X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój doktorek poleca napić się wody i się zdrzemnąć.
    Mnie też mała, słaba kawka pomaga.

Majblanca lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na IP i masakra ludzi od cholery do ginekologa. Ciśnienie podwyższone ale mieszcze się w normie. Bol podbrzusza to z nerwów nic się tam nie dzieje niby. No nic zobaczymy dostałam dwa zastrzyki w tylek i boli mnie pośladek teraz.
    Zbadał mnie troszkę na odczepnego ale wierzę że nic nie przeoczył.

Tak mnie siostra wyprowadziła z równowagi że szok. Powiedziała mi że życzy mi żeby moje dziecko zdechło. Nie rozumiem jak tak można nie powiedziałabym tego najgorsze mu wrogowi nawet

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic nie ma co panikowac. 19nastego mam planowana wizyte to wtedy pogadam z lekarzem chuba ze wczesniej mi sie pogorszy to szybciej do niego polecę.
    Dzieki. Troche sie uspokoiłam.
    Właśnie czuję jak dzieć się wierci wiec chyba daje mi znak ze z nim wszystko ok ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 20:54

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ostatnie dni boli głowa, może przez tą głupią pogodę. Mi pomagał apap właśnie więc nic innego nie próbowałam.

pieluszkowazabawa co za menda z tej Twojej siostry, a czym sobie "zasłużyłaś" na taki tekst?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 21:06

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a tym że poprosiłam o zwrot jednej rzeczy.
    Więc tak rok temu moja siostra urodziła córkę i nie chciała kupować laktatora więc pożyczyłam od swojej koleżanki żeby jej dać. Teraz moja koleżanka odezwała się że go potrzebuje dla kogoś tam więc napisałam że spoko już załatwiam go spowrotem. Dzwonię do tej mendy że koleżanka prosi o zwrot to mnie nawyzywala i powiedziała że go nie ma. Powiedziałam że ma odkupić bo dobrze w8edziala że to pożyczone jest. No i od słowa do słowa gowniara przegiela

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja zrobiłam coś źle??? Ciuszki tej małej też kupowałam do czasu aż nie zobaczyłam że zamiast ubrać to dziecku to sprzedawała to na necie.
    A może to ja jestem nie normalna i to ja powinnam odkupić masakra normalnie masakra

nzjdvfxmh01bn5c2.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, zatkało mnie :O pyskata jestem, a tu nie wiem jak skomentować. Brzydkiego coś się ciśnie, acz chyba jednak mi nie wypada, w końcu to Twoja rodzina :/
    Bliskich ranić najłatwiej, ale granica jednak została przekroczona o milion lat świetlnych :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Listopadówki :)

Chciałabym dołączyć do tego wątku. Trochę nietypowo, bo dopiero w połowie ciąży, ale mam nadzieję, że przyjmujecie spóźnialskich ;)

Mam 30 lat, to moja pierwsza ciąża - chłopak, termin na 3 listopada.

Nie wiem, czy macie podobnie, ale jak dla mnie drugi trymestr rządzi - czuję się rewelacyjnie, chociaż wolałabym, żeby maluch odzywał się częściej i bardziej zdecydowanie. Oby ta sielanka trwała jak najdłużej :)

Zuza91, Majblanca, Holibka, Pani Moł, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Byłam na IP i masakra ludzi od cholery do ginekologa. Ciśnienie podwyższone ale mieszcze się w normie. Bol podbrzusza to z nerwów nic się tam nie dzieje niby. No nic zobaczymy dostałam dwa zastrzyki w tylek i boli mnie pośladek teraz.
    Zbadał mnie troszkę na odczepnego ale wierzę że nic nie przeoczył.

Tak mnie siostra wyprowadziła z równowagi że szok. Powiedziała mi że życzy mi żeby moje dziecko zdechło. Nie rozumiem jak tak można nie powiedziałabym tego najgorsze mu wrogowi nawet

Pieluszkowa, dobrze, że z bobasem wszystko w porządku! A codo siostry, to nie wyobrażam sobie, że coś takiego Ci powiedziała - bardzo przykre :(

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla, ja mam też 3 lub 4 listopada. Liczę na chłopaka, ale...zobaczymy :)
    I cóż, źle nie jest ale miewałam lepsze okresy w życiu :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    Czy ja zrobiłam coś źle??? Ciuszki tej małej też kupowałam do czasu aż nie zobaczyłam że zamiast ubrać to dziecku to sprzedawała to na necie.
    A może to ja jestem nie normalna i to ja powinnam odkupić masakra normalnie masakra

Nic zle nie zrobilas. Nie Ty zgubialas wiec nie Ty powinnas go odkupować. Eh az nie wiem co napisać jak myśle co Ci powiedziała...
    Szkoda Twoich nerwów i maluszka bo tez juz odczuwa Twoje emocje.

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wszystkiego po niej mogę spodziewać ale nie takich słów. Nie wiem dziewczyna ma 23 lata a jest... ach szkoda słów...

No nic dobrze ze mam bliskich którzy mn8e wspierają i Was:*

Nie będę się denerwować bo nie ma sensu faktycznie...

