Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mietata wrote:a to wy macie jakieś miejsca w domu/ciuchy na których nie ma kłaczków?
u nas jeden puchatek, a kłakami potrafi obdzielić jak 3
Wszędzie mamy sierść. A i tak tym razem myślę jednak o nawilżaczu, bo suszenie ręczników na kaloryferze nie jest na moje nerwy.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Pytanie wyprawkowe, mam zamiar odkupić wózek od znajomych. Wózek ma rok, głównie zależy mi na gondoli bo spacerówkę to sobie chcę potem inną lekką kupić. To jest Anex sport, generalnie prowadzi się bardzo lekko, ale czytałam też sporo opinii o jakimś wykrzywianiu się gondoli, wyrabianiu amortyzatorów. Niby już byłam zdecydowana, ale teraz sama nie wiem. NIe chcę za bardzo kupować nowego wózka, ze względu na warunki mieszkaniowe. Czy miałyście do czynienia z tym wózkiem?
-
mietata wrote:Pytanie wyprawkowe, mam zamiar odkupić wózek od znajomych. Wózek ma rok, głównie zależy mi na gondoli bo spacerówkę to sobie chcę potem inną lekką kupić. To jest Anex sport, generalnie prowadzi się bardzo lekko, ale czytałam też sporo opinii o jakimś wykrzywianiu się gondoli, wyrabianiu amortyzatorów. Niby już byłam zdecydowana, ale teraz sama nie wiem. NIe chcę za bardzo kupować nowego wózka, ze względu na warunki mieszkaniowe. Czy miałyście do czynienia z tym wózkiem?-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Też stawiam raczej na dobre pół roku i przetrwanie zimy. Najchętniej kupiłabym samą gondolę, ale ciężko dostać bez wkładu w postaci spacerówki.
Moremi, muszę mojemu mężowi sprzedać dziś te hasła, nie znałamTylko rano jak idzie do pracy w czarnej koszulce to mu czasami mówię, żeby się odkłaczył w końcu
moremi lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, zdążyłam posprzątać tylko łazienkę a Wy naprodukowałyście tyle stron
Lubię sobie tak usiąść z kawką (lekką!) i nadrobić
Chociaż ja na nasz wątek wchodzę codziennie, często po kilka razy- siedzę w domu, najczęściej mam lenia kanapowego, to czasu mi nie brakuje.
Foteliki samochodowe- moremi ja w pełni popieram Ciebie i to co piszesz, Twoje argumenty to po prostu FAKTY a nie jakieś same przekonania.. tu nie ma z czym dyskutować nawet! A jeśli ktoś tego nie rozumie to jest to po prostu przykre (w końcu chodzi o BARDZO ważną rzecz jaką jest bezpieczeństwo i życie naszego dziecka!). Naprawdę warto po stokroć się w tym temacie douczyć, bo jak wspominałam, to bardzo ważna kwestia. Ja non stop pokazuje różne filmiki i czytam artykuły mężowi, który twierdzi że fisiuję bo pasy w foteliku muszą być zawsze dobrze zapięte, nie poskręcane, odpowiednio napięte... bo zimą "traciłam czas" na rozpinanie kurtki córki, aby pasy zapiąć pod nią. Niestety w tej chwili mała jest już za duża na jazdę tyłem. Strasznie ubolewam, bo w przypadku choćby stłuczki gdyby mała spała (a zazwyczaj śpi nawet w trakcie krótkiej jazdy) i miała "luźno" łepetynkę, to może się to dla niej skończyć gorzej, niż gdyby jechała tyłem do kierunku jazdy. Naprawdę warto pamiętać, że jak najdłuższa jazda tyłem do kierunku jazdy jest dobra, i nawet o 5x bezpieczniejsza. Dobra, już nie zanudzam
NIEPOKORNA daj spokój, pewnie że czytamyNie tylko u Ciebie nie ma odzewu jak coś piszesz, ja mam takie odczucia wiele razy, ale wiem że po prostu to że nikt się nie odnosi do mojej wypowiedzi nie oznacza, że moje posty są pomijane. Ja czytam każdy post
mietata nie miałam styczności z tym wózkiem, ale podobno są dobre. A przynajmniej bardzo ostatnio reklamowane, a więc na topieMyślę, że wózek po jednym dziecku nie może być bardzo wyrobiony
Podejrzewam, że jest w stanie bardzo dobrym conajmniej.
depilacja plastrami z woskiem- dzięki za liczne odpowiedzi!Myślę że spróbuję, tylko musze poczekać aż mi trochę kłaczki odrosną (na opakowaniu tych które kupiłam jest napisane, że muszą mieć od 1,5mm-5mm).
NIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
A jeśli chodzi o kłaczki, to odkąd mamy psa, to pełno tego! Masakra
Nie ma dnia bez odkurzania. Czasem sobie wyobrażam jak czysty byłby dom bez tych jasnych kłaków na ciemnej podłodze... a później patrzę na ten pyszczek słodki i przestaję narzekać
Zwłaszcza jak dzisiaj zobaczyłam, jak słodko upolował dużego czarnego pająka na podłodze a później ze smakiem go zjadł... pokochałam go jeszcze bardziej
Bo pająków to ja się panicznie boję.
Ja bym chciała kupić samą gondolę, ale wydaje się że bardzo ciężko znaleźć samą gondolęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 15:55
moremi, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Tak wam piszę o tych warsztatach, że mało brakowało, a przegapiłabym ostatni termin u nas.
http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
No i się jednak nie załapałam. Nie ma miejsc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 16:05
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
wichrowe_wzgórza wrote:Czy ktoś mógłby mi na jak chłop krowie na rowie wyjaśnić, z czego się składa wózek i czemu mi to potrzebne...?
Bo ja nie kumam tych gondol, srondol, spacerówek itd.
Najlepiej się sprawdza odrębna gondola, z której korzystasz po urodzeniu dziecka i w zasadzie do czasu gdy samo nie zacznie siadać. Później korzystasz ze spacerówki. Ta z zestawu niestety jest ciężka, więc warto kupić osobno. Czasami jest do tego fotelik-łupinka. Według specjalistów lepiej jednak fotelik kupić osobno.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Zuza91 wrote:Ja biorę nadal i mam jeszcze tabletek na 3 tygodnie, a z tego co mi ginekolog powiedziała, chce mi przedłużyć do 20tc, aż będzie mieć pewność, że łożysko jest w pełni rozwinięte i samo sobie będzie produkowało odpowiednią ilość progesteronu. Ciągle mam też luteinę, już mnie to wkurza, że wiecznie mi coś cieknie
Z kolei moja znajoma w ciąży ma brać do samego końca ciąży, teraz jest jakoś w 20tc.
Ania1985, a Ty do kiedy masz?
No ja jeszcze mam brać tylko przez dwa dni i koniec. I się martwię czy wszystko będzie ok.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Mam podobnie, chciałabym tylko gondolę kupić, ale moda na 2w1 3w1 czy 100w1 jest chyba nie do przebicia.
Tak jak kiedyś mój mąż w mcdonaldzie chciał po prostu kupić hamburgera i sok, a pani go przekonywała 15 min, że straci na tym, żeby lepiej wziął zestaw bla bla bla, a on jej odpowiadał, że on nie chce tego co w zestawie, chce tylko kanapkę i sok i nie będzie wyrzucał frytek i wylewał coli tylko dlatego żeby taniej wyszło.
Z wózkami to samo, chcesz samą gondolę to nie, płać za badziewną spacerówkę i fotelik...bo w zestawie. A jak chcesz samą gondolę to ci sprzedamy za tę samą cenę co zestaw....
Widzę po znajomych, że większość pozbywa się tych spacerówek od zestawów i kupuje coś lżejszego i bardziej poręcznego. -
To łapcie kolejne bezpłatne warsztaty
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
Będą pewnie jesienią. Warto obserwować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 16:11
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Tak wam piszę o tych warsztatach, że mało brakowało, a przegapiłabym ostatni termin u nas.
http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
No i się jednak nie załapałam. Nie ma miejsc.chyba że mi się pomieszało i nie jesteś z Warszawy.
Ale dla stołecznych dziewczyn dobra wiadomość, miejsca jeszcze sąa program bardzo fajny, nie tylko o fotelikach hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 16:26
moremi, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale to nie zawsze jest tak, że wózki 2w1 to badziew, nasz problem leży w tym że zwracamy uwagę głównie na gondolę, a później się okazuje że spacerówka jest ciężka i do kitu. Ja świadomie kupuję wózek 2w1, patrząc głównie na spacerówkę, a w gondoli na koła i wielkość samej gondoli (bo malec ma tam spędzić trochę tych miesięcy + śpiwór zimowy itd). Teraz robią naprawdę extra wózki 2w1, gondola + spacerówka, nawet dużo lżejsze. Choć mi tym razem na tym nie zależy, bo wózka dźwigać nie będę, ale moim zdaniem dla każdego się coś znajdzie.
moremi, widzę że siedzisz bardzo w temacie fotelików... czy jest jakiś fotelik tyłem do kierunku jazdy dla dziecka większego, około 5 letniego? Czy już jest za duża?
A jeśli chodzi o fotelik dla noworodka, to polecisz jakiś model? Bo jestem w trakcie wybierania, ale też nie mam takiej "Wprawy".
