Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
antonna wrote:Na GoT też czekam, książki już dawno przeczytane. Fargo obejrzałam i najbardziej podobał mi się drugi sezon. Teraz oglądamy Shameless7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
pieluszkowazabawa wrote:Ja to jestem typowy mieszczące i strasznie mecze się na wsi jeśli muszę być dłużej niż 3 dni.
Ja chyba się na izbę przejadę tak mnie boli to podbrzusze z nerwów może mi coś dadzą przeciwbólowego
Jeśli bardzo boli i Cię to stresuje, to jedź - przynajmniej będziesz spokojniejsza, no i dowiesz się, o co chodzi. -
Holibka wrote:Co do fotelika ja też skłaniam się do maxi cosi, ale nie wiem jaki model konkretnie, chyba pozostawię ten wybór mężowi
Zmieniając temat... od kilku(nastu?) dni zastanawia mnie temat odwlekania kąpieli maluszka po porodzie. Dziś trafiłam na ciekawy artykuł https://mataja.pl/2015/09/noworodek-w-mazi-dlaczego-warto-opoznic-pierwsza-kapiel/
Ja chyba poproszę aby mi dziecka nie kąpano w szpitalu o ile się całe kupą nie wymażeMam cichą nadzieję, że dzięki temu chociaż odrobinę wzmocni się jego skóra, którą po tacie może mieć niestety atopową. Wiem jakie to cierpienie, jaki rzuca cień na całe życie i jeśli jest szansa, że skóra będzie mocniejsza, to ja chcę ją wykorzystać.
Co Wy o tym sądzicie, jakie macie zdanie na temat kąpieli malca?
Holibka...wiem, że na Kraśnickich kąpią codziennie...a na Staszica w ogóle...syn i młodsza córka nie byli kąpani...starsza była...najlepszą skórę ma najmłodsza...ale czy to dlatego, że nie była kąpana czy dlatego, że ma taką samą jak ja...mąż ma trądzikową i mega wrażliwą...nie wiemHolibka lubi tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
pako_mrrr wrote:My mamy w domu prawie wszystkie książki Kinga w domu - brakuje dosłownie kilku
Moj m. jest jego wielkim fanem, ja tylko czasem, bo czasem mam wrażenie że ma zarąbisty pomysł, tylko potem mu chęci brakuje na koniec, jak w przypadku "pod kopułą", czy "lapacza snów" (no obcy z tyłka? serio? ;P).
A wiesz że on teraz pomaga RR Martinowi skończyć "Pieśń lodu i ognia"? To już nie będzie szło jak serial (zresztą już cały ten i poprzedni sezon się z książką rozszedł)i strasznie już jestem ciekawa jak oni to skończą (oby nie przysłowiowym obcym z tyłka), oby tylko w końcu ta następna książka wyszła, bo obiecanki cacanki, a lata mijają ;/
Wiesz co mam podobne odczucia co do tych samych tytułówteż mnie ten obcy z dupy nie pasował
Pod kopułą też, szczególnie zakończenie, też takie z dupy
Ciesz się, że nie czytałaś "Komórki"
tam to dopiero kicha wyszła. Za to Smętarz Zwierząt, Sklepik z Marzeniami i jeszcze kilka innych tytułów czytałam z wypiekami na twarzy.
pako_mrrr lubi tę wiadomość
-
antonna tzn w moim wypadku tak było, doczytywałam w internecie jaki jest powód, skoro inne wyniki miałam prawidłowe i własnie było napisane o spalaniu tłuszczów (jakby przy odchudzaniu, choć do odchudzania to mam daleko
)
madzialenka84 to możesz moją wyprawkę też uszykowaćJa wydałam już wszystko po moich dzieciakach, bo mąż powiedział, że dwójka i koniec, ale jak widać, dał się namówić
i teraz mam wielkie nic.
-
Holibka wrote:Wiesz co mam podobne odczucia co do tych samych tytułów
też mnie ten obcy z dupy nie pasował
Pod kopułą też, szczególnie zakończenie, też takie z dupy
Ciesz się, że nie czytałaś "Komórki"
tam to dopiero kicha wyszła. Za to Smętarz Zwierząt, Sklepik z Marzeniami i jeszcze kilka innych tytułów czytałam z wypiekami na twarzy.
Ooo, mam już dłuższy czas w domu "Sklepik z marzeniami" i jakoś nie mogę się zabrać za czytanie. Może się skuszę
"Pod kopułą" obejrzałam, ale chyba dobry był tylko pierwszy sezon. Ostatni to jakaś abstrakcja..
A wieś lubięmoja mama wywodzi się ze wsi (takiej typowo rolniczej) i mój mąż. Dwoje najkochańszych ludzi w moim życiu. I ja uwielbiam jeździć na wieś!
cisza, spokój, natura.
-
KasiaZ wrote:antonna tzn w moim wypadku tak było, doczytywałam w internecie jaki jest powód, skoro inne wyniki miałam prawidłowe i własnie było napisane o spalaniu tłuszczów (jakby przy odchudzaniu, choć do odchudzania to mam daleko
)
No tak, tak. Organizm spala tkankę tłuszczową w wyniku czego powstają ciała ketonowe, ale jest to spowodowane zbyt małą ilością spożywanych węglowodanów, a nie tłuszczy (no chyba, że ktoś robi sobie głodówkę, to wtedy ma za mało i węgli i tłuszczy).👧 2017 ❤ 👶 2021
-
madzialenka84 wrote:A ja mam bziika na punkcie dzieciecych ciuszkow i akcesoriow i dla mnie to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy-wybieranie wyprawki.
