Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis bylam u lekarza, bylo badanie moczu, sluchanie serca, babka (polozna czy pielegniarka) nie mogla na poczatku zlapac, juz sie zaczelam martwic , ale powiedziala z usmiechem, ze bardzo sie rusza no i jak juz zlapala to powiedziala,ze strong heartbeat i ze ok 150. Potem przyszedl moj gin prosto ze szpitala (moja przychodnia jest przy szpitalu), chyba po zabiegu, bo jeszcze czepek mial, no i tylko standardowo jak sie czuje i czy mam pytania. No to glownym problemem bylo to ze mam czeste bole glowy i Apap nie pomaga, to przepisal mi jakis mocniejszy lek (jeszcze nie wiem jaka nazwa, bo u nas recepte wysylaja prosto do apteki), ale jeszcze nie wiem czy go bede zazywac.
Takze tak to u nas wyglada prywatna opieka zdrowotna.Lekarz widzi mnie 5 minut, wiec dziewczyny nie narzekajcie na Polska Sluzbe Zdrowia[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
kameelka wrote:owszem daje ale pom 24-28tyg
ale ty mialas OGTT czy GCT? bo GCT jest dla ciezarnych 24-28hbd . Jesli OGTT to rozumiem ze masz jak wywiad ku temu? bo inaczej nie wiem o co chodzi. mialas kiedys nieprawidłowa glikemie na czczo???
Mialam OGGT. W zasadzie zawsze wyniki glukozy w normie. Pewnoe dostalam juz ze wzgledu ze moja mama na cukrzyce chorowala ok 10 lat na insulinie byla.oczekująca94 -
wichrowe_wzgórza wrote:Ma znaczenie u otyłych właśnie.
Mysle, ze moze miec znaczenie, ale nie znaczy, ze w kazdym przypadku. Ja praktycznie od tygodnia odczuwam juz ruchy codzien, a w poprzednich tygodniach sporadycznie.To tak jakby powiedziec, ze kazda gruba bedzie miala cukrzyce ciazowa, a to nie prawda.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kameelka wrote:rozumiem, oczywiście obgadaj to sobie jeszcze ze swoim prowadzącym.
Teraz se mysle ze moze dala skierowabie a mialam jeszcze nie robic ... no juz sama nie wiem. W poniedzialek na szczescie wozyta to wszystko bede wiedzieć. I oby mi kolejny raz tego nie kazał a robic. Na szczescie u mnie w przychodni kedt glukoza cytrynowa od razu wiec tragicznie nie bylooczekująca94 -
kameelka wrote:co do ruchów podzielam zdanie wichrowych wzgorz
No ale ja widze na swoim przykladzie, codzienne ruchy sie zaczely w 17tc, a sporadyczne jeszcze wczesniej. Myslisz, ze zmyslam?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadzialenka84 wrote:No ale ja widze na swoim przykladzie, codzienne ruchy sie zaczely w 17tc, a sporadyczne jeszcze wczesniej. Myslisz, ze zmyslam?
oczekujaca to nie bylo do ciebie:) tylko do madzialenka
napewno za 250 zl w krakowie tez sie znajdzie , ja mowie o tych najwiekszych nazwiaskachWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 17:29
-
kameelka wrote:a czy ja napisałam że zmyslasz???
Odnioslam takie wrazeniePo prostu uwazam, ze kazda kobieta jest inna. Rowniez czytalam o tym, ze grubsze kobiety moga odczuwac ruchu pozniej, i nawet sama sie zdziwilam, ze u mnie byly juz odczuwalne wczesnie.A szczupla kolezanka odczuwala ruchy po 20 tyg dopiero.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnymadzialenka84 wrote:Odnioslam takie wrazenie
Po prostu uwazam, ze kazda kobieta jest inna. Rowniez czytalam o tym, ze grubsze kobiety moga odczuwac ruchu pozniej, i nawet sama sie zdziwilam, ze u mnie byly juz odczuwalne wczesnie.A szczupla kolezanka odczuwala ruchy po 20 tyg dopiero.
Nie potrzebnie. Chodzilo mi o te opowiesci "ze rodzinnie" "ze 10tydz" itd. Oczywiscie ze ruchy sa pewnym subiektywnym doznaniem, i nikt nie jest w stanie tego do konca zweryfikowac, natomiast umowmy sie ze przy otylosci nie mamy do czynienia tylko z tkanka tłuszczowa okolic brzucha ale tez narzadowa.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Hej, a propos ruchów - u mnie juz nawet maz wyczuwa jak przyłoży dłoń
wspaniale uczucie. Ruchy zaczęły sie jakos 16 + 3, nieregularnie, a od 17+3 czuje codziennie. Moja gin powiedziała, ze tkanka tłuszczowa kobiety ma znaczenie, ja jestem z tych szczupłych (174 cm wzrostu, przed ciąża 57 kg, teraz 60-60,5).
-
madzialenka84 wrote:Mysle, ze moze miec znaczenie, ale nie znaczy, ze w kazdym przypadku. Ja praktycznie od tygodnia odczuwam juz ruchy codzien, a w poprzednich tygodniach sporadycznie.To tak jakby powiedziec, ze kazda gruba bedzie miala cukrzyce ciazowa, a to nie prawda.
nie mówię, że w każdym.
Ale osoba otyła w pierwszej ciąży w 10 tygodniu.. to w zasadzie niewykonalne
I nawet pomijając kwestie wagi czy czegokolwiek, to nawet dziecko nie jest jeszcze na tym etapie ruchowym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 17:48
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023