X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Boże. Czy Wy też macie takie dziwactwa? Od kilka dni jestem przeziębiona i nie umiem sobie z tym poradzić psychicznie. Czuję się jakbym umierała :/ Mąż wraca dopiero jutro, nawet nie ma kto mi podać herbaty, co mnie wkurza i dołuje. A przed chwilą prawie się popłakałam bo nie mogłam wydobyć keczupu ze szklanej butelki... Nie wiedziałam już czy rzucić nim o podłogę i zebrać łyżeczką z paneli czy wyrzucić razem z frytkami do kosza. ewidentnie hormony świrują
    ja ostatnio plakalam, bo maz nie chcial wybierac ze mna obrazkow do sypialni, bo robil akurat cos innego ;)

mietata, moremi, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam poczytać i wylać żale i frytki mi się spaliły! :(

mietata, Pani Moł, moremi, agagaga, wichrowe_wzgórza, KasiaHaBe, Blondik, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W USA taka mieszanka kultur, że faktycznie lepiej było powymyślać mnóstwo nowych świąt :) Mam kilku znajomych ze stanów i może to nie jest dobra próbka, ale zawsze sobie myślę, że Amerykanie to specyficzne społeczeństwo is szalenie interesujące z punktu widzenia socjologa czy kulturoznawcy. Zazdroszczę im trochę tego luzu i dobrego mniemania o sobie, u nas my wszyscy spięci jak agrafki na sznurku i do tego z tendencją żeby absolutnie nigdy nie być z siebie zadowolonym, a już broń boże powiedzieć że jest się w czymś dobrym ;)

Mimo wszystko, wiadomość o płci dziecka to dla mnie coś szalenie intymnego i pierwszą osobą po mnie ,która się o tym dowiedziała był mój mąż, a potem wspólnie mówiliśmy innym.

Dziewczyny, co do zawiesiny w powietrzu to moim zdaniem, jecie zbyt mało truskawek ;) polecam miseczkę przy komputerze i człowieka nic nie denerwuje ';)

Moremi, ja zapisałam tylko ten fotelik bo to był mój target, wiadomo jak ktoś ma samochód to wybierze pewnie coś bardziej wypaśnego. Niestety moje dziecię więcej w swoim życiu czasu spędzi w komunikacji miejskiej niż w samochodzie i tu niestety nie ma fotelików, pasów etc. a wypadki z udziałem autobusów są tu dość częste, nawet tramwaj potrafi się od czasu do czasu wykoleić, także moje drogie, zanim zaczniecie szaleć z fotelikami, siadajcie w autobusach, jak nie ma gdzie to proście! Pomyślcie o tym jak o jeździe z dzieckiem w samochodzie bez fotelika, mocniejsze hamowanie i tragedia gotowa. Tu nie ma się co wstydzić, tylko dbać o bezpieczeństwo małego pasażera ;)

moremi lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Przyszłam poczytać i wylać żale i frytki mi się spaliły! :(
    przyznaję, że wybitnie rozczuliło mnie Twoje wyznanie, gdybym mogła to bym ci te frytki sama przyniosła :)
    kurde no, mi żadne hormony nie szaleją, a jak czytam o waszych wariactwach to serio musi to być dla obserwatorów bardzo urocze :)

a z głupich pytań....myślicie, ze jak w ciąży mam do dupy włosy, suche, nierosnące, matowe i wypadające, to po ciąży
    a) nabiorą blasku, odżyją i urosną 2 metry
    b) zaczną wypadać jeszcze bardziej, bo wiadomo po ciąży zawsze wypadają, nawet jak nie były piękne i zdrowe od hormonów
    c) jak zwykle u mnie...nic się nie zmieni... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 18:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawialabym B, jeśli zamierzasz karmić piersią ;) a moje włosy i paznokcie szaleją - rosną w tempie x10 - paznokcie z racji grania na altówce muszę obcinać 2 razy w tygodniu, ale podobnoż po ciąży proces się odwróci :)

Też mam potencjalnie głupie ciążowe pytanie: czy Wam też tak szaleją sutki??? Od kilku dni tak mnie naparzają, że nie mogę wytrzymać! No i mają jakieś 200°C !! Dotknięcie ich jest niemal niemożliwe.

