X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlaśnie zaczęłam robić łazanki, i co podejde do kuchenki to tak mi słabo, że ustac nie mogę i wracam na kanapę. Ciekawe czy dokończę ten obiad dzisiaj :/

Jeśli chodzi o "chemię" na sobie, to ja tu zaraz całkiem dostanę lincz, bo mam hybryde na dłoniach, na stopach zawsze też pedi i hybryda, rzęsy przedłużane. :) I nie wyobrażam sobie z tego zrezygnować jak na razie, bo to sprawia że czuję się zadbana. Nie tracę czasu na makijaż dzięki rzęsom, na codzień mega wygoda. A paznokcie to samo, malowanie lakierami odpada, brak czasu i cierpliwości, a taka hybryda 2-3 tyg się trzyma. A taki wyskok do kosmetyczki na półtorej godzinki to zawsze fajna odskocznia :)

Włosów nie farbuje wcale. Kiedyś farbowalam żeby nadać im połysku i świeżości (podobny kolor) ale aktualnie nie czuję potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 12:50

Holibka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie maluję, bo mi się nie chce :P Z makijażu to transparentny puder i róż. Smaruję się olejem z migdałów :D
    Pewnie największa chemia "na mnie" to antyperspirant ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe ja z kolei na plecach się nieraz budzę i to też nie jest najprzyjemniejsza pozycja do przebudzenia w połowie ciąży, przynajmniej u mnie ;)
    Ja też zastanawiam się ciągle czy c czy j, ale raczej skłaniam się w stronę j.

pieluszkowazabawa przez jakiś czas, sporo przed ciążą rozmawiałam z kosmetyczką, która robiła mi akryl, a na nim hybrydy i zdecydowanie odradzała w ciąży. Hybryda dobrze zrobiona nie przenika, natomiast akryl jak najbardziej i przy akrylu jest mnóstwo oparów. Przy hybrydzie najgorsze jest zdejmowanie, aceton to tu główny bubel, dlatego warto zadbać o dobrą wentylację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 12:56

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa szczeniaka nauczysz sikac na dworze po prostu częstymi wyjsciami. Nawet jak nasika w domu, to mówisz że nie wolno, i szybko lecisz z nim na dwór żeby skojarzył. My jeszcze wychodzilismy na dwor na siku po kazdej zabawie czy jedzeniu, niestety duzo tego bylo ale szczeniak wymaga. I mowilismy przy tym zawsze "zrob siusiu" i pozniej gromkie brawa i pochwala :d dzialalo. Teraz siku robi praktycznie na komendę "zrob siusiu" :D tylko absolutnie nie krzyczcie na psa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 12:54

Holibka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Heheh. Ja ostatnio po kąpieli poszłam po Femibion (kapsułka + tabletka) i polocard. łyknęłam , wróciłam do łóżka. I dopiero walnęłam się w głowę. Wzięłam letrox na tarczycę, co powinien być rano i na czczo...

A ja na urlopie zgubiłam kluczyki do samochodu. No przepadły i tyle. Mój M. postawił cały hotel na nogi, wszyscy szukali, Panie pokojowe, Panowie techniczni, w śmietnikach, w łazienkach, a okazało się że kluczyki zostawiłam w stacyjce (i to tak na raz przekręcone), samochód otwarty, tylko wsiąść i pojechać. Stał tak dwa dni ;P akumulator się rozładował, ale naładowali. Tak mi było wstyd ;/
    A w tym tygodniu zgubiłam gdzieś w domu chyba wynik mojego rezonansu magnetycznego (płytka plus opis) ;/ Ja mam wszystko pookładane w segregatorach, a rezonansu tam nie ma. bo go musiałam wyciągnąć i gdzieś położyłam żeby nie zapomnieć zabrać do mojej neurolog, no i przepadł ;/ Znów musiałam prosić w recepcji o pomoc żeby mi te wyniki,sprzed dwóch lat, wyciągali i teraz czekam na info czy w ogóle są do odzyskania ;/
    Mówię wam dramat jakiś ...

Holibka, wichrowe_wzgórza, Pani Moł lubią tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis narobiłaś mi smaka na te łazanki. W domu mam produkty i chyba zrobię też :) jakie robisz? Ja robię z takich składników: kiełbaska, cebulka, kiszona kapusta, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz, sól, koncentrat pomidorowy.

