X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny ale ja bym chciała urodzić dzieci min na 2kg wtedy jest szansa ze wypuszcza szybciej do domu. Ale czytałam ostatnio na wątku ciąży bliźniaczej ze ciężko będzie osiągnąć wagę 2kg .. mi się wydaje ze dzieci poniżej 2kg muszą być takie malusienkie az strach

To wyobraź sobie parkę mojej koleżanki - dzieciaki po 900 i niecałe 900, wcześniaki, 37cm! Ale ona od początku miała problematyczną ciążę. Teraz już z nimi wszystko dobrze :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciąży włosy i paznokcie miałam świetne, gęste, błyszczące - mega! Jakieś 3 miechy po porodzie wypadła mi połowa włosów, a że mam je długie (za łopatki) doszło do tego, że pozapychałam rury odpływowe.... Myślałam że wyłysieję (serio), trochę to potrwało, ale wszystko doszło do jako-takiej normy. Teraz z włosami i paznokciami mam lipę, włosy wypadają i na przemian albo siano albo tłuszcz, o paznokciach i cerze nawet nie wspomnę (jestem pod kontrolą dermatologa bo nie wyrabiałam. Zastanawiam się od czego to zależy, przecież biorę te same witaminy, podobnie się odżywiam a taki rozstrzał...

c55fflw18twvhf6h.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś w przychodni, nie było nikogo w kolejce, więc fart :D

Za to jak wsiadłam rano w komunikację... Duszno, gorąco, zero miejsc... Stoję. Zwolniły się 2 miejsca, nie zdążyłam, para usiadła. Ale po kilku sekundach stał się cud, pan popatrzył mi na bebzon, i z uśmiechem ustąpił :D Ależ mu byłam wewnętrznnie wdzięczna!
    Tak że sezon na "widać brzuch" chyba rozpoczęty :)

Acz w pracy nadal się dobrze maskuję. Przyznałam się jedynej bliższej koleżance z mojej sekcji, że jestem w ciąży, to się owszem ucieszyła (bo wiedziała, że mam problemy, że może IVF czeka), ale i zdziwiła, a jeszcze bardziej że zaraz będę miała 20 zaczęty :D

moremi, MarthaA lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polecam Wam shopping w sklepach F&F w Tesco. Są tam bardzo dobrej jakości body, pajace, śpiochy, półśpiochy, ale też bluzy i cieplejsze ubranka, chociaż latem nie ma ich bardzo dużo.

Moja znajoma, która pracuje w sklepie NEXT (tam są piękne ubranka dla dzieci, ale już droższe) powiedziała mi, że ta sama fabryka szyje dla Nexta i F&F. Faktycznie niektóre ubranka są identyczne, tylko metki inne :P

Teraz jest rabat -30%, a to spora zniżka. Nawet jak nie znacie jeszcze płci, jest sporo ubranek unisex, zwłaszcza tych na rozmiary 56/62 (właśnie body z krótkim/długim rękawem, pajace, śpiochy itd.). Ciuszki ładne, z naszej epoki ;)

W Krakowie jest Tesco 24/7, więc późnym wieczorem jedziemy z mężem się obłowić ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90ba6efa8d78.png

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów, cery i paznokci, to mnie ominął pełen blasku wygląd ciężarnej :P Pryszcze mi wyskakują od początku, włosy się przetłuszczają i wypadają bardziej, niż wcześniej, a o paznokciach to już szkoda gadać. Rozdwojone, kruche - jednym słowem masakra :P Liczę, że za to może po ciąży nie będzie już tak najgorzej ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal nie rozumiem o co chodzi z tymi miejscami w autobusie? dlaczego zwyczajnie nie podeszłaś i nie poprosiłaś o zwolnienie miejsca? nie widzę sensu w takim wyczekiwaniu na to aż ktoś się domyśli, przecież tu chodzi o nasze i dziecka bezpieczeństwo a nie wygodę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 08:50

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ja nadal nie rozumiem o co chodzi z tymi miejscami w autobusie? dlaczego zwyczajnie nie podeszłaś i nie poprosiłaś o zwolnienie miejsca? nie widzę sensu w takim wyczekiwaniu na to aż ktoś się domyśli, przecież tu chodzi o nasze i dziecka bezpieczeństwo a nie wygodę...

