to dzwoni do mnie i infantylnym, piszczącym głosem mówi np. "no kiedy karaluszku urodzisz mi tę pluskiewkę? Będę ściskała i całowała te małe, urocze stópki!". A potem piszczy...

A ja mamę kocham, ale rzygam tęczą :P Już mi słabo, jak pomyślę, co będzie, kiedy dziecko się urodzi...

Boże, ja się boję, że mojej walnie w dekiel :D Ja patrzę co pierniczy o i do wnuków znajomych... Brrrrrrrr.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza a nowy kupujesz czy uzywany???
    Ja kurcze dostalam i teraz raz głupio mi go oddać, dwa właściwe to ufam im ze jest bezwypadowy a trzy darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda prawda???

Mówie chyba uszyje tapicerkę jak ta się nie dopierze tak jak będę chciała albo dokupie u producenta oryginalna sama nie wiem co robić. Stan tak jak pisałam jest dobry wiec czy jest sens kupowac nowy???

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka to jest dopuszczalne przeć 2,5 godziny? Nie powinno się podjąć jakichś innych kroków jak tyle czasu nie idzie? Pytam z ciekawości. U mnie parcie trwało 10 minut.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie parcie też na szczęście trwało krótko.

Pieluszkowazabawa, to może uszyj sobie na to pokrowiec skoro masz takie możliwości :) Ja już oglądam foteliki i fotelik z bazą wyniesie nas blisko tysiąca złotych, więc fajna oszczędność jak już go masz :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem musze z moim pogadac moze zawieziemy gdzies gdzie sie znaja na fotelikach zeby ktos to ocenil

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Jooozefka to jest dopuszczalne przeć 2,5 godziny? Nie powinno się podjąć jakichś innych kroków jak tyle czasu nie idzie? Pytam z ciekawości. U mnie parcie trwało 10 minut.

Jedyne co zrobili to pojawiło sie koło mnie 2 położne i lekarka...jak już płakałam do męża że nie potrafię, że nie dam rady to kazały mężowi złapać za nogę, drugą chwyciła położna...lekarka wyciskała brzuch łokciem a ostatnia nacinała krocze...mała wyszła...a na główce miała krwiaka...coś jak kapelusz grzybka...zeszło w około tydzień po porodzie...nikt mi nie mówił, że nie powinno się tyle przeć...teraz to Wy mnie zszokowałyście...kolejne porody były cc...więc też nie miałam porównania...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Invis Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie wiem ile wynosi i ile powinien wynosić czas parcia... ale fakt, że wymeczyli Cie nieźle. Ja nie wierzyłam że moja córka ze mnie wyjdzie naturalnie, myślałam że nie dam rady. Ależ jestem ciekawa, jak będzie tym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 11:29

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Zuza a nowy kupujesz czy uzywany???
    Ja kurcze dostalam i teraz raz głupio mi go oddać, dwa właściwe to ufam im ze jest bezwypadowy a trzy darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda prawda???

Mówie chyba uszyje tapicerkę jak ta się nie dopierze tak jak będę chciała albo dokupie u producenta oryginalna sama nie wiem co robić. Stan tak jak pisałam jest dobry wiec czy jest sens kupowac nowy???

Ja na Twoim miejscu bym się cieszyła, że mam sprawdzoną używkę :) Używay chętnie bym kupiła, ale tylko od znajomych - z pewnego źródła, ale nikt nie sprzedaje (zostawiają sobie na kolejne dziecko). Pozostanie mi więc nowy, który do najtańszych nie należy...

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:

Moja przyjaciółka po niecałych 2h parcia miała cesarkę, bo już było ryzyko niedotlenienia dziecka...

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator chciałam taki: https://www.aptekagemini.pl/medela-laktator-mini-electric.html.
    Koleżanki mają chwalą sobie i nie wydawał mi się specjalnie głośny, ale może nie mam porównaniu. O cannpolu też są dobre opinie.

Fotelik wstępnie wybraliśmy Maxi Cosi Pebble + isofix. Znajomi nam polecali Kiddy podobno super wypada w testach. Jeszcze się pewnie zastanowimy, jest dużo czasu :)

ps. bardzo zazdroszczę kopniaków ! Ja nawet brzuch mam mały i się oczywiście nakręcam, że coś nie tak.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Jeśli chodzi o połówkowe to u mnie ma być około 22 tyg...a dzwonić żeby się umówić mam dopiero w 20t...