Co do makijaży i ulepszaczy to przed ciążą przesiadłam się z fluidu na podkład mineralny i jestem mega zadowolona. Do tego rano zawsze korektor pod oczy, bo mam wiecznie podkrążone oczy, bronzer, róż, rozświetlacz, tusz i kreska i gotowe do wyjścia w 5 minut :)

age.png

age.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny walczę z niskim ciśnieniem a więc i zawrotami głowy, bólem itp. Mierzyłam dziś ciśnienie 85/40. Strach autem jechać czasami. Ostatnio w pracy tak mi się kręciło w głowie, że aż mi było głupio przy dzieciach. Masakra :( we wtorek idę na wizytę.Nie wiem czy oprócz kawy mogę się czymś wspomóc

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam krem cc ostatnio z loreala i jestem zachwycona :)

Rzes nigdy nie przedluzalam i jakbym miala chodzic na rzesy i hybrydy co 2-3tygodnie to bym chyba tutuaj zbankrutowala. Z tego tez powodu ze oszczedzam intensywnie teraz chce kupic sobie henne wiec teraz pytanie:

Z jakiej firmy kupic jakas profesjonalna henne do brwi i rzes?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów, ja nie farbuję, już od 8 lat chyba. Wcześniej to miałam wszystkie kolory na głowie, ale swój naturalny mam ciemny blond i nie mam siwych i dopóki się nie pojawią farbować nie będę. Za to kosmetyki uwielbiam (właśnie ostatnio w hebe była promocja na mamowe kosmetyki i zakupiłam taki olejek z Tołpy - to są pomieszane dwa olejki, makadamia i migdały i do tego chyba witamina E, kosztował 19 PLN i bardzo go polecam).
    Maluję się też codziennie (tak 15 minut mi to zajmuje razem z bronzerem, różem, podkładem, korektorem itp ;P), bo uwielbiam i w ogóle potwornie źle się czuję jak wyglądam według swojego mniemania - źle - jestem wtedy chora normalnie! A że modelką nie jestem i z gęby jakąś pięknością też, to make-up być musi, włosy umyte, uczesane, czasem pokręcone, czasem nie, no i uwielbiam szpilki, nawet teraz, choć przez te pociągi (a właściwie codzienny poranny sprint na stację, bo zawsze mam niedoczas), to już dawno przerzuciłam się na coś lżejszego i raczej na koturnie.

aaaaa i wiecie co?!!! Dostałam od moich starych sąsiadek z dzieciństwa taaaaaakie wielkie 2 pudła z ciuszkami po ich brzdącach, do tego jakieś maty, leżaczek, wanienkę ze stelażem. Tych ciuchów to nawet nie zdołałam wszystkich wyjąć tyle tego jest, a to same tylko 56 i 62. Ja nie przypuszczałam że tego tyle potrzeba, myślałam że wystarczy tak jedna szuflada w komodzie i przeżyłam szok, że tych ubranek tyle jest potrzebnych ;/ w każdym razie, jeden problem z głowy, bo ja nawet nie wiem czym się różnią te "bodziaki" i "pajacyki", o których pisałyście i już byłam przerażona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 13:16

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Ja się teraz trochę tym zajmuję hobbystycznie, bo poszłam sobie dodatkowo do szkoły kosmetycznej na tzw. podyplomówkę i polecam ci tylko taką hennę proszkową (te żele i inne takie wynalazki, to jednak są słabsze i często jakieś dziwne kolory wychodzą).

http://allegro.pl/henna-proszkowa-profesjonalna-20g-i6668463462.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 13:20

zi13nafan2lh9052.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Dziewczyny walczę z niskim ciśnieniem a więc i zawrotami głowy, bólem itp. Mierzyłam dziś ciśnienie 85/40. Strach autem jechać czasami. Ostatnio w pracy tak mi się kręciło w głowie, że aż mi było głupio przy dzieciach. Masakra :( we wtorek idę na wizytę.Nie wiem czy oprócz kawy mogę się czymś wspomóc

Mam dokładnie to samo. Jestem niskociśnieniowcem plus pojawiła się migrena po pierwszej ciąży. Piję kawę 1 lub 2x dziennie i to pomaga. Nie kawę siuśki-rozpuszczalną, tylko kubek prawdziwej kawy, mocnej.
    Wiem, że do bólu nie wolno dopuszczać, trzeba zapobiegać. A jeśli już jest, to reagować, a nie myśleć, że samo przejdzie. I to nie tylko w ciąży.

moremi lubi tę wiadomość

2kljles1dksgkw96.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do farbowania, rozjaśniania i innych fryzjerskich, to z nich nie rezygnuję. Za każdym razem informuję fryzjerkę o ciąży. Na paznokciach żel, bo moje na każdym kroku się łamią, więc je utwardzam.

