Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Charlutek wrote:hmmm.. dziwne te bole brzucha... mnie cos tam zakluje przez chwile od czasu do czasu, ale bolem tego nazwać nie moge. myslisz, ze to faktycznie od luteiny? czy inne dziewczyny biorące luteine też skarzyly sie na bole brzucha?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Pani Moł wrote:Biorę luteinę i brzuch boli, 2x1 100mg, mam zacząć ograniczać, ale nie łączyłam bólu z luteiną. Chorera wie... Doktor mówił, że widocznie mocno czuję wszystkie naciągające się więzadła, przemieszczające narządy i że mam się nie martwić, ale w przypadku skurczowego bólu szybko do doktora/szpitala. Jak odstawię luteinę to się przekonam... Biorę od początku ciąży, więc nie wiem jak byłoby bez...27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja zerknęłam na wyniki dzisiejsze i się zmartwiłam moczem trochę... W ogolnym badaniu niby ok, leukocyty śladowe, ale jest też coś czego wcześniej nie miałam, osad moczu metodą cytometrii przepływowej. I tam leukocytów 68 przy normie do 39, i bakterii 243 przy normie do 130
Boję się, że mi coś wyrośnie w tym posiewie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Czarnulka a moze przerzucilabys sie na podjezykową?
Dziewczyny, wracając do tematu rzes, bo tez bym chciala, mam pytanko.. Jezeli ja jestem bardzo jasna, mam jasną cere i bez tuszu blond rzesy;-) , to czy jak zaloze sobie takie doczepki, to czy i tak bym nie musiala malowac, bo będą i ciemne i te moje jasne? No i czy one muszą byc czarne? Bo tusz mam brazowy, czarne moglyby agresywnie wygladac..?
Zapisalam się dzis do bezplatnej szkoly rodzenia i w zasadzie nie wiem, czy ma to sens, sporo wiem jako mama juz jednego dziecka, a pewnie i tak cesarka.. No ale pojde i zobacze, a co mi szkodzi:-)czarnulka24 lubi tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
wichrowe_wzgórza wrote:Mnie lekarz mówi, że luteina nie zaszkodzi, tylko po co brać jak nie trzeba
Nie od dziś wiadomo, że co lekarz to opinia. Ale już kilku mi mówiło, że Luteina dopochwowa fajnie wpływa na macice.
Jeśli chodzi o obiadki u teściowej...to nie czuję potrzeby jej obgadywaniaczęsto jesteśmy u nich w niedzielę na obiad, zawsze chwalę to co ugotuje
Miło spędzamy czas. Ja za to będę jedną z tych tesciowych obgadywanych pewnie, bo rzadko stoję przy garach, zazwyczaj gdy muszę tylko
Nie przepadam za tym, wolę jak mi gotują
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 19:46
-
nick nieaktualnyMama2kituszek, wydaje mi się, że musiałabyś hennę rzęs zrobic żeby sobie doczepić, bo ichcsię nie maluje i naturalne też widać
ja sobie robiłam rzęsy przed ślubem na próbę i potem na ślub - fajny efekt, to prawda
ale swoje mam w zasadzie gęste, dość długie i ciemne, więc nie mam portzeby zagęszczania zbyt często. I tak to z dobre 2,5 h trwało, kosmetyczka mówiła mi, że mam jedne z żmudniejszych do zagęszczania, tyle ich
-
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Ja zerknęłam na wyniki dzisiejsze i się zmartwiłam moczem trochę... W ogolnym badaniu niby ok, leukocyty śladowe, ale jest też coś czego wcześniej nie miałam, osad moczu metodą cytometrii przepływowej. I tam leukocytów 68 przy normie do 39, i bakterii 243 przy normie do 130
Boję się, że mi coś wyrośnie w tym posiewie -
Invis wrote:Jeden z moich lekarzy za to mówił,że Luteina nie zaszkodzi, więc czemu nie brać, skoro może pomóc..?
Nie od dziś wiadomo, że co lekarz to opinia. Ale już kilku mi mówiło, że Luteina dopochwowa fajnie wpływa na macice.
I dlatego brałam trochę dłużej niż miałam, żeby się nie sttresować
Acz w ogóle zapisaną miałam na zasadzie "kto wie, może pomoże"
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mama2kituszek wrote:Czarnulka a moze przerzucilabys sie na podjezykową?
Dziewczyny, wracając do tematu rzes, bo tez bym chciala, mam pytanko.. Jezeli ja jestem bardzo jasna, mam jasną cere i bez tuszu blond rzesy;-) , to czy jak zaloze sobie takie doczepki, to czy i tak bym nie musiala malowac, bo będą i ciemne i te moje jasne? No i czy one muszą byc czarne? Bo tusz mam brazowy, czarne moglyby agresywnie wygladac..?
Zapisalam się dzis do bezplatnej szkoly rodzenia i w zasadzie nie wiem, czy ma to sens, sporo wiem jako mama juz jednego dziecka, a pewnie i tak cesarka.. No ale pojde i zobacze, a co mi szkodzi:-)
Nie wyglądałabys agresywnie, bo są różne długości i grubości rzęsek, więc można uzyskać bardzo fajny, naturalny lookNie wiem jak z kolorami, wydaje mi się że są tylko czarne ale oczywiście mogę się mylić.
-
wichrowe_wzgórza wrote:To też mówił
I dlatego brałam trochę dłużej niż miałam, żeby się nie sttresować
Acz w ogóle zapisaną miałam na zasadzie "kto wie, może pomoże"
No ja dokładnie tak samo. W sumie chyba dopiero z tydzień temu calkowicie ją odstawiłam.
