X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma znaczenie u otyłych właśnie.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam u lekarza, bylo badanie moczu, sluchanie serca, babka (polozna czy pielegniarka) nie mogla na poczatku zlapac, juz sie zaczelam martwic , ale powiedziala z usmiechem, ze bardzo sie rusza no i jak juz zlapala to powiedziala,ze strong heartbeat i ze ok 150. Potem przyszedl moj gin prosto ze szpitala (moja przychodnia jest przy szpitalu), chyba po zabiegu, bo jeszcze czepek mial, no i tylko standardowo jak sie czuje i czy mam pytania. No to glownym problemem bylo to ze mam czeste bole glowy i Apap nie pomaga, to przepisal mi jakis mocniejszy lek (jeszcze nie wiem jaka nazwa, bo u nas recepte wysylaja prosto do apteki), ale jeszcze nie wiem czy go bede zazywac.

Takze tak to u nas wyglada prywatna opieka zdrowotna.Lekarz widzi mnie 5 minut, wiec dziewczyny nie narzekajcie na Polska Sluzbe Zdrowia ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    owszem daje ale pom 24-28tyg

ale ty mialas OGTT czy GCT? bo GCT jest dla ciezarnych 24-28hbd . Jesli OGTT to rozumiem ze masz jak wywiad ku temu? bo inaczej nie wiem o co chodzi. mialas kiedys nieprawidłowa glikemie na czczo???

Mialam OGGT. W zasadzie zawsze wyniki glukozy w normie. Pewnoe dostalam juz ze wzgledu ze moja mama na cukrzyce chorowala ok 10 lat na insulinie byla.

oczekująca94

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ma znaczenie u otyłych właśnie.

Mysle, ze moze miec znaczenie, ale nie znaczy, ze w kazdym przypadku. Ja praktycznie od tygodnia odczuwam juz ruchy codzien, a w poprzednich tygodniach sporadycznie.To tak jakby powiedziec, ze kazda gruba bedzie miala cukrzyce ciazowa, a to nie prawda.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Kolejny raz widzę, że w Krk drożej niż w Wawie :D

Myślę że to nie jest kwestia miasta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca94 wrote:
    Mialam OGGT. W zasadzie zawsze wyniki glukozy w normie. Pewnoe dostalam juz ze wzgledu ze moja mama na cukrzyce chorowala ok 10 lat na insulinie byla.

rozumiem, oczywiście obgadaj to sobie jeszcze ze swoim prowadzącym.

• oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:

Ja mam 24 badanie 4d i koszt 250. NOWY SACZ. Oprocz tego trzeba sie okolo miesiaca wczesniej zapisac

oczekująca94
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ruchów podzielam zdanie wichrowych wzgorz

• oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    rozumiem, oczywiście obgadaj to sobie jeszcze ze swoim prowadzącym.

Teraz se mysle ze moze dala skierowabie a mialam jeszcze nie robic ... no juz sama nie wiem. W poniedzialek na szczescie wozyta to wszystko bede wiedzieć. I oby mi kolejny raz tego nie kazał a robic. Na szczescie u mnie w przychodni kedt glukoza cytrynowa od razu wiec tragicznie nie bylo

oczekująca94

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    co do ruchów podzielam zdanie wichrowych wzgorz

No ale ja widze na swoim przykladzie, codzienne ruchy sie zaczely w 17tc, a sporadyczne jeszcze wczesniej. Myslisz, ze zmyslam?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ja napisałam że zmyslasz???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 17:25

• oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:

Wiem wiem . Ja akurst zapisalam sie tam gdzie doktor polecila ... a gdzies indziej robia za 200. Ale 50zl mnie nie zbawi a wlasnie moze dokladniej bedzie

oczekująca94
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    No ale ja widze na swoim przykladzie, codzienne ruchy sie zaczely w 17tc, a sporadyczne jeszcze wczesniej. Myslisz, ze zmyslam?

oczekujaca to nie bylo do ciebie:) tylko do madzialenka

napewno za 250 zl w krakowie tez sie znajdzie , ja mowie o tych najwiekszych nazwiaskach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 17:29

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:

Odnioslam takie wrazenie ;) Po prostu uwazam, ze kazda kobieta jest inna. Rowniez czytalam o tym, ze grubsze kobiety moga odczuwac ruchu pozniej, i nawet sama sie zdziwilam, ze u mnie byly juz odczuwalne wczesnie.A szczupla kolezanka odczuwala ruchy po 20 tyg dopiero.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Holibka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prywatnie USG połówkowe kosztuje 150zł + 150zł wizyta, więc wychodzi 300zł ;] Lublin.

Ja miałam test obciążenia glukozą na początku ciąży ze względu na moją historię - PCO kilka lat wcześniej. A teraz mam mieć ok. 23 tygodnia.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Odnioslam takie wrazenie ;) Po prostu uwazam, ze kazda kobieta jest inna. Rowniez czytalam o tym, ze grubsze kobiety moga odczuwac ruchu pozniej, i nawet sama sie zdziwilam, ze u mnie byly juz odczuwalne wczesnie.A szczupla kolezanka odczuwala ruchy po 20 tyg dopiero.

Nie potrzebnie. Chodzilo mi o te opowiesci "ze rodzinnie" "ze 10tydz" itd. Oczywiscie ze ruchy sa pewnym subiektywnym doznaniem, i nikt nie jest w stanie tego do konca zweryfikowac, natomiast umowmy sie ze przy otylosci nie mamy do czynienia tylko z tkanka tłuszczowa okolic brzucha ale tez narzadowa.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Aasha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a propos ruchów - u mnie juz nawet maz wyczuwa jak przyłoży dłoń :) wspaniale uczucie. Ruchy zaczęły sie jakos 16 + 3, nieregularnie, a od 17+3 czuje codziennie. Moja gin powiedziała, ze tkanka tłuszczowa kobiety ma znaczenie, ja jestem z tych szczupłych (174 cm wzrostu, przed ciąża 57 kg, teraz 60-60,5).

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps pierwsza dawka bobu zaliczona - mniam!!!:)))

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Mysle, ze moze miec znaczenie, ale nie znaczy, ze w kazdym przypadku. Ja praktycznie od tygodnia odczuwam juz ruchy codzien, a w poprzednich tygodniach sporadycznie.To tak jakby powiedziec, ze kazda gruba bedzie miala cukrzyce ciazowa, a to nie prawda.

nie mówię, że w każdym.
    Ale osoba otyła w pierwszej ciąży w 10 tygodniu.. to w zasadzie niewykonalne ;)
    I nawet pomijając kwestie wagi czy czegokolwiek, to nawet dziecko nie jest jeszcze na tym etapie ruchowym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 17:48

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 14 czerwca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:

Po prostu spodziewałabym się, że w Warszawie zawsze będzie najdrożej ;)
    50 zł to spora różnica

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