Holibka ja rodziłam najstarszą na Kraśnickiej byłam bardzo zadowolona...rodziłam sn w wannie...tzn w wannie byłam do pełnego rozwarcia bo urodzić pierwszego dziecka nie można w wodzie (dopiero drugie), położne bardzo pomocne, tłumaczyły, same pytały co trzeba i w ogóle...
    pozostałą 2 rodziłam cc na Staszica...i tam to moim zdaniem kołchoz jest...straszny przemiał jak na jakiejś taśmie produkcyjnej...położne nie chciały pomóc nawet pierwszej nocy po cc...źle wspominam tam porody...ale teraz tam też rodzę...bo mój lekarz własnie tam jest...a że to znajomy i ustawiony lekarz to w razie co mogę załatwić np przeniesienie dziecka do DSK...i tylko z tego względu tam jestem...
    poza tym na Kraśnickiej łazienka i kibelek na 2 sale...a na Staszica 2 łazienki na cały oddział...a po porodzie to cenna sprawa taki kibelek pod nosem ;)

O Lubartowskiej i Świdniku a teraz i moim Lubartowie słyszałam mega dobre opinie...ale jak jest trudno mi powiedzieć...moi znajomi wszyscy rodza tu w Lubartowie...u szwagierki położne zajmowały sie przez 3 dni dzieckiem bo ona po cc źle się czuła...
    Jeśli chodzi o położne to ja mojemu mężowi powiedziałam...że ja rodzę żołnierzy i pielęgniarki dla Polski to nikomu za pomoc przy rodzeniu płacić nie będę :P ale znajoma wiem, że płaciła jakiejś pani Kasi ze Staszica 750zł i była mega zadowolona...

A ja od 3 dni czuję już pukanie...nie smyranie, nie bąbelkowanie, nie motylki...a własnie pukanie :) ale z OM jestem już w 16 tyg

Kurcze, ja chyba na Kraśnicką jednak się nie zdecyduję, jakoś po prostu nie podoba mi się ten szpital, poza tym gdzieś kołacze mi się w głowie tragiczna historia dziewczyny, która w 2012r. zmarła po porodzie właśnie tam.

Pewnie pojadę na Jaczewskiego. Znam ten szpital, kilka znajomych tam rodziło i było zadowolonych, lekarz stamtąd, pewnie szkołę rodzenia też wybiorę przyszpitalną. PONOĆ dobrze jest z takiej przyszpitalnej korzystać, bo zaznajamiają z konkretnymi procedurami u nich, czasem podpowiedzą jak dostać się na lepszą salę itp.

Nie myślałam o płaceniu położnej a raczej o wyborze konkretnej. Czy nie jest to konieczne?

age.png

age.png

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza jasne że się cieszę ale się naczytałam o tych fotelikach i wątpliwości się jakieś pojawiły ale pewnie tylko panikuję a ciąża mi na mózg się rzuciła:P:P:P

Zresztą nawet z nowym nie mamy pewności czy przypadkiem nie jest wadliwy bo i o takich czytałam ze się zdarzają i coś się nie stanie w czasie wypadku.

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Jedyne co zrobili to pojawiło sie koło mnie 2 położne i lekarka...jak już płakałam do męża że nie potrafię, że nie dam rady to kazały mężowi złapać za nogę, drugą chwyciła położna...lekarka wyciskała brzuch łokciem a ostatnia nacinała krocze...mała wyszła...a na główce miała krwiaka...coś jak kapelusz grzybka...zeszło w około tydzień po porodzie...nikt mi nie mówił, że nie powinno się tyle przeć...teraz to Wy mnie zszokowałyście...kolejne porody były cc...więc też nie miałam porównania...
    Masakra trochę...
    Na szkole rodzenia mówili że jak do 2 godzin się nie urodzi to cesarka na cito albo vacuum, w zależności gdzie znajduje się dziecko. Ale wiadomo, że teoria sobie, a życie sobie. I z tego co piszesz miałaś chwyt Kristellera który też jest zakazany (naciskanie na brzuch).
    Ja dziękuję Bogu że parłam tylko 10 minut- po całej akcji położna poiformowała mnie, że mały przycisnął główką do szyi pępowinę i gdyby trwało to dłużej mógłby się udusić.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znajome z kolei polecają dwufazowy laktator Lovi :)

Taki: https://www.ceneo.pl/22358060;pla?se=GbURRsztAQDkTXuqN1tW0KU3m_HZ5_bB&gclid=CjsKDwjw0cXIBRCxjqnE3K3sHhIkAL1LezSoSRp6-FIYb114GDgD9eJ-ZZXEYWPWBPqiffjlQc5QGgJSbvD_BwE#tab=click

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a to nie może być taki ręczny laktator??? Może okazać się w ogóle nie potrzebny i tylko kasę wydamy. Mam na swojej liście wyprawkowej ale zastanawiam się czy kupować odrazu go czy potem najwyżej dokupić jak będzie potrzebny

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ja sobie ostatnio wymyśliłam hipotrofię, tak że ten... Rozumiem Cię :D
    Ale to oczywiste, że się martwimy czasem, znaczy że normalne jesteśmy :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz rozkminiam, co będzie kiedyś... Czy to na pewno dobry pomysł był, czy dam radę... Przecież nawet dzieci nie lubię. Takie niekomunikatywne przerażają mnie. Zawsze spieprzam, jak jakieś zaczyna wyć... A tu się trzeba będzie zająć, zrobić, nie uszkodzić... Zaczynam paranoję łapać.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze kuje mnie coś z prawej strony i to coraz bardziej jest to na wysokości podbrzusza ale całkowicie z boku. Co to może być?? Kolka??? chyba nie bo za nisko przeciez

nzjdvfxmh01bn5c2.png

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