Nie umiem :(((
    Tzn. raz w życiu mi się zdarzyło, jak faktycznie było źle. A tak...jak mogę ustać, to stoję i czytam. To śmieszne, bo ja jestem raczej dość pyskata z natury, ale to raczej jak mnie ktoś wnerwi. A tak żeby prosić... Chryste, umarłabym. I chyba ten stres byłby bardziej szkodliwy niż samo stanie ;)

Ale plus sytuacji jest taki, ze zobaczyłam, że są mili faceci :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie to wszystko bez sensu, bo np. pracę mam taką, żę CIĄGLE LUDZIE. Maile, telefony, min po 10-15 osób dziennie bezpośrednio u mnie, czasem całkiem obcych, czasem z tej samej instytucji. I to lubię.
    Ale zadzwonić gdzieś...niepracowo... HORROR. Nawet do znajomych wolę pisać smsy niż dzwonić, jak mam mówić, to AAAAAAAAAA :D
    Temu też w necie mi łatwiej :D
    każdy ma jakiegoś bzika...

Pani Moł lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Co do włosów, cery i paznokci, to mnie ominął pełen blasku wygląd ciężarnej :P Pryszcze mi wyskakują od początku, włosy się przetłuszczają i wypadają bardziej, niż wcześniej, a o paznokciach to już szkoda gadać. Rozdwojone, kruche - jednym słowem masakra :P Liczę, że za to może po ciąży nie będzie już tak najgorzej ;)

Pewnie nic w przyrodzie nie ginie i bilans musi = 0, więc skoro teraz mam nieźle, to po będzie masakra :D
    Pocieszam się, że ma mi z czego wypadać, to może całkiem nie wyłysieję :P Paznokcie nie hoduję, na cerę nigdy specjalnie nie narzekałam, ale treaz bez pilingów i maseczek jest bardzo fajna

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no sorry dalej nie rozumiem? jak to nie umiesz, dla siebie przecież nie prosisz, a jak mocno zahamuje autobus i walniesz brzuchem w barierkę to do kogo będą pretensje? tylko do siebie... wybacz, że tak brutalnie, ale serio nie kumam ryzykowania zdrowia dziecka staniem w autobusie, a przy tym rozprawianiu jaki fotelik najbezpieczniejszy. Teraz ty jesteś fotelikiem dla swojego dziecka :) każda z nas jest, więc siadajcie, nawet na 3 przystanki.

Ja przez te lata w Warszawie byłam już uczestnikiem 2 stłuczek (tramwaj i autobus) nic mi się nie stało, ale hamowanie było ostre, nie wyobrażam sobie być wtedy w ciąży i stać. Nawet jak już byłam w ciąży, w metrze jakiś starszy pan się na mnie przewrócił, byłam strasznie zestresowana bo byłam tuż po transferze, a oberwałam po brzuchu. Absolutnie nie wyobrażam sobie teraz stania w jakimkolwiek środku transportu, to żadna fanaberia ciężarnej tylko dbanie o dziecko. Czasami jak widzę zapchany autobus, że nawet nie dam rady dojść do miejsca siedzącego to odpuszczam i czekam na kolejny, nie będę ryzykować że mi ktoś torbą albo łokciem przywali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 09:13

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ty Wichrowe jesteś taki typ jak mój mąż :D w pracy przewalają mu się prokuratorzy, prawnicy, dzwoni ochrzaniać ludzi w sądach jak partaczą dokumentację a w domu to się blokuje żeby pizzę przez telefon zamówić :D

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Dziewczyny, nie straszcie z tymi zakolami! naprawde az tak zle??
    Nie będę kłamać. Mnie nikt nie uprzedził, więc strasznie to przeżyłam. Normalnie mam kręcone włosy i to taką czuprynę. Wtedy nawet nie wiem kiedy i jak po prostu pojawiły się zakola, a reszta włosów była jakaś taka nijaka. Całe szczęście zaraz pojawiły się bejbiki i nie ma śladu po tym łysieniu. I nie jest to zależne od sposobu karmienia. Po prostu hormony wracają do normy i nic już nie trzyma w miejscu tych włosów, więc po ciąży wypadają te, które wypadłyby normalnie znacznie wcześniej.
    No i nie u każdej tak to wygląda. Nie ma co się nastawiać, że wyłysiejecie. Może tak być, ale nie musi. Warto o tym wiedzieć, żeby nie wpaść w panikę jeżeli się wam przydarzy.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    To Ty Wichrowe jesteś taki typ jak mój mąż :D w pracy przewalają mu się prokuratorzy, prawnicy, dzwoni ochrzaniać ludzi w sądach jak partaczą dokumentację a w domu to się blokuje żeby pizzę przez telefon zamówić :D
    Taaaak!!! To to to! Dokładnie :D
    Zawsze mi jakoś lepiej, że nie tylko ja tak mam :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:

No i są specjalne wyznaczone miejsca dla matek z dziećmi/ciężarnych - ja tam podchodzę do takiego i proszę o ustąpienie :P

MarthaA lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    no sorry dalej nie rozumiem? jak to nie umiesz, dla siebie przecież nie prosisz, a jak mocno zahamuje autobus i walniesz brzuchem w barierkę to do kogo będą pretensje? tylko do siebie... wybacz, że tak brutalnie, ale serio nie kumam ryzykowania zdrowia dziecka staniem w autobusie, a przy tym rozprawianiu jaki fotelik najbezpieczniejszy. Teraz ty jesteś fotelikiem dla swojego dziecka :) każda z nas jest, więc siadajcie, nawet na 3 przystanki.

Ja przez te lata w Warszawie byłam już uczestnikiem 2 stłuczek (tramwaj i autobus) nic mi się nie stało, ale hamowanie było ostre, nie wyobrażam sobie być wtedy w ciąży i stać. Nawet jak już byłam w ciąży, w metrze jakiś starszy pan się na mnie przewrócił, byłam strasznie zestresowana bo byłam tuż po transferze, a oberwałam po brzuchu. Absolutnie nie wyobrażam sobie teraz stania w jakimkolwiek środku transportu, to żadna fanaberia ciężarnej tylko dbanie o dziecko. Czasami jak widzę zapchany autobus, że nawet nie dam rady dojść do miejsca siedzącego to odpuszczam i czekam na kolejny, nie będę ryzykować że mi ktoś torbą albo łokciem przywali.

Wiem. Wszystko to wiem. Ale nie wiem czy wiesz, jak się czasem człowiek zblokować potrafi :/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z włosami i paznokciami póki co, odpukać, normalnie :) Nawet więcej mi tych włosów urosło, więc pewnie po ciąży zaraz wypadną. Na paznokciach mam hybrydę, więc ciężko mi oceniać jakby było bez, ale trzyma się lepiej i dłużej niż zawsze. Cera też mi się uspokoiła, przed miałam problemy z trądzikiem, stosowałam różne maści od dermatologa.
    Czasem jak czytam to wydaje mi się, że jestem ciążową szczęściarą:) Od początku czuję się dobrze, raz mi się zdarzyła przygoda z bólem, co pojechałam na izbę, a tak nie wymiotowałam, brzuch nie boli, nogi nie puchną. Mam nadzieję, że to wszystko razem nie spadnie na mnie tuż po porodzie :p

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oduczyłyście swojego szczeniaka sikania gdzie popadnie??? Wychodze z tym psem juz tyle razy na dwór ze palcow mi zabraknie zeby to policzyc. Ma polozona mate do sikania w domu na ktora ja kłade jak tylko sie kreci i szuka miejsca. Wybiega sie na dworzu, mate obwacha a i tak nasra i naszcza na dywan... mam ochote ja z domu dzisiaj wyrzucic normalnie za to. Dwa miesiace juz z nia pracuej i nic to nie daje masakra jakas.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy u mnie wporządku albo nei czuje różnicy bo mam ich dużo i są az do pasa. PAznokcie mam słabe i kłade żel z hybrydą bo patrzeć na nie nie moge a najgorsze jest to że do porodu nie można mieć ani żeli ani hybrydy ani nawet pomalowanych paznokci :/

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczyny któraś szukała samej gondolki ze stelażem ja znalaząłm taki i jest całkiem spoko

http://allegro.pl/wozek-paradise-baby-melody-gondola-stelaz-2017-i6834147353.html

kolory neutralne wiec na czasie

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Włosy u mnie wporządku albo nei czuje różnicy bo mam ich dużo i są az do pasa. PAznokcie mam słabe i kłade żel z hybrydą bo patrzeć na nie nie moge a najgorsze jest to że do porodu nie można mieć ani żeli ani hybrydy ani nawet pomalowanych paznokci :/
    Tak, też tak słyszałam, że paznokcie muszą być "czyste", bo w razie zasinienia obserwuje się problemy z krążeniem. Ja mam teraz taką schizę, że w ogóle nie maluję żeby zminimalizować wchłanianą chemię. Takiego detoksu to moje paznokcie nie pamiętają :D

PsotkaKotka, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