Witaj nowa koleżankom ja też 30 latka za niedługo

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91
    Nie mam śpiworka. Ale u nas zima jest raczej taka, jak jesień w Polsce. Dlatego sam kombinezon wystarczy moim zdaniem.

Moja Julia nie była kąpana w szpitalu po porodzie. Wykąpałam ją dopiero w domu po kilku dniach, a dodam, że tydzień byłyśmy w szpitalu :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowa_zabawa to straszne co ci siostra powiedziala :(

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    Ciśnienie mierzyłam. Waha się ale cały czas jest w normie. Puls tez mam w normie. Moze rzeczywiscie to tylko "mocniejsze" uderzenia serca ale i tak skonaultuje to z lekarze na najblizszej wizycie.
    A co do bólu głowy to macie jakies sprawdzone sposoby nietypowe metody? bo ja przez ostatnie dni wyprobowalam chyba setki porad i nic.
    Dziekuje za odpowiedź
    Ja mialam ponad tydzien moze nawet ze dwa dzien w dzien migrenowe bole glowy lekarz przepisal mi podwojna dawke wit d3 i magnezu i obecnie mnie glowa wogole nie boli nie wiem czy to taki przypadek ale ciesze sie, ze mi przeszlo ;)
    Pieluszkowa strasznie ci ta siostra powiedziala ja z moja tez raz lepiej mam raz gorzej ale u nas to wyglada tak, ze ona zawsze wszystko dostaje i nic nie szanuje bo na nic nie musi zapracowac a ja o wszystko musze sie starac sama i potem to boli jak widzi sie, ze siostra ma wszystko w d... Bo byle ona miala... Ahh ciezki czasem temat te rodzenstwo ale i tak ciesze sie, ze ja mam

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe_wzgórza, ja przez pierwsze 3 miesiące czułam się jak na potwornym kacu, więc cieszę się, że to w końcu minęło.

Co do płci, to ja jak już zaczęłam dopuszczać do siebie myśli o macierzyństwie, to widziałam tam zawsze córkę. Ale cóż, wymieniać nie będę. A tak poważnie, to od pozytywnego testu było mi to totalnie wszystko jedno.

Trzymam kciuki za rychłe poznanie płci, to jednak nadaje stworkowi jakąś tożsamość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa, 30 nie taka straszna jak ją malują ;-) polecam.

Przykre jest to co usłyszałas, zwłaszcza, że od siostry i "byłej ciężarnej". No ale nie ma się co kopać z koniem, szkoda Waszego zdrowia.

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowazabawa - oj siostra totalnie poleciała.. chyba by mnie musiała długo przepraszać, żebym chciała znów z nią rozmawiać.
    A co do laktatora - niestety jak siostra go nie odkupi to wypadałoby, żebyś Ty go koleżance jednak oddała.

Na zwykły ból głowy mi pomaga picie wody. Na większy i bardziej męczący niestety dopiero APAP. I sen.

U mnie po weselu atrakcji ciąg dalszy - katar nie odpuszcza i dodatkowo zimno mi w nosie wyskoczyło.. A już za kilka dni kolejne wesele. Chyba tracę na nie ochotę :/
    Klimatyzacja to zło :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowa_zabawa normalnie bym jej natrzaskała, mam brata 24l i jakby taki numer mi odwalił, to nogi z d... bym mu powyrywała! Niestety racja jest, że jeśli Ty to pożyczyłaś, to Ty musisz oddać :(

pernilla ja mam 33, to moja 3 ciąża i od początku się czuję rewelacyjnie (w sumie w dwóch poprzednich też tak było). Jak na pierwszą ciążę to i tak szybko czujesz ruchy, bo niektóre babeczki dopiero w 22 tygodniu. Jeszcze będziesz miała dosyć kopniaków np. w żołądek albo pęcherz ;) Rozumiem jednak co czujesz, bo sama też nie mogę się doczekać konkretniejszych ruchów.

A wracając do wyprawki, to kiedy zaczynacie ją kompletować? Mi Belly pokazuje, że niedługo zacząć, ale wydaje mi się to zdecydowanie za szybko.

Jeszcze z bólem głowy - pomaga duża dawka wit C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 08:24

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Wichrowe_wzgórza, ja przez pierwsze 3 miesiące czułam się jak na potwornym kacu, więc cieszę się, że to w końcu minęło.

Co do płci, to ja jak już zaczęłam dopuszczać do siebie myśli o macierzyństwie, to widziałam tam zawsze córkę. Ale cóż, wymieniać nie będę. A tak poważnie, to od pozytywnego testu było mi to totalnie wszystko jedno.

Trzymam kciuki za rychłe poznanie płci, to jednak nadaje stworkowi jakąś tożsamość

Kac, o to to! :D
    Już bym chciała sobie jakieś po imieniu pogadać, a nie tylko ono i ono :D

Teraz mam fazę stresu jak w I trymestrze. Wtedy było "oby do 12 tygodnia", teraz "oby do jakiegoś 25"...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