X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam bziika na punkcie dzieciecych ciuszkow i akcesoriow i dla mnie to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy-wybieranie wyprawki.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Na GoT też czekam, książki już dawno przeczytane. Fargo obejrzałam i najbardziej podobał mi się drugi sezon. Teraz oglądamy Shameless :)
    Ooo tez ogladamy shameless, 6. sezon :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Ja to jestem typowy mieszczące i strasznie mecze się na wsi jeśli muszę być dłużej niż 3 dni.

Ja chyba się na izbę przejadę tak mnie boli to podbrzusze z nerwów może mi coś dadzą przeciwbólowego

Jeśli bardzo boli i Cię to stresuje, to jedź - przynajmniej będziesz spokojniejsza, no i dowiesz się, o co chodzi.

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Ooo tez ogladamy shameless, 6. sezon :)
    Shameless amerykansk?Ja czekam z niecierpliwoscia na najnowszy sezon. Jest tez brytyjski ale strszy i gorszy.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Shameless amerykansk?Ja czekam z niecierpliwoscia na najnowszy sezon. Jest tez brytyjski ale strszy i gorszy.
    Tak amerykanski :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Co do fotelika ja też skłaniam się do maxi cosi, ale nie wiem jaki model konkretnie, chyba pozostawię ten wybór mężowi ;)

Zmieniając temat... od kilku(nastu?) dni zastanawia mnie temat odwlekania kąpieli maluszka po porodzie. Dziś trafiłam na ciekawy artykuł https://mataja.pl/2015/09/noworodek-w-mazi-dlaczego-warto-opoznic-pierwsza-kapiel/
    Ja chyba poproszę aby mi dziecka nie kąpano w szpitalu o ile się całe kupą nie wymaże ;) Mam cichą nadzieję, że dzięki temu chociaż odrobinę wzmocni się jego skóra, którą po tacie może mieć niestety atopową. Wiem jakie to cierpienie, jaki rzuca cień na całe życie i jeśli jest szansa, że skóra będzie mocniejsza, to ja chcę ją wykorzystać.

Co Wy o tym sądzicie, jakie macie zdanie na temat kąpieli malca?

Holibka...wiem, że na Kraśnickich kąpią codziennie...a na Staszica w ogóle...syn i młodsza córka nie byli kąpani...starsza była...najlepszą skórę ma najmłodsza...ale czy to dlatego, że nie była kąpana czy dlatego, że ma taką samą jak ja...mąż ma trądzikową i mega wrażliwą...nie wiem

Holibka lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    My mamy w domu prawie wszystkie książki Kinga w domu - brakuje dosłownie kilku :) Moj m. jest jego wielkim fanem, ja tylko czasem, bo czasem mam wrażenie że ma zarąbisty pomysł, tylko potem mu chęci brakuje na koniec, jak w przypadku "pod kopułą", czy "lapacza snów" (no obcy z tyłka? serio? ;P).
    A wiesz że on teraz pomaga RR Martinowi skończyć "Pieśń lodu i ognia"? To już nie będzie szło jak serial (zresztą już cały ten i poprzedni sezon się z książką rozszedł)i strasznie już jestem ciekawa jak oni to skończą (oby nie przysłowiowym obcym z tyłka :P), oby tylko w końcu ta następna książka wyszła, bo obiecanki cacanki, a lata mijają ;/

Wiesz co mam podobne odczucia co do tych samych tytułów :D też mnie ten obcy z dupy nie pasował :P Pod kopułą też, szczególnie zakończenie, też takie z dupy :P Ciesz się, że nie czytałaś "Komórki" :P tam to dopiero kicha wyszła. Za to Smętarz Zwierząt, Sklepik z Marzeniami i jeszcze kilka innych tytułów czytałam z wypiekami na twarzy.

pako_mrrr lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem ze wsi i po prostu chyba co niektore z Was naogladaly sie zbyt duzo "chlopakow do wziecia"... :D