2kljles1dksgkw96.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, jak Wy same sobie rzęsy robicie :O Brwi to jeszcze, ale żeby ta henna do oczu nie wpadła...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam sztuczne rzeski mega wygoda chociaż teraz wyłożyć dwie godziny bez ruchu na plecach mi ciężko jest. Chodzę raz w miesiącu bo dobrze się trzymają. Pazury robią w domu sama także bez problemu. Do porodu zdejme żele skoro trzeba.
    Hybryde można też zdjąć pilnikiem ja tak teraz robię w ciąży zamiast acetonu żeby go nie wdychac więcej roboty ale nie szkodliwe

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Invis Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja kupilam krem cc ostatnio z loreala i jestem zachwycona :)

Rzes nigdy nie przedluzalam i jakbym miala chodzic na rzesy i hybrydy co 2-3tygodnie to bym chyba tutuaj zbankrutowala. Z tego tez powodu ze oszczedzam intensywnie teraz chce kupic sobie henne wiec teraz pytanie:

A ja Ci odradzam samodzielnego majstrowania henną na brwiach jeśli nie masz dużo doświadczenia :P Nie lepiej iść do kosmetyczki? Kosztuje z hmmm 15 zł? I wiesz że masz zrobione dobrze :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarthaA wrote:
    Mam dokładnie to samo. Jestem niskociśnieniowcem plus pojawiła się migrena po pierwszej ciąży. Piję kawę 1 lub 2x dziennie i to pomaga. Nie kawę siuśki-rozpuszczalną, tylko kubek prawdziwej kawy, mocnej.
    Wiem, że do bólu nie wolno dopuszczać, trzeba zapobiegać. A jeśli już jest, to reagować, a nie myśleć, że samo przejdzie. I to nie tylko w ciąży.

Ja też z tych "niskich". Może dlatego znów mnie dziś łeb nawala :/
    Kawę mogę tylko słabą rozpuszczalkę, bo inaczej drgawki gwarantowane :D

Holibka, ja na plecach też średnio na jeża, bo coś mi w krzyżu strzela i potem się ruszyć nie mogę :O Jak się dorobię łóżka, to może lepiej bedzie.

Zuza2323 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja byłam dziś w przychodni, nie było nikogo w kolejce, więc fart :D

Za to jak wsiadłam rano w komunikację... Duszno, gorąco, zero miejsc... Stoję. Zwolniły się 2 miejsca, nie zdążyłam, para usiadła. Ale po kilku sekundach stał się cud, pan popatrzył mi na bebzon, i z uśmiechem ustąpił :D Ależ mu byłam wewnętrznnie wdzięczna!
    Tak że sezon na "widać brzuch" chyba rozpoczęty :)

Kurczę...czyli obyło się bez wypinania brzucha :D No i brawa dla pana :D

2kljles1dksgkw96.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Ja też mam sztuczne rzeski mega wygoda chociaż teraz wyłożyć dwie godziny bez ruchu na plecach mi ciężko jest. Chodzę raz w miesiącu bo dobrze się trzymają. Pazury robią w domu sama także bez problemu. Do porodu zdejme żele skoro trzeba.
    Hybryde można też zdjąć pilnikiem ja tak teraz robię w ciąży zamiast acetonu żeby go nie wdychac więcej roboty ale nie szkodliwe

Ja chodzę na rzęsy co 4-5 tyg, rewelacyjnie mi się teraz trzymają w ciąży o dziwo.
    A hybryde ściąganą mam tylko pilnikiem, nigdy jeszcze nie miałam jej ściąganej acetonem.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja też z tych "niskich". Może dlatego znów mnie dziś łeb nawala :/
    Kawę mogę tylko słabą rozpuszczalkę, bo inaczej drgawki gwarantowane :D

Ja przed ciążą też rozpuszczalna z mlekiem nawet, ale w ciąży jakoś mnie odrzuciło i tylko i wyłącznie świeża, prawdziwa kawa...sam zapach już mi pomaga :D

agagaga, moremi, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

2kljles1dksgkw96.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Sama robisz pazury...podziwiam :) Ja nie mam cierpliwości.
    Ja niestety przed porodem też pozbywam się żeli, a noszę już ładnych kilkanaście lat, z przerwami.

2kljles1dksgkw96.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