-
Invis z tego co pamiętam to moremi polecała już jakieś foteliki, nawet była mowa żeby te modele wrzucić na pierwszą stronę bo na tym forum wyszukiwanie to faktycznie koszmar. Szkoda że nie mozemy mieć tu takiej strony z linkami, do której każdy mógłby coś dodać bo wiele cennych informacji się gubi w ogromie postów.
-
Przełamuję schemat - u nas na 95% dziewczynka
Invis wpisz proszę na pierwszą stronę
Ma nieco ponad 10 cm, serduszko bije 160 uderzeń i... siedzi po tureckuNieźle się musiałam nagimnastykować, żeby ginekolog cokolwiek mogła zobaczyć. Było wyraźnie widać wargi sromowe i lekarka powiedziała, że raczej nie ma szans, żeby to się zmieniło
mietata, Holibka, moremi, wichrowe_wzgórza, Charlutek, Asia_89, KasiaHaBe, Sunshine_111, afrykanka lubią tę wiadomość
-
mietata wrote:Invis z tego co pamiętam to moremi polecała już jakieś foteliki, nawet była mowa żeby te modele wrzucić na pierwszą stronę bo na tym forum wyszukiwanie to faktycznie koszmar. Szkoda że nie mozemy mieć tu takiej strony z linkami, do której każdy mógłby coś dodać bo wiele cennych informacji się gubi w ogromie postów.
Wiem właśnieteż nie mogę się dogrzebać niestety...
Zuza91 wrote:Przełamuję schemat - u nas na 95% dziewczynkaInvis wpisz proszę na pierwszą stronę
Ma nieco ponad 10 cm, serduszko bije 160 uderzeń i... siedzi po tureckuNieźle się musiałam nagimnastykować, żeby ginekolog cokolwiek mogła zobaczyć. Było wyraźnie widać wargi sromowe i lekarka powiedziała, że raczej nie ma szans, żeby to się zmieniło
-
Invis jeszcze odnośnie depilacji - za długie kłaki też niedobre bo bardziej boli
tak koło 2-3 mm jest optimum
Odnośnie sklepu 5.10.15. to jest kod latocośtam na głównej stronie -45%. W praktyce wygląda to tak, że jak coś jest i tak przecenione np. o 30% to kod jest zwiększony o te brakujące do 45 procenty, rabat jest liczony od ceny pierwotnej. W każdym razie chciałam się pochwalić pierwszymi zakupami:D
Po rabatach, z odbiorem w punkcie, zapłaciłam 26zł z groszami w sumie za obie rzeczy, uważam że nie przepłaciłam
JAKI ROZMIAR UBRANEK KUPOWAĆ?????
Ja wybrałam 62, zakładając że oboje z mężem jesteśmy raczej z tych wyższych i większych ludzi, więc i nasze dziecko będzie duże. Tylko czy to właściwe założenie?
Psiara ze mnie, więc obowiązkowe pierwszy zakup to body z psami
https://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/body/body-dla-niemowlaka-dlugi-rekaw-5t3243.html
A tu coś, żeby dziadkom dodatkowo podkręcić miłość do wnusia
https://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/body/body-niemowlece-5t3239.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 16:40
moremi, Asia_89, Zuza91 lubią tę wiadomość
-
Invis, ja sobie zanotowałam ten, który Moremi proponowała
http://osiemgwiazdek.pl/maxi-cosi-city.html
możesz go dorzucić na 1 stronę żeby nie zaginąłmoremi lubi tę wiadomość
-
Ja napisałam o mikrowłóknach i nie nazwałam ich STRASZNYMI. Holibka zluzuj
Nie życzę nikomu takich początków macierzyństwa jak moje. Gdy dziecko drze się, nie może oddychać, bo ma zatkany nos. Nie umie oddychać ustami, ta umiejętność dopiero przyjdzie. Jak zaczyna to się dusi i znów ryk. Wtedy będziesz się lapala każdej możliwej pomocy.
Napisałam to w odniesieniu do wietrzenia, w zimie. Gdy powietrze można dosłownie pokroić, bo je widać.
Wtedy takie urządzenie za niecałą stówkę może uratować nerwy rodzica i noc dziecka.
Jednocześnie zaznaczyłam, że jak ktoś się zastanawia to warto kupić oczyszczacz. Nic nie narzucam.
Nie wiem czy to tylko moje wrażenie, ale miałam okazję być na ovu parę razy, na fiolecie i zgodzę się z dziewczynami, które uważają, że nikt ich nie czyta. Tu jest tak, że albo jest dyskusja, albo kłótnia. Nie chcemy się poznać. Jakieś niepotrzebne ukrywanie imion, wieku. Nikt o adres i PITa nie pyta
Na forum są tu dwie dziewczyny, które poznałam na fioletowej stronie, potem na Facebooku, z jedną się nawet widziałam i znamy ponad 3 lata. Na prawdę można.
moremi, afrykanka, Alstro38 lubią tę wiadomość