• mietata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł. ale w moim pytaniu jest haczyk. Po ciąży wypadają podobno włosy, które w trakcie ciąży nie wypadły....no moje się nie trzymają i tak głowy, ani ich nie przybyło, więc liczyłam na jakiś optymistyczny wynik tych rozważań :)
    Nie wiem może coś ze mną nie tak....może ja nie mam tych hormonów ciążowych...już bym chyba wolała popłakać nad obrazkami lub spalonymi frytkami, ale mieć ładne włosy w ciąży, albo cerę...marzenie :)
    Paznokcie mi wiszą, pianino i klawiatura komputera nie sprzyjają długim więc tępie każdą długość ;)

a propos szaleństw w strategicznych miejscach ;P to u mnie coś od ubiegłego tygodnia się dzieje, ale tylko w lewym...jakby popękał czy coś , taki dziwnie wygląda, nie majstruje, ignoruję...nie takie cuda pewnie jeszcze się będą dziać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 18:23

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Ja wtedy specjalnie szukałam takiego fotelika i uważam, że jest właśnie najlepszy z niskobudżetowych.
    Natomiast teraz mi chodziło o to, że jest sporo tych dobrych z różnych półek cenowych i może komuś akurat będzie pasowało co innego :-)
    Jeszcze tak na temat atestów - jeżeli bierzecie pod uwagę ADAC, to sprawdźcie dokładnie. Sam fotelik może mieć 4 gwiazdki, ale za bezpieczeństwo 2 albo 3. Sytuacja odwrotna też się zdarza, dlatego ta cząstkowa ocena jest bardzo ważna.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też długie raczej irytują, a zwłaszcza jak tak popylają z rozrostem :)

No to jest fakt, że niby te niewypadłe w ciąży potem wypadają na potęgę więc może jest nadzieja... a z drugiej strony normalne wlosy też mogą się przy karmieniu przerzedzić, zmatowieć, paznokcie łamac się itp. Ale ładna cera w ciąży też mnie ominęła - raczej od początku ciąży jest moją zmorą :D

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z włosami w poprzedniej ciąży nawet nie zauważyłam, żeby coś się działo, ale pod koniec prawie mi nie wypadały. Za to jakieś trzy miesiące od porodu miałam zakola. Spokojnie, odrosły mi i nie jestem łysa. Za to ciążę zaczynałam z fryzurą za ucho, a rodziłam z włosami sięgającymi za łopatki. Teraz mam taką lwią grzywę :-D

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlosy rosna w normalnym tempie,ale za to paznokcie, jak szalone, pomalowane wygladaja jakbym wyszla od kosmetyczki.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, podchodzisz mi pod pania prokurator, a ze jestes z moich stron wolalabym spotkac cie na porodowce a nie w twojej pracy czymkolwiek ona jest :-p sutki tez mnie nachrzaniaja caly czas, maz sie wkurza ze nie daje mu mietosic i bzdyczy pod nosem. Co do wlosow u mietata obstawiam niestety opcje B. Sprawdzila sie ona w wiekszosci przypadkow kolezanek po porodzie. Z dobrych wiesci: bylam dzis na wizycie, dzieciaczek caly zdrowy, fika, ma gdzies swoja stara matke i nie pokazal czy jest synem czy corka. Trudno, do listopada moze mu przejdzie, a jak nie, bedzie niespodzianka, jakos nie nam spiny w tym temacie ;-) i dodatkowo ze wzgledu na ciagle wymioty mam sprawdzic poziom sodu i potasu i oczywiscie morfoligie i mocz. Wichrowe_wzgorza lacze sie z Toba w bolu w kolejce do laboratorium. U nas nie ma prawa pierwszenstwa dla kobiet w ciazy, jak ostatnio zwrocilam uwage ze gwarantuje to prawo, to sie nasluchalam od pan pielegniarek. Czysty PRL, trudno, najwyzej im narzygam na srodek korytarza :-p

Jooozefka, antonna, Zuza91 lubią tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja Cie czytam i to dość uwaznie :)
    Któraś pisała o samej gondoli ja ta przyszła matka nieodpowiedzialna (wiecie ta od fitelikow) znalazłam wózek z samą gondola i za niską cenę nowy kolory neutralne itd. Zaraz będzie że beznadziejny niebezpieczny itd...

