X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma znaczenie u otyłych właśnie.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam u lekarza, bylo badanie moczu, sluchanie serca, babka (polozna czy pielegniarka) nie mogla na poczatku zlapac, juz sie zaczelam martwic , ale powiedziala z usmiechem, ze bardzo sie rusza no i jak juz zlapala to powiedziala,ze strong heartbeat i ze ok 150. Potem przyszedl moj gin prosto ze szpitala (moja przychodnia jest przy szpitalu), chyba po zabiegu, bo jeszcze czepek mial, no i tylko standardowo jak sie czuje i czy mam pytania. No to glownym problemem bylo to ze mam czeste bole glowy i Apap nie pomaga, to przepisal mi jakis mocniejszy lek (jeszcze nie wiem jaka nazwa, bo u nas recepte wysylaja prosto do apteki), ale jeszcze nie wiem czy go bede zazywac.

Takze tak to u nas wyglada prywatna opieka zdrowotna.Lekarz widzi mnie 5 minut, wiec dziewczyny nie narzekajcie na Polska Sluzbe Zdrowia ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    owszem daje ale pom 24-28tyg

ale ty mialas OGTT czy GCT? bo GCT jest dla ciezarnych 24-28hbd . Jesli OGTT to rozumiem ze masz jak wywiad ku temu? bo inaczej nie wiem o co chodzi. mialas kiedys nieprawidłowa glikemie na czczo???

Mialam OGGT. W zasadzie zawsze wyniki glukozy w normie. Pewnoe dostalam juz ze wzgledu ze moja mama na cukrzyce chorowala ok 10 lat na insulinie byla.

oczekująca94

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ma znaczenie u otyłych właśnie.

Mysle, ze moze miec znaczenie, ale nie znaczy, ze w kazdym przypadku. Ja praktycznie od tygodnia odczuwam juz ruchy codzien, a w poprzednich tygodniach sporadycznie.To tak jakby powiedziec, ze kazda gruba bedzie miala cukrzyce ciazowa, a to nie prawda.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Kolejny raz widzę, że w Krk drożej niż w Wawie :D

Myślę że to nie jest kwestia miasta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca94 wrote:
    Mialam OGGT. W zasadzie zawsze wyniki glukozy w normie. Pewnoe dostalam juz ze wzgledu ze moja mama na cukrzyce chorowala ok 10 lat na insulinie byla.

rozumiem, oczywiście obgadaj to sobie jeszcze ze swoim prowadzącym.

• oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:

Ja mam 24 badanie 4d i koszt 250. NOWY SACZ. Oprocz tego trzeba sie okolo miesiaca wczesniej zapisac

oczekująca94
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ruchów podzielam zdanie wichrowych wzgorz

• oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    rozumiem, oczywiście obgadaj to sobie jeszcze ze swoim prowadzącym.

Teraz se mysle ze moze dala skierowabie a mialam jeszcze nie robic ... no juz sama nie wiem. W poniedzialek na szczescie wozyta to wszystko bede wiedzieć. I oby mi kolejny raz tego nie kazał a robic. Na szczescie u mnie w przychodni kedt glukoza cytrynowa od razu wiec tragicznie nie bylo

oczekująca94

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    co do ruchów podzielam zdanie wichrowych wzgorz

No ale ja widze na swoim przykladzie, codzienne ruchy sie zaczely w 17tc, a sporadyczne jeszcze wczesniej. Myslisz, ze zmyslam?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ja napisałam że zmyslasz???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 17:25

• oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:

Wiem wiem . Ja akurst zapisalam sie tam gdzie doktor polecila ... a gdzies indziej robia za 200. Ale 50zl mnie nie zbawi a wlasnie moze dokladniej bedzie

oczekująca94
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    No ale ja widze na swoim przykladzie, codzienne ruchy sie zaczely w 17tc, a sporadyczne jeszcze wczesniej. Myslisz, ze zmyslam?

oczekujaca to nie bylo do ciebie:) tylko do madzialenka

napewno za 250 zl w krakowie tez sie znajdzie , ja mowie o tych najwiekszych nazwiaskach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 17:29

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:

Odnioslam takie wrazenie ;) Po prostu uwazam, ze kazda kobieta jest inna. Rowniez czytalam o tym, ze grubsze kobiety moga odczuwac ruchu pozniej, i nawet sama sie zdziwilam, ze u mnie byly juz odczuwalne wczesnie.A szczupla kolezanka odczuwala ruchy po 20 tyg dopiero.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Holibka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prywatnie USG połówkowe kosztuje 150zł + 150zł wizyta, więc wychodzi 300zł ;] Lublin.

Ja miałam test obciążenia glukozą na początku ciąży ze względu na moją historię - PCO kilka lat wcześniej. A teraz mam mieć ok. 23 tygodnia.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Odnioslam takie wrazenie ;) Po prostu uwazam, ze kazda kobieta jest inna. Rowniez czytalam o tym, ze grubsze kobiety moga odczuwac ruchu pozniej, i nawet sama sie zdziwilam, ze u mnie byly juz odczuwalne wczesnie.A szczupla kolezanka odczuwala ruchy po 20 tyg dopiero.

Nie potrzebnie. Chodzilo mi o te opowiesci "ze rodzinnie" "ze 10tydz" itd. Oczywiscie ze ruchy sa pewnym subiektywnym doznaniem, i nikt nie jest w stanie tego do konca zweryfikowac, natomiast umowmy sie ze przy otylosci nie mamy do czynienia tylko z tkanka tłuszczowa okolic brzucha ale tez narzadowa.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Aasha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a propos ruchów - u mnie juz nawet maz wyczuwa jak przyłoży dłoń :) wspaniale uczucie. Ruchy zaczęły sie jakos 16 + 3, nieregularnie, a od 17+3 czuje codziennie. Moja gin powiedziała, ze tkanka tłuszczowa kobiety ma znaczenie, ja jestem z tych szczupłych (174 cm wzrostu, przed ciąża 57 kg, teraz 60-60,5).

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps pierwsza dawka bobu zaliczona - mniam!!!:)))

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Mysle, ze moze miec znaczenie, ale nie znaczy, ze w kazdym przypadku. Ja praktycznie od tygodnia odczuwam juz ruchy codzien, a w poprzednich tygodniach sporadycznie.To tak jakby powiedziec, ze kazda gruba bedzie miala cukrzyce ciazowa, a to nie prawda.

nie mówię, że w każdym.
    Ale osoba otyła w pierwszej ciąży w 10 tygodniu.. to w zasadzie niewykonalne ;)
    I nawet pomijając kwestie wagi czy czegokolwiek, to nawet dziecko nie jest jeszcze na tym etapie ruchowym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 17:48

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:

Po prostu spodziewałabym się, że w Warszawie zawsze będzie najdrożej ;)
    50 zł to spora różnica

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