Dla mnie to horrormało co mi się podoba
Co do seriali - nie wiem o czym gadacie, ja w ogóle tego serialowego szału nie kapuję9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Dla mnie to horror
mało co mi się podoba
Co do seriali - nie wiem o czym gadacie, ja w ogóle tego serialowego szału nie kapuję
Nie martw się, ja też w serialach średnio się orientujęale akurat "Pod kopułą" nas z mężem wciągnął
A od jakiegoś czasu przeglądam rzeczy do wyprawki i jak będę się musiała zdecydować na jakiś konkretny wzór pościeli, kocyka itp. to to będzie masakra. Bo jak z tego wszystkiego wybrać 2 wzory. -
Nagadałyście o tej wsi i mi tęskno
ja w 100% miastowa, nijak rodzinnie nie związana z wsią, ale serduszko mam raczej wsiowe
pola, przestrzeń, świeże powietrze... ach.
I ludzie w tych wiochach, które znam. Cudo
Pani Moł lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnysłuchajcie dziewoje ketony w moczu (nawet na 3+) bez innych odchylen to najczesciej wynik przyjecia zbyt malej ilosci plynów dnia poprzedniego, mocze "cukrzycowe "maja szereg innych odchylen mysle ze szukanie innych przyczyn mozna odpuscic.
natalala 10-20 leukocytow wpw to najprawdopodobniej brud bylo juz tu o tym klk razy, powtorzyc przy odpowiednim pobraniu. Moze przy 60-80 wpw dopiero poczulabym lęk, jeśli bylyby wogole jakies objawy kliniczne. Wyników sie nie leczy.
posiew 2 tyg !!! matko to chyba jesli do Nigerii ten mocz ślą. Na logike jesli jest infekcja leczenie trzeba wdrozyc po wstepnym wyniku zwykle ok 48h , po 2 tyg to byloby juz bez sensu
co do mieszkania : mieszkam prawie w centrum, do pracy mam mniej niz 10min autem- praca praktycznie w centrum na ryneczek juz na nożkach, do scislego centrum z domu 15 min, i fajnie lubie ta bliskosc wszedzie, osiedle mimo to w otoczeniu duzej ilosci zieleni ciche, okresowo odzywaja w nas jednak mysli nt domu poza lub na obrzezach miasta ....tylko z kolei kwestia dojazdów i dowozów wszedzie dzieci...ech te wybory
równiez drże na kolejny sezon GRY o TRON:)!!!!!!!!!!!!! chyba sie nie doczekamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 19:38
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
My seriale też non stop jakoeś sobie znajdujemy
teraz skończyliśmy suits i zaczęliśmy house of cards, bo jakieś nowe odcinki się pojawiły. Mąż gre o tron wciągnął w krótkim czasie, ja jakoś nie bardzo, co któryś odcinek, nie wiem czemu, może zacznę raz jeszcze jak będę na zwolnieniu:p.
Co do wyprawki dla malucha to ja jestem wkrecona na maksa, jakbym mogła to bym już cały pokoik miała gotowy i wszystkie akcesoria :d -
Część wszystkim.
Prosze o porade bądź informacje czy któraś z Was tak miala w tej lub poprzedniej ciąży.
Od czterech dni mam ciagly ból glowy raz slabszy raz mocniejszy. Raz wzielama APAP po telefonicznej kolsultacji z lekarzem. Dodatkowo mam uczucie jakby bijacego serca w gardle. Nie jest to na tle nerwowym bo po wypicu hektolitrow melisy nie przeszło. Moj lekarz bedzie dostepny dopiero za 2 dni. Troche sie martwie. Moze ktoras z Was cos takiego miała i wie od czego sie tak dzieje?
Pozdrawiam.
P.S. przepraszam za literówki ale pisze z niewygodnego telefonu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 20:13
-
Mnie ogólnie w ciąży często boli głowa. I miewam kołatanie serca, ale...staram się tym specjalnie nie zajmować. Wiadomo, więcej pompujemy
Ciśnienie mierzyłaś?
Majblanca lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Majblanca wrote:Część wszystkim.
Prosze o porade bądź informacje czy któraś z Was tak miala w tej lub poprzedniej ciąży.
Od czterech dni mam ciagly ból glowy raz slabszy raz mocniejszy. Raz wzielama APAP po telefonicznej kolsultacji z lekarzem. Dodatkowo mam uczucie jakby bijacego serca w gardle. Nie jest to na tle nerwowym bo po wypicu hektolitrow melisy nie przeszło. Moj lekarz bedzie dostepny dopiero za 2 dni. Troche sie martwie. Moze ktoras z Was cos takiego miała i wie od czego sie tak dzieje?
Pozdrawiam.
P.S. przepraszam za literówki ale pisze z niewygodnego telefonu.
Ja mam czeste bole glowy t.j raz/2 razy na tydzien, ale zdazylo mi sie 3 dni pod rzad. A co do bicia serca to ja caly czas mam podwyzszony puls nawet do 120 i czuje walenie serca, ale lekarze mowia, ze szybsze bicie serca jest normalne w ciazy. Bol glowy, albo przetrzymuje lezac z zimnymi okladami, ale jak wezme APAP jak tylko zaczyna mnie cmic to nie dochodzi do silniejszego bolu.Majblanca lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Ciśnienie mierzyłam. Waha się ale cały czas jest w normie. Puls tez mam w normie. Moze rzeczywiscie to tylko "mocniejsze" uderzenia serca ale i tak skonaultuje to z lekarze na najblizszej wizycie.
A co do bólu głowy to macie jakies sprawdzone sposoby nietypowe metody? bo ja przez ostatnie dni wyprobowalam chyba setki porad i nic.
Dziekuje za odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 20:39