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• agagaga Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialam dzis mamę spacerujacą z wózkiem. Myślałam, że mam zwidy ale niestety nie. Dziewczynka siedziała w gondoli. A matka z telefonem i ma daleko w poważaniu co robi dziecko. Masakra

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Dziewczyny widzialam dzis mamę spacerujacą z wózkiem. Myślałam, że mam zwidy ale niestety nie. Dziewczynka siedziała w gondoli. A matka z telefonem i ma daleko w poważaniu co robi dziecko. Masakra

Wiesz ja w sumie oswoiłam sie z takim widokiem...jedna z mam z przedszkola przyprowadzając córeczkę do przedszkola własnie w gondoli wozi taką małą dziewczynkę...nie dość, że dziecko już teraz siedzi tylko w tej gondoli (ma 9 miesięcy) to póki była malutka zostawiała ją pod sklepem, przedszkolem samą śpiącą w tym wózku...nawet raz zapytałam czy sie nie boi...powiedziała, że nie...za mała miejscowość na porwania...każdy zna każdego...nie wiem mieszkam tu już 7 lat a jej po nazwisku nie ...także wiecie...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm gondola mojej znajomej ma pasy jak się podnosi takie coś żeby dziecku było wyżej to pojawiają się pasy nie wiem co to za model bo się nie znam

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    No ja jeszcze mam brać tylko przez dwa dni i koniec. I się martwię czy wszystko będzie ok.

Kochana, ciesz się. Ja się dzisiaj dowiedziałam, że luteinę dopochwowo będę mieć chyba do końca ciąży, a duphaston jeszcze co najmniej 5 tygodni... Wolałabym to w cholerę odstawić. Na początku miałam przestać brać je na koniec I trymestru, ale moja ginekolog się rozmyśliła.

Już kiedyś było tutaj zapytanie o to, kto kiedy odstawił progesteron (duphaston, luteinę) i masa dziewczyn odstawiała je całkowicie nawet jeszcze przez 13 tc. Żyją i mają się dobrze, tak samo bobasy :) Wszystko zależy od zapotrzebowania, a w moim przypadku trochę od nadmiernej zapobiegliwości czy wręcz nadgorliwości lekarza.

Skoro Ci gin zaleca zmniejszenie dawki/odstawienie, to na pewno wie, co robi :) Ciesz się! Bez tych leków człowiek ponoć czuje się lepiej, bo to progesteron właśnie wpływa na złe samopoczucie.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Invis jeszcze odnośnie depilacji - za długie kłaki też niedobre bo bardziej boli :D tak koło 2-3 mm jest optimum :D

Odnośnie sklepu 5.10.15. to jest kod latocośtam na głównej stronie -45%. W praktyce wygląda to tak, że jak coś jest i tak przecenione np. o 30% to kod jest zwiększony o te brakujące do 45 procenty, rabat jest liczony od ceny pierwotnej. W każdym razie chciałam się pochwalić pierwszymi zakupami:D

Po rabatach, z odbiorem w punkcie, zapłaciłam 26zł z groszami w sumie za obie rzeczy, uważam że nie przepłaciłam ;)

JAKI ROZMIAR UBRANEK KUPOWAĆ?????
    Ja wybrałam 62, zakładając że oboje z mężem jesteśmy raczej z tych wyższych i większych ludzi, więc i nasze dziecko będzie duże. Tylko czy to właściwe założenie?