-
A wiecie ze w USA wogole luteiny, ani ogolnie progesteronu sie nie podaje, jedynie wtedy gdy ciaza jest z INVITRO. Takie wspomagacze wypisuja jedynie lekarze juz centrach leczenia nieplodnosci.A tak to zwykly gin tego nie przepisze, nawet jak np wczesniej bylo poronienie (bo poronienia sa czeste i normalne).
Takze ja mialam jedno poronienie, a teraz ciaza przebiega normalnie i nic nie biore, a zapewne w Polsce by mi dali profilaktycznie progesteron.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
madzialenka84 wrote:
Takze ja mialam jedno poronienie, a teraz ciaza przebiega normalnie i nic nie biore, a zapewne w Polsce by mi dali profilaktycznie progesteron.
Ja dostałam, ale w sumie na moją sugestię, mimo poronienia nawet nie mówili o tym... W klinice niepłodności właśnie.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja lubie rozne kuchnie. Najbardziej chyba jednak lubie smaki azjatyckie i kuchnie tajska. Rety jak ja tesknie za jedzeniem z Tajlandii, kij tam z plazami i lazurowa woda, najlepsze bylo jedzenie
.
Sama tez czesto robie rozne ze tak powiem azjatyckie dania. Duzo robie indyjskich dan bo sa proste, czesto jednogarnkowe.
Raz we Wro przechodzilam kolo budy z indyjskim zarciem i pan mnie zachecal zupka z soczewicy (Dhal). Jak zobaczylam cene to myslalam ze padne. Powiedzialam panu ze 15 zlotych (czy nawet wiecej) za miske zupy z soczewica gdzie nawet miesa nie ma to jest straszna cena. A pan sie zapieral ze to duzo roboty no i pycha i dal sprobowac i pytal czy lepsza robie. Tak, robie lepsza. W ogole w restauracjach z indyjskim jedzeniem sa straszne ceny a dania jak zrobic w domu to za grosze by byly.
a moja tesciowa no coz, nie gotuje bo nie bardzo moze i w ogole jedza moim zdaniem niezdrowo. Czasem jestem rozczarowana bo na przyklad wracamy wyglodnbiali z urlopu a oni nas na obiad zapraszaja a tam biala kielbasa z musztarda.
No i w ogole w Niemczech je sie poprostu troche inaczej, innych przypraw uzywaja i nie jadaja raczej surowek do obiadu tylko musi byc cieple - moj maz niecierpi jak mu zimna surowke do obiadu daje, je jako deser na koniec -
Mama2kituszek wrote:Dziewczyny, wracając do tematu rzes, bo tez bym chciala, mam pytanko.. Jezeli ja jestem bardzo jasna, mam jasną cere i bez tuszu blond rzesy;-) , to czy jak zaloze sobie takie doczepki, to czy i tak bym nie musiala malowac, bo będą i ciemne i te moje jasne? No i czy one muszą byc czarne? Bo tusz mam brazowy, czarne moglyby agresywnie wygladac..?
Jeżeli masz jasne rzęsy, kosmetyczka dzień przed zabiegiem zagęszczania powinna zrobić ci hennę.
Natomiast odnośnie koloru, to są też brązowe, niebieskie i różne inne. Natomiast są bardzo rzadko używane i kosmetyczki często nie mają kolorów do wyboru (za to absolutną koniecznością, są do wyboru różne rodzaje skrętów, czy długości, z których kosmetyczka musi wybrać takie rzęsy aby odpowiadały twojemu naturalnemu skrętowi, za to będą dłuższe), jeżeli bardzo będzie ci zależało na brązowych rzęsach, a kosmetyczka nie będzie miała takich do wyboru, to może przez to poprostu podwyższyć cenę zabiegu, bo będzie musiała zamówić całą kasetkę brązowych rzęs, które będą specjalnie dla ciebie (z doświadczenia widzę że wszyscy mają zakładane czarne, ja mam swoje naturalne też raczej jasne, ale zagęszczone miałam zakładane czarne i nie wyglądało to sztucznie). -
PsotkaKotka, trochę znam się na działaniu restauracji, wierz mi, 15 zł za miskę zupy to nie jest jakaś koszmarna cena. Polecam prowadzenie kilka miesięcy takiego biznesu to szybko zweryfikowałabyś swoje poglądy na ceny
Ale wiadomo, herbata w domu też tańsza niż w restauracji
Mi strasznie brakuje produktów z krajów w których mieszkałam, ale doceniam sezonowość polską w kwestii warzyw i owoców, niestety u nas jakość jedzenia nadal kuleje chociaż widać od kilku lat poprawę. My w domu nie jemy raczej miesa, ja się brzydzę przygotowaniem, mąż jak ma ochotę idzie sobie na steka albo sam robi (to rzadziej). Gotuję raczej środziemnomorsko, ale kuchnię indyjską też uwielbiam, bo lubię dobrze doprawione jedzenie. Ziemniaki ostatni raz jadłam z 15 lat temu hehenie jestem wielką fanką polskiej tradycyjnej kuchni.
pako_mrrr, Blondik lubią tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:Zawsze wiedziałam, że USA nie jest dla mnie
Pod ŻADNYM chyba względem
I też nigdy mnie tam nie ciągnęło.
A mnie wlasnie ciagnelo, pewnie dlatego, ze skonczylam anglistyke. My tu jestesmy juz 6 lat, ale jednak sporo rzeczy mi tu nie pasuje i za kilka lat bedziemy wracac do PL.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016