Holibka, Pani Moł lubią tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna tzn w moim wypadku tak było, doczytywałam w internecie jaki jest powód, skoro inne wyniki miałam prawidłowe i własnie było napisane o spalaniu tłuszczów (jakby przy odchudzaniu, choć do odchudzania to mam daleko ;) )

madzialenka84 to możesz moją wyprawkę też uszykować ;) Ja wydałam już wszystko po moich dzieciakach, bo mąż powiedział, że dwójka i koniec, ale jak widać, dał się namówić ;) i teraz mam wielkie nic.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Wiesz co mam podobne odczucia co do tych samych tytułów :D też mnie ten obcy z dupy nie pasował :P Pod kopułą też, szczególnie zakończenie, też takie z dupy :P Ciesz się, że nie czytałaś "Komórki" :P tam to dopiero kicha wyszła. Za to Smętarz Zwierząt, Sklepik z Marzeniami i jeszcze kilka innych tytułów czytałam z wypiekami na twarzy.

Ooo, mam już dłuższy czas w domu "Sklepik z marzeniami" i jakoś nie mogę się zabrać za czytanie. Może się skuszę :)
    "Pod kopułą" obejrzałam, ale chyba dobry był tylko pierwszy sezon. Ostatni to jakaś abstrakcja..

A wieś lubię :) moja mama wywodzi się ze wsi (takiej typowo rolniczej) i mój mąż. Dwoje najkochańszych ludzi w moim życiu. I ja uwielbiam jeździć na wieś! :) cisza, spokój, natura.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    antonna tzn w moim wypadku tak było, doczytywałam w internecie jaki jest powód, skoro inne wyniki miałam prawidłowe i własnie było napisane o spalaniu tłuszczów (jakby przy odchudzaniu, choć do odchudzania to mam daleko ;) )

No tak, tak. Organizm spala tkankę tłuszczową w wyniku czego powstają ciała ketonowe, ale jest to spowodowane zbyt małą ilością spożywanych węglowodanów, a nie tłuszczy (no chyba, że ktoś robi sobie głodówkę, to wtedy ma za mało i węgli i tłuszczy).

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    A ja mam bziika na punkcie dzieciecych ciuszkow i akcesoriow i dla mnie to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy-wybieranie wyprawki.

Dla mnie to horror :D mało co mi się podoba ;)

Co do seriali - nie wiem o czym gadacie, ja w ogóle tego serialowego szału nie kapuję :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Dla mnie to horror :D mało co mi się podoba ;)

Co do seriali - nie wiem o czym gadacie, ja w ogóle tego serialowego szału nie kapuję :D

Nie martw się, ja też w serialach średnio się orientuję ;) ale akurat "Pod kopułą" nas z mężem wciągnął :)

A od jakiegoś czasu przeglądam rzeczy do wyprawki i jak będę się musiała zdecydować na jakiś konkretny wzór pościeli, kocyka itp. to to będzie masakra. Bo jak z tego wszystkiego wybrać 2 wzory.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagadałyście o tej wsi i mi tęskno ;) ja w 100% miastowa, nijak rodzinnie nie związana z wsią, ale serduszko mam raczej wsiowe :D pola, przestrzeń, świeże powietrze... ach.
    I ludzie w tych wiochach, które znam. Cudo

Pani Moł lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie dziewoje ketony w moczu (nawet na 3+) bez innych odchylen to najczesciej wynik przyjecia zbyt malej ilosci plynów dnia poprzedniego, mocze "cukrzycowe "maja szereg innych odchylen mysle ze szukanie innych przyczyn mozna odpuscic.

natalala 10-20 leukocytow wpw to najprawdopodobniej brud bylo juz tu o tym klk razy, powtorzyc przy odpowiednim pobraniu. Moze przy 60-80 wpw dopiero poczulabym lęk, jeśli bylyby wogole jakies objawy kliniczne. Wyników sie nie leczy.