Psiara ze mnie, więc obowiązkowe pierwszy zakup to body z psami :D
    https://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/body/body-dla-niemowlaka-dlugi-rekaw-5t3243.html

2pr72th.jpg

A tu coś, żeby dziadkom dodatkowo podkręcić miłość do wnusia :D
    https://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/body/body-niemowlece-5t3239.html

1426j5f.jpg

Ja też takie fajniejsze kupuję 62, bo w tych 56 dzieciaki bardzo krótko chodzą, chyba, że rodzą się malutkie :) 56 kupuję takie zwykłe np. białe lub jednokolorowe i raczej tańsze lub używane. Jeśli kupujesz tylko rozmiar 62, to warto mieć komplecik na 56 cm do szpitala, żeby dziecko nie tonęło w za dużym rozmiarze, jeśli urodzi się w rozmiarze 56 :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    moremi
    Oj tak, gondola u mnie sprawdziła się do 7 miesiąca. Potem moja córka była za duża i już wstawała by oglądać świat :)

Holibka
    Staram się umieszczać neutralne wpisy po to, by nikt na mnie nie nafukał. Ciąża i hormony to niebezpieczna mieszanka :)

Niepokorna, skoro masz już doświadczenie - jakie kupowałaś ubranka do wyprawki? 56 czy 62, czy oba? Jak to się w praktyce sprawdziło? Dziecko szybko wyrosło z 56, czy w ogóle w nim nie chodziło?

Ja mam na razie tylko kilka rzeczy w rozmiarze 56, a z drugiej strony w moim bloku jest dziewczynka, która przez aż 3 miesiące wchodziła do ubranek w tym rozmiarze, a nie była wcześniakiem, ani nie urodziła się super mała :P

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Moremi, podchodzisz mi pod pania prokurator, a ze jestes z moich stron wolalabym spotkac cie na porodowce a nie w twojej pracy czymkolwiek ona jest :-p sutki tez mnie nachrzaniaja caly czas, maz sie wkurza ze nie daje mu mietosic i bzdyczy pod nosem. Co do wlosow u mietata obstawiam niestety opcje B. Sprawdzila sie ona w wiekszosci przypadkow kolezanek po porodzie. Z dobrych wiesci: bylam dzis na wizycie, dzieciaczek caly zdrowy, fika, ma gdzies swoja stara matke i nie pokazal czy jest synem czy corka. Trudno, do listopada moze mu przejdzie, a jak nie, bedzie niespodzianka, jakos nie nam spiny w tym temacie ;-) i dodatkowo ze wzgledu na ciagle wymioty mam sprawdzic poziom sodu i potasu i oczywiscie morfoligie i mocz. Wichrowe_wzgorza lacze sie z Toba w bolu w kolejce do laboratorium. U nas nie ma prawa pierwszenstwa dla kobiet w ciazy, jak ostatnio zwrocilam uwage ze gwarantuje to prawo, to sie nasluchalam od pan pielegniarek. Czysty PRL, trudno, najwyzej im narzygam na srodek korytarza :-p

Jacky88 bobas krzyżował nogi? :) U mnie dziecko siedziało po turecku i ginekolog dopiero uchwyciła krocze robiąc USG dopochwowe. A na prenatalnym miałaś już jakieś szacunki, czy jest bardziej w stronę dziewczynki lub chłopca?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Obstawialabym B, jeśli zamierzasz karmić piersią ;) a moje włosy i paznokcie szaleją - rosną w tempie x10 - paznokcie z racji grania na altówce muszę obcinać 2 razy w tygodniu, ale podobnoż po ciąży proces się odwróci :)

Też mam potencjalnie głupie ciążowe pytanie: czy Wam też tak szaleją sutki??? Od kilku dni tak mnie naparzają, że nie mogę wytrzymać! No i mają jakieś 200°C !! Dotknięcie ich jest niemal niemożliwe.

W sprawie skutków to tez sie moge pożalić czasem ledwo biustonosz zakladam... Sa mega wrazliwe i gorące jak diabli...

Kurcze ja ostatnio poplakalam sie na reklamie mleka... A moj maż czesto irytuje mnie swoja osoba bez powodu ale za 5 min mi przechodzi wiec trzymam zlosc w sobie i czekam az przejdzie...zrobilam sie straznie nerwowa a Wy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 20:48

m3sxyx8ddvq77ovr.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