posiew 2 tyg !!! matko to chyba jesli do Nigerii ten mocz ślą. Na logike jesli jest infekcja leczenie trzeba wdrozyc po wstepnym wyniku zwykle ok 48h , po 2 tyg to byloby juz bez sensu

co do mieszkania : mieszkam prawie w centrum, do pracy mam mniej niz 10min autem- praca praktycznie w centrum na ryneczek juz na nożkach, do scislego centrum z domu 15 min, i fajnie lubie ta bliskosc wszedzie, osiedle mimo to w otoczeniu duzej ilosci zieleni ciche, okresowo odzywaja w nas jednak mysli nt domu poza lub na obrzezach miasta ....tylko z kolei kwestia dojazdów i dowozów wszedzie dzieci...ech te wybory

równiez drże na kolejny sezon GRY o TRON:)!!!!!!!!!!!!! chyba sie nie doczekam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 19:38

Pani Moł lubi tę wiadomość

• Karola___ Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My seriale też non stop jakoeś sobie znajdujemy :) teraz skończyliśmy suits i zaczęliśmy house of cards, bo jakieś nowe odcinki się pojawiły. Mąż gre o tron wciągnął w krótkim czasie, ja jakoś nie bardzo, co któryś odcinek, nie wiem czemu, może zacznę raz jeszcze jak będę na zwolnieniu:p.

Co do wyprawki dla malucha to ja jestem wkrecona na maksa, jakbym mogła to bym już cały pokoik miała gotowy i wszystkie akcesoria :d

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wszystkim.

Prosze o porade bądź informacje czy któraś z Was tak miala w tej lub poprzedniej ciąży.
    Od czterech dni mam ciagly ból glowy raz slabszy raz mocniejszy. Raz wzielama APAP po telefonicznej kolsultacji z lekarzem. Dodatkowo mam uczucie jakby bijacego serca w gardle. Nie jest to na tle nerwowym bo po wypicu hektolitrow melisy nie przeszło. Moj lekarz bedzie dostepny dopiero za 2 dni. Troche sie martwie. Moze ktoras z Was cos takiego miała i wie od czego sie tak dzieje?
    Pozdrawiam.
    P.S. przepraszam za literówki ale pisze z niewygodnego telefonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 20:13

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ogólnie w ciąży często boli głowa. I miewam kołatanie serca, ale...staram się tym specjalnie nie zajmować. Wiadomo, więcej pompujemy ;) Ciśnienie mierzyłaś?

Majblanca lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    Część wszystkim.

Prosze o porade bądź informacje czy któraś z Was tak miala w tej lub poprzedniej ciąży.
    Od czterech dni mam ciagly ból glowy raz slabszy raz mocniejszy. Raz wzielama APAP po telefonicznej kolsultacji z lekarzem. Dodatkowo mam uczucie jakby bijacego serca w gardle. Nie jest to na tle nerwowym bo po wypicu hektolitrow melisy nie przeszło. Moj lekarz bedzie dostepny dopiero za 2 dni. Troche sie martwie. Moze ktoras z Was cos takiego miała i wie od czego sie tak dzieje?
    Pozdrawiam.
    P.S. przepraszam za literówki ale pisze z niewygodnego telefonu.

Ja mam czeste bole glowy t.j raz/2 razy na tydzien, ale zdazylo mi sie 3 dni pod rzad. A co do bicia serca to ja caly czas mam podwyzszony puls nawet do 120 i czuje walenie serca, ale lekarze mowia, ze szybsze bicie serca jest normalne w ciazy. Bol glowy, albo przetrzymuje lezac z zimnymi okladami, ale jak wezme APAP jak tylko zaczyna mnie cmic to nie dochodzi do silniejszego bolu.

Majblanca lubi tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciśnienie mierzyłam. Waha się ale cały czas jest w normie. Puls tez mam w normie. Moze rzeczywiscie to tylko "mocniejsze" uderzenia serca ale i tak skonaultuje to z lekarze na najblizszej wizycie.
    A co do bólu głowy to macie jakies sprawdzone sposoby nietypowe metody? bo ja przez ostatnie dni wyprobowalam chyba setki porad i nic.
    Dziekuje za odpowiedź

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 20:39

m3sxyx8ddvq77ovr.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